יפה כתבתם.וואו !! וואו !!![]()
![]()
זה רק מראה שאסור להתייאש מאף בחור !
רק צריך לתת להם תחליף
אני עדיין חושב שהמילה פה היא תחליף, כי במקום האייפון שלהם - הם ירגישו טעם בלימוד ויעזבו את האייפוןיפה כתבתם.
רק הייתי משנה מילה אחת משמעותית במקום המילה "תחליף" הייתי כותב "לתת להם אפשרות.."
לפעמים זה כל מה שחסר..
צודק. הענין הוא שבסיפור כאן הוא בסוף נהיה חברותא של הר"מ למרות שהוא לא האמין שהוא ב'פרשה' בכלל...אני עדיין חושב שהמילה פה היא תחליף, כי במקום האייפון שלהם - הם ירגישו טעם בלימוד ויעזבו את האייפון
היה סיפור כזה אצל החזו"א, אני לא זוכר אותו בדיוק
אפשר לנתח את זה הרבהצודק. הענין הוא שבסיפור כאן הוא בסוף נהיה חברותא של הר"מ למרות שהוא לא האמין שהוא ב'פרשה' בכלל...
אז זה יותר מסתם חברותא שתהווה תחליף, זאת האפשרות להרגיש שווה ברמה של להיות חברותא של הר"מ..
אמת לאמיתה מסכים בכל מילה.ובכל אופן הזהירות נצרכת.
ישנם בחורים רבים שרצון האמיתי והעמוק שלהם הוא אכן לעשות טוב-ואתה מאמין להם קצת יותר מדי...
והסוף פחות נחמד.
הם עוברים צד (ח"ו) ואתה נשאר בפה פעור,
מה גם יש פעמים שזה בא על חשבון הרוחניות שלך...
במקרה כזה אתה מוצא את עצמך קרח מכל הכיוונים גם איבדת חלק מעצמך גם בחור יקר
ואז באות הנקיפות מצפון
למי שמכיר הן לא נחמדות בכלל בכלל בכלל!!
מנסיון....
שוחחתי עם בעל חנות ורשת מאוד גדולה והוא אמר שהיה בתקופנ האחרונה עלייה בעשרות אחוזים של בחורים שצרכו (קנו)סמרטפונים למיניהם וכוהלוואי שהמבוגרים בינינו ינטשו את האייפונים לטובת הכשרים, הרי הכל מתחיל מכאן. ברגע שרואים עסקנים חשובים ואפילו רבנים עם אייפון ביד, הבחור חושב - למה לי לא? אבל אם היו שומרים על טהרת הכשר תמיד, התמונה היתה אחרת לגמרי. לעניות דעתי.
אני יכול לתאר לעצמי את המלחמה הפנימית שעבר במשך יומיים עם עצמו, רק הוא והרבש"ע, אבל את זה רק הוא יודע.האמת שצריך להוריד את הכובע גם בפני מחזיק הסמארטפון שהיה מסוגל לקום ולתפוס את עצמו וללכת על החברותא עם הר"מ ולא לתת להזדמנות להתמסמס.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //