דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
ובטענה הזו את מנסה להסביר למה המוסד לא צריך לקבל אותן
ואם מצד המוסד
הנתונים מוכיחים (על סמינר מסוים שאני מכירה מקרוב) 99% מהבנות לא מתאימות באמת לסמינר
בסוף שנות התיכון הן יוצאות מעצמן או שהסמינר פשוט לא מקבל אותן לשנות הסמינר....
מזיקות לעצמן לחברותיהן שלא לדבר על המורות והבעיות המשמעתיות שהן יוצרות
לא מדברת על הבנות שלא התקבלו השנה אלא על אלה בשנים האחרונות

צר לי לאכזב אותך
אני אשכנזיה שבאמת מנסה להבין מה הספרדיות מחפשות בסמינרים האשכנזים
מנסה לחשוב איך הן הרגישו בסביבה הלא טבעית שלהן....
למה לדעתך זו לא סביבה טבעית שלהן, אם הן נמצאות עם אותה סביבה בדיוק מגיל אפס?

אם את בקושי מכירה ספרדים, איך את מדברת בשמם?
את לא מסכימה עם הטענה או שפגעתי בך איכשהו?
זו טענה ידועה וברורה ומוכרת שנחרשה בכל דיוני הספסלים בגינה, הפגישות, הגיסות והשכנות
כנל ההוא עם הסינים
מה כל כך מסובך שספרדי רוצה להתקבל למוסד ליטאי כי הוא רוצה את החינוך הזה?
ואם כך, למה שהוא ירצה שכל הספרדים יתקבלו יחד איתו?

ואם פגעתי במישהו, אז באמת סליחה. לא חשבתי שזו טענה חדשה או פוגעת
היה לי ברור שאלו דברים דיי מובנים מאליהם

הנתונים מוכיחים (על סמינר מסוים שאני מכירה מקרוב) 99% מהבנות לא מתאימות באמת לסמינר
ואני מכירה אישית אחת שעשו לה וידוא הריגה לפני שקיבלו אותה, ואחרי שנתיים הפכה למדריכה בסמינר. :)

את לא יכולה להשוות בי"ס אזורי לסמינר עם מנטליות מאד מסוימת....
למרות שיש לי הרבה מה לומר, לא רואה עניין לעשות את זה עם מישהי שהראיה שלה מאד מצומצמת.

זו טענה ידועה וברורה ומוכרת שנחרשה בכל דיוני הספסלים בגינה, הפגישות, הגיסות והשכנות
כנל ההוא עם הסינים

אני לא מסכימה,(ברור שיש משפחות ספרדיות שהן סגנון אחר , והן גם לא יתקבלו למוסד הספרדי)
ברגע ששכתבה של 20-30 אחוז מהספרדים (וזה השכבה הכי טובה)
כן מתקבלת למוסד אשכנזי,
המוסד הספרדי מתחיל במינוס...
כלומר אם לדמות את זה למוסדות אשכנזים,
אז זה כמו שהחדש ההכי טוב שהוא יוכ לקבל זה המשפחות ששולחות לבנו"ש, ..

ואם נזקק את זה, אם בכתר היו את כל הבנות של משפחות טולידאנו זעפרני , סאלים וכו.. (וסליחה ממש ששכחתי..)
גם הסמינרים ספרדיים הכי טובים היו נראים אחרת...

כמו"כ אם היו מוצאים מהחדש את כל ה"בנות של" הוא היה נראה אחרת - מאד אחרת...

(יש לספרדים יותר שכבות אכלוסיה מהאשכנסים, יותרמגוון, ומאד מצחיק לאחד אותם תחת כיפה אחת..)

נ.ב. גם במבחן התוצאה, אני חושבת שמאד לא הוגן להשוות איך בת שהתקבלה מלכתחילה לסמינר יצאה ממנו בסוף הדרך, לעומת בת שיודעת שהיא נמצא בסמינר רק מכח של פרוטקציות וכל המורות יודעות את זה עליה... היא לא מרגישה @כבשה לבנה ... להפך...

נ.ב. הכותבת אשכנזיה, אבל מותר להסתכל לבעיה בעיניים, ובקצמת מאמץ ניתן גם להבין מי המרויחים מהסיפור.. את המפסידים כולנו מכירים...

למרות שיש לי הרבה מה לומר, לא רואה עניין לעשות את זה עם מישהי שהראיה שלה מאד מצומצמת.
אפשר לשאול מה הניסיון שלך בנושא?
אז אני אספר לך שקרובת משפחה שלי עובדת באחד הגדולים בי-ם ולאחר כמה סיפורים לא נעימים שהיו עם בנות שהיא המליצה שיקבלו והן לא התאימו בשקל לסמינר היא הפסיקה להמליץ אבל כן המשיכה לעקוב מה קורה עם הבנות שלוחצים לקבל...
אלו הנתונים!

ואם נזקק את זה, אם בכתר היו את כל הבנות של משפחות טולידאנו זעפרני , סאלים וכו.. (וסליחה ממש ששכחתי..)
גם הסמינרים ספרדיים הכי טובים היו נראים אחרת...
אז למה באמת הם לא במוסדות הספרדיים?
באמת תוהה

אפשר לשאול מה הניסיון שלך בנושא?
אז אני אספר לך שקרובת משפחה שלי עובדת באחד הגדולים בי-ם ולאחר כמה סיפורים לא נעימים שהיו עם בנות שהיא המליצה שיקבלו והן לא התאימו בשקל לסמינר היא הפסיקה להמליץ אבל כן המשיכה לעקוב מה קורה עם הבנות שלוחצים לקבל...
אלו הנתונים!
אני בשטח.
וזה שיש לך דודה, הופך את השיח למצומצם.

אז למה באמת הם לא במוסדות הספרדיים?
באמת תוהה
כי הם במילא יתקבלו לאשכנזים , ועד שלא יקום רב עם כתפיים רחבות, והוא באמת ישלח למוסד שלו לא שיתנה דבר- שזה אומר לצאת נגד המון המון דברים- ואם אף אחד לא עשה את זה עד היום, כנראה יש סיבה מאד טובה (והסיבה היא לא החינוך של הבנות),
מה הי קורה, אם כשסמינר גור נפתח, האדמור מגור היה ממשיך לשלוח את נכדותיו לסמינר שרנסקי, אתץ חושבת שסמינר גור היה איפ השהוא היום?

כמוכ יש לי עוד הרבה לכתוב על מי מרויח מהארוע, אבל יסכלו אותי באבנים ויחסמו אותי מהפורם.. אז אכתוב רק ד"ל...

אני בשטח.
וזה שיש לך דודה, הופך את השיח למצומצם.
טוב
ברגע שעברת מעובדות להנחות חסרות בסיס סיימתי את הדיון מבחינתי
ניסיתי להבין מה הן מחפשות ולא הבנתי עדיין (דוגמה אחת לא תסתור 99 דוגמאות אחרות)

הוא לא בהכרח מעוניין בחינוך הזה.
רק שכיום כל האוכלוסיה הנחשבת הספרדית
שולחת למוסדות האשכנזיים.
(בנות רבנים והעסקונה השס"נקית במלואה)
ולמוסדות הספרדיים משאירים את כל השאר.
הוא ס"ה מעוניין ללמוד עם האליטה,
אפשר להבין אותו...

הסתירה הכי גדולה ששמעתי
יש לכם סמינרים גדולים וטובים (דוגמת 'כתר' שלא מכירה אותו אישית אבל ככה הבנתי) ועדיין אתן רוצות להיות במקום שלא רוצים אתכן?
אתמהה
שאלה מעולה
שאני שואלת את עצמי בלי סוף שנים
כאחת שלמדה בסמינר ספרדי שקיבל אותי בשמחה ובלי טובות
לא היה נשמע לי מכבד..
המצב כולו לא מכבד
היא שואלת שאלה אמיתית.
ובאמת אף אחד לא רוצה ספרדיות
והספרדים ממשיכים להשפיל את עצמם עד עפר
רק בשביל ללמוד בסמינר שיש לו שם טוב...

שרתי האחסון העולמיים עמוסים לעייפה מנושא זה [דומיו ונספחיו]
טבע העולם, והמציאות בשטח מראה את זה פעם אחר פעם,
'איזהו חכם, המכיר את מקומו',
מכירים את שמנסים להחדיר נשים לסביבות גברים, מטעמי הדרת נשים?
מכירים שמנסים לשלב בין יהודים לגויים מטעמי הומניות סולידריות וכד'?
הטוב ביותר שכל אחד ואחת יהיה במקום הקרוב ביותר למנטליות ואורח חייו,
לא לפסול, או לשפוט מי יותר טוב,
אבל חשוב להבין ולזכור שלכל זרם יש את המנטליות שלו,
[סגנון שפה, ורמת פתיחות בשיח, במקום אחד יחשב לניוול פה, ואצל האחר יהיה לגיטימי ביותר.]
בנוסף לזה, יש הלכות ששונות מחוג לחוג ומעדה לעדה,
[כדוגמה, צבע גרביים, יש מקומות שפסקו ללכת דווקא בצבע רגל, ויש שדווקא בצבע שחור, כשבת הולכת ממקום א למקום ב, אם תלך כמנהג המקום ממנו הגיעה, עוברת על תקנון הצניעות שאליו הגיעה, ואם נצמדת לתקנון הצניעות, הרי שעוברת על הוראת רבניה.
וכהנה רבות]
בדיוק כמו שחסיד X יסתובב עם גאוות יחידה, ילך בשמחה למוסדות קהילתו, על אף שיודע שברחוב קהילה Y נחשבת למצליחה יותר, אמור להיות עם ליטאים זרם X מול ליטאי מזרם Y, וכ גם בין ספרים לליטאים, וכך גם בין חסידים לשני הנ"ל.

ואגב, בנימה אישית, לכל ציבור יש את המעלות שלו [ובדגש על זה, שלציבור שממול חסר ממעלות אלו...!],
לליטאים יש את המעלות שלהם,
לספרדים יש את המעלות שלהם,
הניסיון הוכיח שהעירוב גרם בעיקר לטשטוש המעלות, ולא להשבחה של 2 הציבורים.

נערך לאחרונה ב:
כנל ההוא עם הסינים

לא נפגעתי,
זה פשוט מאד מנותק כלפי כל הספרדים שאת לא מכירה אישית.

באמת אף אחד לא רוצה ספרדיות
הם רוצים ספרדיות מסוימות.
נכון שכעת יש עומס בכיתות.
אבל אם כל הספרדיות תלכנה לסמינרים ספרדיים
הסמינרים יתכווצו משמעותית.
עוד משהו
בסמינרים הבינונים יותר, מגיעות ספרדיות מעולות
שמרימות את הרמה של הכיתה.
(אותה תופעה יש בישיבות האשכנזיות החלשות יותר)

נתון מענין: בירושלים יש שלוש סימנרים 'נחשבים', בבני ברק יש רק אחד (אני אומר נחשבים בלי קשר לאיכות האמיתית)
עכשיו פר אוכלוסיה לא נראה לי שזה הגיוני שבי-ם יהיה יותר בעיות מב"ב.
בבני ברק בשונה מירושלים יש המון סמינרים מצויינים ספרדיים והספרדים הולכים אליהם בשמחה רבה ובמילא הבעיה הרבה יותר קטנה. (תהילה, אלקיים וכו)

בבני ברק בשונה מירושלים יש המון סמינרים מצויינים ספרדיים והספרדים הולכים אליהם בשמחה רבה ובמילא הבעיה הרבה יותר קטנה. (תהילה, אלקיים וכו)
וזה בדיוק הכשל של העייריה/העסקונה המקומית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה