בריאות עליה במשקל מהנקה

• הוסף לסימניות
אם היא לא אוכלת בימים האחרונים, הגיוני שהחלב מתמעט, כי הגוף מייצר לפי הדרישה
אין מה לדאוג כי ברגע שתהיה דרישה הגוף ייצר בהתאם
נשמע שהיא דווקא לא רעבה אחרת היתה אוכלת יותר ולא פחות (מנסה לפחות)
אלא אם כן הגיעה ח"ו למצב של התייבשות
מה שחשוב לבדוק מדוע היא אוכלת פחות כמו שכתבו מעלי.

מבחינת חלב יותר איכותי ומזין חשוב לצרוך הרבה חלבונים ושומנים בריאים (כמו שקדים ואגוזים, אבוקדו וכד')

• הוסף לסימניות
אותה תינוקת מקיאה כבר שבועיים פעם בכמה ימים וממש לא רוצה לאכול (היא קצת מצוננת) ועלתה בממוצע בשבועיים האחרונים כ17 גר'
משהו יודע למה היא מקיאה? למי ללכת לבדוק? מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
אותה תינוקת מקיאה כבר שבועיים פעם בכמה ימים וממש לא רוצה לאכול (היא קצת מצוננת) ועלתה בממוצע בשבועיים האחרונים כ17 גר'
לדעתי הקאה בכמה ימים זה לא משהו מדאיג, לפעמים זה ליכה לפעמים יניקה במהירות מידי
רופאה אמרה לי להתייחס להקאות רק אם זה כמה ביום

• הוסף לסימניות
אצל הרופא משפחה הייתם?
ואם היא מצוננת זה הגיוני הקאות מידי פעם ופחות תיאבון וכו'.
אם זה מפריע לה (ונשמע שכן) כדאי לטפל בצינון.

• הוסף לסימניות
איך מטפלים בצינון?
ומה עם העליה במשקל שלא טובה?

• הוסף לסימניות
לא צריך לבדוק כל יום עליה במשקל חבל על הלב שלך
בודקים לפי טיטולים ובדיקות תקופתיות אצל רופא או טיפת חלב
וכן קורה שיש התמעטות,לי זה קורה בד''כ בחזרה לעבודה או בזמנים לחוצים, ושפע מילק הוא מעולה, הציל לי את ההנקה.

• הוסף לסימניות
אבל היא פשוט לא רוצה לאכול!!!!
לא מבקבוק ולא מהנקה

• הוסף לסימניות
לכי לרופא משפחה שיביא לו משהו מתאים לצינון, חוץ מזה 1/2 קילו מלח גס בתוך גרב וחצי בצל ליד הראש שלו בלילה.

לגבי העליה במשקל, אומרת לך כאמא לתינוק שלא אוכל טוב ולא עולה במשקל כרצוי (ולפעמים גם יורד במשקל) אין צורך לעשות כלום לעליה במשקל, יש צורך לטפל במה שמפריע לו לאכול ולהבין שיש תקופות שיש בהן פחות תיאבון ותקופות שיש יותר תיאבון תינוקות הם בני אדם :)

• הוסף לסימניות
אם היא בוכה ולא רוצה לאכול,
כנראה שהיא כן רעבה, אבל לא מצליחה לאכול עם אף סתום
(א"א לנשום)
לשים מי מלח באף, לנסות לשאוב את הנזלת, אינהלציות, וכל מה שיכול לעזור לפתוח את דרכי הנשימה
ואם בינתיים לא עוזר, להביא לה לאכול אפילו במזרק, העיקר שלא תהיה רעבה
רפואה שלמה!

• הוסף לסימניות
7 קילו לתינוק בן שבעה חודש' - מה הנורמה?

• הוסף לסימניות
נשמע בול במשקל שאמור לשקול :)
איזה אחוזון הוא?
האמת שפשוט אתמול נשקלתי איתו והורדתי כמה אני שוקלת - במשקל ביתי
הייתי איתו לפני חודש בטיפת חלב - לא זוכרת בע"פ כמה שקל
אבל גם היא אמרה לי וגם היה נראה ממנה שזה לא בממוצע ושאתחיל לנסות להביא לו תוספות / ארוחות חוץ מהנקה.
לכן שאלתי.

• הוסף לסימניות
האמת שפשוט אתמול נשקלתי איתו והורדתי כמה אני שוקלת - במשקל ביתי
הייתי איתו לפני חודש בטיפת חלב - לא זוכרת בע"פ כמה שקל
אבל גם היא אמרה לי וגם היה נראה ממנה שזה לא בממוצע ושאתחיל לנסות להביא לו תוספות / ארוחות חוץ מהנקה.
לכן שאלתי.
קודם כל הצורת שקילה הזו היא רק בערך ולא מדויקת, זה מספיק לך כרגע כי את לא באמת אמורה לעקוב על המשקל שלו אבל כותבת את זה שידעו שזה לא צורה למעקב שקילה :)
בגיל שנה הוא אמור לשקול כ9 קילו (פלוס מינוס כמובן) ולפי החלוקה של העליה במשקל נראה שהוא עולה בקצב הרצוי.
אם הוא לא נראה רעב ומתפתח יפה לא הייתי מתייחסת למה שהאחות אמרה.

• הוסף לסימניות
קודם כל הצורת שקילה הזו היא רק בערך ולא מדויקת, זה מספיק לך כרגע כי את לא באמת אמורה לעקוב על המשקל שלו אבל כותבת את זה שידעו שזה לא צורה למעקב שקילה :)
בגיל שנה הוא אמור לשקול כ9 קילו (פלוס מינוס כמובן) ולפי החלוקה של העליה במשקל נראה שהוא עולה בקצב הרצוי.
אם הוא לא נראה רעב ומתפתח יפה לא הייתי מתייחסת למה שהאחות אמרה.
את מבינה בזה? או אומרת מהשערה?
כי לי יש תינוקת בת ארבעה וחצי חדשים ששוקלת 4.890 ושלחו אותי לרופאה
(למרות שידעו שהיא פגית שנולדה 6 שבועות לפני הזמן)

• הוסף לסימניות
את מבינה בזה? או אומרת מהשערה?
כי לי יש תינוקת בת ארבעה וחצי חדשים ששוקלת 4.890 ושלחו אותי לרופאה
(למרות שידעו שהיא פגית שנולדה 6 שבועות לפני הזמן)
מבינה בזה כאמא לתינוק שנולד בזמן שלא עולה טוב במשקל :)

ומידיעה תינוק שנולד בזמן (שבועות 36-42), בגיל שנה אמור לשלש את המשקל לידה ויש סטיות תקניות צפונה ודרומה...
כמה היא נולדה ובאיזה שבוע?
ומי שלח לרופאה?

• הוסף לסימניות
מבינה בזה כאמא לתינוק שנולד בזמן שלא עולה טוב במשקל :)

ומידיעה תינוק שנולד בזמן (שבועות 36-42), בגיל שנה אמור לשלש את המשקל לידה ויש סטיות תקניות צפונה ודרומה...
כמה היא נולדה ובאיזה שבוע?
ומי שלח לרופאה?
היא נולדה 2.525 שבוע 34 וטיפת חלב שלחו לרופאה...

• הוסף לסימניות
היא נולדה 2.525 שבוע 34 וטיפת חלב שלחו לרופאה...
היא שוקלת פחות ממה שהיא 'אמורה' לשקול (5.5 קילו עם סטיה תקנית צפונה ודרומה)
אני ממליצה ללכת לרופאה כי בד"כ יש לה כתפיים רחבות יותר מלאחות בטיפת חלב ומסתכל על הילד במבט כולל יותר.
אם הרופאה תילחץ מזה או לא זה תלוי בהרבה דברים... לדוגמה- עליה עקבית, שמירה על אחוזון, התפתחות כללית של התינוקת, רוגע של התינוקת וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה