דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
אם לדייק: נכונה, אבל לא מדוייקת.
אגב,
אם נדייק את ההקבלה שבין המבנה הארגוני של חסידויות לספרדים,
האם החסידיות ישלחו להיכן שבנות העסקונה הולכות, או להיכן שבנות האדמור הולכות?
אני די משוכנע שבנות העסקונה ילכו לאן שבנות האדמור.
כלומר, בת הדמות הרוחנית היא הקובעת,
למה אצל הספרדים משפחת דרעי מסמלת משהו?
אני די משוכנע שאם השיח יעבור למשפחת מזוז, כהן, יוסף וכד', יתכן שדברים יתחילו להיסדק.
[כלומר, דרעי לא שווה את זה שידברו עליו... בעיניי בכ"א]
את צודקת בגדול,

לא חושבת שאצל ספרדים דרעי מסמל דמות לחיקוי (אולי אולי אולי למישהו שהצליח), אבל ברור שעל הראש של הפוליטקאים מרוחה יותר חמאה, מאשר לאדם הממוצע,
ולכן בנות ששייכות למשפחות עסקונה (ולא משנה כרגע שמות) הם יתקבלו אפילו אם הן פחות מתאימות פשוט כי זה משפחות שיש להן יותר כח,אבל הספרדי הרגיל לא ירצה לשלוח לסמינר כי איזה שר בממשלה שלח לשם, כן בגלל שהרב שלו, וגדולי הדר שלו, שלחו לשם..

ואת מומזנת לבדוק לאיפה שלחו הרבנים שציינת את בנותיהם (למעט הרב מאזוז שזה עוד גוון)

שאלה שמענינת אותי לגבי הרמה הלימודית:
האם בציבור הכללי יש מוסדות שגם לא מקבלים ילדים בגלל רמה לימודית נמוכה?
כלומר-האם שם מקובלת חלוקה של תיכונים לפי רמה לימודית?
או שתמיד יקבלו שם את כולם ללא קשר לרמה הלימודית ויחלקו אותם באופן מידתי בכיתות?
בציבור הכללי, בנוסף לבתי ספר האזוריים, החל מגילאי חטיבה ותיכון יש בתי ספר למצטיינים או כיתות כאלה שהקבלה אליהם מתבססת על מבחנים של מכונים חיצוניים כך שיש שקיפות לגבי התוצאה (ההורים והבית ספר מקבלים את התוצאה במידה שווה), עדיין ישנם פערים בקבלה לבתי הספר כי בעלי היכולות הכלכליות יכולים להרשות לעצמם לממן שיעורי הכנה לילדים לפני המבחן, אבל זה כבר סיפור אחר.
להבנתי, יש הרבה יותר שקיפות בתהליך הקבלה.

לא נכנסת כלל לדיון עצמו
רק דיוק קטן
לבויאן יש סמינר (אמנם קטן ולא מוכר)
באמת רציתי לכתוב שאני לא מכירה את החסידות הזו בכלל,
אבל אם את מכירה, האדמורשולח לשם את בנותיו ונכדותיו?

ואגב,

אני מכירה בנות שהן חצי -חצי,
ולמדו בבית ספר ספרדי,

והן סבלו מגזענות,
ועוד איך!

אגב גם בישיבות למרות כל השינוי המבורך עדיין ודאי שיותר נחשב ללמוד בחברון מאשר במאור התורה לדוגמא
עדיין בחור ספרדי טוב יעדיף ישיבה אשכנזית טובה.
וחלקם אפילו יעדיפו ישיבה בינונית אבל ליטאית מאשר ישיבה ספרדית מצוינת

באמת רציתי לכתוב שאני לא מכירה את החסידות הזו בכלל,
אבל אם את מכירה, האדמורשולח לשם את בנותיו ונכדותיו?
לא.
מפאת אופי המוסד ואולי תוך התחשבות בסיבות וגורמים אחרים, הוא שלח לגור.
שמעתי על ישיבה חסידית מעולה שהאדמו"ר לא שולח אליה את צאצאיו כי מעוניין שהנכד יהיה שווה בין שווים וללא הנחות / יחס מיוחד מצד הצוות והחברים.

בכל דיוני הספסלים בגינה, הפגישות, הגיסות והשכנות
שכל אלו אשכנזיות כמובן
אז על סמך מה הטענה הזאת?

ממש ממש לא מסכימה
בסופו של עניין החינוך בא מהבית.
תסכימו איתי או לא זה מה שאני רואה בעיניים...

מכירה בנות מעולות שלמדו בסמינרים שיש להם שם ממש גרוע
והן יצאו מהסמינר כמו החינוך המעולה שהן קיבלו בבית
ומכירה בנות שלמדו בסמינרים הגדולים והלכו לצערינו לדרך אחרת...

אם ליטאית תרצה להתקבל לסמינר ויזניץ, לא יודעת למה, כי הרמה שלו גבוהה, כי המורות שם מדהימות, כי סתם בא לה, יקבלו אותה?
יש לי חשש שלא, זה נקרא גזענות?
כן.
מכירה כזה מקרה.
באופן כללי ההשוואה של ספרדי מול חסידי לא נכונה .
חסידים מאז ומעולם היו ישות נפרדת, גם כל חסידות וחסידות בפני עצמה.
לא רק הנוסח שלהן שונה, גם לא רק ההלכות, מהות החיים שונה, שפת הדיבור שונה. (אפשר להרחיב על עוד שינויים מהותיים) מלבד העובדה שישנן בנות חסידיות שלא נרשמות לישן ונכנסות לכיתה רגילה מרצונן הפרטי, אף אחד לא הטיל עליהן מכסות והגבלות.
לומר שאין שמץ של גזענות זו היתממות.
כי כולנו, אשכנזים בתוך עצמם, ספרדים בתוך עצמם, וגם חסידים בתוך עצמם יכולים להרגיש טוב יותר מול אחרים.
כי אני ממשפחה X והוא מY.

לא חושבת שאצל ספרדים דרעי מסמל דמות לחיקוי (אולי אולי אולי למישהו שהצליח), אבל ברור שעל הראש של הפוליטקאים מרוחה יותר חמאה, מאשר לאדם הממוצע,
אגב דרעי את בתו הגדולה שלח למרגלית.
לאחר שהוא ראה שהוא היחיד שעושה את זה עשה פרסה...

קצת היסטוריה...
גם הליטאים היו בעבר ישות נפרדת, גרו באירופה לא פגשו ספרדים מימיהם, דיברו אידיש, אלא שבתקופת קום המדינה החליטו הליטאים בהוראת החזון איש להפסיק לדבר באידיש ולעבור לעברית כדי שגם הספרדים יבינו את השיעורים, כמובן זו החלטה שהתקבלה מרוב גזענות... החסידים לעומתם המשיכו הלאה במנהגיהם ובשפתם.
ועכשיו ימשיכו להגיד שהליטאים גזענים כי הם דומים לספרדים...

כן.
מכירה כזה מקרה.
באופן כללי ההשוואה של ספרדי מול חסידי לא נכונה .
לא רק הנוסח שלהן שונה, גם לא רק ההלכות, מהות החיים שונה, שפת הדיבור שונה. (אפשר להרחיב על עוד שינויים מהותיים) מלבד העובדה שישנן בנות חסידיות שלא נרשמות לישן ונכנסות לכיתה רגילה מרצונן הפרטי, אף אחד לא הטיל עליהן מכסות והגבלות.
לומר שאין שמץ של גזענות זו היתממות.
כי כולנו, אשכנזים בתוך עצמם, ספרדים בתוך עצמם, וגם חסידים בתוך עצמם יכולים להרגיש טוב יותר מול אחרים.
כי אני ממשפחה X והוא מY.
את צודקת שעל פניו אורח החיים הליטאי יותר דומה לאורח החיים הספרדי-באופן חיצוני
עדיין יש פערים שלא ניתנים לגישור, וכספרדי לומד במוסד ליטאי זה זועק לו בכל רגע ורגע
דוגמא פשוטה: יש ישיבות ליטאיות שלא יאפשרו לבחור ספרדי לאמר סליחות מר"ח אלול
בימים נוראים-בחור ספרדי יתפלל תפילה ליטאית למרות שזה רחוק מאד מהנוסח של העדה שלו
המנהגים בפסח
וכן הלאה והלאה

נעשה סדר.
חסידים מאד מאד שומרים באדיקות על הבנות וגם בת ליטאית הכי צולית יכולה להיות פתוחה ועם מושגים לידה
אפילו בין חסידות לחסידות מרגיש שיש פחד לחשוף לדברים אחרים . כמה שיותר צמצום יותר טוב.
לגבי הספרדים
ברור שברגע שלא יקבלו את הספרדיות אז הבעיה תיפתר כי תהיה כמות גדולה לסנן ולמיין לסנן בדיוק כמו שקורה בתלמודי תורה בירושלים שכיום זה בעוצמה גדולה הרבה יותר אפילו מהישיבות
זה לא יקרה ולכן הגזענות תישאר כי מקבלים על בסיס אחוזים ומנציחים תופעה שהספרים לא יכולים לבנות לעצמם סמינרים.
ולמה זה לא יקרה?
1.כי יש ציבור שאוהב שמתחננים אליו
2. כי זה הדרך להרויח תקציבים
3. כי זה גם דרך לייקר את המוסד
אבל אם זה יקרה זה יהיה מדהים. קרובת מישפחתי מלמדת באחד המסלולים הנחשבים בסמינרים הנחשבים. היא אמרה לי שהיא היתה יכולה לפתוח סמינר מדהים של גאוניות ובעלות דרך ארץ מושלם של ספרדיות. לפוצץ כיתות מעולות שמשאירים אבק לכולם.

קצת היסטוריה...
גם הליטאים היו בעבר ישות נפרדת, גרו באירופה לא פגשו ספרדים מימיהם, דיברו אידיש, אלא שבתקופת קום המדינה החליטו הליטאים בהוראת החזון איש להפסיק לדבר באידיש ולעבור לעברית כדי שגם הספרדים יבינו את השיעורים, כמובן זו החלטה שהתקבלה מרוב גזענות... החסידים לעומתם המשיכו הלאה במנהגיהם ובשפתם.
ועכשיו ימשיכו להגיד שהליטאים גזענים כי הם דומים לספרדים...
אם אתה הולך על היסטוריה, לך עוד כמה דורות אחורה, ואולי עוד כמה אלפיונים.

עדיין יש פערים שלא ניתנים לגישור, וכספרדי לומד במוסד ליטאי זה זועק לו בכל רגע ורגע
בימים נוראים-בחור ספרדי יתפלל תפילה ליטאית למרות שזה רחוק מאד מהנוסח של העדה שלו
המנהגים בפסח
וכן הלאה והלאה
זה שלא מאפשרים לספרדי לומר סליחות באלול זה ממש ממש מביש

טיפ לספרדי בישיבה אשכנזית: אל תראה לנו שאתה אכן שונה, אין מצווה לצחוק על האשכנזים שהם מסריחים בתשעת הימים, אין מצווה בדווקא לצעוק בקול קטעי תפילה ששונים לפי נוסח ע"מ, אין מצווה לבוא מגולח בבין המצרים, ועוד (כמובן רק היכן שמנהג הספרדים הוא לקולא, לא אמרתי לעשות קולות של אשכנזים כמו גילוח בל"ג בעומר) בבקשה-תהיו חכמים.

אגב גם בישיבות למרות כל השינוי המבורך עדיין ודאי שיותר נחשב ללמוד בחברון מאשר במאור התורה לדוגמא
עדיין בחור ספרדי טוב יעדיף ישיבה אשכנזית טובה.
וחלקם אפילו יעדיפו ישיבה בינונית אבל ליטאית מאשר ישיבה ספרדית מצוינת
אח שלי בחור מעולה
התקבל לשתי ישיבות אורחות תורה ועוד ישיבה ספרדית מעולה ובחר בשנייה
למרות שהאשכנזים מאוד רצו אותו!

אם אתה הולך על היסטוריה, לך עוד כמה דורות אחורה, ואולי עוד כמה אלפיונים.
הכפיות טובה הזו היא בדיוק מה שהספרדים לא צריכים, מותר להגיד למנהלי המוסדות תודה על זה שאתם פותחים את דלתותיכם, בשונה מידידיכם החסידיים, זה לא יזיק לאף אחד.

המנהגים בפסח
וכן הלאה והלאה
וספרדים עדיין לומדים בישיבות ליטאיות וזה לא מפריע להם.
יתרה מזו, רוב הספרדים שאני מכירה מתפללים ביום יום בשטיבלאך השכונתי או העירוני.
עוד לא הכרתי שטיבלאך ספרדי, (אולי מוסיוף נקרא ג"כ שטיבלאך)
המנהגים בפסח לא מאוד שונים אצל הרבה משפחות ספרדיות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה