התייעצות עזרה למי שממש קשה לו לקום בבוקר

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני חושבת שכל מי שאומר "שיעבוד על עצמו" או מציע פתרונות ספציפיים לא ממש מכיר על מה מדובר...
מכירה מצב כזה מקרוב.
הייתי שואלת יותר- למה הוא לא מצליח לקום:
יש כמה אופציות, מעבר לכך שיש אנשים שיותר קשה להם לקום.
1. מתי הוא הולך לישון בלילה?
2. האם הסדר יום שלו מסודר וקבוע יחסית?
3. האם מבחינת בדיקות דם ובדיקה גופנית הכל בסדר?
4. האם זה היה מצב קבוע מאז שהאדם מכיר את עצמו, או שזה התחיל ממתי שהו?
5. האם זה קושי ספציפי שלו או התנהלות משפחתית?
6. מבחינה רגשית- האם יכול להיות שיש איזה משהו שצריך לתת עליו את הדעת?
7. האם הקימה בבוקר היא חלק ממערך של תופעות נוספות או שזה קושי שבא בפני עצמו?

אני חושבת שלאחר שעונים על השאלות, התמונה נעשית ברורה יותר

• הוסף לסימניות
יש לך מתווה פרקטי, כלים מעשיים, כיצד הוא ׳יעבוד על עצמו׳?
המתווה הוא די פשוט
שזה באמת יהיה לו חשוב
ככל והוא לא באמת צריך את זה , אלא רק בגלל סיבה חיצונית , הוא באמת לא יצליח
ביום שהוא יראה את עצמו כאחד שקם מוקדם , הוא פשוט יקום מוקדם

אם הוא בן אדם תורני, שיתחיל לרכוש ידיעות למה כדאי לקום מוקדם
עד שיהיה לו שטיפת מח פנימית שצורה של בן אדם זה בן אדם שקם מוקדם
ואז עם טיפטיפה נפילות הוא יתאפס על משהו קבוע.

• הוסף לסימניות
אני רואה שיש כאן כאלה שכועסים על דברי
ואני יפרט מעט
בדר"כ הבעיה הזו קיימת אצל בנים ופחות אצל בנות
בגיל הבחרות הסיפור מובן : לבנים בישיבה אין מה להפסיד מקימה מאוחרת , (נו נו של המשגיח... וזהו. ) וגם הרווח של קימה מוקדמת לא תמיד ברור להם (לא מרגישים שהם מתקדמים בלימוד, מכל מיני סיבות: אין חברותא טוב, אין כלי למידה טובים, הלימוד לא חשוב באמת)
אצל הבנות : יש הורדה בציון בתעודה, יש חומר שיש עליו מבחן בעתיד הקרוב, יש מקצוע שצריך להצליח בו וכו'.

גם בנישואין:
לאישה יש עבודה שם היא צריכה להיות בזמן נקוב ומדויק , במיוחד אם היא עובדת כמות שעות וכל איחור יגרום לה להישאר מאוחר יותר .
הגבר מתחיל את הכולל בשעה מסוימת , ובאמת הוא מתחיל ללמוד קצת יתר מאוחר, וגם בתפילה והא יכול קצת לעשות קיצורי דרך .... אז גם אחרי הנישואין זה ממשיך .
אצל גברים עובדים זה לא קורה , (כמובן שיש יוצאים מהכלל) .

בסוף זה ענין של מחויבות או סיפוק.

• הוסף לסימניות
אני מאוד מזדהה עם הבעיה של פותח האשכול, כי לא מדובר דווקא על חוסר שינה, שגם הוא תורם כמובן אלא פשוט קושי ממשי בקימה, ולמי ששאל, אני לגמרי הגעתי ברגע שאחרי האחרון לאוטובוס שכמעט עזב את הסמינר בדרך למחנה יותר מפעם אחתת בגלל שקמתי מאוחר, ואני יכולה לישון אפילו 13 שעות רצוף!!!!! פשוט כי לא מעירים אותי (קרה לצערי הרב)
מזדהה אפילו יותר...
יש לי קושי רציני, אני פשוט לא מצליחה לקום בבוקר, ויהי מה.
פעם אפילו פספסתי תחילת מחנה, נסעתי ישר לקמפוס איפה שהיינו. (הנס שלי שהטיול לא היה כ"כ רציני, אבל עדיין זה פדיחות נוראות)
וגם אם איכשהו אני מצליחה לקום, עד אחה"צ מאוחרות אני ישנונית ברמות
הבו עצה!

• הוסף לסימניות
מזדהה אפילו יותר...
יש לי קושי רציני, אני פשוט לא מצליחה לקום בבוקר, ויהי מה.
פעם אפילו פספסתי תחילת מחנה, נסעתי ישר לקמפוס איפה שהיינו. (הנס שלי שהטיול לא היה כ"כ רציני, אבל עדיין זה פדיחות נוראות)
וגם אם איכשהו אני מצליחה לקום, עד אחה"צ מאוחרות אני ישנונית ברמות
הבו עצה!
עכשיו ברצינות שיקבע לעצמו שעת שנה קבועה 10:00 בלילה ולקום ב6:00 ביום הראשון זה לא כול כך יעזור אבל אם יתמידו לעשות את זה כול יום אז הגוף יתרגל לקום בשעה 6:00

• הוסף לסימניות
בדר"כ הבעיה הזו קיימת אצל בנים ופחות אצל בנות
נכון, אבל הסיבה היא לא מה שאתה כותב, אלא כנראה איזשהו מבנה מוחי אחר.
אני מכירה גברים עובדים שמחוייבים לעבודה- ועדיין הם לא מצליחים לקום.
אולי המציאות היא להפך- בגלל הקושי שלהם לקום בבוקר הם לא מצליחים להיות מחוייבים לעבודה?

יש הבדל בין קושי לגיטימי לקום שיש אותו להרבה אנשים, לבין קושי אמיתי ומשמעותי שהוא בעייה, אמיתית. והתשובה לבעייה הזו היא לא שיהיה מחוייב, כי הוא לא מצליח להיות מחויב.

• הוסף לסימניות
נכון, אבל הסיבה היא לא מה שאתה כותב, אלא כנראה איזשהו מבנה מוחי אחר.
אני מכירה גברים עובדים שמחוייבים לעבודה- ועדיין הם לא מצליחים לקום.
אולי המציאות היא להפך- בגלל הקושי שלהם לקום בבוקר הם לא מצליחים להיות מחוייבים לעבודה?

יש הבדל בין קושי לגיטימי לקום שיש אותו להרבה אנשים, לבין קושי אמיתי ומשמעותי שהוא בעייה, אמיתית. והתשובה לבעייה הזו היא לא שיהיה מחוייב, כי הוא לא מצליח להיות מחויב.
יכול להיות
הנקודה שרציתי להדגיש שזה לא בעיה פזיולוגית וגד' אלא משהו רגשי וכד'

• הוסף לסימניות
יש לך מתווה פרקטי, כלים מעשיים, כיצד הוא ׳יעבוד על עצמו׳?
אני עדיין לא מנתחת התנהגות
לא באתי לתת לו טבלת משימות לשבוע הקרוב
פשוט שייקח את עצמו בידיים אם הוא רוצה לעשות עם עצמו משהו בחיים.
מבינה שיש אנשים שיותר קשה להם, אבל בדרך כלל זה מעבר ל"אוהב לישון"
בכל אופן מכירה אחד כזה מקרוב ובהחלט יש לו דרך לעשות במשמעת עצמית... בתור אחותו אני אומרת...
לא דנה אף אחד רק מעלה רעיון, או כמו ש @חן לבן רשמה (נראלי) שהיא פשוט ישנה עמוק הרבה ברציפות ואם לא מעירים אותה היא לא תקום.... זה באמת משהו אחר.
ואגב אני עם בעיה הפוכה- בקושי ישנה שעה ברצף, מתעוררת מכל אוושת ווילון ויללת חתול מרוחקת... לא יודעת כבר מה יותר גרוע😣 ולזה אין פתרונות....

• הוסף לסימניות
רבותי
כולכם לצערי טועים
יש אנשים שעבורם לקום בבוקר- זה כמו בשביל אדם רגיל לקום ב3 לפנות בוקר, אבל עם מאבק כל יום כמו בפעם הראשונה.
הבשורה היא שיש מה לעשות.
להרחבה ראו כאן

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
התשובה האמיתית והפתרון היעיל ביותר (לדעתי..) הוא - להביט רגע על השעון ...
איך אתם רוצים לקום מחר מוקדם ובקלות ???

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אין לי עצה שתעזור לך
יש לי עצה לכל אלה שסובבים אותך / אחר עם קושי כמו שלך.
אנא, אל תשפטו / תבקרו / תכעסו
לכל אחד מאיתנו יש קושי שהוא לא מצליח להתגבר עליו
להרבה מאיתנו זה קושי פנימי ונסתר, או כזה שפחות מפריע לאחרים
אבל אנחנו לא מעל בן אדם כזה, ההפך
הייתי אומר שזה חסרון ממש קטן, לא מדובר פה במידה רעה או משהו שפוגע בבני אדם
אנא, הביטו בכבוד (לכל בן אדם ו) בפרט לאנשים כאלה, לוו אותם בקושי שלהם
הם מספיק סובלים ומאוכזבים מעצמם.

• הוסף לסימניות
אני ממש לא מסכימה שאם יהיה להם משהו חשוב הם יקומו...
אני מחלקת את העולם לשלוש.
אלו שיש להם שעון ביולוגי ז"א עייפים בשעה קבועה, רעבים בשעה קבועה ורעננים בשעה קבועה.
ויש אנשים שאין להם את זה.
ויש את האנשים שיש להם קצת שעון ביולוגי שמתעוררים בקלות משעון מעורר
(הקבוצה הראשונה לא צריכה שעון מעורר בבוקר)
בביתנו יש מכל הסוגים.
אלה שקמים בזריחה
אלה שקמים עם השעון המעורר
ואלה שקמים רק בשעות הצהרים.

• הוסף לסימניות
כדאי לתת לבחור/ה אחריות על משהו שצריך להיעשות בזמן הבוקר,
מניסיון זה עוזר פלאים.
גם לאלו שאוהבים מאד לישון, וההרגשה שצריך לקרוע אותם מהמיטה, וגם לכל המאחרים ה'כרוניים'...
הבעיה היא, שקשה לתת אמון באדם שקם מאוחר ו/או מאחר באופן קבוע.
אבל אם יש משהו שהם אחראיים עליו, ברוב מוחץ של המקרים, הם יעשו את זה בצורה, שאפילו הם לא יאמינו שזה אפשרי.
שוה לנסות

• הוסף לסימניות
אני חושב שהנושא של האשכול צריך להיות מה יכול לגרום ללכת לישון בזמן
שזה בעיה לפעמים קצת יותר קשה מלקום בבוקר
כמה אדם יכול כבר לישון כמובן יש יוצאים מן הכלל
ואם זה סתם רביצה במיטה בלי לשון זה כבר בעיה אחרת

• הוסף לסימניות
יש פעמים שהוא ממשיך לישון
מניסיון....
אני מכיר מעורר באחת הישיבות שניסה בכל האמצעים המקובלים ולא ראה הצלחה עד שביום אחד התחיל להשפריץ על התקרה כוס מים ככה שזה מטפטף בקביעות מלמעלה ואי אפשר סתם לנגב מהפנים וראה הצלחה מסחררת
בהצלחה...

• הוסף לסימניות
(רואים את זה אצל אברכים שהיו קמים ב8 בבוקר , ותפאום שנהיה ילדים קטנים והאישה צרחכה לצאת מהבית הוא קם כל בוקר להתפלל ב6 כדי להיות בבית ב7)
מי שזה חזק אצלו פשוט מתחיל להתפלל מאוחר אחרי ששלח את הילדים

• הוסף לסימניות
זה נראה שיש 2 קבוצות, אלה שחווים ומבינים את הקושי לקום בבוקר, ואלה שסבורים שדרכים או פטנטים שונים יעזרו, או שהכל תלוי רק בכח הרצון.
וזה ממחיש את הסבל של הסובלים מהתופעה הזו, שמקבלים מהסביבה תגובות ביקורתיות כל הזמן, ואף אחד סביבם, או כמעט אף אחד לא מצליח להבין כמה הם מנסים ונכשלים, ומנסים שוב ושוב ולא מצליחים

מעדות קרובה וברורה, לאחר אין ספור בדיקות שעשיתי, מדובר בקושי אמיתי.
לא משהו שייפתר ע"י שפיכת מים, שעון מעורר, מחויבות בבוקר, או פתרון פלסטר אחר.

כמובן- יש את אלה שייעזרו בנקודות הנ"ל, וכנראה הם כן מסוגלים, אבל יש כאלה שבאמת לא מסוגלים לנהל סדר יום תקין שכולל קימה מסודרת בים השעות 6:00-8:30 בבוקר.

שלא לדבר על מה שהילדים האלה או הנערים האלה סופגים מהצוות החינוכי שיכול לרדת לחייהם ממש, ולהפוך אותם לשברי אדם שאינם מאמינים ביכולת שלהם לגדול.

אנא, סביבה יקרה, תבינו שמדובר בבעיה אמיתית. נכון, אצלכם עזר משהו... אבל זה לא אותו המקרה! יש אנשים שמתמודדים מול הקושי הזה, לפעמים מצליחים ובעיקר לא, אל תבקרו אותם על זה.

• הוסף לסימניות
אני מכיר מעורר באחת הישיבות שניסה בכל האמצעים המקובלים ולא ראה הצלחה עד שביום אחד התחיל להשפריץ על התקרה כוס מים ככה שזה מטפטף בקביעות מלמעלה ואי אפשר סתם לנגב מהפנים וראה הצלחה מסחררת
בהצלחה...
יכול ליהות בתיקרה אחר כך בעיה בגלל המים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה