התייעצות עישון לילד בגיל 14 בפורים

• הוסף לסימניות
יש פה הרבה תמימות ביודעים או בלא יודעים.
לבאי הפורום אין צורך להסביר את נזקי העישון.

נער בן 14 רואה רק מה "כל" החברים עושים ועיניו כלות.
אם כל השיעור מעשן בפורים, לפחות על הנייר, והצוות בישיבה לא שולל, מה יעשה הנער.

למרבה הצער לפעמים צריך לדעת לבחור את המלחמות שלנו.

ולגבי ההשוואה לבשרי - חלבי ושות', אם נמצאה הדרך לשחוט את היצר הרע ע"י עיניים חודרות ואיסור מפורש, כולנו רוצים להרשם גם.

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה לא ממש קשורה..
בחור ישיבה גדולה שלא מעשן, הוא נקרא חנון בעיני החברה?
זה תלוי באיזה סגנון הבחור
כלומר באיזה סגנון של בחורים הוא מסתובב אם בסביבה של מעשנים או לא
אבל בכל ישיבה יש את הבחורים מהרף הגבוה שלא מעשנים ולא צריכים להרגיש אם זה צו''ל או חנון
אלא סוג של גאוה אני לא מעשן!!!

• הוסף לסימניות
יש פה הרבה תמימות ביודעים או בלא יודעים.
לבאי הפורום אין צורך להסביר את נזקי העישון.

נער בן 14 רואה רק מה "כל" החברים עושים ועיניו כלות.
אם כל השיעור מעשן בפורים, לפחות על הנייר, והצוות בישיבה לא שולל, מה יעשה הנער.

למרבה הצער לפעמים צריך לדעת לבחור את המלחמות שלנו.

ולגבי ההשוואה לבשרי - חלבי ושות', אם נמצאה הדרך לשחוט את היצר הרע ע"י עיניים חודרות ואיסור מפורש, כולנו רוצים להרשם גם.
מדובר על ילד חיידר
שבא לשאול,
אבל זה בדיוק העניין זו לא שאלה של 'דרך הישר' זה לא שאלה של 'כן או לא' 'מותר אסור' 'חייב פטור' וזהו
זה שאלה של החלטה פנימית של אדם תהליך שאדם עובר עם עצמו שמכיל בתוכו את כל השיקולים וההנאות והפחדים וחברה והמשפחה והווה והעתיד אי אפשר את כל זה לפטור בפסק הלכה יבש
זה לא עובד ככה
זו שאלה של האם להתחיל ולנסות, ואם את יודע שזה לא כן ולא אססור או מותר אולי באמת מיותר לך לשאול רב,
אני חושבת שילד שמגיע לשאול מגיעה לו תשובה הלכתית ברורה. ולא תעשה עם עצמך דרך אישית ותגיע למסקנות.

• הוסף לסימניות
לא כל מי שמתחיל בפורים ממשיך אח"כ, זה ברור.
גם אני בצעירותי עישנתי פה ושם בודדות ממש. וכן, זה התחיל בפורים ואני ממש לא מעשן כיום..

@ארכיטקט מצוי נראה שמאוד זורם לך העסק ואתה ממש בא לקראתו.
וזה לא נכון בעיניי.
ואם אכן כך היה לא היית שואל..

זה שהוא רוצה לא מזיז לי כלום אם אני יודע שזה לא מתאים, ולא משנה מה הסיבה.
אם הוא ירצה לנסוע עכשיו על אופנוע או דברים אחרים מסוכנים כאלה ואחרים, תתן לו כדי שנפשו לא תפגע?
לא צריך וטעות היא להיות יותר מידי רכרוכיים לפני הילדים ולהתרפס לפניהם ולהתנהג איתם בכפפות של משי.
בסוף זה חוזר כבומרנג עלינו והם מנצלים את ה "טוב לב והעמוד שידרה הלא חזק" נגדנו.

אם נראה לכם שזה לא נכון ולא מתאים תעמדו בגו חזק עם דעה מוצקה בענין בלי לזוז ממנו מטר, והוא יעריך את זה כשיתבגר.

אם הוא יעשן בישיבה בבגרותו זה כבר לא בידיים שלך, וזה לא אומר שאתה צריך לתת לו היתר וגושפנקא לכך מעכשיו.

• הוסף לסימניות
עברתי על כל התגובות, והאמת שעוד לפני שפתחתי את האשכול- מהכותרת הבנתי מה יהיו התשובות
אבל כאבא אשמח שהבן שלי יספר לי מה הוא עושה בפרט בדברים משמעותיים
ויותר חשוב מזה שיבוא לבקש כסף (כן, גם לסיגריות) ולא ייקח הלוואות
אז נכון שאני לא יעודד אותו לעשן ואולי אף יסביר לו שזה לא טוב
אבל אבקש ממנו שאם הוא בוחר לעשן שלא יתבייש לבקש כסף
את התגובה הזאת אני כותב לא לשאול השאלה אלא לכמה שכתבו כאן שמה שהבן שלהם יעשה בישי"ג זה לא עניינם ועכשיו כשהוא עדיין ברשותם הם יכעסו אליו אם יעשן

אני מכיר המון סיפורים מקרוב על בחורים שהגיעו לחתונה עם אלפי עד עשרות אלפי שקלים חובות בעיקר מסיגריות (וכמובן כשמתחילים ללוות ומרגישים כבר בחובות אין בעיה ללוות עוד לשאר דברים) והאב המסכן בערב חתונה היה צריך להוסיף את זה להוצאות, ויותר גרוע מזה בחורים שלא סיפרו לאבא לפני החתונה והמשיכו לגלגל חובות בהמשך ...

• הוסף לסימניות
תנו לו, בכייף, אבל אחרי שתעשו איתו סיור מחוץ למרפאת ראות בשיבא ואם יש לכם יותר אומץ אז באונקולוגית ותדברו שם קצת עם האנשים שנחנקים ומשתעלים והריאות שלהם ב 25 אחוז תפקוד ועדיין מעשנים....
בהצלחה.
וגם אני הייתי בחור ישיבה, והיה כיף לעשן עם החברה, עד שאבא שלי אובחן ולבסוף סיים את תפקידו בעולם בעקבות ס. ראות שהתפשט. הכיף וההתמכרות נעלמו ברגע.

• הוסף לסימניות
אבא שלי מעשן בעצמו (אלקטרונית) ונותן לאחים שלי מידי פעם וגם בפורים ועוד הזדמנויות.
יש לי 6 אחים רובם נשואים,
ואף אחד מהם לא מעשן היום קבוע בעצמו.

מי שמתעניין בזה יגיע לזה לבד מהר מאד.
הוא לא צריך את אבא שלו בשביל זה... יש חברים, בני דודים.
ותוך שנה שנתיים הוא קונה בעצמו...
וילד שרוצה רק כי החברים... ולא באמת מושך אותו - נראה לי כדאי לתת בגבול/ רק בפורים...שיעבור לו

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
למנוע קשה מאוד, בלי שתדעו זה יכול לבוא, אם לא עכשיו אולי בהמשך.
אני בתור ילד נחשפתי לחומרי פרסום של האגודה למלחמה בסרטן בדיוק נגד זה, הם היו מפרסמים במקומונים במו"ע לפני פורים.
בשעתו שקראתי את זה היה ברור לי שאני לא אעשן, וכי למה לי להרוס לעצמי את הבריאות, וכך הווה.
גיל 14 זה גיל יותר בוגר, ועדיין.. הסברה תהיה אפקטיבית יותר ממניעה. נתונים על מחלות, מוות, קושי ריאתי, סיבולת לב ריאה, וכו'. זה דעתי ממנת חלקי. סבי נפטר מסרטן ריאות אחרי עישון כבד, אבל בזמנו לא הייתי מודע לסיבה.
הסחף החברתי יכול רק להתגבר בחברות מסויימות, לכן קריטי לבנות לילד עמוד שדרה וגאווה בנושא הזה. אני כל בחרותי הייתי גאה בזה שאני לא מעשן, ובשלב מסויים זה גם היווה מקור לגאווה באמת.

• הוסף לסימניות
אני ניסיתי לעשן סיגריה אחת בגיל הבחרות השתעלתי התביישתי הפנמתי ושם זה נגמר
בסוף כמעט כל בחורציק לקח סיגריה בימי בחרותו,מי שהתמזל מזלו ולא התמכר הרוויח..

• הוסף לסימניות

mklj

מותר לי לחשוב שאין בעיה
היום רוב הבחורים מעשנים בפורים ואם הורים לא מסכימים
על פי רוב הם קונים קופסא בלי רשות ואז מעשנים בלי סוף שההורים לא רואים
אני אוחז שאם מסכימים להם 1 הם רואים שזה לא טעים ובקטע טוב ועל פי רוב מפסיקים
כך דעתי בכל אופן מבין מאודדדדדדדדדדדדד אחרים

• הוסף לסימניות
אני ניסיתי לעשן סיגריה אחת בגיל הבחרות השתעלתי התביישתי הפנמתי ושם זה נגמר
בסוף כמעט כל בחורציק לקח סיגריה בימי בחרותו,מי שהתמזל מזלו ולא התמכר הרוויח..

הזכרתני מעשה שהיה עם מרנן הגרע"י זצ"ל והגרב"צ אבא שאול זצ"ל

בתקופה מסוימת מרן הגרע"י היה במצב לא קל והיה לו קשה להתאושש ממנו (אולי בפטירת ביתו).
ידידו חכם בן ציון זצ"ל היה מנסה לשמח ולעודד אותו בדרכים שונות.
באחת הפעמים הציע לו סיגריה באמור לו שזה מאוד מרגיע ושמא ע"י זה ירווח לו.

הגר"ע סירב "מה לי ולסיגריות מעולם לא הכנסתי את זה לפי ואיני יודע מה עושים.."
הנ"ל ניסה להכריח אותו שוב ושוב עד שניאות.

חב"צ הסביר לו איך לשאוף וכו' והנה מיד שהכניס לפיו העשן התחיל משתעל ומשתעל..
אמר לו קח את זה ממני אמרתי לך זה לא בשבילי.. פקודי ה' ישרים משמחי לב. ע"י עסק התורה בלבד ירווח לי!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

mklj

מותר לי לחשוב שאין בעיה
היום רוב הבחורים מעשנים בפורים ואם הורים לא מסכימים
על פי רוב הם קונים קופסא בלי רשות ואז מעשנים בלי סוף שההורים לא רואים
אני אוחז שאם מסכימים להם 1 הם רואים שזה לא טעים ובקטע טוב ועל פי רוב מפסיקים
כך דעתי בכל אופן מבין מאודדדדדדדדדדדדד אחרים
ולי מותר לכעוס...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה