מדובר בדרישה רטרואקטיבית לחוב של למעלה מ20 שנים שלא שולם בזמנו עקב טעות "נפל בין הכיסאות", ואם היו יודעים למפרע שצריך לשלם היו מגישים בקשה להנחה בארנונה (מדובר בזכאים). זה בגדול.לא כ"כ מבין מה צריך עו"ד.
אם שילמתם ולמרות זאת יש חוב, אז לא צריך עו"ד אלא הוכחת תשלום.
ואם הדירה קטנה יותר, צריך להביא מדידה מוסמכת לעירייה, גם כן ללא עו"ד.
חבל סתם להקפיץ אשכול ישן.גם אני קיבלתי יום אחד דרישה לתשלום חוב לארנונה בית שמש מלפני 12 שנים, פניתי לעירייה שיבטלו לי את החוב עקב חוק התיישנות, אולם הם התעלמו, וטענו בחוצפה שבארנונה אין חוק התיישנות, שלחתי גם לערער בעיריה וקיבלתי תגובה קצרה "אין אפשרות לבטל את החוב", בחוצפתם הרבה הם צרפו את שובר החוב לשנה הנוכחית, כך שאם ארצה לשלם את החוב הנוכחי אאלץ לשלם גם את החוב שבמחלוקת, בצר לי פניתי לבית משפט לתביעות קטנות (בעמלה של 50 שקלים בלבד), ומיד התקשרו מהעיריה שהם ימחקו את החוב ואני יסיר את התביעה, אני ברגע של טיפשות הסכמתי, אבל הספקתי להתחרט, כי ביטול תביעה כרוכה בעמלה נוספת בסך 70 שקלים, וגם יתכן שבית משפט היה מורה לעיריה לפצות אותי, ובנוסף הדבר הכי חשוב שכתוצאה מכך הפסדנו פסק דין בגוגל שחוק התישנות זה גם בעיריה... [אז הבנתי למה לא מצאתי בגוגל שום פסק דין מסוג הזה, שכן העיריה חזקה עד הגשת התביעה, ואז הם מתקפלים, מה שגורם שלא נמצא כמעט שום פסק דין בעניין זה].
אגב, כשהפקיד התקשר אלי, הוא אמר לי "אנחנו חרדים בשביל מה ללכת לבית משפט".... אם אתה חרדי אז למה ניסת לגנוב אותי?...
ועוד משהו, בימים האחרונים נודע לי לתדמהתי על חוב משנה שעברה לארנונה שעומד לפני עיקול, ששאלתי למה לא ראיתי שום מכתב התרעה נאמר לי שהם שלחו את הדואר לכתובת הרשום במשרד הפנים, למרות שעדכנתי אותם על כתובתי החדשה למשלוח דואר, יצויין גם שהחוב היה קודם בשובר אחד יחד עם החוב הישן משנת 2,012, ואז לאחר שוויתרו על החוב, סידרתי מיד הו"ק, אולם לטענת העיריה ההו"ק משולם רק לשנת 2,025.
כך יוצא שהעיריה הרוויחה עלי עוד כמה שקלים מהקנסות והתרעות [שלא קיבלתי כלל...],
אני משוכנע שה"חרדים" מעיריית בית שמש רצו בס"ה לנקום בי, ומצא בע"ח מקום לגבות את חובו.
[ואגב, פניתי גם ללשכת מבקר המדינה, שם קיבלו את העניין ברצינות, רק שאז הודעתי להם שהחוב בוטל].
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים