- הוסף לסימניות
לפני כשבוע באחד מימי שישי העמוסים, יצאתי לחנות עם 2 בנותיי התינוקות, וכשלא מצאתי את מבוקשי בחנות התקשרתי לבעלי שיבוא לאסוף אותנו. בעלי שסיים לתדלק באותו זמן בתחנת הדלק הסמוכה, בא לקראתי עם הרכב, ומכיוון שלא הייתה חנייה, העמיד לדקה את הרכב על חניית נכים ולאחר שבדק שישנה אפשרות לרכב נכה לחנות ברווח כיון שהיו עוד 3 חניות נכה פנויות לידו, הוא ידע שאני מוגבלת עם הילדות ולא אוכל ללכת מטרים רבים (ויותר!)למתחם חניות אחר מרוחק, וכן לא חפץ לחסום את התנועה. כעבור חצי דקה בדיוק, נעמדה לידו ניידת משטרה והשוטרת יצאה ממנה, באותו זמן הגעתי עם 2 התינוקות למול עיניה של אותה שוטרת סיור. במקום לשאול את בעלי מדוע הוא עומד ברכב מותנע בכזה מקום, ולבקש ממנו להזיז את הרכב, היא החליטה להראות דוגמא אישית. ראשית היא העמידה את הניידת בצורה שחסמה את כל 3 חניות הנכה ובכך חסמה גם את הרכב של בעלי שלא יעיז חס וחלילה לעשות מעשה נואל ולברוח עם האוטו (כאילו שזה אפשרי) הסבירה לנו שעשינו מעשה חמור בכך שחסמנו את החניה (במשך דקה עם אוטו מותנע כשהיו חניות ליד!) אח"כ היא בקשה את הרישיון ובעצלתיים ככל שיכלה החלה למלא דו"ח. לא עזרו כל תחנוניו של בעלי שלא הייתה לו ברירה היא הסבירה שהיא הולכת לחייב אותנו בהרבה כסף. כשבעלי ניסה להתחנן על נפשו היא סגרה את החלון על פניו (מעשה אצילי ביותר), והמשיכה לרשום את הדו"ח כשכל הזמן עומד לרשותה (הרי בכך היא כמובן מראה דוגמא אישית כיצד חוסמים במשך כ 7 דקות חניית נכה). לאחר מכן, 'הציעה' לי לשים את התינוקת בתוך האוטו כי היא בוכה. בגמר רישום הדוח, רחמיה נכמרו (על עצמה) והיא אמרה לנו "הגזמתם"! למרות שזו זכותו הלגיטימית של כל נהג להסביר את עצמו, וכן, גם להתחנן על נפשו, אנחנו הגזמנו, היא לא. ראוי לציין שבעוד היא הסבירה לנו את חומרת העבירה ש'אפילו שהרכב מותנע, אם יגיע נכה, הוא לא יצפצף לכם, אלא יחפש חניה אחרת', כשהיא רשמה את הדוח עבר רכב וצפצף, אך כשראה את הניידת חדל. לא עקבתי אחריו לראות האם היה זה רכב של נכה, ומקווה מאד שלא. בנוסף, כתבה השוטרת בדוח כי בעלי למד, בעוד שהמציאות ממש לא הייתה כזו, והוא עיין בפתק מרובע קטן באותה חצי דקה שהמתין. אין לתאר את תחושתנו. יצאנו מושפלים מההתנהגות המתנשאת של השוטרת כלפינו, וחשנו כי מילא הדוח, אבל למה ההתנהגות המשפילה הזאת!!!???
והשאלה שלי מהי ההגדרה להעמדת רכב? האם כשרכב מותנע גם אז זה נקרא העמדה? האם כדאי לי לנסות לשלוח מכתב לערעור, או להישפט? מישהו שמתמצא בעניין יוכל לעזור לי?
והשאלה שלי מהי ההגדרה להעמדת רכב? האם כשרכב מותנע גם אז זה נקרא העמדה? האם כדאי לי לנסות לשלוח מכתב לערעור, או להישפט? מישהו שמתמצא בעניין יוכל לעזור לי?
הנושאים החמים