עזר מציון – בחירה אסטרטגית להיות מזוהים דווקא עם חולי הסרטן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;873412:
לדעתי הם עשו טעות שהם בחרו לדבר בשפה של כל הארגונים החרדיים הקלאסיים, במקום לפעול בשפה מקצועית יותר.
הם יודעים לפעול מקצועית, לגמרי. והקליפ שלהם שהופץ גם בין כל החרדים - יוכיח.
הם חושבים שהאסטרטגיה הזו לא מתאימה למגזר החרדי, ולכן הם שומרים אותה רק החוצה, וחבל.
זה יכול היה לתת להם בידול טוב וחזק.

זה לא מדוייק.

הצבעים האלו שאנחנו מכירים ביומונים והשבועונים בערבי חגים (אדום צהוב ותמונות גדולות של רבנים) הם מחויבי המציאות, בכדי להעמיד אותם כאלטרנטיבה לקופות הגדולות.

לעומת זאת במסעי פרסום שלא קשורים לקופות הגדולות - המכירה הסינית למשל, הם אכן, מציגים (או אמורים להציג) את הבידול הרגיל שלהם.

• הוסף לסימניות
דברו על קליפ, יש אפשרות למישהו לשלוח לי? או לתת קישור דרך הג'מבו מייל?

תודה מראש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב103;872945:
ולצעקות האלו אין מחיר?
אני חושבת שמי שמפרסם את עצמו כך מקריב את כל המותג לטובת עוד עונה טובה אחת.
זה כמו שמותג יוקרה יעשה פתאום מחירים מטורפים כדי להתפטר מסחורה.ולגמור מאזן טוב לשנת הכספים הנוכחית.
לי נראה שלא זו הרמה שאנחנו מצפים מ"עזר מציון".

המחיר של הפרסום הזה, מלבד היסחפות לזילזול במותג היוקרה "עזר מציון" (שעד לא מכבר היה כבוד לתרום לו) הוא בעיות נפשיות לאי אלו אנשים בדרך.
חרדות בימינו הן דבר שמתמודדים איתו על בסיס יום-יומי. ובודאי משפחות ל"ע ששיכלו מישהו קרוב. שלא לדבר על הילדים המבועתים שבודקים את עצמם כל בוקר שהם עדיין חיים, (או שלא גדל להם ח"ו משהו...) גם מבוגרים מתמודדים עם חרדות לגמרי לא פשוטות. והם באים ודורכים לך על הפחדים שאתה מחביא בלב.
אנשים אולי תורמים באופן הזה, אבל רק מטעמי "כופר נפש" קחו ולכו רק שלי זה לא יקרה, אבל הם ישארו חקוקים בתור הכלב השחור והמפחיד שנבח עלי בסמטה חשוכה באמצע הלילה...

אמת
זה זרע פחד וחרדה בכולם.
אחותי הקטנה בכל פעם שראתה את הפרסומת בכתה בדמעות....
למה צריך לשים את ההכי גרוע והכי מירא???
א מספיק לחצים יש לנו בבחיים?

• הוסף לסימניות
למי שיודע את המצב מקרוב של החולים ובפרט החרדיים ואת פעילות עזר מציון, וההתמסרות ושמ ירת רמת החיים בקדושה וטהר כגון המחלקה החרדית שלהם
אין לו כלל שום שאלה
והכל לןא מתחיל בכלל..
וזה לא חוכמה לשאול שאלות על מודעות
אולי שתלכו להתנדב ותראו את חולאי עמ"י הי"ו ויגמרו השאלות

• הוסף לסימניות
עוד דבר קטן קצת כבוד לאגודה שמתנהלת כולה עפ"י דברי גדולי ישראל חכמים הזרו בדבריכם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלומירית;872831:
חלק נוסף שלע"ד מוסיף לנושא הוא השיטה הישראלית הידועה לשמצה (בהרבה תחומים) שאם תשלם למי שצריך לך לא יקרו דברים (לדוגמא: אם תשמן מישהו מהעיריה הם יתעלמו מחריגות בנינה וכד' וד"ל), הציבור הישראלי מאמין בכל מאודו שאם הוא יתרום למטרה נעלה של סיוע לחולים במחלות קשות אז.......... לא זה לא יקרה.

לא הייתי מכנה את דבריהם של שני גדולי הדור - מרן הגראי"ל שטינמן ומרן הגר"ח קנייבסקי בתור "שיטה ישראלית ידועה לשמצה"!

ובאופן אישי - לי, הדברים האלו גרמו לחייג לעזר מציון ולמסור את מספר האשראי שלי. לאף אחד היום אין ביטוח שהוא ימשיך לתפקד כבריא עד מאה ועשרים, ויש הבדל גדול בין הבטחת הקופות שרבנים יתפללו עלי בקבר הגר"א או 40 יום בכותל, לבין הבטחה של גדולי הדור, שהתרומה לעזר מציון תשמש כסניגור בשבילי בימי הדין.
ובלי להכנס לפוליטיקות וניתוחים על ההתנהלות של הקופות, על עזר מציון אין שום פקפוק שכל תרומה שמתקבלת הולכת למטרות חשובות ביותר. רק מה, הרב צ'ולק הודה בכך כבר לפני כמה שנים שמאז שקמו קופות הצדקה הידועות, התורמים מחלקים את תרומותיהם לעוד ארגונים חשובים, אבל עזר מציון ממשיכים לעזור כמו בעבר ואפילו יותר, רק עם תקציבים יותר דלילים.. ולכן אין ברירה אלא לצאת במסעי פירסום, ולפעמים אפילו להתחרות בפירסומים של הקופות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;873380:
ומה?
וכבר אנשים אוכלים בתאבון ארוחת בוקר תוך כדי קריאה מתפעמת בעלוני הצדקה הכתובים ביד סופרות אמונות.
אח... הפעם הארוחה היתה גם מרתקת. זורקים לפח ויוצאים לעבודה.

וכמה אנשים האוכל נתקע להם מאז בגרון גם בארוחה שללא העלון??
והתחילו להרגיש מחושים שונים ומשונים?

והיום הם משאירים את העלונים בפח המיועד לכך מתחת לת"ד...

• הוסף לסימניות
סליחה, זה היה מזעזע!!!
כאילו מצמידים אקדח לרקה, תתרמו!!!

• הוסף לסימניות
מה שצורם, תורם.

אחד הדברים שהכי מניעים יצורים מונפשים... בעולם הזה, הוא הפחד.
גם במשק, בלול, מזעזעים את התרנגולות עם אור פתאומי, והתפוקה מגיעה בשפע.

וכדי שלא לפספס את הסוג השני שהפחד משתק אותם ואת ארנקיהם,
בשבילם יצאו בקליפ חביב וסימפטי.

בשורה התחתונה לא יצא מזה שום נזק לעזר מציון
כי אם בפעם הבאה יחליטו שם לצאת בקמפיין עדין יותר
לא מסתבר שאנשים יחליטו לא לתרום -
רק בגלל שלפני שנה הם הציגו את הצד האפל והמפחיד.

• הוסף לסימניות
ומה עם המימון לבדיקות מח עצם והקמת ותפעול המאגר הגדול בעולם ליהודים שזה הון אדיר, מידיעה .....
הרי אי אפשר להכחיש שלצערנו אין מי שלא מכיר אחד לפחות שחולה במחלה הארורה הזו, ובכל אחד מקנן החשש בלבו שמא הוא עלול לחלות גם כן,
אז אם יש לכם ביטוח מגדולי הדור, למה לא לנצל את זה?
לא התפללתם בראש השנה "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זוהר טל;873662:
למי שיודע את המצב מקרוב של החולים ובפרט החרדיים ואת פעילות עזר מציון, וההתמסרות ושמ ירת רמת החיים בקדושה וטהר כגון המחלקה החרדית שלהם
אין לו כלל שום שאלה
והכל לןא מתחיל בכלל..
וזה לא חוכמה לשאול שאלות על מודעות
אולי שתלכו להתנדב ותראו את חולאי עמ"י הי"ו ויגמרו השאלות

...

• הוסף לסימניות
דעתי העניה: מודעה מיותרת ומזיקה.
ואסביר.

בלי להיכנס לשמות, יש ארגונים שיושבים לי במוח כארגונים שראוי לתרום להם [וכל אחד ואחת יש לו כאלו, אני מדבר כאן על עצמי כדוגמא גרידא, כי את עצמי אני מכיר...] וכשתשרה עלי רוח נדיבה הם יקבלו את תרומתי. זה יכול להיות עת צרה, עת שמחה, ימי הדין וכו'.
עזר מציון, היה אחד מאלו. אינני באמת מכיר מה עושה כל ארגון, וב"ה שלא נצרכתי להם ואקווה שכך יהיה גם הלאה. אך גם בלי להכיר, התרשמתי מהם לטובה ובתוככי ידעתי שמגיע להם שאתרום להם.
ביום שראיתי את המודעה הזו, שאומרת בפשטות: תתרום מהר ועכשיו, אם לא הסרטן בדרך, משהו בהרגשה כלפיהם השתנה.
ראשית, יש את הכעס הבסיסי על השימוש בהפחדה ברמה נמוכה כזו, משהו שלא ניתן כלל לזלזל בו. ארגון גדול שנוקט בטקטיקה כזו מזיק לתדמית האמפתית והנעימה שלו. כאילו מה, זה הפנים של חנניה צ'ולק, מוציא תרומות מאנשים באיומים? (ברור לכולנו שאין קשר בין פעילות הארגון ובין ראשיו לבין הקמפיין. אך הציבור הרחב אינו מתעמק ואינו מחפש להבדיל. "ראית את המודעות המפחידות של עזר מציון? איזו חוצפה מצדם!")

אך מעבר לכך, יש כאן משהו הרבה יותר משמעותי.
פתאום, במחי מודעה אחת, נכנסת בי בתת-מודע סוג של הבנה: אה, גם הם מאלו שצריכים לצעוק משהו כדי לקבל תרומה. עוד אחד מאלו שכנראה אין להם מה למכור בכללי, והם צריכים למצוא 'מוצר' כדי לזכות בזכותו לתרומה שלי (כאשר הפעם המוצר הוא איום בסרטן על הילדים החמודים).

אסביר טיפה יותר.
אני לוקח כדוגמא את בוני עולם. הם אצלי ארגון שזכאים לתרומות. הם לא צריכים ללחוץ הרבה כדי לזכות לתרומה שלי. בלי להכיר אותם (בדיוק כמו עזר מציון), אני מבין שהם מתעסקים במשהו חשוב, אצילי ומרגש. הם רק צריכים להזכיר לי את עצמם, מודעה טובה שלוחצת טיפה על המצפון, והתרומה בדרך.
ביום שהם יעשו את השטות הזו של עזר מציון, ויצאו באיום של עקרות למי שלא יתרום (או שהילדים שלו יתעקרו), בנוסף לכעס על השימוש בשפה הנמוכה, הם פתאום מאבדים את הלגיטימיות ואת ההבנה הפשוטה שהם זכאים לתרומות סתם כך, סתם, כי קוראים להם בוני עולם.
יכול להיות שהם יקבלו הרבה תרומות, כי אנשים ייבהלו מהאיום, אבל הם יכנסו לקטגורית הארגונים הצועקים, שצריכים כל פעם לייצר צעקה חדשה, צועקת יותר מקודמתה, כדי לזכות בתרומה שלנו.

עזר מציון, בפזיזות לא ראויה, עשו את הטעות הזו.
אני בטוח שהיו להם הרבה מאוד תרומות. האיום היה חזק ומפחיד, במיוחד כאשר במודעה הובאו ציטוטים מפיהם של גדולי ישראל.
אך מה עם אלו שלא נבהלו, ובשל כך כבר לא היתה להם סיבה לתרום להם?
ומה עזר מציון יצעקו במגבית הבאה? הסרטן כבר הרבה פחות יפחיד. יצאו כל פעם באיום על מחלה אחרת? יצאו באיום על תאונות דרכים?

[הקצנתי את ההסברים, כדי שהם יהיו ברורים. המציאות פחות מוחלטת ופחות חד-משמעית מכפי שכתבתי.]

• הוסף לסימניות
לא ראיתם את המכתב של האברך

אגב, מענין שלא הוזכר כאן המכתב של 'האברך' שגם כן פורסם ע"י עזר מציון
במהלך קמפיין החגים
זה באמת מאוד ריגש ונגע ללב אפילו שנראה שכתבה אותו איזה סופר/ת בריא/ה מוכשרת
אך זה היה דרך מאוד מרגשת לחבר את העם להתמודדות של החולה והעזרה שהוא מקבל מעזר מציון

• הוסף לסימניות
העולם עובד על בסיס תן וקח.
יש פרסומות המוכרות לך מוצר או שירות, ויש פרסומות המוכרות ישועות והבטחות.
היום קונים ישועות בכסף מלא, בדיוק כמו בבסטה השוקאית. כל הצועק הרי זה...

• הוסף לסימניות
פרסומת כזו או אחרת ,עזר מציון עוזרים המון במיוחד בהתמודדות עם מחלת הסרטן ובמיוחד המחלקה החרדית, לצערנו בתקופה האחרונה העבודה שלהם נהית עמוסה משבוע לשבוע.
אז אם יש כאן מישהו שהמודעה הזו עשתה לו לא לתרום, שיתעלם ממנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיין;874194:
אגב, מענין שלא הוזכר כאן המכתב של 'האברך' שגם כן פורסם ע"י עזר מציון
במהלך קמפיין החגים
זה באמת מאוד ריגש ונגע ללב אפילו שנראה שכתבה אותו איזה סופר/ת בריא/ה מוכשרת
אך זה היה דרך מאוד מרגשת לחבר את העם להתמודדות של החולה והעזרה שהוא מקבל מעזר מציון

אני משום מה האמנתי למכתב הזה. (כמה מצחיק, למרות תחום העבודה שלי)
אם אני אגלה שבאמת כתבה את זה סופרת בריאה ומוכשרת...
וואו כמה שאני אכעס!
ברצינות.

• הוסף לסימניות
יש למישהו להעלות את הסרטון שלהם? שפורסם בציבור הכללי?

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה את כל אלו שכותבים כאן כמה המחלקה שלהם מקסימה ואיכפתית ועושה מכל הלב.
מה הקשר בכלל?
האם אנחנו דנים ברמת השירות שהם נותנים, או באופן בו הם בחרו לפנות אלינו בקמפיין שלהם?
לצורך הדיון הטהור באסטרטגיה,
ממש לא מעניין איך הם עושים עבודת קודש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י uman_travel;874284:
אז אם יש כאן מישהו שהמודעה הזו עשתה לו לא לתרום, שיתעלם ממנה.
הרי על זה נסוב הדיון,
האם המודעה אפקטיבית ופותחת ארנקים ולבבות -
או שמא להפך, גורמת להתעלמות ועצימת עיניים.
הרי כולנו תומכים, מעריצים ונפעמים מפעילותם הברוכה של עזר מציון, כה יתן להם ה' וכה יוסיף כוח, וכה יפחית ממספר הנזקקים להם...
ולכן מדיינים האם הפעולה שלהם היתה לטובתם (כפי שכולנו רוצים שתהיה) או שמא מזיקה.
בהקבלה לנושא אחר,
מצאו שהמודעות המחרידות נגד העישון לא גורמות לשום תוצאה בשטח, אלא להפך -
וכן בעניני זהירות בדרכים -
כשהמודעה מזעזעת מדי וקשה מכדי להכיל אותה אנשים מעדיפים להתעלם.
אל תוביל אותי לבית קברות, אני ממש לא בכיוון כרגע.
כשמדברים בשפה רגועה זה יותר חודר ללב ולהגיון.
ושוב - אין כמו עזר מציון העושים עבודת קודש.

• הוסף לסימניות
כל מי שיתבונן בדוחות הכספיים של הארגון מאז החל בבידול כש'המחלה' במרכז, יופתע ....
עזר מציון הינה הקופה הצדקה השלישית בהכנסותיה בארץ ויתכן בעולם.
כמעט כמו ועד הרבנים, (הראשונה כמובן קופת הישועות סליחה העיר)
המדובר בסכום האגדי (ב-2010) קרוב ל56,000,000 ש"ח ובמילים חמישים ושש מליון ש"ח.
אז כל הברברת פה מיותרת. מה לעשות שהחולים צריכים את זה ויותר מכך
והשיטה הזו עובדת הרבה יותר טוב ממה שאתם חושבים.
ולענין ההשחקות ועד הרבנים לא ירד בתרומות מאז הווסדו להיפך הוא במגמת עליה וכן קופת העיר ודומיהם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה