התייעצות עישון לילד בגיל 14 בפורים

האם זה בסדר לתת לילד לעשן בפורים?
בגיל 14 כיתה ח לא יודע האם יש לזה השלכות האם זה
מומלץ או שעדיף לסגור אותו תנו פה מניסיונכם ;).

נ.ב מותר גם לתת חוות דעת
גם על דברים הקשורים לעישון
לא רק דווקא גיל 14 וכדומה.

תודה רבה!!!
בשניה שמתחילים זה לא ניגמר
הבעיה היא שהורים חושבים שהם שולטים בזה והם לא מבינים שהילד עושה את זה מאחורי הגב
מכירה כמה וכמה שעישנו רגיל+חשמלי בלי שההורים ידעו

אתם לוקחים את העניין רחוק מידי
אצלנו הירושלמים לעשן זה כמו לשתות קולה
וכמו שלא אוסרים קולה אפילו שזה לא בריא אותו דבר סיגריה
הורים עם כל הרגש והכל תשחררוווווווווו לא יעזור לחץ

מבטיח לכם בדיוק בגלל תגובות כאלו אני עד היום מעשן (ב"ה לא הרבה)
מבטיח!!
נשמע אולי מצחיק ולא כ"כ אמין, אבל עד היום, גם כאדם בוגר, וכאבא לילדים מתבגרים, עד היום!!! בכל שאיפה של סיגריה אני מרגיש שממלא את החסר על מה שחנקו אותי ולא נתנו לרגש שלי להתבטא (הייתי ילד טוב ולא העזתי לעשות משהו אחר ממה שקבעו עבורי, אבל בגיל ההתבגרות זה התפרץ). מבטיח לכם היו חוסכים את זה אם היו נוהגים כמו שהציע פותח האשכול.

הגיע הזמן שיבינו שמעבר לשיקול הבריאותי המשמעותי ככל שיהיה, יש כאן צד שני למטבע שאסור לזלזל בו, עם שאלה קשה שנוגעת לתחום החינוך, בנושא של הבנה כיצד פועל נפש הילד / הבחור וכו'.
פותח האשכול לא ניסה לומר שעישון הוא דבר טוב. הוא בסה"כ מתמודד עם שאלה מורכבת כשיש לו ילד שמעוניין לעשות דבר שהוא לא טוב לו, והשאלה היא איך אמורה להיות התגובה שלנו, האם למחוק את הרצונות של הילד? האם להטיף לו שהוא לא בסדר על עצם זה שהוא רוצה את זה? (כמו שעשו לי) או לפעול בדרכים אחרות כדי לגרום לו לא לרצות?
התפקיד שלנו כמחנכים זה לא לנסות למחוק את הרצונות או להתעלם מהם אלא לגרום להם במידת האפשר לא להיות קיימים.
נכון שאם ילד ירצה לשתות רעל או לשחק באש לא ניתן לו גם לא כדי לנסות, אבל זו לא הסיטואציה, ממילא הדרך היחידה לגרום לו שלא ימשיך לעשן הוא דוקא כן לתת לו את הפעם פעמיים מול החברים ובזה הוא לא יפתח כ"כ הרבה תלות רגשית מול הדבר המוזר הזה
אני קורא את הפורום ורוצה לראות לפחות שהיום אנשים התבגרו והבינו את הנושא הפשוט הזה. אך נאלץ לראות שאולי התבדתי...
במחילה מהמצוטט, זה כמובן לא ספציפי עליו אלא על הרעיון בכלל.
נקודה למחשבה...
לאחר תגובות בפרטי,
ברור לי שאני אכן סיפור קיצוני, שעד לגיל כזה עדיין משלים את החסכים מגיל הילדות (אגב- בעקבות הקיצוניות של המחנכים שלי והמשקל חסר הפרופורציה שנתנו לענין הזה).
ואגב נוסף, אין לי טענות על המחנכים שלי, זה ענין של חוסר מודעות שהיתה נחלת הדור הקודם לכל הענין של הבנה בנפש הילד, כמו גם בענין הזוגויות ואכמ"ל. כתבתי רק שהופתעתי לראות שזה קיים עד היום...
אבל גם במקרים פחות קיצוניים הרעיון ודאי נכון, שא"א להפריז במשקל שנותנים לצד אחד של המטבע ולהתעלם מהשאלה שיש בצידו השני של המטבע. אפשר לכתוב ספר שלם על נזקים שעשו בדרך הזו מחנכים / הורים / בעלי תפקידים אחרים הממונים על התנהלות מול ציבור (מנהלי קשרי לקוחות, גבאי ביה"כ וכו').
לא אתחיל כאן עם דוגמאות כי לא אגמור...

כשהיתי ילד ובחור עישנתי ועכשיו אני לא מעשן ולא ממליץ אבל אני מבין מי שמעשן אני חושב שלעשן לילד פשוט זה רגשי וחשמלי זה ממתק

אני היתי ילד ובחור ועישנתי בפורים ובסביבות ועכשיו לא בלי שום גימולין

מצוין
רב הבחורים זה לא ככה,
מתחילים לעשן וזה לא ניגמר
ושלא נדבר על זה שבחורות לא סובלות עישון ואז כשמגיעים לשידוכים מתחילם להיגמל.......

אתם לא מחויבים להאמין
מאמינים
אבל זה קצת הזוי
ולדעתי שלא תחשוב שאם היו נותנים לך לא הייתה מעשן היום
וחוץ מזה אז כל דבר שילד ירצה ניתן לו כי זה יכול להתפרץ אצלו בגיל מתבגר?
כמובן שהכל צריך להיות בצורה נכונה ועם מלא אהבה

ניראה לכם ילד מסוגל לעשן רק בפורים ואז להפסיק?????????????

גם אני
בהיותי ילד עישנתי בפורים סיגריה אחת (ועוד אחת בלי אישור)
ובישיבה קטנה במשך הפורים חופשי בלי הגבלה
ובישיבה גדולה זה כבר זלג גם לשבתות חופשה ובטיולים

והכל באישור אבא שלי שהוא מעשן קופסא ביום, שפעם אישר לי לעשן ופעם לא (גם כשהוא החזיק סיגריה ביד)
ואבא הסביר לי שכשאני יגדל אני יבין את ההשלכות של סיגריה ואז (אחרי החתונה) אוכל להחליט האם מתאים לי או לא
והבנתי כילד וכבחור שאני לא מבין הכל

וכהיום כאבא לילדים שלי ב"ה לא מעשן בכלל - בהחלטה שקיבלתי שבועיים אחרי החתונה

כשאני רואה את התגובות אני מסתכל על אבא שלי בפעם המי יודע כמה במבט מלא הערצה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה