דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
לתשומת ליבך
במינרים האשכנזים המנטליות אשכנזית
אם דיברת על הסניף כדוגמה אז שרים בהברה אשכנזית (אין לי דוגמה כרגע) הספרדיות מרגישות בנח? לא
בשיעורי דינים לומדים לפי הפוסקים האשכנזים והספרדיות צריכות לשאול בבית זה נח להן? לא
יארצייט של רבנים מציינים את האשכנזים ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שציינו את יום השנה של הרב עובדיה, זה נעים? לא!!!
אז תעני לי את
למה הן צריכות את כל האי נוחויות האלה???
בשביל סמינר יותר איכותי--?
אני אף פעם לא נתקלתי בכאלה דברים כי אני אשכנזייה אבל אני חושבת שהרוב הגורף לא שרות בנוסח אשכנז--
דינים זה באמת בעיהה
פשוט תקימו לכם סמינר עם איזה 5 כיתות טוב ואיכותי וזהו---

אני לא חושבת שזה אמור להיות ככ שונה לקבל אשכנזייה או ספרדיה!!!!!
בגלל מה???????????????? צבע עור???????????????????
אם הסמינרים האכנזיים יקבלו הרבה ספרדיות, אז הסמינר כבר יהיה ספרדי.....
הבעיה העיקרית שהספרדים רוצים שיקבלו רק אותם, והם יהיו מיעוט ספרדי בתוך כל האשכנזיות
חד גדיא וחד גדיא
זה בדיוק הבעיה!
למה הספרדיות מתעקשות ללכת למקום שלא רוצים אותם ולא מוכנות ללכת לסמינרים מעולים!! לא יותר פתוחים, צוות מדהים! רמה לימודית גבוהה! הווי חברתי, ואני אומרת את זה מידיעה!
והבעיה היחידה שם היא צבע העור של החברות שלא מספיק לבן?
ברוך ה׳ יש היום הרבה יותר פתיחות בנושא, ויש חיידרים כמו של הרב זעפרני שאפשר להתקנא באיכות וברמה שלהם
הלוואי ימשיך הלאה, ואנחנו האשכנזים נעמוד בתור ונתחנן שיקבלו אותנו

לתשומת ליבך
במינרים האשכנזים המנטליות אשכנזית
אם דיברת על הסניף כדוגמה אז שרים בהברה אשכנזית (אין לי דוגמה כרגע) הספרדיות מרגישות בנח? לא
בשיעורי דינים לומדים לפי הפוסקים האשכנזים והספרדיות צריכות לשאול בבית זה נח להן? לא
יארצייט של רבנים מציינים את האשכנזים ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שציינו את יום השנה של הרב עובדיה, זה נעים? לא!!!
אז תעני לי את
למדתי בסניף לדג', ולא, זה לא מפריע. את חושבת שבבית מזרחי שומעים רק מוזיקה מסלסלת?
זה שלא מציינים יורטיציים של רבים ספרדים זה חמור מאוד מאוד. את חושבת שבסימנר ספרדי מתעלמים מהיורצייט של הרב אלישיב או הרב שך?
אם הן בוחרות בזה ומוכנות להרכין את הראש, זו זכותן.
אל תדאגי להן יותר ממה שהן דואגות לעצמן.
ואין פה שום דג' השקפתית.

יארצייט של רבנים מציינים את האשכנזים ואני לא זוכרת אפילו פעם אחת שציינו את יום השנה של הרב עובדיה
בלי להיכנס לכל הפוליטיקה מסביב-
זה עצוב. מאוד.

זה בדיוק הבעיה!
למה הספרדיות מתעקשות ללכת למקום שלא רוצים אותם ולא מוכנות ללכת לסמינרים מעולים!! לא יותר פתוחים, צוות מדהים! רמה לימודית גבוהה! הווי חברתי, ואני אומרת את זה מידיעה!
ברוך ה׳ יש היום הרבה יותר פתיחות בנושא, ויש חיידרים כמו של הרב זעפרני שאפשר להתקנא באיכות וברמה שלהם
יש ספרדים לבנים:LOL:

זה שלא מציינים יורטיציים של רבים ספרדים זה חמור מאוד מאוד. את חושבת שבסימנר ספרדי מתעלמים מהיורצייט של הרב אלישיב או הרב שך?
בלי להיכנס לכל הפוליטיקה מסביב-
זה עצוב. מאוד.
אף אחד לא אמר שלא
ציינתי עובדות

זה בדיוק הבעיה!

הבעיה של הספרדים, שגם אם הם יקימו את הסמינר הכי טוב בעולם מכל הבחינות , צוות, רמה דתית דמה לימודית ועוד ועוד,
עד שהרבנים (ואולי גם הפוליטיקאיים) לא ישלחו לשם את הבבנות שלהם,
וימשיכו לשלוח את בנותיהם ובניהם למוסדות אשכנזים, הסמינר לא יקבל את היוקרה שיש לסמינר האשכנדי,
תראו את הסמינרים החסידיים, כל מוסד לימוד של חסידות שנפתח, האדמור ישלח לשם את נביו/נכדיו וכו,
ואז כל העדה אחריו,
ברגע שהרבנים ישלחו את הבנות והנכדות שלהם לסמינר הספרדי המהולל, הוא באמת יהיה מהולל ,(ואגב לא יעמדו בתור להתקבל אליו אשכנזים , כמו שהליטאיים לא עומדים בתור, להתקבל אצל המוסדות החסידיים המעולים שיש ..)

אממה זה לא יקרה כי הרבנים לא רוצים לעשות "ניסוי" על ילדיהם, ומשכך, אף ספרדי רגיל לא ירצה שיעשו את הניסוי עליו...
כמו"כ אם הסמינרים האשכנזים לא יקבלו אף ספרדיה, ואז הם יאלצו לשלוח למוסד הספרדי, גם תהיה תקומה ממשית לסמינר הספרדי,
אך גם זה לא יקרה,
(ויש הרבה אינטרסים לכל הצדדים שזה לא יקרה וד"ל)

אבל לפנות לספרדי הממוצע (האיכותי והטוב שלא נופל במאומה מהשכן האשכנזי, ולהגיד לו תשלח למוסד ספרדי, בעוד רבניו לא שולחים למוסד ההוא זה התנשאות..., בואי נראה כמה אשכנזים ימשיכו לשלוח לחדש, אם במשך תקופה של 10 שנים לדוג' , אף רב ליטאי , החל מרב השכונה ורמ בישיבה, וכלה בנכדות גדולי הדור ישלחו לסמינר אחר.. וכל השחברה האיכותית בשכונה רוצה ושולחת לסמינר אחר....)

נ.ב. הכותבת הינה אשכנזיה...

נושא כאוב מאוד

והבעיה נובעת גם מכך שהספרדים גילו ש.. החינוך הליטאי מוכיח את עצמו יותר מהחינוך הספרדי פה בישראל בשנים האחרונות
ולפני שירגמו אותי באבנים
הספרדי הממוצע יודע את זה, ורוצה כזה חינוך גם כן
זה הכל
אם המוסד הינו ספרדי והחברים הם ספרדים - זה לא החינוך שהם רוצים
והסניף והישן וכולם יודעים את זה
אם הם יפתחו סמינר ספרדי או כיתה ספרדית - הוא לא יילך. כי לא הליטאים ולא הספרדי הממוצע מעוניינים בזה
כולם רוצים חינוך ליטאי.
ברגע שסמינר מקבל אחוז גבוה של ספרדיות - הוא צועד לשם
בתור ליטאים לא היינו רוצים להיות בסמינר כזה, אז כמובן שגם בתור ספרדי לא הייתי רוצה....

לכן הסמינרים מסננים אותם , עצוב, אבל זה עניין של מה שאנחנו כליטאים וכספרדים מבקשים
כי אנחנו כציבור, לא משנה אם אנחנו ליטאים או ספרדים - מחפשים חינוך ליטאי
אם רוצים ליצור שינוי - המקום הוא אצלנו כציבור - הסמינרים הם רק המראה שמציבים לנו מול העיניים

אציין שהכרותי עם ספרדים נמוכה מאוד. אחד מבניין, שלוש בכיתה... מיעוט שבמיעוט

לתשומת ליבך
בסמינרים האשכנזים המנטליות אשכנזית
אז תעני לי את
אני מבינה שהיית ספרדיה בסמינר אשכנזי.
את מרגישה יופי מה הספרדיות מרגישות.
:rolleyes:

אם האשכנזים לא יקבלו שום ספרדי (כמו החסידים) הכול בסדר, אף אחד לא מאשים את החסידים ותובע מהם לקבל ספרדיות.
אבל ברגע שהבת של פלוני והנכדה של אלמוני מתקבלות בגלל פרוטקציה, אז זה ממילא מונע מהספרדים להקים מוסדות טובים, ואז או שתקבל לפי רמה וקריטריונים או שזו גזענות.
גם הרב עובדיה ובנו הרב יצחק ועוד מהצד הספרדי, ומאידך גם הרבה מהצד האשכנזי אומרים לראשי המוסדות האשכנזים אל תקבלו ספרדים בכלל!! תעשו כמו החסידים, ואז יוכלו באמת לפתוח מוסדות של ספרדים ברמה גבוהה, הבעיה היא שגם ראשי המוסדות בסתר ליבם רוצים את הספרדים האיכותיים, וגם מהצד הספרדי יש מי שמתיר לעצמו לא להיות דוגמה אישית והדברים ידועים.

נושא כאוב מאוד

והבעיה נובעת גם מכך שהספרדים גילו ש.. החינוך הליטאי מוכיח את עצמו יותר מהחינוך הספרדי פה בישראל בשנים האחרונות
ולפני שירגמו אותי באבנים
זה הכל
אם הם יפתחו סמינר ספרדי או כיתה ספרדית - הוא לא יילך. כי לא הליטאים ולא הספרדי הממוצע מעוניינים בזה
כולם רוצים חינוך ליטאי.
בתור ליטאים לא היינו רוצים להיות בסמינר כזה, אז כמובן שגם בתור ספרדי לא הייתי רוצה....

לכן הסמינרים מסננים אותם , עצוב, אבל זה עניין של מה שאנחנו כליטאים וכספרדים מבקשים
אם רוצים ליצור שינוי - המקום הוא אצלנו כציבור - הסמינרים הם רק המראה שמציבים לנו מול העיניים

וואו
רק באיש את רעהו אפשר למצוא כזו הודעה...

אציין שהמשפט האחרון בהודעה שלך מסביר את כולה. רק שאלה אם את בקושי מכירה ספרדים, איך את מדברת בשמם?

נערך לאחרונה ב:
אני מבינה שהיית ספרדיה בסמינר אשכנזי.
את מרגישה יופי מה הספרדיות מרגישות.
:rolleyes:
צר לי לאכזב אותך
אני אשכנזיה שבאמת מנסה להבין מה הספרדיות מחפשות בסמינרים האשכנזים
מנסה לחשוב איך הן הרגישו בסביבה הלא טבעית שלהן....

ברור שזה נכון,
ספרדי שרוצה מוסד אשכנזי, מעונין שהמוסד יקבל את כל הספרדים שרוצים גם הם?
אם כן הוא יכול ללכת ישר למוסד ספרדי,
אם לא אז אל תבוא בטענות אלינו, תבוא בטענות לחבריך הספרדים שבקשו שלא נקבל אותך...

צר לי לאכזב אותך
אני אשכנזיה שבאמת מנסה להבין מה הספרדיות מחפשות בסמינרים האשכנזים
מנסה לחשוב איך הן הרגישו בסביבה הלא טבעית שלהן....
היא כתבה את זה בציניות...
את מפרשת עבור הבנות הספרדיות מה נוח להן ומה לא
ובטענה הזו את מנסה להסביר למה המוסד לא צריך לקבל אותן
זו פשוט דאגה כנה שמחממת כל לב

רות קפלר בלחיות וחצי טוענת שלמעשה מדובר בהזנחה של מחלקת חינוך של עירית ירושלים. עובדה ששם הבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן, בעוד בערים אחרות מצאו דרך להסתדר

נערך לאחרונה ב:
היא כתבה את זה בציניות...
את מפרשת עבור הבנות הספרדיות מה נוח להן ומה לא
ובטענה הזו את מנסה להסביר למה המוסד לא צריך לקבל אותן
זו פשוט דאגה כנה שמחממת כל לב
לא הסברתי מצד המוסד

אני מנסה להבין מה האינטרס שלהן להגיע למוסד שלא תואם את הדרך שלהן

רות קפלר בלחיות וחצי טוענת שלמעשה מדובר בהזנחה של מחלקת חינוך של עיריית ירושלים נקודה עובדה ששם הבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן, בעוד בערים אחרות מצאו דרך להסתדר
הבעיה קיימת גם בב"ש

רות קפלר בלחיות וחצי טוענת שלמעשה מדובר בהזנחה של מחלקת חינוך של עיריית ירושלים נקודה עובדה ששם הבעיה חוזרת על עצמה כל הזמן, בעוד בערים אחרות מצאו דרך להסתדר
נתון מענין: בירושלים יש שלוש סימנרים 'נחשבים', בבני ברק יש רק אחד (אני אומר נחשבים בלי קשר לאיכות האמיתית)
עכשיו פר אוכלוסיה לא נראה לי שזה הגיוני שבי-ם יהיה יותר בעיות מב"ב.

אם האשכנזים לא יקבלו שום ספרדי (כמו החסידים) הכול בסדר, אף אחד לא מאשים את החסידים ותובע מהם לקבל ספרדיות.
אבל ברגע שהבת של פלוני והנכדה של אלמוני מתקבלות בגלל פרוטקציה, אז זה ממילא מונע מהספרדים להקים מוסדות טובים, ואז או שתקבל לפי רמה וקריטריונים או שזו גזענות.
גם הרב עובדיה ובנו הרב יצחק ועוד מהצד הספרדי, ומאידך גם הרבה מהצד האשכנזי אומרים לראשי המוסדות האשכנזים אל תקבלו ספרדים בכלל!! תעשו כמו החסידים, ואז יוכלו באמת לפתוח מוסדות של ספרדים ברמה גבוהה, הבעיה היא שגם ראשי המוסדות בסתר ליבם רוצים את הספרדים האיכותיים, וגם מהצד הספרדי יש מי שמתיר לעצמו לא להיות דוגמה אישית והדברים ידועים.
אי אפשר מצד אחד לבקש שלא יקבלו ספרדים בכלל, וביד השניה לשלוח את בניך ובנותיך לחינוך אשכנזי ....

נושא כאוב מאוד

ולפני שירגמו אותי באבנים
זה הכל
כולם רוצים חינוך ליטאי.

לא אתייחס לכל המלל הלא ברור שכתוב כאן, רק לנקודה אחת:
א. אני לא מכיר סינים.
ב. החינוך של הסינים הוא כך וכך.
זוועה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה