דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
באמת רציתי לכתוב שאני לא מכירה את החסידות הזו בכלל,
אבל אם את מכירה, האדמורשולח לשם את בנותיו ונכדותיו?
נדמה לי שבבויאן האדמור מעונין שבנותיו ונכדותיו לא יתקבלו כנסיכות בבית הספר ולכן שולח את צאצאיו לבתי ספר חסידיים אחרים

נושא כאוב מאוד

והבעיה נובעת גם מכך שהספרדים גילו ש.. החינוך הליטאי מוכיח את עצמו יותר מהחינוך הספרדי פה בישראל בשנים האחרונות
ולפני שירגמו אותי באבנים
הספרדי הממוצע יודע את זה, ורוצה כזה חינוך גם כן
זה הכל
אם המוסד הינו ספרדי והחברים הם ספרדים - זה לא החינוך שהם רוצים
והסניף והישן וכולם יודעים את זה
אם הם יפתחו סמינר ספרדי או כיתה ספרדית - הוא לא יילך. כי לא הליטאים ולא הספרדי הממוצע מעוניינים בזה
כולם רוצים חינוך ליטאי.
ברגע שסמינר מקבל אחוז גבוה של ספרדיות - הוא צועד לשם
בתור ליטאים לא היינו רוצים להיות בסמינר כזה, אז כמובן שגם בתור ספרדי לא הייתי רוצה....

לכן הסמינרים מסננים אותם , עצוב, אבל זה עניין של מה שאנחנו כליטאים וכספרדים מבקשים
כי אנחנו כציבור, לא משנה אם אנחנו ליטאים או ספרדים - מחפשים חינוך ליטאי
אם רוצים ליצור שינוי - המקום הוא אצלנו כציבור - הסמינרים הם רק המראה שמציבים לנו מול העיניים

אציין שהכרותי עם ספרדים נמוכה מאוד. אחד מבניין, שלוש בכיתה... מיעוט שבמיעוט
אם אתה לא מכיר איך אתה יודע מה הבעיה ?????
אני מכירה יהודים טובים שהם ספרדים לטאים וחסידים וגם לא משלושתם
ואני מכירה גם כאלה שפה נפלו ופה
אבל להגיד שבציבור הספרדי החינוך פחות טוב ומה אם אני יגיד שככה זה אצל הלטאים
זה גזאנות לשמה וטו לא ולכן לא אומרת וגם לא חושבת ככה

ודעתי היא והיא לא ככ משנה פה בסיפור! : שאם יפתחו סמינר ספרדי טוב זה ילך כי אם הוא יהיה איכותי ויסננו בנות לפי הרמה הרוחנית וכו ולא לפי מעמד שורשים וכו הוא יהיה יותר טוב מהסמינרים האחרים שהראו מי הם

למה סמינר איכותי (?) אמור להתנהג ככה ?איפה סולם ערכים נורמאלי
תקבלו בנות איכותיות הם לא יזיקו לכם בחיים ואחכ תרדו לפי סדר עדיפויות

טיפ לספרדי בישיבה אשכנזית: אל תראה לנו שאתה אכן שונה, אין מצווה לצחוק על האשכנזים שהם מסריחים בתשעת הימים, אין מצווה בדווקא לצעוק בקול קטעי תפילה ששונים לפי נוסח ע"מ, אין מצווה לבוא מגולח בבין המצרים, ועוד (כמובן רק היכן שמנהג הספרדים הוא לקולא, לא אמרתי לעשות קולות של אשכנזים כמו גילוח בל"ג בעומר) בבקשה-תהיו חכמים.
צודק בכל מילה
נ.ב.כשהספרדים יפסיקו לבכות על רוע מזלם ולנסות להחזיר לאשכנזים נראה את המצב משתפר.
וכמו שאמר הרב קוק שהצדיקים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים יושר וצדק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה