עזרה- דוח תנועה

• הוסף לסימניות
לפני כשבוע באחד מימי שישי העמוסים, יצאתי לחנות עם 2 בנותיי התינוקות, וכשלא מצאתי את מבוקשי בחנות התקשרתי לבעלי שיבוא לאסוף אותנו. בעלי שסיים לתדלק באותו זמן בתחנת הדלק הסמוכה, בא לקראתי עם הרכב, ומכיוון שלא הייתה חנייה, העמיד לדקה את הרכב על חניית נכים ולאחר שבדק שישנה אפשרות לרכב נכה לחנות ברווח כיון שהיו עוד 3 חניות נכה פנויות לידו, הוא ידע שאני מוגבלת עם הילדות ולא אוכל ללכת מטרים רבים (ויותר!)למתחם חניות אחר מרוחק, וכן לא חפץ לחסום את התנועה. כעבור חצי דקה בדיוק, נעמדה לידו ניידת משטרה והשוטרת יצאה ממנה, באותו זמן הגעתי עם 2 התינוקות למול עיניה של אותה שוטרת סיור. במקום לשאול את בעלי מדוע הוא עומד ברכב מותנע בכזה מקום, ולבקש ממנו להזיז את הרכב, היא החליטה להראות דוגמא אישית. ראשית היא העמידה את הניידת בצורה שחסמה את כל 3 חניות הנכה ובכך חסמה גם את הרכב של בעלי שלא יעיז חס וחלילה לעשות מעשה נואל ולברוח עם האוטו (כאילו שזה אפשרי) הסבירה לנו שעשינו מעשה חמור בכך שחסמנו את החניה (במשך דקה עם אוטו מותנע כשהיו חניות ליד!) אח"כ היא בקשה את הרישיון ובעצלתיים ככל שיכלה החלה למלא דו"ח. לא עזרו כל תחנוניו של בעלי שלא הייתה לו ברירה היא הסבירה שהיא הולכת לחייב אותנו בהרבה כסף. כשבעלי ניסה להתחנן על נפשו היא סגרה את החלון על פניו (מעשה אצילי ביותר), והמשיכה לרשום את הדו"ח כשכל הזמן עומד לרשותה (הרי בכך היא כמובן מראה דוגמא אישית כיצד חוסמים במשך כ 7 דקות חניית נכה). לאחר מכן, 'הציעה' לי לשים את התינוקת בתוך האוטו כי היא בוכה. בגמר רישום הדוח, רחמיה נכמרו (על עצמה) והיא אמרה לנו "הגזמתם"! למרות שזו זכותו הלגיטימית של כל נהג להסביר את עצמו, וכן, גם להתחנן על נפשו, אנחנו הגזמנו, היא לא. ראוי לציין שבעוד היא הסבירה לנו את חומרת העבירה ש'אפילו שהרכב מותנע, אם יגיע נכה, הוא לא יצפצף לכם, אלא יחפש חניה אחרת', כשהיא רשמה את הדוח עבר רכב וצפצף, אך כשראה את הניידת חדל. לא עקבתי אחריו לראות האם היה זה רכב של נכה, ומקווה מאד שלא. בנוסף, כתבה השוטרת בדוח כי בעלי למד, בעוד שהמציאות ממש לא הייתה כזו, והוא עיין בפתק מרובע קטן באותה חצי דקה שהמתין. אין לתאר את תחושתנו. יצאנו מושפלים מההתנהגות המתנשאת של השוטרת כלפינו, וחשנו כי מילא הדוח, אבל למה ההתנהגות המשפילה הזאת!!!???
והשאלה שלי מהי ההגדרה להעמדת רכב? האם כשרכב מותנע גם אז זה נקרא העמדה? האם כדאי לי לנסות לשלוח מכתב לערעור, או להישפט? מישהו שמתמצא בעניין יוכל לעזור לי?

• הוסף לסימניות
ראשית לפי החוק אין שום הבדל אם חנית לדקה או לשעה רכב מותנע או לא
מה שכן מהשיטוט שלי ברשת ראיתי אנשים שפנו לבית משפט במקרים כאלו וקיבלו הפחתת קנס או ביטול שווה לנסות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;602801:
ראשית לפי החוק אין שום הבדל אם חנית לדקה או לשעה רכב מותנע או לא
מה שכן מהשיטוט שלי ברשת ראיתי אנשים שפנו לבית משפט במקרים כאלו וקיבלו הפחתת קנס או ביטול שווה לנסות
העניין הוא שהבנו שבית המשפט נוטה בד"כ לחייב נהגים, ובמיוחד מחמיר בעבירה של אי שמירת זכות לחניית נכה. האם יש מצב שנפנה למשפט ושם יכפילו לנו את הקנס? או רק יעלו?

• הוסף לסימניות
לעלות ולהכפיל לכאורה אין סיכוי במיוחד שאת היית עם 2 ילדים
תתפללו שלא תפלו על שופט ששונא דוסים
הגישה צריכה להיות שאתם מבינים את חומרת המעשה ואת החשיבות בשמירה על זכויות הנכים אלא ציפיתם למעט התחשבות בגלל החנייה הקצרה והילדים שבעצם בעניין זה היית כנכה

• הוסף לסימניות
שנית ושלישית - שוטרות זה עם עצבני מאד, דרך קבע.
ככה זה כמתהפכות היוצרות,
כדרך שהתהפכו על אבותינו במצרים,
אלא שאז זה היה בניגוד לרצונם..
צר לי עליך, אינני מבינה בתחום בכלל.

• הוסף לסימניות
אולי כדאי לפנות לייעוץ משפטי.
יש ארגון בשם "שכר מצווה" שנותן ייעוץ ולפעמים גם ייצוג משפטי חינם, לאנשים מעוטי יכולת.
מספר הטלפון: 1700-505-500.

מאחל לכם הרבה הצלחה, ובשורות טובות.

• הוסף לסימניות
קודם כל חוק מרפי: חניית נכה יכולה לעמוד ריקה 1000 שעות ולא יעמוד שם שוטר. ואם תחני לשניה, מיד יקפוץ עלייך אחד כזה (מנסיון).
ועצה שלא תעזור הפעם אבל לפעמים הבאות וגם לאנשים אחרים: סגולה בדוקה ומנוסה (באמת) להגיד את השם של אמא של אברהם אבינו "אמתלאי בת כרנבו" הרבה פעמים ובלי שום הסבר השוטר או לא עוצר או אם כבר עצר 'יורד מהעץ' ועובר לקרבן הבא.
אנחנו נסענו פעם ברכב שכור ואני ישבתי מאחור עם 2 ילדים ולא הייתי חגורה, (כי עצרנו כמה מטרים קודם לשירותים בצד הדרך, ולא הספקתי לחגור ומיד עצר אותנו שוטר) ואחד הילדים לא היה בבוסטר. השוטר עצר אותנו והיה נראה שהוא לא הולך לוותר, ואז נזכרתי בסגולה ואמרתי כל הזמן "אמתלאי בת כרנבו" ופתאום השוטר בא ואמר "סע, אני לא נותן לך דו"ח רק אזהרה!"

אין בסגולה זו משום עידוד לעבור עבירות תנועה, אבל אם כבר עצר אותכם שוטר....

• הוסף לסימניות
מכתב ערעור לא מאמינה שיזיק ,
בקשה להשפט זה רק בהתייעצות עם עו"ד שמבין (יש הרבה ברשת שנותנים יעוץ חינם)

השאלה אם שווה להתעסק עם זה [גובה הדוח
או כמות הנקודות ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;602937:
קודם כל חוק מרפי: חניית נכה יכולה לעמוד ריקה 1000 שעות ולא יעמוד שם שוטר. ואם תחני לשניה, מיד יקפוץ עלייך אחד כזה (מנסיון).
ועצה שלא תעזור הפעם אבל לפעמים הבאות וגם לאנשים אחרים: סגולה בדוקה ומנוסה (באמת) להגיד את השם של אמא של אברהם אבינו "אמתלאי בת כרנבו" הרבה פעמים ובלי שום הסבר השוטר או לא עוצר או אם כבר עצר 'יורד מהעץ' ועובר לקרבן הבא.
אנחנו נסענו פעם ברכב שכור ואני ישבתי מאחור עם 2 ילדים ולא הייתי חגורה, (כי עצרנו כמה מטרים קודם לשירותים בצד הדרך, ולא הספקתי לחגור ומיד עצר אותנו שוטר) ואחד הילדים לא היה בבוסטר. השוטר עצר אותנו והיה נראה שהוא לא הולך לוותר, ואז נזכרתי בסגולה ואמרתי כל הזמן "אמתלאי בת כרנבו" ופתאום השוטר בא ואמר "סע, אני לא נותן לך דו"ח רק אזהרה!"

אין בסגולה זו משום עידוד לעבור עבירות תנועה, אבל אם כבר עצר אותכם שוטר....

מאיפה לקחת את זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י באג;603006:
מכתב ערעור לא מאמינה שיזיק ,
בקשה להשפט זה רק בהתייעצות עם עו"ד שמבין (יש הרבה ברשת שנותנים יעוץ חינם)

השאלה אם שווה להתעסק עם זה [גובה הדוח
או כמות הנקודות ?

הדוח עומד על 1000 שקלים!! ולא חייבו אותנו בנקודות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;603009:
הדוח עומד על 1000 שקלים!! ולא חייבו אותנו בנקודות.

אז תשמחי שזה מסתכם בזה !

• הוסף לסימניות
כן הסגולה ידועה השוטר שיחרר אותך כי הוא חשב שאתה פסיכי
לגבי העירעור כדאי ושווה גם להפחית קנס וגם ניקוד
לא צריך שום עורך דין רק למלא את הדוח מהצד השני ולשלוח
אני מדבר מניסיון של חברים

• הוסף לסימניות
רק עכשיו ראיתי שלא קיבלתם ניקוד
זה מוזר מאוד אבל אם באמת לא קיבלתם תגידו תודה ואל תעשו כלום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דניאל נ;603022:
רק עכשיו ראיתי שלא קיבלתם ניקוד
זה מוזר מאוד אבל אם באמת לא קיבלתם תגידו תודה ואל תעשו כלום

לידיעת המעוניינים לדעת זו עבירה שלא פוגעת בנקודות, לא כל העבירות טומנות בחובן הורדת נקודות בתוספת לדוח!
אבל מישהו מקצועי או בעל נסיון יוכל לאמר לי כיצד כדאי לפעול?

• הוסף לסימניות
כתבתי לך מניסיון של חברים ושל אנשים ברשת
תסתכלי בגוגל ותמצאי אנשים שקיבלו הפחתות משמעותיות במקרים דומים
ואם אין ניקוד אני חוזר להצעה להגיש ערעור

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

בפנייה מכביש בגין לכיוון צומת רמות יש עיקול (מחלף) חד מאוד מאוד שהשוליים שם מטושטשים עד בלתי ניתנים להבחנה, צהשול הוא ברוחב של הנתיב ולפרקים אפילו רחב ממנו. מן הסתם חלק מהרמותים יודעים למה אני מתכוונת. בעלי נסע על השול ונהגת בלבוש אזרחי צפרה לו בעצבים. בעלי נפנף בזלזול לעברה והמשיך בנסיעה.
קצת אחרי צומת רמות היא פשוט יצאה מרכבה שלפה תג שוטר ועצרה אותו.

ש. נסעת על הושליים? ת. מאוד קשה להבחין בכך שאלו שוליים,
ש. למה אתה מנופף כלפי בביטול? כי חשבתי שאת אזרחית
ש. ולאזרחית מותר ככה להתנהג? ת. בפעם האחרונה שבדקתי אין חוק שאוסר העלבת נהג אקראי.

אתה יודע שאני יכולה לתת לך דוח,
תתנצל בבקשה.
בעלי הוריד מכבודו והתנצל,
תתנצל גם על איך שהתנהגת
בעלי שוב הוריד מכבודו וביקש סליחה.
האם תעשה זאת שוב? בעלי שוב השפיל את עצמו וענה שהוא מתחייב שלו,
ואז ביקשה רישיונות נתנה 750 שח דוח ו6 נקודות
תוך שהיא מציינת שזה ''עונש'' על התנהגותו
הכל מתועד ומוקלט במצלמת רכב. השאלה אם יש מה לעשות עם התנהגות שכל כולה נועדה לבזות ולהשפיל כנקמה? האם אפשר לערער על הדוח הזה שברור שניתן מעלבון אישי שאינו קשור לעבירה לכאורה?
תופעת החרדי המכוער

טביאל עיר יפה, כעיקרון. כיכרות, צמחים, ובעיקר יופי פנימי.
המוני יהודים יראי שמיים, משפחות ובתים של תורה, מוסדות לימוד מכל הסוגים, רובם ככולם במבני קבע ראויים לשמם.

בתי כנסת גדולים ונהדרים, מחופים באבן ומצויידים במדרגות שיש וארונות קודש מגולפים, והמוני מנייני תפילה בכל שעות היממה, כולל גם פינת קפה לשירות הציבור.

אה! אשרינו!

אלא שיש קוץ מעצבן באליה:

תופעת הטביאליסט המכוער. כפראפראזה על "הישראלי המכוער" הידוע בכל העולם.
הטביאליסט המכוער. אינו התושב הקלאסי של העיר, אך לעיתים נדמה כי יש רבים ממנו.

קווים לדמותו.
הט"מ יחתום על הוראת קבע ענקית לקהילה שלו, כדי שהיא תוכל לבנות בית כנסת אדיר ויפהפה יותר מבית הכנסת ממול, אך לא יטרח לומר שלום חם ונעים לזר כי ייקלע בטעות לארמון הקהילתי שלו.
שירגיש לא נעים, עדיף. כך לא יתנחל פה. פה מתפללים ורצויים רק אנ"ש.

הט"מ לא יתרה בילדיו שאסור להם לגרור עד הבית עגלת מכולת, כיוון שהיא, מה לעשות, רכוש הסופרמרקט. התוצאה? ניתן לראות לא מעט עגלות מכולת מונחות בכניסה לבנייני מגורים, ממתינים לעובד הסופרמרקט שאולי יקח אותם ואולי לא.

הט"מ לא יאמר שלום לשכנים החדשים המתגוררים ביחידת הדיור על הגג. הוא יסתכל עליהם – ומבטו יעבור דרכם. בייחוד אם הם לא לבושים בדיוק בדיוק כמו הצורה והצבע שלו עצמו.

הט"מ ילביש את משפחתו בבגדים הכי עדכניים ויקרים שיש בנמצא, כך שיראו כאילו נגזרו מתוך פרסומת משובבת נפש של קידי קיש. אז מה אם אין קשר בין ההכנסות המזעריות שלו ובין הצורך הכפייתי לנקר את עיני השכנים-גיסים-חברים.

הט"מ מקפיד להחזיק בבעלותו ולנהוג ברכב יקר. רצוי חשמלי ועדיף עם שכבת לקס + ווקס + פוליש נוצצת ומרשימה. הוא אוהב במיוחד, משום מה, רכב גבוה עם גריל ענק מקדימה, המשרה את יראת הכבוד הרצויה.

מה הקשר בין אברך צעיר, פעמים רבות מלמד בחיידר או בעל תפקיד זוטר בחנות טמבור, או סתם איש אחזקה במוסד – ולרכב מנהלים כזה? אין לדעת.

הט"מ יקפיד לזעום אם עובר אורח יתפוס לו את החניה הפרטית המחושמלת שלו, אך לעולם לא יעשה מאמץ מיוחד להחנות רכבו בצורה מסודרת במקום שבו יש להתחשב בנוספים. בייחוד הוא לא יטרח לחנות באופן שמאפשר לאם עם עגלה לעבור בנחת בלי להסתכן בחייה ולרדת לכביש.

ואגב הסעיף הקודם; נדמה כי יש לט"מ הנאה מיוחדת לחנות כמו פריץ הכפר, ולחסום את מרבית המדרכה - העיקר שהוא עצמו לא ייאלץ ללכת יותר מעשרים שניות מפתח רכבו עד פתח השטיבלאך או מחוז חפצו...

אך כל אלו עניינים זניחים. זכותו של כל אדם לרכוש כל כלי תחבורה שעולה על דעתו, כל זמן שהדבר מסב לו הנאה ונחת.

מה שהופך את הנהג הטביאליסט המצוי למכוער, היא התנהגותו בכביש.

הט"מ ינהג בעירו ברוכת הילדים במהירות גבוהה. למה חמישים. אולי שישים, אולי שבעים או תשעים. הוא לא דואג, הרכב החשמלי המוגזם שלו יודע לעצור ממש בנגיעה על דוושת הגז. מה זה משנה אם פה ושם הוא כמעט דורס עוברי אורח?

הט"מ מפגין זלזול מוחלט בשאר הנהגים בעיר שלו.

כאשר נהג של רכב חונה מתחיל לצאת מהחניה, הטביאליסט המכוער יקפיד להגביר מהירות ולעקוף אותו, כדי שחס וחלילה לא ייאלץ להתעכב בנסיעתו לשטיבלך בעוד חצי דקה. מה אכפת לו שהרכב המסכן ייתקע בחניה עוד 5 דקות בגלל ט"מ נוספים.

הט"מ חסר סבלנות באופן קומי כמעט. כאשר לפניו נוהג אוטובוס עירוני, הב"מ לעולם ינסה לעקוף אותו. הוא לא יתן לאוטובוס את "מנת החסד" ויסכים להמתין 10 שניות. לא. הוא מייד ינסה לעקוף – וכמעט יתנגש ברכב הבא ממולו הנוסע במהירות, כזכור, מעל החמישים המותרים בחוק...

הטביאליסט המכוער לא ירחם על ילדה קטנה שרק רוצה לחצות במעבר חציה. הצחקתם אותו! הוא עסוק בשיחה נרגשת מלאת פוליטיקה באמצעות אוזנית הבלוטות' התלויה על אוזנו, אותה קנה במכירה הסמוכה לשטיבלאך. הוא יתן גז עוד לפני שהיא תספיק להציב את כף רגלה הקטנה והמפוחדת על מעבר החציה. שתפחד, מה זה משנה. היא לא הילדה שלו.

יש בעיר טביאל נהגים רבים זהירים, מכבדים את הזולת, חונים בצורה מסודרת, מאפשרים לרכב לצאת מהנחיה, ועוצרים לבטח מול הולכי רגל המבקשים לחצות את הכביש. ברור שיש כאלו. אבל הם לא מורגשים. בכלל.

אין בעיר אווירה של "מענטש". של:
את רוצה לחצות את הכביש? תחצי, בשמחה, אחכה לך בנחת.
אין לי חניה מתחת השטבילאך? אז מה אם יש תו נכה שחבר השיג לי. בגלל זה אחנה כמו פסיכי ואצער את כל העוברים ושבים? לא. אחנה במרחק 4 דקות הליכה בצורה מסודרת.
אני מטעין את הרכב החשמלי שלי מידי לילה? אציב שלט מסודר ונעים, ולא שלט אזהרה צהוב מאיים נבחני.
אני ממילא נוסע החוצה מהעיר? אתקרב לתחנות אוטובוס בדרכי, אציע לאברים הסעה לכניסה לעיר.
אני מתקרב למחסום? אמתין בסוף התור, לא אעקוף את כולו ואגרום צער וכעס לכל 10 הרכבים שלפניי.

כשאתה פוגש את הט"מ אחד על אחד, אתה מגלה בתשעים ותשע מהמקרים אברך עדין נפש, ירא שמיים, תורני, ממש אדם נהדר. מותק אפילו.

מישהו שלעולם לא יגזול מרעהו שקל, יקפיד להשיב כל אבידה, יעשר ממונו ויתרום לקהילתו סכומים נכבדים.

מה גורם לו להיות ב"מ? מהו הסוד?

ובכן -

אני לא יודע.

(אתם יודעים איזה חילול ה' מחריד קורה בכל פעם שאורח זר מגיע לטביאל? הוא יוצא מדעתו! לא חבל עליו? לא חבל עלינו? למה אנחנו לא מחנכים את עצמנו? קודם כל אתהמבוגרים? לתת כבוד זה לזה, לכבד, להאיר פנים, להיות מענטש?
יום שישי לוהט, בחזרה מהסופר השכונתי. העבר את העגלה (העמוסה!!) מנקודה א' לנקודה ב'.
עשרים דקות של חוויה מפוקפקת, שמספיקות בשביל להתחרט על קניית הארטיקים, להיזכר בכך שחסר בבית גם שמפו, ובעיקר- להבטיח לעצמי שקונים רכב. אין מצב להמשיך ככה.
הולכי רגל- מזדהים עם המצב? עולה באפכם ניחוח חמצמץ? תודה.
בעלי רכבים, אל תדמיינו שאתם מזדהים. ראיתי אתכם, כשהרכב היה יומיים במוסך, ממתינים לאוטובוס- הישיר- בחוסר סבלנות מוצנע, מזהים אתכם לפי המבטים החמוצים שאתם נועצים בתמונת הרב קו שלכם. כן כן אלו החיים. לא תמיד הם פוטוגניים.
עד כאן- אוקי. ב"ה. נגיע הביתה נשתקם. מיד אחרי שנתחב את הארטיקים למקפיא.
אבל תסבירו לי למען ה', למה נאלצתי בדרך שלושה פעמים לרדת לכביש, מילא אני אבל העגלה (העמוסה!! אמרתי)??
למה השכן מהבנין הסמוך, יהודי יר"ש וטוב לב, למה כשהוא יצא מהרכב הממוזג הוא החנה אותו על המדרכה?
נכון, חסרות פה חניות. נכון. תחנה שני בניינים קדימה. יש פה חוקים במדינה הזאת. יש פה בין אדם לחברו.
האי, אין בך מספיק הזדהות עם העוברים והשבים? החלטת כן להחנות על המדרכה?
אני לא אומַר: זכותך, וגם לא: אוקי, כי ממש לא. אבל: לפחות, מינימום, תעשה את זה בצורה שלא תזיק כ"כ להולכי רגל!
נשים לא אמורות לרדת לכביש עם תינוקות בעגלה בכדי לעקוף את הרכב שלך, ילדים לא אמורים להסתכן כך...
בבקשה: תחשבו עלינו, תתחשבו בנו.
אה, ואתם- הנהגים שהקשיתם עלי היום כ"כ, קרוב לודאי שלא מדובר בחוסר התחשבות אלא בחוסר שימת לב.
מתנצלת על המשפט שנפלט ממני, בשעת מעשה- "הלוואי שפקח יתן לו דו"ח".

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה