עזרה- "מונו" עם חולשה לא נגמרת!!!

• פותח הנושא b.m
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
למי שכתבה לגבי תשישות כרונית.
חולשה שנסחבת עוד כמה חודשים אחרי מונו עדיין לא מאובחנת כ"תסמונת התשישות הכרונית". למונו יש ספיחים לא נעימים בכלל והחולשה בגלים יכולה להמשך כמה חודשים טובים.
כשזה נמשך יותר מזה ומאובחן בעוד תופעות מתוך הרשימה הבאה כמו בעיות בעיכול, בעיות בריכוז, כאבי שרירים ועוד, יש לזה אבחון אצל רופאים קונבנציונליים, מומחים למחלות זיהומיות.
התסמונת נמשכת שנים רבות בד"כ מהכרות אישית שלי- כבר 7 שנים. אז אל נא תכללו חולשה שבאה בעקבות מונו בתסמונת הנוראה הזו.

מה שכן, במקרה של מונו-
צריך לנוח, אין ברירה. לאכול בריא, ולא פיצה והמבורגר ומטוגנים וכו', מומלץ ללכת לנטורופת לקבלת תפריט מתאים, ולהתפלל לד', לפני כל מה שכתבתי.
אני חושבת שכל אחד כותב כאן מניסיונו האישי.
אצלי אובחנה לצערי התשישות כתוצר לוואי של המונו ואכן לא מחייב שכל מונו יביא לתשישות, או שכל תשישות תבוא ממונו. לפי כל מה שקראתי וכל מה שבררתי במהלך תקופת החולי שלי ולאחריה- לרפואה הקונבנציונלית אמצעים מועטים אם בכלל לאבחן תשישות כרונית . ישנם רופאים ספורים בארץ היודעים בכלל לאבחן את זה. אני אישית הגעתי למצב קשה מאוד ועדיין לרפואה הקונבנציונלית לא היה מה לעשות איתי. בשלב מסוים אחרי הכל אמרה לי רופאת המשפחה שלחולשה אין מה לעשות והמליצה לי להמשיך בכיוון של הרפואה המשלימה כתרופה מונעת ומחזקת. אני לא כותבת את כל זה על מנת ליאש, אדרבא- אין שום ייאוש בעולם כלל!! תפילה להשם שימציא לכם את השליח הפרטי שלכם.. כי מה שעזר לי ולאחרים לא בטוח יעזור לך וכו'(העובדה היא שכל אחד כאן קיבל את ישועתו מכיוון אחר)
אני מאמינה שחוסר הידע של כולנו ושל העולם בכלל לגבי כל "החולשות" הללו מביא להרבה טעויות לא מכוונות במה שאנו כותבים כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י היוצרת81;581892:
לרפואה הקונבנציונלית אמצעים מועטים אם בכלל לאבחן תשישות כרונית . ישנם רופאים ספורים בארץ היודעים בכלל לאבחן את זה. .
בהחלט.
אני אישית הגעתי למצב קשה מאוד ועדיין לרפואה הקונבנציונלית לא היה מה לעשות איתי.
.
לא קשור אליך, אבל למי שאובחן כסובל מתסמונת תשישות כרונית נותנים כדורים מסויימים ויש שיפור ניכר.
אני מאמינה שחוסר הידע של כולנו ושל העולם בכלל לגבי כל "החולשות" הללו מביא להרבה טעויות לא מכוונות במה שאנו כותבים כאן.
גם נכון. כל הרופאים טוענים שכל העסק הזה לא ברור, הוא עדין "סוד" עבורם.
התכוונתי בעיקר לומר שאין צורך עדין לחשוש שמדובר בתסמונת הזו, מומלץ להתאזר תחילה בסבלנות, לנוח ולאכול טוב כמו שהמליצו כולם.
רפואה שלימה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mzk;581137:
לפני כמה שנים סבלתי מזה, וחבר הציע לי לפנות ל'היימליך', שגם מאבחן וגם מטפל ע"י ביקום (כמדומני), וב"ה זה עזר לי פלאים, והשתחררתי מזה לחלוטין.

גם אחיינית שלי נעזרה בו והוא התאים לה תזונה שעזרה פלאים

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים עד כה.
תודה על השיתוף, העצות, העידוד וההשתתפות החמה של חברי פרוג!
בעלי מרגיש ב"ה הרבה יותר טוב, בתקווה שהתקופה הקשה מאחוריו...
תרגישו טוב ת-מ-י-ד!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י b.m;581347:
שירי, מה עשית בינתיים? יש בית, ילדים ועבודה ב"ה, הדורשים את
שלהם. (בעלי גם באמצע ללמוד מקצוע, ותיכף המבחנים.)
היית מושבתת שנה שלמה?

דבר ראשון אני רואה שכבר כתבת שהמצב נהיה ב"ה טוב יותר,
אז שרק ימשיך ויתגבר בעז"ה במהרה!
לגבי - אכן הייתי מושבתת חלקית. לא נעים ולא סימפטי,
וכמו שכתבו כל בעלות הנסיון, קשה גם לסביבה לעכל שמדובר פשוט בחולי..

ומשהו מענין ששמעתי החג - מישהו במשפחת בעלי חלה במונו,
והלך להתייעץ עם כל מי שרק היה אפשר..
ומה שהוא עשה היה פשוט - להיכנס מספר שבועות למיטה,
ישן וישן בלי מצפון ובלי הפסקה (למעט מתי שהתעורר מעצמו וצרכים בסיסיים),
והחלים תוך חודש-חודש וחצי, לא נותר מאומה!!
מה שמראה שבמקום לסחוב שנה ולהילחם,
עדיף להקשיב לגוף ולתת לו את המנוחה הדרושה לו.
האמת שמה שאמרו גם לי אז היה תשני כמה שיותר, זה הדבר היחיד שיבריא אותך,
אבל איך עקרת בית יכולה 'לישון כמה שיותר'? :(
אז אם לבעלך יש האפשרות לעשות הפסקת אש לחודש,
מה טוב.
שבת שלום ורופאה שלמה במהרה.

• הוסף לסימניות
לא הייתי כאן איזה שבוע ואני רואה שהתפתחו דברים,
בדיוק דיברתי אם משהי שמבינה בנ"ל בחג ורציתי להבהיר מספר דברים בהקשר לתגובותי הראשוניות.

משהי כתבה שגם אנשים בריאים ביותר נופלים למונו,
ואכן, לאנשים בריאים יש לחץ נפשי ומתח רגשי, אם לא יש להם אולי בעיה של אטימות כלשהי.

עבודה לא מתאימה, לחץ מבן זוג, אכזבה מתמשכת, הורים מתבגרים, בעיות חינוך, חוסר סיפוק, הרגשת דחיה, בעיות בעסקים, התחלות חדשות, דרישות רוחניות גבוהות, לחץ לימודי כבד, בעיות חברתיות (בעיקר בגיל ההתבגרות)... וכו' וכו'.
כל אלו הם בהחלט חלק משגרת חיים של אנשים בריאים ועם כל זה גורמים למתח נפשי,
לפעמים מצליחים להתמודד עם זה והכל נוסע,
ולפעמים מתכחשים לזה או לא מודעים לקשיים הנ"ל והם מכרסמים בשקט.. בשקט... עד שממגיע טריגר בדמות כזו או אחרת ומפילה את האדם... נכון שזה פיזי אבל עצם הנפילה החזקה נובעת מהעייפות הנפשית.
וכן גם לילדים יש לחץ בסדר גודל שלהם, חברה שמאד לועגת ומציקה לאורך זמן, מורה מייראת, אחים חדשים, ציפיות גבוהות... וכו' וכו'.

יש גם אחרים שעוברים מונו בקלות (ובעיקר ילדים!) משמע זה אפשרי, רק מה הכי גרוע זה לבא לאדם ולומר לו אם תרצה תצא מזה הוא גם תשוש וחלש עד מאד באמת! וגם עוד מאשימים אותו? הטוב ביותר זה לתת הרבה אמפטיה, להבין, וכן לקחת גם (לא רק) לכיוון של טיפול (מקצועי בלבד!) שברב הפעמים עוזר בס"ד לצאת מהמצבים הללו הרבה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
לא כתבתי קודם אני מוסיפה:
רק על תהפכו את הקשיים הנורמליים האלו, לבעיות נפשיות ובגלל זה תרתעו מלהתייחס אליהם כמו שצריך.

• הוסף לסימניות
תנסי לשלוח אותו ל"טלז סטון" אולי זה יעזור.;)
אולי באמת הגיע הזמן לפתוח בית החלמה לחולי מונו?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
ישנה משפחה ברמות שאפשר להשיג אצלה כדורים מחו"ל , מידיעה ומנסיון שזה עוזר מהר מאוד, מחזק ומחסל את המחלה, תוך שבועיים מקסימום.
אפשר לפנות באישי.

• הוסף לסימניות
סליחה על ההקפצה :)
אבל כנראה שזה עכשיו אקטואלי לי :(
הייתי רוצה לשמוע על עוד דברים בשביל חיזוק.
האמת שאני לא כ"כ חלשה יותר מציק לי הקטע שכואב הגרון והראש.
(היה דיי מאמץ לקרוא את כל האשכול אבל שיהיה...)

נעמי, יש לך את הטלפון של אורצל ההוא?

• הוסף לסימניות
ויטמין c!
ולגרגר עם ערק, מרגיע ועוזר.
החלמה מהירה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה