עזרה - מאפיית מצות

• הוסף לסימניות
יש למישהו תמונות ממאפיית מצות?.
אני צריכה את המקום ששומרים בו על המים בעיקר .
לא מצאתי תמונות ואין לי כל כך מושג איך זה נראה.
בתוך מה שומרים איזה גודל זה וכו'.
אשמח לתמונות ממחישות.
תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
תחפשי בPICJEW

• הוסף לסימניות
בכדי פלסטיק גדולים ודי מסמורטטים למראה
מעין ג'ריקנים עם פקק מסתובב
רוב המאפיות, ובלי להעליב ובלי להכליל כמובן,
הם מקומות די מוזנחים וארעיים ותעשיתיים.

• הוסף לסימניות
10 ה.jpg DSC_1512.jpg IMG_0649.jpg

• הוסף לסימניות
בכדי פלסטיק גדולים ודי מסמורטטים למראה
מעין ג'ריקנים עם פקק מסתובב
רוב המאפיות, ובלי להעליב ובלי להכליל כמובן,
הם מקומות די מוזנחים וארעיים ותעשיתיים.

מעולה תודה רבה :)
יש דרך מיוחדת ששומרים על זה במפעל? כאילו,
היה מועיל לי יותר איך נראה העמדה של המים במפעל עצמו.
מישהו עומד משגיח? יש משהו מיוחד שצריך להיות מסביב מתחת מעל?
משהו מיוחד שלא קשור רק לג'ריקנים הסתמיים?:eek:

• הוסף לסימניות
בכללי, לפי מה שראיתי בכלמיני הזדמנויות יש מישהו שיושב בקיטון פיצפון כזה ומבצע את הלישה כשמשני צידיו יש חלונות שנפתחים לחדרון הקמח ולחדרון המים. בתחילת כל סיבוב החלונות נפתחים (בנפרד, מסתמא) ומוזגים לו לקערה את החומרים

• הוסף לסימניות
בקיטון בפני עצמו יושב אדם ליד המים על שולחן הוא מצוייד בכלים בעלי שנתות, וכמדומני גם משקל, כדי לווסת את מדת המים בכל פעם, כדי לבצע שינויים מזעריים בכמות המים לפי דרישות הלשים, התלויות כנראה באופי הקמח. הוא מצויד בכלים שונים כדי להעביר מכלי לכלי. הכל שם "סטרילי" במדה מקסימלית. הגישה אסורה טוטלית. ברגע הנדרש הוא מגיש את המים שהוא עמל להכילם בכלי תוך מדידות מדויקות שעשה בזמן הרב הפנוי לו בין הגשה להגשה.

• הוסף לסימניות
בכללי, לפי מה שראיתי בכלמיני הזדמנויות יש מישהו שיושב בקיטון פיצפון כזה ומבצע את הלישה כשמשני צידיו יש חלונות שנפתחים לחדרון הקמח ולחדרון המים. בתחילת כל סיבוב החלונות נפתחים (בנפרד, מסתמא) ומוזגים לו לקערה את החומרים
האמת שכבר התקדמתי וסגרתי את איש הקמח ואיש המים כל אחד בחדר נפרד ואת זה שלש שמתי בחוץ ליד אלו שקופצים..לא יודעת איך לקרוא לפעולה הזו כל כך.. :/
אבל נראה לי שבעקבות מה שכתבת אשנה את זה טיפה..,

תודה רבה לכולם על המידע המועיל חברים.:)
אגב,
אם היה לנו פורום סגור הייתי יכולה להתייעץ יותר...
חבל.. :/

• הוסף לסימניות
כמדומני שאם היית מעלה תמונה, היה אפשר "לתקן" אותה במידת הצורך.

• הוסף לסימניות
נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אירנשטיין מהמאפיה עובד לעשות כל שנה יח"ץ מטורף. אולי אם תענייני אותו, הוא יעזור לך?

• הוסף לסימניות
מעולה תודה רבה :)
יש דרך מיוחדת ששומרים על זה במפעל? כאילו,
היה מועיל לי יותר איך נראה העמדה של המים במפעל עצמו.
מישהו עומד משגיח? יש משהו מיוחד שצריך להיות מסביב מתחת מעל?
משהו מיוחד שלא קשור רק לג'ריקנים הסתמיים?:eek:
חדרון קטן, על מעמד מתכת עומד מיכל נירוסטה מרובע ענק שבתחתיתו ברז.
ממנו מוזגים לכדי מדידה מדוייקים.

• הוסף לסימניות
את יכולה לצלם?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה