סוכרת הריון עזרה מבעלות ניסיון

לא יודעת מה לעשות

עשיתי העמסת סוכר לפני שבועיים וחצי ויצאו לי 2 ערכים לא תקינים.
היו לי הריונות בעבר עם סכרת אז אני מכירה את הדיאטה בגדול.
התחלתי מיד בדיאטה וכתבתי לרופא
מאז אין קול ואין עונה.
יש לי תור לרופא רק עוד 10 ימים.
מה כדי לעשות בינתיים?
הפניה למרפאת הריון בסיכון עם סכרת אין לי
בדיקה במד סוכר אין לי
מה עושים?

בכלליות מרגישה בסדר גמור.
אתמול בלילה התחיל לי צמרמורות אבל זה אני חוששת בגלל ברזל נמוך או חום שמתפתח

לא יודעת מה לעשות

עשיתי העמסת סוכר לפני שבועיים וחצי ויצאו לי 2 ערכים לא תקינים.
היו לי הריונות בעבר עם סכרת אז אני מכירה את הדיאטה בגדול.
התחלתי מיד בדיאטה וכתבתי לרופא
מאז אין קול ואין עונה.
יש לי תור לרופא רק עוד 10 ימים.
מה כדי לעשות בינתיים?
הפניה למרפאת הריון בסיכון עם סכרת אין לי
בדיקה במד סוכר אין לי
מה עושים?

בכלליות מרגישה בסדר גמור.
אתמול בלילה התחיל לי צמרמורות אבל זה אני חוששת בגלל ברזל נמוך או חום שמתפתח
מרשם לגלוקומטר או לסטיקים / מקלונים אפשר לבקש מרופא המשפחה.

ואז איך אדע איך משתמשים?
מתי? וכו
אה חשבתי שיש לך כבר ניסיון עבר...
בעיקרון גם אחיות רגילות בקופה יכולות להנחות אותך בינתיים, זה לא מסובך.
הוראות מן הסתם יש מצורפות למכשיר (אני קניתי בקורונה והסתדרתי בלי הדרכה של אף אחד). צריך למדוד מיד כשקמים בבוקר, ו3 פעמים במהלך היום אחרי הארוחות. יש רופאים שאומרים אחרי שעה ויש אחרי שעתיים (מתחילת הארוחה!). אני מדדתי לפעמים כך ולפעמים כך, אם שכחתי אחרי שעה...
כמה צריכות להיות המדידות:
בבוקר בצום - עד 90
שעה אחרי הארוחה - עד 130
שעתיים אחרי הארוחה - עד 120

המספרים לא מוחלטים לגמרי, ויש רופאים שאומרים קצת אחרת. אבל אם תמדדי במשך כמה ימים לפני התור, ותגיעי עם דף רשימות מסודר - זה יעזור לרופא / לדיאטנית לכוון אותך.

אם זה מלחיץ אותך, נראה לי לא נורא לחכות עשרה ימים. פשוט נראה לי חבל לא להגיע כבר עם דף תוצאות.

ומאוד מאוד חשוב כל פעם לפני הדקירה לשטוף ידיים עם סבון ולנגב. אחרת זה עשוי למדוד את הלכלוך או את הסבון ולתת תוצאה גבוהה ומלחיצה...

אה חשבתי שיש לך כבר ניסיון עבר...
בעיקרון גם אחיות רגילות בקופה יכולות להנחות אותך בינתיים, זה לא מסובך.
הוראות מן הסתם יש מצורפות למכשיר (אני קניתי בקורונה והסתדרתי בלי הדרכה של אף אחד). צריך למדוד מיד כשקמים בבוקר, ו3 פעמים במהלך היום אחרי הארוחות. יש רופאים שאומרים אחרי שעה ויש אחרי שעתיים (מתחילת הארוחה!). אני מדדתי לפעמים כך ולפעמים כך, אם שכחתי אחרי שעה...
כמה צריכות להיות המדידות:
בבוקר בצום - עד 90
שעה אחרי הארוחה - עד 130
שעתיים אחרי הארוחה - עד 120

המספרים לא מוחלטים לגמרי, ויש רופאים שאומרים קצת אחרת. אבל אם תמדדי במשך כמה ימים לפני התור, ותגיעי עם דף רשימות מסודר - זה יעזור לרופא / לדיאטנית לכוון אותך.

אם זה מלחיץ אותך, נראה לי לא נורא לחכות עשרה ימים. פשוט נראה לי חבל לא להגיע כבר עם דף תוצאות.

ומאוד מאוד חשוב כל פעם לפני הדקירה לשטוף ידיים עם סבון ולנגב. אחרת זה עשוי למדוד את הלכלוך או את הסבון ולתת תוצאה גבוהה ומלחיצה...
חוץ מהבוקר לאכול עוד 3 ארוחות של 30 גרם פחמימות ואחריהם למדוד??

איך יוצרים קשר עם מרפאת סכרת הריון של מכבי במרכז ?
אני לא מצליחה להבין.

נכון מאד.
יותר מזה... חברה בעלת ניסיון המליצה לי לנגב את הידיים עם נייר סופג או מגבת נקיה.
מגבת ידיים משומשת יכולה להיות עם 'שאריות' ניגוב של אחרים

האם מישהי נעזרה או יש לה מידע על טיפול בהמטומה בעזרת הגברת בילמס?

אשמח לכל מידע!!!
תזכו למצות!

תנו לי רעיונות מה לאכול בלילה(לא ארוחת ערב, את זה אני אוכלת באזור 7-8 ) משהו שגם ישביע, ושלא יהיה מידי הרבה שעות צום עד שבע בבוקר, והעיקר שיתפרק לעט שהסוכר בבוקר לא יהיה גבוה.
עוד שאלה, מתי למדוד בבוקר, מיד שקמים אפילו שאין עדיין 8 שעות או לחקות ל 8 שעות אפילו שבזמן הזה אני עושה פעילות גופנית?
תודה.

תנו לי רעיונות מה לאכול בלילה(לא ארוחת ערב, את זה אני אוכלת באזור 7-8 ) משהו שגם ישביע, ושלא יהיה מידי הרבה שעות צום עד שבע בבוקר, והעיקר שיתפרק לעט שהסוכר בבוקר לא יהיה גבוה.
עוד שאלה, מתי למדוד בבוקר, מיד שקמים אפילו שאין עדיין 8 שעות או לחקות ל 8 שעות אפילו שבזמן הזה אני עושה פעילות גופנית?
תודה.
הרעיונות הנפוצים הם שקית במבה קטנה או אגוזים ושקדים. השומנים מצויינים לסוכר של הבוקר.

חוץ מהבוקר לאכול עוד 3 ארוחות של 30 גרם פחמימות ואחריהם למדוד??
בארוחות עיקריות, דהיינו ארוחות בוקר צהריים וערב- את אמורה לאכול 30 גרם פחמימה. מעבר לזה, ע"פ המלצת דיאטנית את אמורה להוסיף עוד 2-3 ארוחות ביניים ביום, שבכל אחת מהן אמור להיות 15 גרם פחמימה. (זה יכול להיות שקית במבה קטנה/ כוס פרי/ 3 עוגיות ללא סוכר וכו'+ שומן/ חלבון ליד זה)
הרעיונות הנפוצים הם שקית במבה קטנה או אגוזים ושקדים. השומנים מצויינים לסוכר של הבוקר.
אפשר גם גבינה צהובה, מומלץ בחום רק למי שלא סובלת מצרבות...

ממה שאני מבינה עדיף שיהיה מינימום פחמימה, והרבה שומנים/חלבונים?
חשבתי שאז אפשר פחמימה כי יש לו הרבה שעות להיתפרק.

מה שאמרו לי
בצום עד 90
שעה אחרי האוכל(שעה מהביס הראשון)עד 130.
שעתיים אחרי האוכל עד 120.
לי אמרו שאם שעה אחרי האוכל יוצא מעל 130 שאמדוד שוב שעתיים אחרי, ואם יצאה תקין אז לא צריך למדוד שוב.

ממה שאני מבינה עדיף שיהיה מינימום פחמימה, והרבה שומנים/חלבונים?
חשבתי שאז אפשר פחמימה כי יש לו הרבה שעות להיתפרק.
סכרת הריון מתנהלת אחרת מסכרת רגילה ואסור להמנע מפחמימות, לכן גם ככ חשוב ליווי של איש מקצוע שינחה

סכרת הריון מתנהלת אחרת מסכרת רגילה ואסור להמנע מפחמימות, לכן גם ככ חשוב ליווי של איש מקצוע שינחה
נכון ממש,
ואני עדיין לא הצלחתי לדבר עם דיאטנית(היה עומס עכשיו בגלל החגים)
בכל אופן התייחסתי להמלצה שהמליצו לי מה לאכול בלילה כדי הסוכר בבוקר לא יהיה גבוהה.

בארוחות עיקריות, דהיינו ארוחות בוקר צהריים וערב- את אמורה לאכול 30 גרם פחמימה. מעבר לזה, ע"פ המלצת דיאטנית את אמורה להוסיף עוד 2-3 ארוחות ביניים ביום, שבכל אחת מהן אמור להיות 15 גרם פחמימה. (זה יכול להיות שקית במבה קטנה/ כוס פרי/ 3 עוגיות ללא סוכר וכו'+ שומן/ חלבון ליד זה)

אפשר גם גבינה צהובה, מומלץ בחום רק למי שלא סובלת מצרבות...

נכון ממש,
ואני עדיין לא הצלחתי לדבר עם דיאטנית(היה עומס עכשיו בגלל החגים)
בכל אופן התייחסתי להמלצה שהמליצו לי מה לאכול בלילה כדי הסוכר בבוקר לא יהיה גבוהה.
פשוט זכור לי שבשקית במבה יש בדיוק פחמימה לארוחת ביניים. לא חושבת שצריך כמה שפחות פחמימה בארוחת לילה, אלא כמות פחמימה רגילה, עם הרבה שומנים, השומן הוא זה שעוזר לסוכר של הבוקר.

פשוט זכור לי שבשקית במבה יש בדיוק פחמימה לארוחת ביניים. לא חושבת שצריך כמה שפחות פחמימה בארוחת לילה, אלא כמות פחמימה רגילה, עם הרבה שומנים, השומן הוא זה שעוזר לסוכר של הבוקר.
אצלי גם זה לא עזר...
אכלתי חצי פיתה כוסמין עם הרבה חמאה והיה גבוה-105.
כשהוספתי גבינה צהובה לפיתה הזו זה נהיה גבולי- 96...

אפשר להתעודד... בסוף עוברים את זה.
אני זוכרת את עצמי ביאוש כזה של עוד יום, עוד בדיקה, עוד פעם לשבור את הראש מה לאכול.

בהצלחה לכולן...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה