עין רואה ואוזן שומעת

• הוסף לסימניות
לכל צלמי המקרו ולכל השאר. אשמח לשמוע דעתכם על הניסיון הדיי ראשון בתחום המינורי.!

קבצים מצורפים

• N4W_2311.JPG
    KB 336.2 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
מדהים (על אף שלא התכוונת אלי כשכתבת צלמי המיקרו).
ואגב (חבל לי להרוס כזה אשכול יפה אבל אין לי כח לחכות עד שכולם יחוו את דעתם) הייתי בטוח שאות הזהב (לא יודע איך קוראים לזה) ינתן השבוע על אחד מהצילומים המרהיבים שהיו כאן בשבוע האחרון של חרקים/מעופפים/זוחלים וכדומה. (למה למען השם אף אחד לא הצליח למצוא פוזה מוצלחת של איזה מקקון חמוד).
אבל כנראה שאחרי הכל בני אדם עדיפים על בעלי חיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יערי;600781:
מדהים (על אף שלא התכוונת אלי כשכתבת צלמי המיקרו).
ואגב (חבל לי להרוס כזה אשכול יפה אבל אין לי כח לחכות עד שכולם יחוו את דעתם) הייתי בטוח שאות הזהב (לא יודע איך קוראים לזה) ינתן השבוע על אחד מהצילומים המרהיבים שהיו כאן בשבוע האחרון של חרקים/מעופפים/זוחלים וכדומה. (למה למען השם אף אחד לא הצליח למצוא פוזה מוצלחת של איזה מקקון חמוד).
אבל כנראה שאחרי הכל בני אדם עדיפים על בעלי חיים.
יש עדיין את האות השניה,
מיכאל יש לך למה לשאוף.(תרתי משמע)

• הוסף לסימניות
מפתיע..
קרופ היה מוסיף

• הוסף לסימניות
לא הייתי קורא לזה מאקרו, זה יותר קלוז-אפ.

היצור קצת ממורכז בפריים, אבל בס"ה הפריים בנוי טוב, היצור מגיח מבין האבנים, הצבעים והחדות טובים והבוקה מתאים לרעיון כאן.

יפה מאד!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;600831:
לא הייתי קורא לזה מאקרו, זה יותר קלוז-אפ.

יפה מאד!
תודה מאיר

הגודל של הראש של הלטאה הזו הוא כציפורן הזרת שלי .

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;600837:
תודה מאיר

הגודל של הראש של הלטאה הזו הוא כציפורן הזרת שלי .

אני לא יודע איזו לטאה זו בדיוק, היה נדמה לי שהיא מעט יותר גדולה.

מה שהתכוונתי לומר זה שההגדרה של צילום מאקרו זה צילום ביחס של כ1:1 - 1:2 (אפשר גם יחס גדול יותר 2:1 ויותר קרוב), כלומר סנטימטר של האובייקט צריך לתפוס בין חצי ס"מ לס"מ מגודל החיישן (לא כל עדשה שכתוב עליה 1:3.8 ומילת הקסם Macro היא באמת עדשת מאקרו אמיתית).

הרוחב של חיישן מצלמת קרופ קנון הוא 22.3 מ"מ (בהנחה שאתה לא משתמש בFF, לא בדקתי את האקסיף שלך) ובהנחה שראש האובייקט הוא כסנטימטר, צריך האובייקט לתפוס בהגדלה ביחס 1:2 כחצי ס"מ על החיישן, כלומר כרבע מרוחב החיישן וא"כ האובייקט צריך לתפוס שטח של כרבע מרוחב התמונה.

אבל בא נעזוב, בהחלט תמונה טובה והאם זה מוגדר כמאקרו או כקלוז-אפ זה ממש לא משנה:)

אגב, איזו עדשה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;600885:
:)

אגב, איזו עדשה?
לא תאמין איזו עדשה זו...
סיגמא 70-300 1:4-5.6 ורשום עליה שבאורך מוקד 300 היא מקרו.

אשמח אם תחכים אותי ותודיע לי מה יחס הצילום שלה במקרו.

אגב : המחיר שלה ביד שניה הוא 300 ש"ח

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;600887:
לא תאמין איזו עדשה זו...

מקסימום ההגדלה שלה הוא 1:2

מרחק הפיקוס המקסימלי שלה הוא 37.4 ס"מ.

כלומר ממרחק זה ההגדלה היא 1:2, ככל שאתה מתרחק יותר מהאובייקט ההגדלה כמובן פחות מכך.

מה המרחק מהאובייקט?

• הוסף לסימניות
המרחק היה לפחות מטר.

אתה בטח תדע לעשות את החשבון טוב ממני. אם זה צולם על 300 מילימטר ולא נעשה קרופ אז כמה זה? יש דרך לדעת?

• הוסף לסימניות
סליחה מיכאל, אחרי שכתבת שזה ממרחק של כמטר ללא קרופ, ניסיתי לחשב זה פשוט לא יתכן.

לכן בדקתי שוב, מרחק הפיקוס הקרוב ביותר במצב מאקרו הוא 95 ס"מ (הנתון דלעיל הוא כנראה באורך המוקד המינמלי, טעות של בדיקה חפוזה).

א"כ אתה די קרוב ל1:2.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כדרלעמר;600897:
סליחה מיכאל, אחרי שכתבת שזה ממרחק של כמטר ללא קרופ, ניסיתי לחשב זה פשוט לא יתכן.

א"כ אתה די קרוב ל1:2.

שזה אומר?

מקרו או לא ? זה בסדר בשביל העדשה הזאת האיכות הזו?

• הוסף לסימניות
תמונה נחמדה
הייתי מבהיר קצת, מחדד קצת, ומטשטש קצת את הרקע
מאקרו ממש נחשב מ 1:1 והלאה
אבל מה איכפת לך איך קוראים לזה כאן בתמונה העיקר שהיא חמודה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;600898:
שזה אומר?

מקרו או לא ? זה בסדר בשביל העדשה הזאת האיכות הזו?

כמו שכתב מוטי, מה זה משנה אם זה מאקרו או שלא, העיקר זה האם הצילום טוב או לא.

האיכות טובה אני בטוח שבעדשות עילית זה יכול להיות יותר טוב, אבל לא מכיר את העדשה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;600887:
לא תאמין איזו עדשה זו...

אני מכיר את העדשה, יש לי חברים שמשתמשים בה (לא למאקרו) עם תוצאות טובות
היא מאוד זולה גם בתור חדשה ויחס התועלת/מחיר בהחלט לא רע
המאקרו נמצא באיזור ה 300 ואם אני לא טועה יש איזה מתג שצריך להסיט
לצילום מאקרו , לצילום ממש תקריב כדאי להוסיף טבעות הארכה
היא עדשה מה שנקרא :"בסדר" :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה