דעתי העניה: מודעה מיותרת ומזיקה.
ואסביר.
בלי להיכנס לשמות, יש ארגונים שיושבים לי במוח כארגונים שראוי לתרום להם [וכל אחד ואחת יש לו כאלו, אני מדבר כאן על עצמי כדוגמא גרידא, כי את עצמי אני מכיר...] וכשתשרה עלי רוח נדיבה הם יקבלו את תרומתי. זה יכול להיות עת צרה, עת שמחה, ימי הדין וכו'.
עזר מציון, היה אחד מאלו. אינני באמת מכיר מה עושה כל ארגון, וב"ה שלא נצרכתי להם ואקווה שכך יהיה גם הלאה. אך גם בלי להכיר, התרשמתי מהם לטובה ובתוככי ידעתי שמגיע להם שאתרום להם.
ביום שראיתי את המודעה הזו, שאומרת בפשטות: תתרום מהר ועכשיו, אם לא הסרטן בדרך, משהו בהרגשה כלפיהם השתנה.
ראשית, יש את הכעס הבסיסי על השימוש בהפחדה ברמה נמוכה כזו, משהו שלא ניתן כלל לזלזל בו. ארגון גדול שנוקט בטקטיקה כזו מזיק לתדמית האמפתית והנעימה שלו. כאילו מה, זה הפנים של חנניה צ'ולק, מוציא תרומות מאנשים באיומים? (ברור לכולנו שאין קשר בין פעילות הארגון ובין ראשיו לבין הקמפיין. אך הציבור הרחב אינו מתעמק ואינו מחפש להבדיל. "ראית את המודעות המפחידות של עזר מציון? איזו חוצפה מצדם!")
אך מעבר לכך, יש כאן משהו הרבה יותר משמעותי.
פתאום, במחי מודעה אחת, נכנסת בי בתת-מודע סוג של הבנה: אה, גם הם מאלו שצריכים לצעוק משהו כדי לקבל תרומה. עוד אחד מאלו שכנראה אין להם מה למכור בכללי, והם צריכים למצוא 'מוצר' כדי לזכות בזכותו לתרומה שלי (כאשר הפעם המוצר הוא איום בסרטן על הילדים החמודים).
אסביר טיפה יותר.
אני לוקח כדוגמא את בוני עולם. הם אצלי ארגון שזכאים לתרומות. הם לא צריכים ללחוץ הרבה כדי לזכות לתרומה שלי. בלי להכיר אותם (בדיוק כמו עזר מציון), אני מבין שהם מתעסקים במשהו חשוב, אצילי ומרגש. הם רק צריכים להזכיר לי את עצמם, מודעה טובה שלוחצת טיפה על המצפון, והתרומה בדרך.
ביום שהם יעשו את השטות הזו של עזר מציון, ויצאו באיום של עקרות למי שלא יתרום (או שהילדים שלו יתעקרו), בנוסף לכעס על השימוש בשפה הנמוכה, הם פתאום מאבדים את הלגיטימיות ואת ההבנה הפשוטה שהם זכאים לתרומות סתם כך, סתם, כי קוראים להם בוני עולם.
יכול להיות שהם יקבלו הרבה תרומות, כי אנשים ייבהלו מהאיום, אבל הם יכנסו לקטגורית הארגונים הצועקים, שצריכים כל פעם לייצר צעקה חדשה, צועקת יותר מקודמתה, כדי לזכות בתרומה שלנו.
עזר מציון, בפזיזות לא ראויה, עשו את הטעות הזו.
אני בטוח שהיו להם הרבה מאוד תרומות. האיום היה חזק ומפחיד, במיוחד כאשר במודעה הובאו ציטוטים מפיהם של גדולי ישראל.
אך מה עם אלו שלא נבהלו, ובשל כך כבר לא היתה להם סיבה לתרום להם?
ומה עזר מציון יצעקו במגבית הבאה? הסרטן כבר הרבה פחות יפחיד. יצאו כל פעם באיום על מחלה אחרת? יצאו באיום על תאונות דרכים?
[הקצנתי את ההסברים, כדי שהם יהיו ברורים. המציאות פחות מוחלטת ופחות חד-משמעית מכפי שכתבתי.]