מידע שימושי עזרה ראשונה לנפגעי נרקיסיזם

מצב
הנושא נעול.
בהתחלה היא מאוד התלהבה
היא מכירה את המושג טיפול רגשי מאחד הילדים הגדולים שהלך, לא שמעתי ממנו אף פעם שזה משהו שלילי,

דברתי והסברתי
ספרתי לה שגם אני הלכתי לטיפול
וזה עזר לי מאוד לחיים
זה לא משכנע אותה

לא להרצות לה.
לשמוע ממנה.
לתת לזמן לעבור,
ולפתח שיחה תוך כדי משהו כיפי וטבעיח כמו טיול או אפיה או קניות עבורה

גם ההשאלה מה קושי שלה וכמה הטיפול דווק'א עכשיו קריטי
אולי שווה לחכות קצת כשהיא תתבגר והתפיסה שלה תשתנה

הייתי ממליצה לך ללכת למטפלת (תבררי על מישהי טובה בשביל מה שהבת שלך מתמודדת) אבל בלעדיה,
המטפלת (אני ממש לא יודעת עם מה היא מתמודדת ואני אומרת ממש ממש בזהירות, אני חושבת שכדאי במקרה הזה עו"ס קליני או פסיכולוגית) תיתן לך כלים איך להתמודד - אגב יש חוגים כמו ספורט טיפולי, שחיה, אומנות חופשית שנותנים מענה לילדים מהסוג הנל'
אגב - רק אם זה אפשרי - הייתי ממליצה להימנע משימוש במילים כמו מטפלת רגשית ליד ילדים שזקוקים לזה - הרבה מפתחים רתיעה...
תרפיה במוזיקה, רכיבה..

בהתחלה היא מאוד התלהבה
היא מכירה את המושג טיפול רגשי מאחד הילדים הגדולים שהלך, לא שמעתי ממנו אף פעם שזה משהו שלילי,

דברתי והסברתי
ספרתי לה שגם אני הלכתי לטיפול
וזה עזר לי מאוד לחיים
זה לא משכנע אותה
אולי היא חושבת שזו בושה .
את יכולה לשבת להסביר לה שזה שהיא צריכה טיפול רגשי לא הופך אותה לטיפשה או לא נורמלית ואין לה במה להתבייש.

הרגע אני פותחת את פרוג,
ומתחילה לפחד שיש לי פה כמה אחיות או אחים...
את הבת של הרב..... איזה דרשות..... איזה גישמעקער......
איזה צדיק, התפילות שלו נדירות....
זה דקירה בלב כל פעם מחדש

האם יש מצב לזהות סיפטומים של נרקסיזם אצל ילדים?
האם יש דרך לטפל בזה בהיותם קטנים?
אם הפרעה כזו מתפרצת באזור גיל ההתבגרות - לא יכול להיות שהיו דפוסי התנהגות שיכלו להעיד על זה?
האם זה יכול להתפרץ ללא שום הודעה מוקדמת?
אני לצערי יכולה להגיב לשאלה הזאת- מלבד הורה נרקיסיסט יש לי גם אחים נרקיסיסטיים... חוויה בפני עצמה...
וכן. בפירוש- הם היו אי פעם ילדים טהורים ורכי לב, ועם השנים אט אט הפכו את עורם, בהשפעתו של ההורה הנרקיסיסט... כיום הם נרקיסיסטים לכל דבר וענין....
ולא. זה ממש לא קרה בבת אחת. תהליך של שנים, שבהן- בעיקר בהתחלה, שמעתי מידי פעם את הלבטים שלהם, ולצערי קרה מה שקרה... בקיצור- אל דאגה. זה לא שבנאדם הולך לישון וקם נרקיסיסט. יש המון סימנים מקדימים...

זה דקירה בלב כל פעם מחדש
לפעמים יש אנשים שאני מתכוננת לזה לפני ואז זה יותר קל.
אפילו השווער שלי, אני יודעת שברגע שאבא שלי יוזכר בשולחן, הוא יגיד איזה אדם חכם ולעניין וכו'.
ואני כבר בלב מתכוננת מראש לזה.
אני לצערי יכולה להגיב לשאלה הזאת- מלבד הורה נרקיסיסט יש לי גם אחים נרקיסיסטיים... חוויה בפני עצמה...
וכן. בפירוש- הם היו אי פעם ילדים טהורים ורכי לב, ועם השנים אט אט הפכו את עורם, בהשפעתו של ההורה הנרקיסיסט... כיום הם נרקיסיסטים לכל דבר וענין....
ולא. זה ממש לא קרה בבת אחת. תהליך של שנים, שבהן- בעיקר בהתחלה, שמעתי מידי פעם את הלבטים שלהם, ולצערי קרה מה שקרה... בקיצור- אל דאגה. זה לא שבנאדם הולך לישון וקם נרקיסיסט. יש המון סימנים מקדימים...
אצלינו יש לי אח, שחושב כל הזמן אולי כזה, כלומר הוא מידי פעם מתנהג כך, אבל בגלל שהוא מכיר את הבעיה, אז הוא מנסה להתמודד איתה כל הזמן. אז זה אחרת לגמריי.

ולגבי מה ש @-דבורי שאלה על מחותנים.
כפי שכתבתי, הוא אדם חכם וגאון בקנה מידה.
ולא פחות כך הוא אדם באמת מצחיק ושנון וכיפי (כמה שזה נשמע סותר, זה לא!!).
לא רק שהוא לא הסתכסך רובם מאד מחזיקים ממנו, אני חושבת שיש אחד או שתיים שקלטו שמשהו מוזר אבל לא עמבר.
רוב בני האדם לא קולטים את זה, ובוודאי שלא מספיק.
היה מחותן שהוא ממש צרח עליו לפני הווארט על איזה משהו.
אחותי במקרה שמעה מזה, ובכתה כמו משוגעת לא רצתה לבוא. היה צריך לשכנע אותה.
ועדיין הוא דורש הכי יפה בשבת שבע ברכות.
וכולם שואלים למה אתם בקושי מקשיבים. (אמא שלי הולכת בלי שישימו לב לצד השני של האולם כי היא לא יכולה לשמוע אותו. היא אמרה לי שבקושי לענות אמן לקידוש שלו היא מסוגלת..)

נערך לאחרונה ב:
טירוף
יש לי אחות שטוענים שהיא בול כמו אמא שלי
אני טוענת שזה רק הדפוס
ברגע שהיא תלך מהבית (רווקה) היא תראה את העולם הגדול ותתאפס .
תקוותי שלפני חתונה

זה דקירה בלב כל פעם מחדש
ממש! אבל כל פעם אני מתלבטת איך להגיב. מצד אחד- פשוט עושה לי רע לשמוע את השירות והתשבחות, ובעיקר לראות את ההערצה בעיניים... מצד שני- נו? מה אני אומר? את האמת?! אולי סתם "למרוח" משהו? למה, איך אתן מגיבות? זה ממש מציק! (אני לא מדברת על פעם ב..., רק השבוע שתי נשים התפעמו עד עמקי נשמתן שאני הבת של...)

לפעמים יש אנשים שאני מתכוננת לזה לפני ואז זה יותר קל.
אפילו השווער שלי, אני יודעת שברגע שאבא שלי יוזכר בשולחן, הוא יגיד איזה אדם חכם ולעניין וכו'.
ואני כבר בלב מתכוננת מראש לזה.

אצלינו יש לי אח, שחושב כל הזמן אולי כזה, כלומר הוא מידי פעם מתנהג כך, אבל בגלל שהוא מכיר את הבעיה, אז הוא מנסה להתמודד איתה כל הזמן. אז זה אחרת לגמריי.
במקרה כזה נראה שהמניעים שלו הם לא נרקסיסטיים.
קודם כל הוא ראה התנהגויות הרסניות והוא מחקה אותן, בדיוק כמו כל אחד שמוצא את עצמו מתנהג כמו ההורים שלו, לאו דווקא עם מחשבה תחילה.
שנית, ילדים להורים נרקסיסטיים לא רואים התנהגות ויחס נורמלי מהו, ולעיתים הם לפעמים לא קולטים שהחיים שלהם כאלה... כך קורה שהם מקימים את הבית שלהם על דפוסי התנהגות מזעזעים לא מרוע, אלא כי הם פשוט לא מבינים שזה פסול ונרקסיסטי, זה נראה להם שכך זה דרך העולם.
ונכון, יש מושג שאנשים נהפכים לנרקסיסטים עקב גורמים סביבתיים כמו בן משפחה נרקסיסט, אבל זה לא נראה המקרה.

עזר למה?
להפסיק את הפגיעה הנרקסיסטית? זה לעולם לא יעבוד. אדם לא יכול לשנות אדם אחר. גם אם יגידו לו "תאיים" "תחזיר לו" "תבהיר לו שזה לא מקובל עלייך". תמיד הנרקסיסט ינצח בגלל סיבה אחת - הוא לא מפחד מכלום. אין לו מה להפסיד.
לדעת איך להתמודד עם זה? לא רק שעוזר, חייבים ללכת לעזרה.
לרפא את הנפש? בוודאי (למרות שתמיד ישארו צלקות). אבל זה לא משו של זבנג וגמרנו. זה משו שצריך להתמיד בו. לאו דווקא שבועית, אבל צריך להיות עם יד על הדופק ולדעת מתי צריך עזרה.

עזר למה?
להפסיק את הפגיעה הנרקסיסטית? זה לעולם לא יעבוד. אדם לא יכול לשנות אדם אחר. גם אם יגידו לו "תאיים" "תחזיר לו" "תבהיר לו שזה לא מקובל עלייך". תמיד הנרקסיסט ינצח בגלל סיבה אחת - הוא לא מפחד מכלום. אין לו מה להפסיד.
לרפא את הנפש? בוודאי (למרות שתמיד ישארו צלקות). אבל זה לא משו של זבנג וגמרנו. זה משו שצריך להתמיד בו. לאו דווקא שבועית, אבל צריך להיות עם יד על הדופק ולדעת מתי צריך עזרה.
לא לא

אמא שלי לא תשתנה
ולא מסכימה עם זה שנרקסיסט לא מפחד ..
הוא מאוד מאוד מפחד..
כל המניעים שלו הם לא אחרים מאשר פחד .
התכוונתי לטיפול בנפש ..
יש זמנים שאני לא מרגישה שאני צריכה
ויש זמנים שאני לא מבינה איך לא הלכתי לפני שנה..
טיפול מתאים ואיזה שיטה מעסיק אותי המוןן
ולכן לא הלכתי

עזר למה?
לגבי הפחד, זה תלוי.
כלומר זה ברור שעם אבא שלי ידע שכל משפחתו תספר לכולם כולל כולם (ברחוב, מותנים וכו) שהוא נרקסיסט וחולה נפש, הוא יפחד.
רק הוא מספיק חכם לזהות שאנחנו מפחדים מזה יותר ממנו.
הוא צועק על אחי, אני יתקשר לשווער שלך ויגיד לו בדיוק איך נראה הכיבוד אב שלך....

לא לא

אמא שלי לא תשתנה
ולא מסכימה עם זה שנרקסיסט לא מפחד ..
הוא מאוד מאוד מפחד..
כל המניעים שלו הם לא אחרים מאשר פחד .
התכוונתי לטיפול בנפש ..
יש זמנים שאני לא מרגישה שאני צריכה
ויש זמנים שאני לא מבינה איך לא הלכתי לפני שנה..
טיפול מתאים ואיזה שיטה מעסיק אותי המוןן
ולכן לא הלכתי
מסכימה איתך.
יש רגעים שבהם הנפש שלך פתוחה ופנויה לקבל עזרה ויש רגעים שהיא נסגרת. לכן כדאי לקבל את הרגעים החלשים (בד"כ) שבהם את פתוחה לקבל עזרה ולרוץ באותה השניה לעזרה.
ולכן כתבתי שלא חייב על בסיס שבועי. כי מי כמוך יודעת שיש ימים קשים יותר ויש שפחות. ומכיון שזה לא משו של 12 טיפולים או סדרה אלא תחזוקה שוטפת כי זה משו שהולך איתך כל החיים, לכן את יכולה להחליט בתקופה מסוימת להפסיק (אם כי לא בטוח שכדאי). העיקר שיהיה לך מקום שבו תוכלי לדבר הכל.

לגבי השיטה. לא חושבת שיש כאן עניין של שיטה , אלא יותר למה את מתחברת. תקנו אותי אם אני טועה.

לגבי הפחד, זה תלוי.
כלומר זה ברור שעם אבא שלי ידע שכל משפחתו תספר לכולם כולל כולם (ברחוב, מותנים וכו) שהוא נרקסיסט וחולה נפש, הוא י]חד.
הוא לא באמת מפחד מזה...
ואני אסביר
את באה לשווער שלך ומספרת לו אבא שלי נרקסיסט. הוא יאמין לזה?אולי בסוף כן.
אבא שלך שומע ומתקשר אליו ומתחיל לספר לו מה היה, מה הוא אמר לך , איך הגבת... מוציא אותך הרעה, החוצפנית, המדומיינת.
מה נראה לך שבסוף השווער יחשוב? יש לי כלה חוצפנית שהחליטה שאבא שלה הצדיק והחכם הוא נרקסיסט. מסכן הבן שלי.
סוף
עריכה : חשבתי שאת נשואה, אבל זה הקונספט

לגבי הפחד, זה תלוי.
כלומר זה ברור שעם אבא שלי ידע שכל משפחתו תספר לכולם כולל כולם (ברחוב, מותנים וכו) שהוא נרקסיסט וחולה נפש, הוא יפחד.
ואגב את ענית פה את התשובה.
הדרך "לנצח" (אין נצחון בלי תשלום כלשהו, כע?) היא להראות לו שאת באמת אבל באמת לא מפחדת ממה שיעשה, ואין לך מה להפסיד.
מאיים עלייך שיתקשר לחברות לבייש אותך? שיתקשר.. יעיף אותך מהבית? שיעיף.
החוזק הכי גדול שלהם זה החולשות שלך.
אז פשוט אל תחשפי לו את החולשות שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.