ארכיטקט מצוי
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אני ספיציפית מחנך את ילדיי למשמעת עצמית חזקה מאד.נדיר נדיר נדיר שזה עובד... לכו לחקור מעשנים, ותופתעו כמה מתוכם לא התכוונו להפוך לכאלה.
אני ספיציפית מחנך את ילדיי למשמעת עצמית חזקה מאד.נדיר נדיר נדיר שזה עובד... לכו לחקור מעשנים, ותופתעו כמה מתוכם לא התכוונו להפוך לכאלה.
כמובן שכל דבר לפי עניינו,צודק לגמריי אבל מה עם
נפשו של הילד אני חושב שעדיף לתת לו ןלעצור אותו ממש חזק אחריי פורים לא ?
שאלת תם - תסבירו לי מה הפירוש "לתת לו" בתוך עמינו אנחנו יושבים וילד בגיל 14 זה לא בדיוק הגיל ששיך לתת לו או לא לתת לו וגם אם הוא ילד מאוד מחונך וטוב ויכבד יקשיב להורים שאומרים לו "לא" כמה זמן זה יחזיק הוא חי בתוך חברה וחלק מהעולם ואם זה מדבר אליו אז מה שייך להחליט לו מקסימום הוא יכבד ויסתיר מכםהאם זה בסדר לתת לילד לעשן בפורים?
בגיל 14 כיתה ח לא יודע האם יש לזה השלכות האם זה
מומלץ או שעדיף לסגור אותו תנו פה מניסיונכם.
נ.ב מותר גם לתת חוות דעת
גם על דברים הקשורים לעישון
לא רק דווקא גיל 14 וכדומה.
תודה רבה!!!
התשובה האמיתית היא - שאם ילד בגיל 14 ירצה להכניס שני ברגים לשקע וגם לאחר שהסברתם לו שזה מסוכן ומחשמל הוא בכל זאת ירצה לעשות זאת אז עם כל הכאב ולא נעים לומר אבל התשובה היא כן זה באמת כבר לא בשליטתכם מה לעשות?ואם הוא רוצה להכניס שני ברגים לשקע, גם נפחד שהוא יתפוצץ וירגיש 'חנון/צול' אם לא נרשה לו?
ואם הרב יגיד שאסור באיסור גמור מדאוריתא ויהרג ואל יעבור אז הילד כבר לא ירצה ולא ימשך ולא יהיה לו התמודדות יותר?? כי הרב אמר לו?תשלח אותו לשאול את הרב
ח"ו שלא ישתמע שבאתי לזלזל בדעת תורה אבל אני בא לומר שכלפי הילד זה לא פיתרון אין הבדל אם ההורים "אוסרים" עליו או הרב אוסר עליו הבחור בגיל הזה צריך לעמוד בהתמודדות ויקבל החלטות בעצמו לטוב ולמוטבואם הרב יגיד שאסור באיסור גמור מדאוריתא ויהרג ואל יעבור אז הילד כבר לא ירצה ולא ימשך ולא יהיה לו התמודדות יותר?? כי הרב אמר לו?
ואם הרב יגיד שאסור לאכול באותה סעודה בשרי וחלבי והילד נורא יימשך לזה?ואם הרב יגיד שאסור באיסור גמור מדאוריתא ויהרג ואל יעבור אז הילד כבר לא ירצה ולא ימשך ולא יהיה לו התמודדות יותר?? כי הרב אמר לו?
לכם שלחנו את הילד לשמוע דעת תורה,ח"ו שלא ישתמע שבאתי לזלזל בדעת תורה אבל אני בא לומר שכלפי הילד זה לא פיתרון אין הבדל אם ההורים "אוסרים" עליו או הרב אוסר עליו הבחור בגיל הזה צריך לעמוד בהתמודדות ויקבל החלטות בעצמו לטוב ולמוטב
למה אנחנו חושבים תמיד שזה תפקיד שלנו או בכלל ביכולתנו 'להחליט' לילד מה לעשות בכל דבר וכל נושא? זה אך ורק שלו אנחנו יכולים לסייע לנתב לעזור להכווין לייעץ אבל ההחלטות הם שלו
לא אמרתי שילד נמשך לכל מה שאסור אבל אמרתי שלא כל מה שאסור זה אומר שלא נמשכים אליוואם הרב יגיד שאסור לאכול באותה סעודה בשרי וחלבי והילד נורא יימשך לזה?
לא חושבת שמישהו מתיימר לשחוט את היצר הרע והתאוות,לא אמרתי שילד נמשך לכל מה שאסור אבל אמרתי שלא כל מה שאסור זה אומר שלא נמשכים אליו
אבל לדוגמא אם עבר 5 שעות ו31 דקות ופתאום מביאים לילד איזה שוקולד שנורא מגרה אותו והוא מתחיל לעשות טצדקי של "רוב שעה שישית" ורוצה להורות היתר לעצמו מכל מיני קולות שאין להם על מי להישען והוא מאוד נמשך לזה ואז הרב יגיד לו שאסור אין הכי נמי זה לא יפתור שום תשוקה ושום התמודדות ושום הימשכות
לכם שלחנו את הילד לשמוע דעת תורה,
שזו סמכות שתלווה אותו כל החיים.
אלו גבולות שאינם קריזה ומצב רוח.
אבל זה בדיוק העניין זו לא שאלה של 'דרך הישר' זה לא שאלה של 'כן או לא' 'מותר אסור' 'חייב פטור' וזהולא חושבת שמישהו מתיימר לשחוט את היצר הרע והתאוות,
אלא רק שיורה לו הרב את דרך הישר בגן המבוכה הזה.
בלת"קאני יסביר את עצמי קצת יותר מדובר בעישון אלקטרונית וממש קצת
רגילות .
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים