כללי עיצוב כריכה לספר קודש (גלופה) משהו סטנדרטי, כמה לוקחים?

• הוסף לסימניות
500-2500

• הוסף לסימניות
יכול להיות גם ספר עם 4 גלופות אבל עיצוב סטנדרטי ופשוט לחלוטין, לא זה מה שקובע

• הוסף לסימניות
לא נכון, במחילה, מספר הגלופות בהחלט בהחלט קובע למחיר, זה כאב ראש עצום לתאם בין הגלופות שיהיו מדוייקות על הרבע מילימטר, כפי שנדרש על ידי המכון - אחרת הכל מתבלגן ויכול להיווצר נזק לכריכה.

המחיר הרצוי ביותר הוא לפי שעות, אבל אם אתה מרגיש טוב עם מחיר גלובלי מסויים, לך על זה.
אישית אני הולך ככה (בגלובלי):
-500 ש"ח 2 גלופות (גלופה אחת אני לא עושה, כי כמעט ואף אדם שהולך למעצב לא עושה מחדש גלופה אחת, בד"כ זה ספרים פשוטים, והם מעדיפים לא להשקיע ושוכרים גלופות מבעל הכריכיה, ורק מכניסים טקסט חדש, וזה עולה להם 100-150 ש"ח. או לחילופין אני עושה כמו בעלי הכריכיות ומוכר עיצובי גלופות פשוטים מוכנים (גלו' 1-2 ב100-150 ש"ח).
-700 ש"ח 3 גלופות
-1200 ש"ח 4 גלופות
-במקרה היחיד שיצא לי של 5 גלופות, לקחתי גלובלי 1000$, כי זה היה לקוח שהיה מוכן לשלם.

כריכת למינציה לפי שעות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תא חזי;2396557:
לא נכון, במחילה, מספר הגלופות בהחלט בהחלט קובע למחיר, זה כאב ראש עצום לתאם בין הגלופות שיהיו מדוייקות על הרבע מילימטר, כפי שנדרש על ידי המכון - אחרת הכל מתבלגן ויכול להיווצר נזק לכריכה.

המחיר הרצוי ביותר הוא לפי שעות, אבל אם אתה מרגיש טוב עם מחיר גלובלי מסויים, לך על זה.
אישית אני הולך ככה (בגלובלי):
-500 ש"ח 2 גלופות (גלופה אחת אני לא עושה, כי כמעט ואף אדם שהולך למעצב לא עושה מחדש גלופה אחת, בד"כ זה ספרים פשוטים, והם מעדיפים לא להשקיע ושוכרים גלופות מבעל הכריכיה, ורק מכניסים טקסט חדש, וזה עולה להם 100-150 ש"ח. או לחילופין אני עושה כמו בעלי הכריכיות ומוכר עיצובי גלופות פשוטים מוכנים (גלו' 1-2 ב100-150 ש"ח).
-700 ש"ח 3 גלופות
-1200 ש"ח 4 גלופות
-במקרה היחיד שיצא לי של 5 גלופות, לקחתי גלובלי 1000$, כי זה היה לקוח שהיה מוכן לשלם.

כריכת למינציה לפי שעות

המחירים שלך זולים מאד
מי עושה 2 גלופות ב-500 ש"ח?

• הוסף לסימניות
התחלתי לעבוד בנישה הזו לפני קרוב לשנתיים בסה"כ, אני עוד לא מעיז, וגם האינטגריטי שלי לא נותנת לי להקפיץ מחירים, דווקא בגלל שאני רואה מה המתחרים עושים.

• הוסף לסימניות
סטנדרט - סביבות ה 1500

• הוסף לסימניות
סטנדרט מה? תפרטי, יש מלא סוגים של כריכות! לקחת 1500 על הכל זה או שוד, או משכורת רעב... :)

• הוסף לסימניות
1500 ממש לא שוד
מחיר לעבודה טובה ומקצועית סטנדרטית
ומי שעובד נכון זה ממש לא חתיכת כאב ראש להפריד את הגלופות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;2396809:
1500 ממש לא שוד
מחיר לעבודה טובה ומקצועית סטנדרטית
ומי שעובד נכון זה ממש לא חתיכת כאב ראש להפריד את הגלופות

לקחת לעבודה של שתי גלופות (רגילה, לא משהו מפואר וחדשני) 1500 ש"ח? אולי אני לא מכיר את השוק... בינתיים אני מכיר חבר'ה שעיצבו מאות כריכות, ויש להם יד ורגל בתחום, שלוקחים 1000 ש"ח לכריכה 2 הטבעות (שכוללת בניה, וכוללת אלמנטים נרכשים וכו'), זה השיא שאני מכיר, היום זה אחרת?

נכון, מי שעובד נכון ומדוייק במחשבה תחילה, זה לא כאב ראש להפריד גלופות - אבל ישנה בעיה אחרת, והיא השינויים, שלפעמים בגלל שינוי (אפילו בחלק הכתוב של הגלופה) יש צורך לבצע שינוי בהכל, וזה בהחלט כאב ראש. וכל זה מדובר לגבי מחירים גלובליים, וכמו שדובר בתחילת הנושא (ואם אתה אדם ישר, אתה לא יכול לבקש תוספת על מחיר גלובלי - כי הלקוח הסכים לקבל כריכה (לא שעות עבודה) במחיר X וזה המצב - מניסיון מר של חברים ששיתפוני בבעיותיהם בבתי הדין), אבל לפי שעות זה נורמלי בהחלט והכל בסדר.

• הוסף לסימניות
התוכנה מפרידה תוך שניה וחצי
טוב אולי הגזמתי 2 שניות

• הוסף לסימניות
לא בכל תצורה זה יוצא טוב, לפעמים חייבים אח"כ שפשופים ידניים בתוכנה, ובכל מקרה חייבים בדיקה.
והבדיקה מעצבנת. אתה לא היית רוצה שיצאו לך כריכות עם חריגה כל שהיא? נכון?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י A.Y.K;2396956:
התוכנה מפרידה תוך שניה וחצי
טוב אולי הגזמתי 2 שניות

נו יופי, אז מה הסיבה לקחת על כריכה של 2 גלופות 1500 שקל?

• הוסף לסימניות
כי על כל התנהלות עם לקוח, אם אתה נותן שירות כמו שצריך, עד הסוף, עצם ההתנהלות זה כבר 1000 ש"ח. בלי לספור את השעות שאתה עובד בפועל על העבודה.

פעם עשיתי כריכה למישהו, שלוש גלופות, וזה היה לכאורה העבודה הכי פשוטה שיש, להעתיק מעיצוב קיים (באישור).

ספרתי כל דקה שעבדתי בשבילו, הגעתי ל-20 שעות. את עצם הכריכה יכלתי תאורטית לעשות ב-3 שעות עבודה, אבל במציאות, שינוי כאן, הדמיה כאן, פגישה כאן, טלפון ארוך כאן, זה מצטבר.

• הוסף לסימניות
אני מצטרף לדברי גרפיקנער

אם זה מאוד פשוט וגם הלקוח הוא איש פשוט! אז אולי זה 1200 אבל מנסיון עם עשרות ! לקוחות תמיד יש שינויים קלים (!) שמשגעים את ראש המעצב ואני כמפיק ולא כמעצב צופה מן הצד ורואה איך הדברים הולכים
היה לי לקוח שהגיע ל30 שעות תיקונים קלים........
אז ברור שהמחיר בהתאם
ואם אתה קובע מחיר מראש על 1000 ואז מגיע השעות תיקונים אין לך דרך לגבות על זה כסף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ytsamet;2397081:
אני מצטרף לדברי גרפיקנער

אם זה מאוד פשוט וגם הלקוח הוא איש פשוט! אז אולי זה 1200 אבל מנסיון עם עשרות ! לקוחות תמיד יש שינויים קלים (!) שמשגעים את ראש המעצב ואני כמפיק ולא כמעצב צופה מן הצד ורואה איך הדברים הולכים
היה לי לקוח שהגיע ל30 שעות תיקונים קלים........
אז ברור שהמחיר בהתאם
ואם אתה קובע מחיר מראש על 1000 ואז מגיע השעות תיקונים אין לך דרך לגבות על זה כסף

נכנע, אכן זו המציאות (אם כי ישנם המון לקוחות קלים, שפשוט מזמינים מקבלים משלמים והולכים). ולכן באמת עדיף להוסיף סעיף של שעות לחוזה. הארתם את עיני, אבל בכל אופן לעת עתה הבסיס שממנו אצא הוא המחירים הנ"ל, עד שאשתפשף יותר בתחום.

באתי מייעץ, יצאתי מיועץ.:cool:

---
אבל רק רגע, אם אתם לוקחים 1200 ש"ח על עיצוב שלוקח 3 שעות, יוצא לכם 400 שקל לשעה, אבל אח"כ מצטבר לזה עוד 20 שעות תיקון (ונגיד שזה 120 ש"ח שעה = 2400 שקל) = שליש מחיר... זה לא מוגזם? אולי עדיף כבר לפי שעות וזהו?

• הוסף לסימניות
כשלקוח אומר לי מראש שהוא מוגבל בתקציב אני מפנה אותו לדפוס רימון יש להם מלאי של גלופות מוכנות, רק מחליפים את שם הספר..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל;2397439:
כשלקוח אומר לי מראש שהוא מוגבל בתקציב אני מפנה אותו לדפוס רימון יש להם מלאי של גלופות מוכנות, רק מחליפים את שם הספר..

גם אני עושה ככה, ויש לי מלאי משלי של עיצובים, לא גלופות בפועל (לגרפיקנער יש, ושיהיה בהצלחה)
אבל גם מי שלא מוגבל בתקציב, 3600 שקל לשתי גלופות זה לא הזוי?
[תעשו טובה ואל תביאו דוגמאות מהחילונים - מי שמוציא ספרים בד"כ זה אברכים (זה לא אומר שמוכרחים להתחשב, אבל זאת המציאות), ולא כל יום נופלים על איזה אבוחצירא או פינטו או טייטלבוים...]

• הוסף לסימניות
אף אחד לא לוקח 3600 על שני הטבעות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה