דרוש מידע עיכוב פתיחת סמינרים ירושלים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בנות טובות וצדיקות ממשפחות טובות ומצוינות
זה מאד פשוט- יש גידול טבעי ב"ה, אבל לא נוספים כמעט סמינרים חדשים, וממילא אין מקום. פשוט אין.
יש פתרון יסודי פשוט מאד- להקים עוד 2-3 סמינרים גדולים וטובים (כמו סמינר ירושלים של הגב' מנוחה לוי) ושלום על ישראל.
זה מענין
כי בתחילת האשכול רשמו שאילצו את הסמינרים להכניס בנות שלא רצו, והמהומה קמה על התערבות של משרד החינוך בסגנון הבנות שחייבים לקבל. אז זה לא מה שהיה?

• הוסף לסימניות
סתם מענין רק אם יש לכם מידע
על איזה סיגנון מדובר?
בנות עם טלפונים לא כשרים?
או שלהורים יש טלפונים לא כשרים?
בנות שלטענת הסמינרים לא מספיק ברמה לימודית?
או מה?
זה נשמע איזה סיפור שממש חוזר על עצמו עם סבירות גבוהה שכך יקרה גם בעתיד
אין לזה פיתרון יסודי???
מכירה חלק בנות בכורות מצוינות בהכל אבל בכורות, חלק בנות להורים חוצניקים (פרומרים מאוד מאוד) חלק חלשות לימודית ומאמינה שחלק מכלל הבנות שלא התקבלו יש גם כאלה שלהורים יש טלפונים לא כשרים/בית פתוח יותר
וכמובן כל אלה שלא התקבלו כי הן ספרדיות.
וזה אכן כבר קרה פעם אחת (ובטח גם עוד פעם לפני הפעם שאני זוכרת)
ומאז קורה כל שנה במינון נמוך יותר וכל עוד הגאולה לא תהיה, סביר להניח עוד כמה שנים יהיה פתאום עוד הצפה.

• הוסף לסימניות
אני מכירה שתי בנות שלא התקבלו לחדש אחרי שכל האחיות שלהן היו שם, ועכשיו, הן סוף סוף קיבלו תשובה חיובית. (אחת אשכנזיה, שתיהן ממשפחות מעולות!!)
ודרך אגב, היום ראשון הזה לא אומר כלום.. אני יודעת גם על הישן וגם על מעלות- שכבר היו אמורים להתחיל, וביטלו בשניה האחרונה. (בישן הודיעו לבנות שעה לפני שהן היו אמורות כבר להגיע!! במעלות ביטלו יום קודם
בישן זה היה כנס ולא פתיחה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הפתרון של לדחוף 50 בנות בכתה הוא פתרון בעייתי מאוד מאוד.

ישבתי פעם באיזו ועידה שדיברה על גודל הכתות הממוצע בישראל שגבוה מאוד יחסית לממוצע בOECD.
סיפרתי על גודל הכתות התיכונים אצלינו ואת הפרצופים ההלומים, שמיטת הלסתות והתמיהה הגדולה קשה לשכוח.

שימו לב מה קורה פה
זה גודל שלא קיים באף תיכון אחר בארץ.
בבית שמש יצא פסק הלכה! שמנהל אינו מחוייב לקבל יותר מ40 בנות לכתה בגלל שבכך הוא מזיק לחינוך הבנות! לא פחות.
מה החילוק כלפי הבנות הירושלמיות??
האם אין פה מעילה בחובת חינוך הבנות?

• הוסף לסימניות
אני מכירה כמה בנות אשכנזיות (וגם ספרדיות..) ממשפחות מצוינות שלא התקבלו לסמינר השנה, גם כשיש להן אחיות, והן בעצמן בנות טובות!
לא ברור מה קרה השנה... (חלקן קיבלו סוף סוף תשובה עכשיו ממש)

על איזה סיגנון מדובר?
או מה?
אין לזה פיתרון יסודי???
בשנה שלי הייתה לי בת דודה אשכנזית ועם אחיות שלא התקבלה, סבא שלנו (שהיא דמות מאוד ידועה...) הגיע למנהל לשאול למה הוא לא קבל את הנכדה שלו.
התשובה הייתה ”בהמשך יחייבו אותי לקבל אז אני שומר לעצמי את בנות טובות ואלו אחיות וכו’”

• הוסף לסימניות
בשנה שלי הייתה לי בת דודה אשכנזית ועם אחיות שלא התקבלה, סבא שלנו (שהיא דמות מאוד ידועה...) הגיע למנהל לשאול למה הוא לא קבל את הנכדה שלו.
התשובה הייתה ”בהמשך יחייבו אותי לקבל אז אני שומר לעצמי את בנות טובות ואלו אחיות וכו’”
אכן. קורה על שנה עם השיבוצים של הערייה.

השנה אנחנו אחרי השלב הזה

• הוסף לסימניות
על איזה סיגנון מדובר?
או מה?
אין לזה פיתרון יסודי???
בסגנון של-עשתה החלקה
הלכה עם דמוי גינס
שמה שיער פתוח לשבת
התאפרה(קצת עליית דרגה )
אבל בכל אופן זה היה חד''פ הכל טוב הם עושים מעכבר פיל

• הוסף לסימניות

ישבתי פעם באיזו ועידה שדיברה על גודל הכתות הממוצע בישראל שגבוה מאוד יחסית לממוצע בOECD.
סיפרתי על גודל הכתות התיכונים אצלינו ואת הפרצופים ההלומים, שמיטת הלסתות והתמיהה הגדולה קשה לשכוח.

שימו לב מה קורה פה
זה גוגל שלא קיים באף תיכון אחר בארץ.
בבית שמש יצא פסק הלכה! שמנהל אינו מחייב לקבל יותר מ40 בנות לכתה בגלל שבכך הוא מזיק לחינוך הבנות! לא פחות.
אני הייתי בכיתה של 54 בנות.......

• הוסף לסימניות
בנות טובות וצדיקות ממשפחות טובות ומצוינות
זה מאד פשוט- יש גידול טבעי ב"ה, אבל לא נוספים כמעט סמינרים חדשים, וממילא אין מקום. פשוט אין.
יש פתרון יסודי פשוט מאד- להקים עוד 2-3 סמינרים גדולים וטובים (כמו סמינר ירושלים של הגב' מנוחה לוי) ושלום על ישראל.
זה לא בדיוק עוזר הוא סמינר בפני עצמו עם סגנון בין ישן לסניף אם לא היה אותו לא היה מקדם לשום מקום בנושא הזה במילא יש שם רק 2 כיתות אז הישן היה פותח 2 כיתות ומחלק 5 בכל כיתה והסניף היה פותח עוד כיתה והכל טוב הוא לא זה שהציל את המצב

• הוסף לסימניות
בעצם הבנות האשכנזיות הן בנות ערובה כנגד הבנות הספרדיות
במקום שיקבלו אותן ואז יכריחו לקבל גם את הספרדיות
הם מחכים שיכריחו אותם ואז הם יקבלו בלית ברירה את..... האשכנזיות!
אין מה להגיד המח היהודי יצירתי מאד השאלה מה עם הלב היהודי

אז כן, זה בגלל הספרדיות

• הוסף לסימניות
בעצם הבנות האשכנזיות הן בנות ערובה כנגד הבנות הספרדיות
במקום שיקבלו אותן ואז יכריחו לקבל גם את הספרדיות
הם מחכים שיכריחו אותם ואז הם יקבלו בלית ברירה את..... האשכנזיות!
אין מה להגיד המח היהודי יצירתי מאד השאלה מה עם הלב היהודי
כמה שזה עצוב לבכות

• הוסף לסימניות
על איזה סיגנון מדובר?
או מה?
אין לזה פיתרון יסודי???
תלוי איזה סמינר!!
אני מכירה בת שהיא בהקבצות הגבוהות משפחה מצוינת ויש לה אחיות ולא התקבלה!!!
וגם עוד בנות יותר חלשות-- (עם אחיות!)

• הוסף לסימניות

שימו לב מה קורה פה
זה גודל שלא קיים באף תיכון אחר בארץ.
בבית שמש יצא פסק הלכה! שמנהל אינו מחוייב לקבל יותר מ40 בנות לכתה בגלל שבכך הוא מזיק לחינוך הבנות! לא פחות.
יש בנות שטוב להם המון בנות--
הבנות שרוצות רק קצת בנות בכיתה - יש סמינרים קטנים בשפע עם צוות גם יותר משפחתי!

• הוסף לסימניות
הבנתי שזה בגלל שבשנה שהן נולדו היתה שנה מעוברת
והולכים ברישום לפי העברי ולא לפי הלועזי

• הוסף לסימניות
ממש לא!!!
אני מכירה אחת שהתקבלה והיא הייתה הכי קטנה במחזור
(נולדה בחנוכה תשע"ב)
והבת הזאת לא קטנה בשנתון--

• הוסף לסימניות
מישהי מבינה את העניין?
לפי הפרסום, הוסכם שהישן מקבל עוד 80 בנות ופותח עוד 2 כתות.
ייתכן שרק הסמינר הישן נושא בנטל? זה לא הגיוני.
במיוחד שרוב הבנות ספרדיות.
משהו פה מסריח קומבינה
לישן יש סניף ספרדי, אולי לשם הוא פתח?

מכירה אחת הילדות, מתוקה וטובה במיוחד, כל חטאה הוא שאין לה אחות גדולה בתיכון והיא ספרדיה.

• הוסף לסימניות
יש בנות שטוב להם המון בנות--
הבנות שרוצות רק קצת בנות בכיתה - יש סמינרים קטנים בשפע עם צוות גם יותר משפחתי!
מה זה המון? כנראה שאינך בפנים, בנות בתיכון צריכות מרחב אישי תרבותי, החדרים קטנים וזה פשע מעל 40 בנות בכיתה!!!, הדור היום צריך יחס, מקום, ביטוי, ומגיע להן ביושר ובצדק, בעומס תלמידות או תלמידים (אין הבדל) קשה ללמד ברוגע, קשה לעמוד על משמעת, ואת מי רואים? את קצות הסקלה - המפריעות והחוצפניות או את החזקות שבכל זאת לומדות, החלק הנכבד של הכיתה פסיבי - אי אפשר לשמוע אותו ולפעמים אפילו לראות אותו - וזה לא קשור לכשרון או ליכולת, סתם לראות את הנעימות, את האישיות לתת יותר ממילת עידוד, הצוות אינו מלאך והתלמידות לא מספרים, והכל הפך למסחרה של מפעל ייצור - לא חבל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה