בכל שנה מתאימים את חיסון השפעת לזנים הצפויים לאותו חורף.זה פשוט לא נכון.
אם זה היה כך החיסון נגד שפעת לא היה מועיל.
ושוב, זה דברים ששמעתי (ברדיו) ממומחה בעל שם עולמי. והוא הביא את השפעת כדוגמא לדבר שלא מתחסנים ממנו.
אשרי אדם מפחד תמיד.
נכניס את כל המדינה לבידוד על סמך שמא ואולי
מסכות לא בהכרח עובדות.ממש לא בכל העולם, במדינות ספציפיות שההתפרצות הרבה יותר משמעותית מישראל
מומחים עלומים. בסין כולם כולל הנשיא לבשו מסכות, בבתי החולים לובשים מסכות, אבל מומחי פרוג מפקפקים ביעילות (בפרט מסכות n95)
המשק יקרוסלפי כל הנ"ל - השיטה הבטוחה יותר, והמומלצת ע"י רוב מוחלט מהמומחים, היא "לשטח את העקומה". במילים פשוטות זה אומר שהמטרה היא לצמצם את ההדבקה ככל הניתן, לא להעלים אותה לגמרי. זה יאריך את משך זמן ההתמודדות עם המגפה, אבל גם לא יגרום לקריסת המערכת מעומס באף שלב.
מבינה שהעדר ההמלצה כאן על מסכות,בכל העולם לובשים מסכות חוץ מבישראל
בבריטניה עשו בידוד על הקבוצות שבסיכון
אפילו בצחוק אני לא רוצה לקרא את זה ממך!!!כבר דובר על הקמת גטאות למבוגרים ולחולי כרוניים וקבוצות סיכון.
אז הנה הצעה נהדרת ששוב עולה.
מחכה כבר לשמוע היכן הגטו הזה כדי שאוכל למהר אליו ולתת לבריאים, בעלי ביטוח הבריאות מבורא עולם לשחרר אנחת רווחה.
לא נכון, עשרות מדינות התחילו בימים האחרונים הגבלות חריפות בדומה לישראל, כשבהחלט חלקם המצב יותר טוב מישראל.ממש לא בכל העולם, במדינות ספציפיות שההתפרצות הרבה יותר משמעותית מישראל
והמחסור הוא לא דווקא בישראל בעוד מדינות אנשים יוצאים בלי מסכות כי אין.מבינה שהעדר ההמלצה כאן על מסכות,
זה פשוט כי אין.
בבריטניה כך הוא המצבאני שואל שאלה תמימה, שעדיין לא קבלתי עליה תשובה מאף אחד.
הרי ידוע, וכולם מודים בזה, שנגיף הקורונה מסוכן רק לחולים או למבוגרים. שאר האנשים לא צפויים בכלל לחלות או צפויים להחלים בדיוק כמו כל שפעת חורף שנתי. (סתם לדוגמה: מכל אלפי המתים באיטליה, היותר צעיר מביניהם היה בן 63 - כך פורסם).
אז למה לשגע את כל העולם ואשתו ליכנס לבידוד, ולהחזיר את גלגל העולם לשתי מאות הקודמות. שימחלו החולים והמבוגרים, והם יעטו על פניהם מסכות וכפפות על ידיהם, הם לא ירשו להצטופף בבית אחד, שיש בו יותר מעשרה אנשים, וכו וכו' כל שאר התקנות והחוקים שנולדו מאז שבוע שעבר, והעולם ימשיך כרגיל.
הלא כן ההגיון וכמדומה גם נפסק בשו"ע חו"מ, ש'על הניזק להרחיק את עצמו'.
דיוק קטן, רק כי אני אוהבת להצמד לעובדות:לא קראתי את כל ההודעות אבל נראה לי שמי שהיה חולה קשה בישראל היו גם צעירים יותר, נהג האוטובוס היה כתוב שהוא בשנות ה-20 לחייו והיה במצב ממש קשה, הוא מתאושש אבל היה סכנה לחייו. האבא מטלז סטון לא יודעת בן כמה אבל הוא אבא לילדים צעירים ומצבו קשה, זה לא נכון להגיד שרק מבוגרים!!!
העניין הוא שלא מעט אנשים הם בקבוצת סיכון. ולא שייך לבודד 'רק' אותם.דיוק קטן, רק כי אני אוהבת להצמד לעובדות:
נהג האוטובוס היה (ועודנו) מעשן כבד, כך שהוא היה בקבוצת סיכון.
--אין להסיק מן האמור שאני חושבת כי הנגיף נחלתם של קבוצות סיכון בלבד או כל מסקנה דומה--
הדברים נכונים מאוד,העניין הוא שלא מעט אנשים הם בקבוצת סיכון. ולא שייך לבודד 'רק' אותם.
כמעט בכל בית גר בן אדם בקבוצת סיכון....
ולא כל רעיון שווה ציטוט...
זה לא רעיון שלי.
יקרה,ולא כל רעיון שווה ציטוט...
חושבת על המבוגרים ממני, על החולים, על קבוצות בסיכון
ובוכה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים