דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לישן יש סניף ספרדי, אולי לשם הוא פתח?

מכירה אחת הילדות, מתוקה וטובה במיוחד, כל חטאה הוא שאין לה אחות גדולה בתיכון והיא ספרדיה.
זה נשמע לי פתרון ממש טוב - אולי כל סמינר גדול יפתח כיתה או שתיים לבנות הספרדיות שלא מתקבלות בלי שום סיבה אמיתית?
אני תמימה?
כמו שלישן יש כיתות חסידיות וכיתות ליטאיות ואף אחד לא חושב שזה הפרדה גזענית
לכל הבנות המקסימות (באמת!!!) שלא מקבלים אותן רק בגלל המוצא...
הן יהיו חלק מסמינר גדול עם חינוך מעולה, מה רע שאין אשכנזיות בכיתה? אולי זה אפילו יותר טוב

• הוסף לסימניות
ויש תיכונים שהמחנכת היא בשתי כתות מקבילות
בזמני, הכתה שלנו איתה בת חורגת...

• הוסף לסימניות
זה נשמע לי פתרון ממש טוב - אולי כל סמינר גדול יפתח כיתה או שתיים לבנות הספרדיות שלא מתקבלות בלי שום סיבה אמיתית?
אולי במקום כמה כיתות בכל הסמינרים יקימו סמינר אחד גדול לכל הספרדיות?
לא יותר הגיוני?
חלוקה מכובדת לפי מוצא בין הסמינרים
מי אמר שחייבים אחוזים?

• הוסף לסימניות
אולי במקום כמה כיתות בכל הסמינרים יקימו סמינר אחד גדול לכל הספרדיות?
לא יותר הגיוני?
חלוקה מכובדת לפי מוצא בין הסמינרים
מי אמר שחייבים אחוזים?
מסכימה
אבל יש סמינרים ספרדיים מעולים ממש
והרבה בנות רוצות בכל זאת ללכת לסמינרים הגדולים

• הוסף לסימניות
אבל יש סמינרים ספרדיים מעולים ממש
והרבה בנות רוצות בכל זאת ללכת לסמינרים הגדולים
הסתירה הכי גדולה ששמעתי
יש לכם סמינרים גדולים וטובים (דוגמת 'כתר' שלא מכירה אותו אישית אבל ככה הבנתי) ועדיין אתן רוצות להיות במקום שלא רוצים אתכן?
אתמהה

• הוסף לסימניות
סתם מענין רק אם יש לכם מידע
על איזה סיגנון מדובר?
בנות עם טלפונים לא כשרים?
או שלהורים יש טלפונים לא כשרים?
בנות שלטענת הסמינרים לא מספיק ברמה לימודית?
או מה?
זה נשמע איזה סיפור שממש חוזר על עצמו עם סבירות גבוהה שכך יקרה גם בעתיד
אין לזה פיתרון יסודי???
נחלק את זה ל3 סוגי בנות- זורקת שמות לא אמיתיים.

ברכה כהן- בינונית לימודית. ספרדיה טובה אבל לא מיוחסת. אבא עובד בעבודה שחצי מהחברות האשכנזיות האבא שלהן עובד בה. (נניח מתווך). בכורה או שכל הבנות שמעליה סיימו כבר.

לאה לוי- אשכנזיה. פלאפון מוגן. אבא אקדמאי. טובה בלימודים אבל לא מספר אחד. לא מיוחסת.

נחמי ישראלי- בכורה, ספרדיה, טובה בלימודים, הסמינר נתלים על דוד שבכלל לא בקשר איתם וירד מהדרך.

כל אחת מהן זה סיפור נפרד ופתרון אחר.

עקרונית אין באמת סיבה שלא יהיו בכל כיתה גם בנות חלשות יותר בלימודים, ספרדיות ולא יחסניות.

בנות חלשות יותר רוחנית- אם זה באמת נכון כמו נניח לאה לוי, אם זה גורף שלא מקבלים בנות כאלו- לא אשכנזיות ולא ספרדיות- יש מקום לומר שילכו לסמינרים פתוחים יותר.

בנות ספרדיות טובות שאין באמת סיבה לא לקבל אולי באמת כיתות ספרדיות זה הפתרון. הוא לא חייב להיות גזעני. בכיתות האלו יהיו בנות טובות, איכותיות, המורות לדינים ילמדו בהן לפי הרב עובדיה או אני לא יודעת מי- פוסק גדול ספרדי, אולי אפילו המורות יחבשו מטפחות וזה לא יהיה מוזר לאף אחד.

אני תמימה?
הן יהיו חלק מסמינר גדול עם חינוך מעולה, מה רע שאין אשכנזיות בכיתה? אולי זה אפילו יותר טוב

• הוסף לסימניות
הסתירה הכי גדולה ששמעתי
יש לכם סמינרים גדולים וטובים (דוגמת 'כתר' שלא מכירה אותו אישית אבל ככה הבנתי) ועדיין אתן רוצות להיות במקום שלא רוצים אתכן?
אתמהה
גם אם זה נכון, ואני הכי תמהה לגבי העניין להדחף בכח,
ולא חושבת שיש סיבה ללמוד דווקא אצל האשכנזים
אבל הריח של התגובה שלך לא לעניין. ממש לא

• הוסף לסימניות
גם אם זה נכון, ואני הכי תמהה לגבי העניין להדחף בכח,
ולא חושבת שיש סיבה ללמוד דווקא אצל האשכנזים
אבל הריח של התגובה שלך לא לעניין. ממש לא
אני אשמח להסבר מה לא מריח....
עניתי את זה כתגובה לאחת שכתבה שיש סמינרים גדולים וטובים ועדיין הם לא רוצות אותם
הטענה הזו התמיהה אותי זה הכל

• הוסף לסימניות
מה זה המון? כנראה שאינך בפנים, בנות בתיכון צריכות מרחב אישי תרבותי, החדרים קטנים וזה פשע מעל 40 בנות בכיתה!!!, הדור היום צריך יחס, מקום, ביטוי, ומגיע להן ביושר ובצדק, בעומס תלמידות או תלמידים (אין הבדל) קשה ללמד ברוגע, קשה לעמוד על משמעת, ואת מי רואים? את קצות הסקלה - המפריעות והחוצפניות או את החזקות שבכל זאת לומדות, החלק הנכבד של הכיתה פסיבי - אי אפשר לשמוע אותו ולפעמים אפילו לראות אותו - וזה לא קשור לכשרון או ליכולת, סתם לראות את הנעימות, את האישיות לתת יותר ממילת עידוד, הצוות אינו מלאך והתלמידות לא מספרים, והכל הפך למסחרה של מפעל ייצור - לא חבל?
יש בנות שטוב להם המון בנות--
הבנות שרוצות רק קצת בנות בכיתה - יש סמינרים קטנים בשפע עם צוות גם יותר משפחתי!

• הוסף לסימניות
אני אשמח להסבר מה לא מריח....
עניתי את זה כתגובה לאחת שכתבה שיש סמינרים גדולים וטובים ועדיין הם לא רוצות אותם
הטענה הזו התמיהה אותי זה הכל
זה גם מתמיהה אותי, אבל לכתוב

ועדיין אתן רוצות להיות במקום שלא רוצים אתכן?

לא היה נשמע לי מכבד..

• הוסף לסימניות

בנות ספרדיות טובות שאין באמת סיבה לא לקבל אולי באמת כיתות ספרדיות זה הפתרון. הוא לא חייב להיות גזעני. בכיתות האלו יהיו בנות טובות, איכותיות, המורות לדינים ילמדו בהן לפי הרב עובדיה או אני לא יודעת מי- פוסק גדול ספרדי, אולי אפילו המורות יחבשו מטפחות וזה לא יהיה מוזר לאף אחד.
אז למה לא ללכת לסמינר ספרדי ולגמור סיפור?
מה ההבדל?

• הוסף לסימניות
אני תמימה?
השנה זה לא דווקא ספרדיות, יש המון אשכנזיות (חלשות בלימודים) שלא התקבלו

• הוסף לסימניות
אז למה לא ללכת לסמינר ספרדי ולגמור סיפור?
מה ההבדל?
אני לא יודעת מה ההבדל, אבל בנות רוצות דווקא את הסמינרים הגדולים- לבריאות.
כמו שבנות חסידיות הולכות לישן. למה? ככה. למרות שבירושלים אין הרבה סמינרים כלל חסידיים טובים. אולי זה הסיבה.

• הוסף לסימניות
נחלק את זה ל3 סוגי בנות- זורקת שמות לא אמיתיים.

ברכה כהן- בינונית לימודית. ספרדיה טובה אבל לא מיוחסת. אבא עובד בעבודה שחצי מהחברות האשכנזיות האבא שלהן עובד בה. (נניח מתווך). בכורה או שכל הבנות שמעליה סיימו כבר.

לאה לוי- אשכנזיה. פלאפון מוגן. אבא אקדמאי. טובה בלימודים אבל לא מספר אחד. לא מיוחסת.

נחמי ישראלי- בכורה, ספרדיה, טובה בלימודים, הסמינר נתלים על דוד שבכלל לא בקשר איתם וירד מהדרך.

כל אחת מהן זה סיפור נפרד ופתרון אחר.

עקרונית אין באמת סיבה שלא יהיו בכל כיתה גם בנות חלשות יותר בלימודים, ספרדיות ולא יחסניות.

בנות חלשות יותר רוחנית- אם זה באמת נכון כמו נניח לאה לוי, אם זה גורף שלא מקבלים בנות כאלו- לא אשכנזיות ולא ספרדיות- יש מקום לומר שילכו לסמינרים פתוחים יותר.

יש בנות אשכנזיות האבא אברך, האמא מטפלת ולא מקבלים בגלל הרמה הלימודית!!!!

• הוסף לסימניות
פורסם שהסמינר הישן פותח עוד 2 כיתות כדי לפתור את המשבר JDN
במענה לבקשת הגר"ד לנדו.

• הוסף לסימניות
כן אבל יש בערך 200 בנות שלא התקבלו בירושלים, איך יכניסו אותם ב-2 כיתות וגם יש בנות שיש להם אחיות בסמינרים אחרים--

• הוסף לסימניות
יש בנות אשכנזיות האבא אברך, האמא מטפלת ולא מקבלים בגלל הרמה הלימודית!!!!
כל חלק מהשורה הזאת היא בנפרד. לא רק הכל ביחד.
ואין באמת סיבה שלא יהיו כאלו בנות בכל כיתה.
לפתוח כיתות חלשות לימודית זה בעיה.
או שהן הולכות לסמינרים ברמה לימודית נמוכה יוצר (לא בטוח שמומלץ), או שיש 10-15 % בכל כיתה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה ההבדל, אבל בנות רוצות דווקא את הסמינרים הגדולים- לבריאות.
כמו שבנות חסידיות הולכות לישן. למה? ככה. למרות שבירושלים אין הרבה סמינרים כלל חסידיים טובים. אולי זה הסיבה.
ההבדל גדול
הכיתות החסידיות בישן נפתחו בגלל דרישה של משפחות חסידיות.
(אין לי מושג למה אולי יש כאן כאלו שיחכימו אותנו.)
הבנות הספרדיות לא מעונינות בכך
הן רואות בזה גזעניות ופגיעה.
כך שזה לא פותר את הבעיה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה