בריאות עליה במשקל מהנקה

• הוסף לסימניות
אני ילדתי לפני 5.5 שבועות והתינוקת שלי עלתה בקילו ו170 גר' מהמשקל הנמוך לאחר הלידה
האם מדובר בעליה מידי נמוכה?
מה אפשר לעשות כדי שתעלה יותר? יש דרך כמה שיותר וודאית לעשות שהחלב יותר יזין?
(אני ממש אובדת עיצות....)
תודה!

• הוסף לסימניות
למה את חוששת שהיא לא עולה מספיק במשקל? היא לא רגועה?

בגדול עד גיל 4 חודשים מצפים עליה של כ200 גר' בשבוע והטווח התקין הוא 150-240 גר' בשבוע,
נראה שהיא עולה יפה במשקל אבל עליה במשקל זה לא המדד היחיד.

• הוסף לסימניות
היא חזרה למשקל לידה?
היא בריאה?

• הוסף לסימניות
חזרה
בימים האחרונים לא אוכלת בקושי ואני מרגישה שיש לי פחות חלב
(אני שוקלת אותה הרבה יחסית ואני ראיתי שבמשך 5 ימים היא עלתה ב65 גר' וזה נורא הלחיץ אותי)

• הוסף לסימניות
העליה המתבקשת היא בין 150-200 (שזה ממוצע גם של תינוקות עם תמל) כך ש150 גר' זה בסדר גמור.

אם היא לא פגית או משהו רפואי אחר אין שום ענין לשקול כל יום.

ולחץ זה לא דבר שטוב להנקה, הנקה מוצלחת צריכה הרבה רוגע, מנוחה שינה טובה, אוכל טוב שתיה מרובה.

• הוסף לסימניות
שקד טבעי

• הוסף לסימניות
גם להרבות בשתיה
וחלבונים- אצלי קופסת טונה פעם ביום-יומיים מעשירה מאוד,
גם עוף בשר ודגים

• הוסף לסימניות
אני ילדתי לפני 5.5 שבועות והתינוקת שלי עלתה בקילו ו170 גר' מהמשקל הנמוך לאחר הלידה
תודה!
בלתק חלקי

מזל טוב!

הזנה טבעית הכי הכי טובה
ואין כמעט סיכוי שאם היא אוכלת, מרטיבה ורגועה באופן כללי יש עם זה בעיה...
וגם קילו + בחודש זה לא כל כך מעט בכלל

בכללי
ממליצים לשקול אחת לשבועיים ולא יותר...

המון נחת

• הוסף לסימניות
תודה!
מזל טוב! 🎉🎈
5.5 שבועות הם עדיין קצת, תבדקי מול הרופאה של התינוקת.
גם הבת שלי עלתה בקצב איטי מאוד, ועכשיו ברוך ה', משלימה הכול.....😊
לי אמרו שהמשקל הביתי לא מדויק, ובתינוקות מה שחשוב זה גם 2 ספרות אחרי הנקודה,
כדי להגביר חלב-ממליצה לך לשאוב יותר, אם את מרגישה שהיא לא רוקנה הכול-תשאבי 10-5 דקות, ותקפיאי(זה נוח להמשך, וכמובן תוודאי שיש לך משאבה טובה),
לי זה ממש עזר, שאבתי אחרי כל הנקה במשך יומיים והתגבר.
ויש תקופות שהם אוכלים פחות ויש שאוכלים יותר,
היא חיננית? רגועה? אם כן, אין סיבה לדאוג שהיא רעבה, אם היא רעבה הית שומעת אותה...

לפי כותרת האשכול חשבתי שאת רוצה להשתתף איתי במצוקת עודף המשקל שלי
כתוצאה מהנקה. כבר לא מסתכלת במראה. מה עושים? o_O
וואי ממש!! סיימתי את ההנקה ועדיין נשאר לי העודפים🙈🙈

• הוסף לסימניות
לפי כותרת האשכול חשבתי שאת רוצה להשתתף איתי במצוקת עודף המשקל שלי
כתוצאה מהנקה. כבר לא מסתכלת במראה. מה עושים? o_O
בואי נפתח קבוצת תמיכה...
אני 5 חודשים אחרי לידה ומניקה וניראית נפוחהה ושמנה...
מסתכלת על עצמי במראה ונאנחת... 'העיקר הבריאות'....

• הוסף לסימניות
נראה מכובד ולא נורא בכלל
אם בכללי
היא רגועה
מרטיבה ומלכלכת טיטולים
כשהיא ערה חיונית
לא נראה לי שיש מקום לדאגה

• הוסף לסימניות
בואי נפתח קבוצת תמיכה...
אני 5 חודשים אחרי לידה ומניקה וניראית נפוחהה ושמנה...
מסתכלת על עצמי במראה ונאנחת... 'העיקר הבריאות'....
ככה זה בהנקה
או שמשמינים או שמרזים
לא נשארים על מקום אחד.

• הוסף לסימניות
מה אפשר לקחת להגברת והעשרת החלב?

יועצת הנקה ידועה אמרה לי פעם שלכל אחת עוזר משהו אחר כי צריך להוסיף ויטמין /מינרל שחסר לה ספציפית ולכן היא ממליצה על מולטי ויטמין.
לי אישית מאש עזר כדורי מורינגה וקרעפט.
שתיה מרובה ומנוחה טובה ומועילה לכולן

• הוסף לסימניות
חזרה
בימים האחרונים לא אוכלת בקושי ואני מרגישה שיש לי פחות חלב
(אני שוקלת אותה הרבה יחסית ואני ראיתי שבמשך 5 ימים היא עלתה ב65 גר' וזה נורא הלחיץ אותי)
הדבר היחיד פה מכל מה שאת כותבת שנשמע שצריך בירור הוא זה שהיא לא אוכלת בימים האחרונים.
היא חולה? מצוננת? קרה משהו?
הכי חשוב לשים לב שהיא נותנת מספיק שתן. שלא תתייבש.
היא נראית רגועה? ומהצד השני - חיונית?
כל עוד תינוק חיוני, לא נראה שמשהו נורא מציק לו, והוא נותן מספיק שתן - אז להירגע, שום דבר לא דחוף.
אפשר ללכת לרופא לבדוק אוזניים, זה אחד הדברים שיכולים להפריע לתינוק ולגרום לו לאכול פחות.
אל תתרגשי גם מזה שאת מרגישה שיש פחות חלב. זה שלב שבו הגיוני שהגודש ירד, וייצור החלב יתחיל להיות יותר בזמן הארוחה עצמה ולא מראש. המדד לכמות חלב מספקת הוא קודם כל שיש מספיק שתן ויציאות, ושיש עליה מספיקה במשקל. אפשר גם לראות שאחרי הנקה התינוק רגוע (אבל יכול להיות שלא גוע מסיבות אחרות). ההרגשה שלך אם יש או אין היא מטעה. חבל להתחיל שאיבות ושיטות הגברה כשבכלל לא בטוח שיש צורך, זה גם טרחה ולחץ מיותרים וגם עלול להביא למצב של עודף וגודש.
לעניות דעתי, חוץ מללכת לרופא, מה שצריך לעשות עכשיו זה רק לעקוב כמה ימים, תוך פעולות לעידוד התינוקת לאכול (בניגוד לפעולות להגברת חלב). לשים לב שאת מאכילה אותה במקום שקט ורגוע, להציע לה לפני שהיא כבר עצבנית, ולתת לה הרבה עור לעור כי זה מאד מעודד הנקה. כדאי גם לנסות תנוחות שונות, זה עשוי לעזור אם יש משהו שמפריע כמו אוזניים. רק אם זה לא משתפר תוך כמה ימים, כדאי לפנות ליועצת הנקה.

• הוסף לסימניות
ואני מדגישה שוב שהגברת חלב היא לא הפתרון.
על פניו אין סיבה לחשוב שאין לך מספיק חלב. (ובטח שאין שום סיבה בעולם לחשוב שהוא לא מספיק מזין).
יש מגוון סיבות לכך שלא מגיע אל התינוק מספיק חלב, וברוב המקרים שאיבות / תוספים וכו' זה לא הפתרון הנכון.
אצל רוב מוחלט של הנשים אין בעיה של תפוקת חלב. אם יש מספיק ביקוש, יהיה מספיק חלב. בעיות של חלב לא מספיק הן כמעט תמיד בעייה ביניקה של התינוק או בניהול ההנקה. אם באמת יש בעיה, הגברת חלב היא פלסטר זמני, בלי טיפול בשורש הבעיה זה יחזור מהר.
(הגברת חלב עובדת אם היתה בעיה זמנית בגלל ניהול לא נכון באופן זמני. זה מעלה על הגל, ואם ההמשך תקין אז הכמות לא תרד שוב. זה מצב נפוץ יחסית כשמשלבים שאיבות. מצב אחר שבו זה יכול לעזור זה אם היתה ירידה בגלל מחלה וכד'. אבל בהנקה מלאה בלי אירועים מיוחדים, פחות סביר שזה העניין. וצריך להיזהר לא להגיע לגודש בגלל הגברת חלב כשאין צורך, משתעבדים ככה לשאיבות וחבל)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה