עזרה בבניית סדנה

• הוסף לסימניות
אני מלמדת הבעה בתיכון בו מרבית הבנות מגיעות מרקע סוציו אקונומי מורכב. המצב בבית הספר מבחינת הרגלי למידה גרוע מאד, וכך, לשם דוגמה, רבות מתלמידותי כלל לא הגישו מאמרים לבדיקה.

כדי לרענן, לגוון ולצאת קצת משגרת הלימודים, חשבתי לבנות סדנה נחמדה שבה תלמידותי תתרגלנה באופן מעשי כתיבת מאמר

כאמור, לרבות מהן זו תהיה ההתנסות הראשונה, ואילו חברותיהן שכן שמגישות מאמרים ומכינות ש"ב גם הן רחוקות מהצטיינות, הן לא ממש מציתות לכללי הכתיבה ששוננו אינספור פעמים, וגם לשונן דלה.

בקיצור, כדי שתתרגלנה את הבסיס ותקבלנה אי אלו אחוזים בבגרות על כתיבת המאמר, בניתי סדנה נחמדה. כל החומר התאורטי כבר מוכן, והוא יחולק בדפדפת מעוצבת שיצורף לה עט, אבל חסרות לי הפעלות חביבות בין לבין, ועוד רעיונות נחמדים, למשל: אני זקוקה לרעיון איך לחלק תמריצים קטנים לבנות שתעבודנה ברצינות, משחק פתיחה חביב וכו'.

אציין שלבית הספר אין אמצעים טכנולוגיים מתקדמים, וגם לא כלכליים, כך שלא אוכל לבנות על מצגות והוצאות גדולות.

לעזרתכן אודה עד מאד!

• הוסף לסימניות
גם לי היו חבר'ה כאלה עד לא מזמן.

קבצים מצורפים

• לשון3 - קלמבור.doc
    KB 20 · צפיות: 144
  • הדגמה.doc
    KB 25.5 · צפיות: 23
  • משפט המפתח ועבודות שונות.doc
    KB 56.5 · צפיות: 35
  • הוסף לסימניות
אגב, רב תודות! רפרפתי קצת ונהניתי. 'גזרתי' ושמרתי.

אני זקוקה יותר לחומר שעוסק בכתיבת מאמר טיעון, שכחתי לציין. משחקי מילים ותחכומים לשוניים די רחוקים מהבנות, בקושי ניתן לדרוש מהן תקינות המבע. הן פשוט צריכות ללמוד את המבנה והדרישות הבסיסיות.

• הוסף לסימניות
על מאמר טיעון באופן ספציפי אין לי, (הלך מתי שהוא לאיבוד כש'עברתי דירה' למחשב החדש) אבל יש לי 'תבניות' מוכנות לדגמים האחרים, תוכלי לבנות משהו דומה לדגם טיעון. התבניות האלה עזרו להן להיות ממוקדות בדרישות המבנה.
הערות נוספות בהמשך הקובץ.

מה שעשיתי בתחילה הוא לתת מאמר (קל, הכי קל שאפשר.) ולפרק אותו לחלקיו, לשבץ בהתאם לדגם. הדבר עוזר להן להבחין בהבדלים בין גורמים, דוגמאות, טיעון, הסבר וכו'.
בשלב שני הן משתמשות בדגם כדי לבנות את המאמר שלהן - בתחילה כמובן בכיתה במשותף, אחר כך באופן אישי.

בהצלחה.

קבצים מצורפים

• דגם תופעה.doc
    KB 46.5 · צפיות: 31

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה