דרוש מידע עירוי ברזל-יעיל? מומלץ?!

לא קראתי תגובות קודמות...
אני בלידה השניה שלי הגעתי ללדת עם ברזל 7.4 (לא ידעתי מזה...)
הרופאות הסתכלו עלי כלא מאמינות:(
נתנו לי ברזל בעירוי ( פעם ראשונה צריך רופא צמוד)
זה ניפח לי מאוד את היד!!
אז נתנו לי במשך יומים כל כמה שעות נוזלים ואח"כ מעט ברזל....
לא רוצה לחזור על הסיוט הזה עוד הפעם

זה ניפח לי מאוד את היד!!

זה באמת חומר שכל אחת מגיבה אליו אחרת.
(בדיוק לכן צריך רופא צמוד בפעם הראשונה. ובדיוק לכן, את המנה האחרונה כבר שיחקתי עם העירוי וכל פעם שלא הסתכלו זירזתי אותו קצת....הסכמה שבשתיקה עם האחות.)

מקווה שלא קרה לך שוב..

הכדורים של אלטמן ברזל פלוס, פמינה ממש מעלים יפה את רמות הברזל. ובמקרים קשים לוקחים שניים.
תודה, ננסה :)

מי שיודעת שבתקופות מסוימות היא נוטה לאנמיה שתיקח ברזל כתוסף קבוע או תתחיל לפני שמגיעות תוצאות בדיקות דם. ולא תחכה לתוצאות בדיקות הדם שמגיעות בדרך כלל כשהברזל כבר נמוך. (אני כותבת את זה לעצמי אחרי שהגעתי ל 11 ואין לי זמן מיותר לשבת בקופ"ח עם עירוי )
השאלה באיזה רמה של נטיה, ובכמה מספרים זה יעלה לך (הכדורים), מבדיקה שלי העירוי של הפרינג׳קט הוא ממש מומלץ, הוא בפעם אחת, וגם עם פחות תופעות לוואי מהעירוי הרגיל(ונופר) , ומעלה ב 4-5 מספרים,
עדיף לי להתעקש עליו עם הרופאה (כי הוא עולה להם יקר...) ולשבת במרפאה פעם אחת שעה וחצי ולגמור סיפור, מאשר לקחת 2 כדורים ביום , שזה לא מהדברים שקל לי לזכור או לבצע.

זה ניפח לי מאוד את היד!!
כל אחת מגיבה על זה אחרת, אבל אם היה לך תגובה לא טובה, זה עוד סיבה לדרוש אישורל פרינג׳קט.

השאלה באיזה רמה של נטיה, ובכמה מספרים זה יעלה לך (הכדורים), מבדיקה שלי העירוי של הפרינג׳קט הוא ממש מומלץ, הוא בפעם אחת, וגם עם פחות תופעות לוואי מהעירוי הרגיל(ונופר) , ומעלה ב 4-5 מספרים,
עדיף לי להתעקש עליו עם הרופאה (כי הוא עולה להם יקר...) ולשבת במרפאה פעם אחת שעה וחצי ולגמור סיפור, מאשר לקחת 2 כדורים ביום , שזה לא מהדברים שקל לי לזכור או לבצע.
לא מכירה ולא חקרתי את הנושא.
אבל כדאי לברר על השלכות לטווח ארוך.

והכדורי ברזל של אלטמן דיי קטנים כך שזה פחות מסובך לבלוע אותם.
והגוף שלנו תמיד צריך ברזל. מסוג הדברים שמומלץ לקחת אחד ביום יומיים באופן קבוע (אלא אם רמות הברזל גבוהות ממש)

גם לגבי בדיקות דם שרגילים לערוך רק בתקופות מיוחדות, אני ממש משתדלת לבצע בדיקות דם אחת לחצי שנה ללא קשר למצב בריאותי. זה ממש מומלץ. ככה גם יודעים מה רמות הברזל הקבועות של הגוף ולא מגיעים למצבים מסוכנים בהפתעה.

הרופא שלי טוען שלפרינג'קט יש המון תופעות לוואי ולכן הוא לא ממליץ.
מישהי קיבלה את העירוי הזה ויודעת להגיד לי מה ההבדל בינו לבין הוונופר?

כמות פעמים...
אצלי הרופא המליץ דווקא על הפריגנקט

מבירור שלי מול רופא מקצועי מאוד , שיכולתי לברר באופן אישי ולא ״תלוי קופה״
(גם בחיפוש וחקירה בגוגל הגעתי לאותה מסקנה אבל רציתי חוות דעת רפואית שאני סומכת עליה)

הפרינג׳קט עדיף בהרבה, גם מבחינת הצורה שבה הברזל שבו מגיע, ולכן צורת הספיגה שלו בגוף יותר טובה , יותר בשליטת הגוף (אין סיכון למנה עודפת) וגם באופן מתן התרופה שזה עירוי אחד ולא 5 - 6 פעמים (העירוי עצמו הוא בכל אופן התערבות וישש אנשים שזה מוריד להם לחץ דם)

מה שאמרו לי שזה עניין כספי של הקופה ולכן לא אוהבים לתת , (זה תלוי גם ברופאים ובקופ״ח אם יוציאו לך אישור או לא) ושאם הצלחתי להוציא אישור - ואני בכל מקרה צריכה את זה או את זה - וודאי לקחת את הפרינגקט לעומת הוונופר

חושבת שכן אצלי לפחות זה לא עשה צהבת. 2 מנטצ

שימו לב, זה לא עוזר למלא זמן, לידה והנקה ואחרי חצי שנה זה ושב נמוך נמוך...
זה כן ניתן פיתרון טוב לסוף ההריון
כל עירוי ברזל עוזר כדי להעלות לרמה טובה , מכאן ואילך את חייבת להמשיך עם הברזל דרך הפה כדי לשמור על איזון.

מאוד מושפע גם מכמה דם את מאבדת בלידה.

מבירור שלי מול רופא מקצועי מאוד , שיכולתי לברר באופן אישי ולא ״תלוי קופה״
(גם בחיפוש וחקירה בגוגל הגעתי לאותה מסקנה אבל רציתי חוות דעת רפואית שאני סומכת עליה)

הפרינג׳קט עדיף בהרבה, גם מבחינת הצורה שבה הברזל שבו מגיע, ולכן צורת הספיגה שלו בגוף יותר טובה , יותר בשליטת הגוף (אין סיכון למנה עודפת) וגם באופן מתן התרופה שזה עירוי אחד ולא 5 - 6 פעמים (העירוי עצמו הוא בכל אופן התערבות וישש אנשים שזה מוריד להם לחץ דם)

מה שאמרו לי שזה עניין כספי של הקופה ולכן לא אוהבים לתת , (זה תלוי גם ברופאים ובקופ״ח אם יוציאו לך אישור או לא) ושאם הצלחתי להוציא אישור - ואני בכל מקרה צריכה את זה או את זה - וודאי לקחת את הפרינגקט לעומת הוונופר
רק כדאי לדעת. לפעמים גם הפריגנקט יש צורך ביותר ממנה אחת

מנסיון של כמה פעמים עם עירויי ונופר, פעם אחת עם פרינג'קט.

הוונופר מעלה את הברזל לאט לאט, בנחת, טיפין טיפין. ולא תמיד זה מספיק.

הפרינג'קט - כמה ימים אחריו קמים פתאום עם מלא כוח וחשק לכבוש את העולם, לטפס על האוורסט, לגלות יסוד כימי חדש ולצאת עם הילדים לגן סאקר. העולם נראה יפה, הבוקר יפה, הלילה יפה, העייפות הנוראית נעלמת. זו פשוט רמה אחרת של הרגשה טובה, שנשארת לחודשים ארוכים. (וכמובן שאחרי הזינוק הזה, צריך לתחזק את המצב עם תזונה, הרגלים נכונים וויטמינים לפי הצורך).

לגבי תופעות לוואי -
כתבו כאן כבר להזהר אם התינוק העתידי הוא בן ויש נטיה לצהבת.
כמו"כ עורכים לאמא בדיקות תפקודי כבד וכל מיני דרישות אחרות, לפני שמאשרים לה לקבל את העירוי.

ואולי חשוב לציין גם שלא מדובר על מי שהברזל שלה קצת ירד מ-12 ל-11, ו'קצת' כואב לה הראש אם היא הולכת לישון מאוחר, אלא על אלו שמגיעות כל פעם מחדש להמוגלובין 7-8 ופריטין 0 ושום דבר וכדור ומאכל לא עוזר לתשישות הנוראית.

זה לא ק
מנסיון של כמה פעמים עם עירויי ונופר, פעם אחת עם פרינג'קט.

הוונופר מעלה את הברזל לאט לאט, בנחת, טיפין טיפין. ולא תמיד זה מספיק.

הפרינג'קט - כמה ימים אחריו קמים פתאום עם מלא כוח וחשק לכבוש את העולם, לטפס על האוורסט, לגלות יסוד כימי חדש ולצאת עם הילדים לגן סאקר. העולם נראה יפה, הבוקר יפה, הלילה יפה, העייפות הנוראית נעלמת. זו פשוט רמה אחרת של הרגשה טובה, שנשארת לחודשים ארוכים. (וכמובן שאחרי הזינוק הזה, צריך לתחזק את המצב עם תזונה, הרגלים נכונים וויטמינים לפי הצורך).

לגבי תופעות לוואי -
כתבו כאן כבר להזהר אם התינוק העתידי הוא בן ויש נטיה לצהבת.
כמו"כ עורכים לאמא בדיקות תפקודי כבד וכל מיני דרישות אחרות, לפני שמאשרים לה לקבל את העירוי.

ואולי חשוב לציין גם שלא מדובר על מי שהברזל שלה קצת ירד מ-12 ל-11, ו'קצת' כואב לה הראש אם היא הולכת לישון מאוחר, אלא על אלו שמגיעות כל פעם מחדש להמוגלובין 7-8 ופריטין 0 ושום דבר וכדור ומאכל לא עוזר לתשישות הנוראית.
זה לא קשור דווקא להמוגלובין, אלא לברזל, ולמחסני ברזל

זה לא ק

זה לא קשור דווקא להמוגלובין, אלא לברזל, ולמחסני ברזל

המוגלובין הוא ברזל שנמצא בתאי הדם האדומים (כחלק ממולקולה גדולה יותר, שנושאת חמצן לתאים)
פריטין הוא מחסני הברזל.

עשית לי חשק!
לקחתי 2 אמפולות של וונופר והרופא אמר לי שאפשר פרינג'קט בפעם הבאה.
נראה לי שאלך על זה.

המוגלובין הוא ברזל שנמצא בתאי הדם האדומים (כחלק ממולקולה גדולה יותר, שנושאת חמצן לתאים)
פריטין הוא מחסני הברזל.
המוגלובין לא מושפע רק מהברזל.
וקיבלתי עם המוגלובין מעל 10 ויותר ממנה אחת.
כך שהמשפט "לא עם המוגלובין 11"לא מדויק.כי זה לא מה שקובע.
כמובן שלא מדובר על כל חולשה סטנדרטית. אבל לא קשור רק להמוגלובין.

המוגלובין לא מושפע רק מהברזל.
וקיבלתי עם המוגלובין מעל 10 ויותר ממנה אחת.
כך שהמשפט "לא עם המוגלובין 11"לא מדויק.כי זה לא מה שקובע.
כמובן שלא מדובר על כל חולשה סטנדרטית. אבל לא קשור רק להמוגלובין.
נכון שהמוגלובין לא מושפע רק מברזל (ולכן אמורים לבדוק אם הסיבה לאנמיה היא אכן חוסר ברזל או משהו אחר לפני שנותנים ערוי), אבל בסוף הצורך העיקרי של הגוף בברזל הוא לבניית המוגלובין.
שמעתי על מצבים של נשים שקיבלו ערוי ברזל עם המוגלובין לא מאד נמוך, אבל זה היה עם פריטין ברצפה (מה שאומר סיכוי סביר לצניחה חדה של ההמוגלובין בקרוב) ולרוב גם אחרי התעקשות עם הרופאים.

גם אם המשפט "לא עם המוגלובין 11" לא מדוייק, הוא בהחלט משקף את המציאות הרווחת של מתן עירוי רק כשהמצב ממש גרוע.

סליחה על ההקפצה, אבל מישהי יודעת למה לי אמרו לשלם ולקנות את זה בבית מרקחת?
הפרינג'קט עלה לי 130ש"ח
זה אמור להיות מסובדסד?

נערך לאחרונה ב:
סליחה על ההקפצה, אבל מישהי יודעת למה לי אמרו לשלם ולקנות את זה בבית מרקחת?
הפרינג'קט עלה לי 130ש"ח
זה אמור להיות מסובדסד?
זה מחיר אחרי סבסוד
המחיר הרגיל הוא 500+
וצריך לקנות בבית מרקחת ולהגיע עם זה לאחות

בהערת אגב,
לכל אלו שרצות עכשיו להכריח את הרופא לתת להן פרינג'קט, בעקבות התיאור המלבב של @Ruty Kepler - קחו בחשבון שלא על כולן זה משפיע כך.
קיבלתי בעבר כמה פעמים וונופר, ובהריון האחרון קיבלתי פרינג'קט
אכן אין להשוות את הנוחות והקלות בקבלת העירוי לעומת הוונופר -
הגעה של פעם אחת למול 8 פעמים זה משמעותי מאוד.
אבל חוץ מזה - נותרתי סמרטוטה כשהייתי, למרות שהברזל עלה ל-12.5 :(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה