דרוש מידע עירוי ברזל-יעיל? מומלץ?!

אני גם ממליצה לקחת עירוי ברזל וזריקות B12
ולא לחכות לחודש לפני הלידה חבל
אם את יודעת שלא עוזר לך כדורים
מראש שמתחיל לרדת .... לקחת זה ממש מרים ונותן כח

הפרינג'קט נקרא עם פחות תופעות לוואי וגם מקבלים אותו רק פעם אחת.
קראתי משהו כזה בעוד מקום , אבל לא הצלחתי לראות מידע ברור ,
הרופאת נשים אמרה לי שיש לי זמן עד הלידה והברזל גם מעל 10 אז שעדיף ונוופר כי הפרינגקט הוא כאילו בוסט חזק בבת אחת אז היא לא בעד.
ולא ברור לי כבר למי להאמין , כי גם על הונופר שהיא המליצה הרופאה פנימית לא רצתה לתת.. ורק אחרי שדיברתי עם קשרי לקוחות זה אושר, אז אני כבר לא יודעת מה השיקולים שלהם, אם זה סתם חילוקי דעות בין רופאים או שזה עניין כלכלי של הקופה...

קודם תנסי את הברזל של אלטמן
גם אני לא אוהבת את הספאטון וגם לי כל הכדורים עשו לא טוב
לקחתי את הברזל שלהם והברזל שלי עלה- אמנם בהדרגה, אבל עלה מדהים!
מ-8.6 יש לי היום 12.5

קודם תנסי את הברזל של אלטמן
גם אני לא אוהבת את הספאטון וגם לי כל הכדורים עשו לא טוב
לקחתי את הברזל שלהם והברזל שלי עלה- אמנם בהדרגה, אבל עלה מדהים!
מ-8.6 יש לי היום 12.5
במשך כמה זמן?
30 יחידות של האבקה שלהם העלו לי רק ב 0.4

אני כבר כמה חודשים טובים לוקחת
לא הבנתי מה כתבת בשורה השניה

אגב
‏סתם שתדעו- סוכר לפעמים מונע מהברזל להיספג

לא קראתי תגובות קודמות
אני לקחתי עירוי ברזל אחרי שהיה לי 8.4
ושום תוסף ברזל לא עזר לי
העירוי היה פרינג'קט שצריך לשלם עוד כסף כי הוא לא בסל
אבל זה עדיף על פני הירוי הזול יותר כי מספיק פעם אחת של עירוי
אני היום חצי שנה אחרי עשיץתי בדיקת דם והברזל שלי 13.5 ב"ה
ממש ממליצה!!

לא הבנתי מה כתבת בשורה השניה
תיקון : העלה רק ב 0.3 ולא 0.4
הכוונה שניסתי חבילה אחת של האבקה של אלטמן שכולם ממליצים עליו , ואמנם העלה, אבל רק מ 10.4 ל 10.7 שזה לא נראה מספק

סתם שתדעו- סוכר לפעמים מונע מהברזל להיספג
b12 נמוך או חומצה פולית נמוך, מקשה על ספיגת הברזל בגוף
ובתזונה - יותר מסוכר - קופאין ממש מונע ספיגה של ברזל, וסידן גם (מוצרי חלב)

העירוי היה פרינג'קט שצריך לשלם עוד כסף כי הוא לא בסל
יודעת להגיד לי כמה עולה?

ובתזונה - יותר מסוכר - קופאין ממש מונע ספיגה של ברזל, וסידן גם (מוצרי חלב)
דווקא אני לוקחת עם הברזל סידן וזה לא מפריע לברזל להיספג
אני מדברת אחרי שניסיתי כמה סוגים כמה שנים ושום דבר לא עזר לי- גם לא ספאטון

לא סידן מונע ספיגה אלא מוצרי חלב.
סך הכל ההמלצה היא לא לצרוך מזון עשיר בסידן ביחד עם הברזל , זה כמובן תלוי במינונים , אבל אם אני לא טועה הבסיס הוא שכדי שברזל יספג טוב במערכת העיכול הוא צריך סביבה חומצית ולמיטב זכרוני , סידן הוא מינרל סותר חומצה .

זה גם תלוי בסוג הברזל שצורכים , ומאיזה מקור הוא מגיע, חי צומח וכו, על תוספי ברזל בבית מרקחת אפשר לשאול את הרוקח, יש סוגים שמומלץ שלא לצרוך עם חלב וכו ויש כאלו שאין בעיה.

1643005715834.png

כ"כ הרבה שאלו אותי ע"כ.
נטילת הברזל הספציפי הזה,
עלולה לגרום לצהבת ארוכת טווח, מה שנקרא צהבת עיקשת, שלא יורדת כ"כ מהר, עם ולמרות כל הסגולות, כולל אלו הרפואיות המקובלות. צהבת כזאת, לא בריאה כלל לתינוק, בפרט לתינוק שהולך לעבור הליך של ברית. היא מחלישה מאוד, לפעמים עד כדי החלפת דמים טוטאלית.
הצהבת נשארת בדר"כ כמה שבועות.
ועלולה כמובן לדחות את מועד הברית.

לכן,
מומלץ לצרוך א תהברזל הנ"ל בטרימסטר שני, ולא קרוב לזמן הלידה, כך היא בעצם נספגת בגוף האם והיילוד בצורה יותר מאוזנת, ופחות דרסטית.
על כל פנים, אלו המלצות של כמה שנים אחורה. מומלץ להתייעץ כיום עם רופאים עדכניים שיודעים טוב יותר.
חודשיים לפני הלידה, זה מספיק?

מומלץ מאד לקחת עירוי!!!
אני לקחתי בהריון האחרון חודש לפני הלידה והקפיץ לי את הברזל מאד!
קחי בחשבון שזה מאד מתיש....

מומלץ מאד לקחת עירוי!!!
אני לקחתי בהריון האחרון חודש לפני הלידה והקפיץ לי את הברזל מאד!
קחי בחשבון שזה מאד מתיש....
התכונתי לשאול אותה ספציפית על הפרינגקט שהיא כתבה שלא כדאי סמוך ללידה.

30 יחידות של האבקה שלהם העלו לי רק ב 0.4

האבקה של אלטמן טובה לשמירת ערכי ברזל תקינים. לא בצניחה חופשית. מניסיון.

הכדורים של אלטמן ברזל פלוס, פמינה ממש מעלים יפה את רמות הברזל. ובמקרים קשים לוקחים שניים.

פעם אחת קיבלתי ונופר וזה היה לי ללא תופעות לוואי וממש העלה את הברזל לרמות יפות.

מי שיודעת שבתקופות מסוימות היא נוטה לאנמיה שתיקח ברזל כתוסף קבוע או תתחיל לפני שמגיעות תוצאות בדיקות דם. ולא תחכה לתוצאות בדיקות הדם שמגיעות בדרך כלל כשהברזל כבר נמוך. (אני כותבת את זה לעצמי אחרי שהגעתי ל 11 ואין לי זמן מיותר לשבת בקופ"ח עם עירוי )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה