עזרה עידוד וסיוע לנשים שקנו בגדים שחור-לבן לפסח למרות שידעו שזה מתכון לצרות, ועכשיו...

מצב
הנושא נעול.
לכל היקרות המשנסות מותניים
וחוזרות לחנות עם הסחורה "שחור לבן"
מן הסתם המוכרת תרים גבה ותאמר לכן:
"מעניין, את הראשונה שחוזרת עם זה...."

ולדבורי, שימי לב לתוית, ברוב הבגדים ישנה אזהרה
שבגד המכיל כותנה עלול להתכווץ עד 5%. כך שהחנות מכוסה.

בכלל לגבי האחריות הכל היום מבוטח בהסתיגויות:
אין אחריות על כפתורים, אביזרים, פילינג (צ'פים) צבע, התכווצות

רכשת לעצמך שמלה שחור לבן, אחרי הכביסה תוכלי להעביר אותה
אפורה ומכווצת לילדה בגן...:rolleyes:
חזרתי לחנות
המוכרת מראה לי שלט מיני מיני שבו כתוב רשימה ארוכה
"החנות אינה אחראית על-
כפתורים שנפלו
.............
בגד המשלב שני צבעים, החנות אינה אחראית במקרה של הורדת צבע על צבע
............."

חזרתי לחנות
"החנות אינה אחראית על-
כפתורים שנפלו
.............
............."
:(:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

חזרתי לחנות
"החנות אינה אחראית על-
כפתורים שנפלו
.............
............."
כנראה את לא הראשונה שהגעת מיהרו לתלות מהר שלט עם כל הנזקים האפשרים.......:mad:
שלא יפשטו רגל....

חזרתי לחנות
"החנות אינה אחראית על-
כפתורים שנפלו
.............
............."
החנות לא אחראית
מה פתאום שתהיה אחראית?
ראית פעם חנות אחראית?
המוכרים אמורים לקחת אחריות.

לכי לשם, תגידי להם את זה.
הם לא כיסו את עצמם טוב מספיק.

יש למישהי ניסיון עם כביסת ש/ל של שמלת תחרה קידישיק לבן(חלב) ו-3 פסי תחרה שחורים? (לפני כביסה כרגע...)

והכי טוב - עצות יעילות, רצוי מנסיון, מה עושים עכשיו עם ערימות הבגדים המאפירים. (חוץ מללכת איתם מחר לחנות, לנופף בהם בזעם ולנהום בעצבים: 'אמרתם שהצבע לא יעבור!!!').

והמוכרת כמובן תענה: את הראשונה שמתלוננת! המון קנו ואף אחת לא חזרה...

איפה המוחות החזקים שיעשו סיכום של כלל הנתונים 9 אשכולות ..
עריכה: מה עושים לבגד שהאפיר מאותה סיבה שהוזכרה לעיל - שחור ולבן
הבגד כבר אחרי כמה כביסות...

נערך לאחרונה ב:
היום "טיפלתי" בשמלה של הבת שלי, כל החלק הקדמי לבן והאחורי שחור (שמלת נערה). לפי אחת ההמלצות פה קודם כל השריתי במים עם חומץ למשך שעה בערך, אח"כ כיבסתי במכונה בתכנית קצרה בלי מרכך ועם הדף שלוכד צבע.
השמלה יצאה מקסים, לא ירד צבע - אבל הדף, וואו.....יצא שחור משחור!!!
לא שאכפת לי ממנו :) רק איזה נס!

אני לפני כיבוס של בגד שחור לבן,שקניתי במלאנג',
משהי תוכל לעזור לי איך לכבס אותו?

תודה
איזו שמלה? היה להם הרבה שחור לבן
אני כיבסתי ויצא מצוין אבל השריתי קודם בחומץ וכיבסתי נפרד בעדין עם קולט צבעים

אתן מתכוונות לבגד הזה?
אני ממתינה בחשש לשמוע מה דין כביסת השמלות. מקווה שעד שבת כבר נמצא נוסחה....
כי מקידישיק נאמר לי שאין שום בעיה בבגד(???!!!)
שמלה שחור לבן.jpg

על זה הם ענו: מה את חושבת? שעל כל חליפה בעלת הבית תיסע לחו"ל להחזיר את החליפה? היא מחכה שיצטברו כמה תלונות ואז היא מטפלת בהכל
איזה סתומה... יש בימינו מה שנקרא "דואר"...

דווקא זה לא בגד ראשון של הבן שלי בצבעים הנ"ל
רק בפעמים הראשונות אני כבסתי בנפרד ובגלל זה מכונה יותר קצרה של חצי שעה,
וכרגיל על 30 מעלות
בקיץ רגילה להשתמש מרב הצבעוניות בדפים למניעת העברת הצבעים,
מה זה הדפים שאתן מדברות עליהן?
יש המלצות על הסוג?
אני קניתי דווקא שמלה כחול-לבן, והפחדתן אותי באמת.......

משתתפת בצערך
זה היה תחרות סמויה ושמה : מי היא האמא המושלמת
שמצליחה להשאיר את הלבן בוהק והשחור בוהק
מוחה.
אנשים שילמו במיטב כספם על בגד לחג וחפצים להשתמש בו גם לשבתות הקיץ. ואת באה במחי יד ומציגה זאת כתחרות שטחית?!
ולא. אני לא קניתי לבתי בגד שחור לבן. העדפתי צבעים אביבייים.
אבל בהחלט מבינה את התסכול של מי שקנתה וגם לקתה.

נערך לאחרונה ב:
איפה קונים את הדפים המדוברים ואיך קוראים להם?

רק אותי מעצבן שאומרים לי שאצל חרדים אין שירות? אני קניתי בקידישיק למשל בגד בתחילת החורף ונפער חור בחצאית בלבישה הראשונה, הם החליפו לי את הבגד בלי למצמץ! וקניתי שמלה נוספת כזו שהייתה מעולה (לא שכל הליין דפוק...)
רוצה שאכתוב לך את הנסיון שלי עם קידישיק?
כל כך התעצבנתי עליהם לפני כמה שנים אז שכמעט נשבעתי שאני לא חוזרת לשם, בינתיים אני עומדת בהבטחת ליבי! היה פה לפני חודשיים שרשור ארוך רק על החנות הזו.

קניתי בגד שנה שעברה בחנות *** בגאולה, בורדו עם צווארון לבן, שנהפך כולו לורוד אחרי כביסה אחת לבד ב30 מעלות עדין, עם דף כביסה (שיצא ורוד זורח), חזרתי אליהם מיד אחרי החג, שלא יגידו שעבר זמן, המוכרת (אחרי שאמרה שאני הראשונה שחוזרת ובלה בלה) צחקה עלי בעונג שאבדוק בתווית שכתוב ניקוי יבש בלבד, וככה בעלת החנות מבטחת את עצמה. אמרתי לה שלא הגיוני לכבס ככה, וזה עדין אומר שאין להם שירות, ואני מצפה לבגד אחר חדש, כמובן שלא קיבלתי, בדיעבד הייתי חוזרת לקחת אותו ולשלוח למועצה לצרכנות, פעם עבד לי איתם תלונה על בגד לחנות דתית(לא חרדית, דתית). לאחר חודש הצצתי לחנות והבגד הזה היה בחצי מחיר.. מתארת לעצמי שהיו עוד שחזרו עם הבעיה הזו, והם החליטו שלגנוב אנשים בפחות כסף זה לא גניבה.

להגיד את האמת, לא אהבתי את האופנה הזו של שחור לבן, זקן בעיני, ואין לי בגד של זה, ואולי לכן השרשור הזה משעשע לקרוא מהצד, למרות שאני מזדהה לגמרי עם הלב הדופק שיש פה לכל אחת עם בגד כזה(אין אישה שלא עוברת סרטים בכביסה), ורחמי עליהן איך הן יעבירו עונה שלמה איתו... תכינו גם כסף בצד לפסיכולוג שיממן את "אמא שלי אהבה יותר את הבגדים שלי ממני..." ;)

***כתבתי את שם החנות ואחרי זה מחקתי, אולי זה הבעיה של המגזר שלנו? שבעלי החנויות יודעים שאנחנו נשמור על לשוננו מלשון הרע ואז שמם הרע לא ינדוף למרחוק? מצד שני זה ממש לתועלת להגיד את זה, מצד שלישי זה לא להגיד לאחת שהולכת לקנות עכשיו, אלא לאלפים שאולי ילכו לקנות בעתיד... צריך לשאול את הרב פוקס של משמרת השלום.

חוץ מלהצטער על עוגמת הנפש, אין לי כל כך ידע מה עושים :(
רק שיתוף - קניתי חולצה לשבת, שעלתה עלתה... ואחרי כביסה ביד הכי עדין שאפשר, התכווצה למצב בלתי לביש, חזרתי למוכרת (חנות ידועה בבני ברק לבגדי ערב), והראיתי לה מה קרה אחרי פעם אחת של לבישה שאחריה לא מכונה, לא מיבש, לא תליה בשמש, אלא הכי שאפשר כדי לשמור על הבגד, ומה היתה תגובתה?
נו תנחשו...
אותו סיפור ממש קרה לגיסתי עם שמלה שחור לבן , שכובסה ביד , עם חומץ , ורק החלק הלבן.
אבל אופס, השחור נגע קצת במים והאפיר את כל השמלה
תגובת החנות: היה צריך לכבס במכונה. אין אחריות על סטיה מהוראות הכביסה! (גאולה כמובן , אלא מה)
חנות אחרת בבני ברק דווקא זיכתה אותה. כנראה שיש גם נדירות כאלו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה