כללי על טעמן ועל ריח..

• הוסף לסימניות
אחד המותגים הפנים-מגזריים החזקים ביותר, הינו ללא ספק "טעמן".
השילוב של בחירת מוצרים מוצלחת - הכשר מהודר - מחיר תחרותי, זוכה שוב ושוב לאמון הצרכן החרדי.

רצ"ב הרהור גרפי קל, על פניו העתידיות של טעמן:
היעד שהוצב הוא מתיחת פנים "רכה", שתשאיר את המותג מזוהה - אך עדכני יותר. יצירת צורה אופיינית לסמל - אך עדיין במסגרת השפה הגרפית הרווחת. שימוש באותיות "זורמות" מודרניות וקריאות יותר. הפחתת צבעים מיותרים, שאינם תורמים במובהק לזהות המותגית (ובמיוחד אלו הסותרים אסוציציות מזון). העלמת אפקטים נלווים (הצללות, הבלטות וכד') - על מנת להגיע ליישימות גבוהה (עמידה וזולה) יותר בתחומי השילוט והדפוס.

ולמען הסר ספק ולפני שבוגרות "סיעור מוחות" נזעקות, אף אחד לא הזמין ממני כלום. להרגע.

הזכויות כולן שמורות.

קבצים מצורפים

• Tlogo.jpg
    KB 4.7 · צפיות: 24
  • TAAMAN0001.jpg
    KB 43.8 · צפיות: 28
  • הוסף לסימניות
לא אהבתי. אבל יש כאן כיוון יפה.

• הוסף לסימניות
אהבתי. אבל למה הצהוב נעלם לגמרי?

• הוסף לסימניות
כנראה שצהוב ואדום יחד זה המוני משהו, ועוד עם נרקיס תם..
אהבתי את החדש

• הוסף לסימניות
יישר כח הרשלה. הטיפוגרפיה משגעת.
מפריע לי איבוד הצורה האליפטית לטובת הצורה החדשה שאינה מזוהה עם המותג.
אם המטרה היא "מתיחת פנים" כהגדרתך, אולי עדיף להישאר אליפסה ולהישאר גם עם צהוב.

לsmeshi
צהוב ואדום זה טוב למזון.
טעמן זה המוני, לא גורמה.

• הוסף לסימניות
מתיחה יפה מאוד!
הצורה קצת מוזרה זה מזכיר לי מוצרים מארצות המזרח...)

לא נראה לי שכדאי להשתמש רק באדום, אלא כן להשאיר את ערכת הצבעים הקיימת כיום.

• הוסף לסימניות
הרשל'ה נראה אתזה מחר לבנימין ה"חבדניק" שלנו.
אישית אני אוהב את הקיים, את הפשטות ואת החוסר תיחכום, את הצהוב כחול אדום, את האליפסה של סוף שנות ה 90. זה חלק מהמותג "טעמן" כמו שאני רואה אותו...
אם כי ריענון ומתיחת פנים תמיד יכולה להוסיף משו שחסר עד כה למותג - תיחכום.
השאלה היא מבחינה אסטרטגית האם הולכים לכיוון הזה או שמשאירים את זה למתחרים... ?!

• הוסף לסימניות
הטיפוגרפיה יפה, הצורה שתוחמת אותה לא זורמת טוב

• הוסף לסימניות
הרשל'ה,
פשוט מחרפן!

אין לי ספק שזה הלוגו הבא של טעמן, (כמובן, רק אם שעיה איצקוביץ מבין במיתוג...)

• הוסף לסימניות
ודרך אגב, נראה לי שהלוגו העכשווי של טעמן נבנה באיזה אתר לבניית לוגואים חינמיים:)

אני בטוח שמי שעשה אותו, בשנים ההם, מודע לבעיה, ואני גם בטוח שהיום האו לא עושה טעויות כאלו, רק מה לעשות שלוגו לא מחליפים כ"כ בקלות

(אם לא שהרשל'ה מנחית איזה פצצה שאי אפשר לעמוד בפניה...)

• הוסף לסימניות
הרעיון יפה מאוד.
את הצהוב הורדת כדי לתת למותג ערכים של איכות ופחות של זולות (מלשון זול)???
הדבר היחיד שהפריע לי זה שאין הרמוניה כ"כ בין האותיות לצורה.
לדעתי אם תסובב את הצורה מעט ימינה זה יהיה מושלם. שפיץ אחד שלה יתחיל את המילה כביכול ויתן זרימה יפה לסופה והשפיץ השני יסיים את הולכת העין.
תנסה ותעלה את זה. מעניין אותי לראות.

• הוסף לסימניות
הרשל'ה.

עם כל הכבוד ויש כבוד, אתה יודע מה טעמן מוכרים???

זה יותר מדי מתוחכם, יותר מדי אלגנטי ופחות מדי מוכר..
לי זה היה נראה סמל של חנות לרהיטי ילדים, או משהו בסגנון.. לא אוכל המוני. לא מייצג. למרות שזה בפני עצמו יפה..

אולי תחזיר לזה צורה אליפסונית, כי אנחנו לא באן בי איי.. (הזכיר לי לוגו משם)

• הוסף לסימניות
למה אין אותם באינטרנט אבל הם עשו לוגו יפה
קוראים להם אחוה ומשום מה הצורניות של הלוגו מזכירה אותם
אני לא מאן דאמר גדול בנושא כך שאפשר לבטל את דעתי מפני דעתכם

• הוסף לסימניות
בס"ד

הבעיה של טעמן היא שפשוט לא משנה איך הלוגו שלהם יראה
הקטשופ שלהם זוועות עולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
ראשית תודה לכל המגיבים.
אנסה לפרוס מעט מהשיקולים שיש לבצע בעת עיצוב לוגו, ובכך תקוותי שתעננה חלק מהשאלות.

נתחיל באלי יקירי, שתהה ובצדק, להיכן נעלם הצבע הצהוב.
כל מותג אינו פועל בוואקום שיווקי, ואל כן תמיד יש להסתכל מלפנים ומאחור, לצדדים וגם למעלה. כיוון שנשמת אפו של כל מותג הינו בידול ברור, העדפתי לוותר על הווישים הצהובים, שאין בהם כל ייחודיות (במקרה הרע) - כל לוגו שלישי הנוצר בישראל "מתהדר" בהם. מה גם, שהללו מזכירים קצת את אסם (במקרה הטוב. וכאן אנחנו כבר נכנסים לבעיית ה"וואנאבי" ואכמ"ל). רצ"ב הלוגו.

על דבר אחד אין מחלוקת: כחול אינו צבע של מזון (לא, ואל תביאו דוגמה מתלמה - שם מדובר בקבוצת על שמטרותיה רחבות הרבה יותר ממכירה ספציפית של מיונז ואשר נושאת את עצמה בזכות וותק ומוניטין בל יעורערו). והוא נטע זר ומוזר בעיצוב של מרבית מוצרי טעמן.

דווקא את הטיעון על העממיות, אני מוכן לאמץ בשתי ידיים. שיקול זה חשוב לאין ערוך כשבאים להעמיד את נאמנות הצרכן - לעומת מהלך שכזה. אלא שגם כאן תמיד יש להביא בחשבון שיקולים נוספים דוגמת הרחבת קהלי היעד (במיוחד אלו הצורכים מותגים ושעממיות עבורם היא מילה גסה), כניסה לשווקים / תחומים נוספים (ע"ע קבוצת שטראוס-עלית), וכן... גם בניית מותג בר מכירה. (אקזיט בלע"ז).

הצורניות:
כיוון שרק במתיחת פנים עסקינן (ואין צורך ביותר - המוניטין של טעמן מדבר בעד עצמו. יש לי אישית את הכבוד והעונג להיות צרכן נאמן שלהם), אין צורך להתרחק מאד, אך גם אין מצווה לדבוק בקרנות המזבח. כל עוד הצורה מזכירה בסקירה ראשונית את המקור - אשרינו. הוסיפו לזה את היתרון של מראה עדכני ורענן (אגב, הדבר לא תמיד נכון ורצוי עבור כל מותג ולוגו! כל מקרה לגופו), וצורה יחודית, וקיבלתם רווח נקי. רצ"ב אחת האליפסות המוכרות ביותר.

ההערה הדקה לגבי האוריינטליות של הצורה המזכירה לכותב את המזרח הרחוק, נכונה מאד ונלקחה לתשומת לב. זה כנראה השילוב של הצבע הארגמני שמחזק את הרושם הנ"ל.

להשתמע.

קבצים מצורפים

• NFC-78029811382294.jpg
    KB 9.8 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
הרשלה,
כתיבתך עשירה ומרוממת לב כל קורא.
בנוסף לידע המקצועי הצועק מתוכה...

• הוסף לסימניות
אני בדעה שבשביל מתיחת פנים יש פה שינוי קיצוני מידי בצורניות.
אמנם אין צורך "לדבוק בקרנות המזבח" אבל אני חולק על הקביעה שהצורה מזכירה בסקירה ראשונית את המקור.
רק לאחר התבוננות וקריאה, נוצר ההקשר לסמליל המוכר.

ניקח לוגו מוכר אחר שעבר לאחרונה עיצוב מחדש במסגרת שינוי זהות, אני מדבר על הלוגו של עלית.
בשטראוס החליטו לוותר על ריבוי המותגים העצמאיים הרבים שהיו בבעלותה ולאחד את הכל תחת מותג העל.
כך נולך הלוגו החדש של עלית שנראה כך:
צפה בקובץ המצורף 42905

נכון, זה נראה כאילו "חטפו" את הלוגו של עלית והלבישו אותו בתחפושת
אבל למרות השינוי הקיצוני לעומת הלוגו הקודם, (הרבה מעבר למתיחת פנים) נותר פה אלמנט צורני מובהק שיוצר את ההקשר ללוגו הוותיק באופן מיידי.
צפה בקובץ המצורף 42909

לגבי הצבע הכחול, אני מסכים שזה לא צבע המזוהה עם מזון, אם כי תלמה היא לא היחידה שהכחול מופיע בלוגו שלה, שים לב ללוגו של עלית המוקף בכחול דק, וכן הלוגו של רשת המזון (המתחרה של טעמן) ווילי-פוד, שים לב גם ל"ווישים" האמורים ;)
צפה בקובץ המצורף 42921

גם המיתוג מחדש של בזק לא גרר שינוי צורני משמעותי.
אם כי, בהחלט היה שינוי דרסטי בכל הקשור לצבע.
צפה בקובץ המצורף 42922 צפה בקובץ המצורף 42923

לכן אני חושב שהצורה החדשה היא קצת מעבר למתיחת פנים בעלמא. ויש כאן כבר מיתוג מחדש של החברה. לצעד כזה יש השלכות משמעותיות שצריכות להיות מגובות בשינוי רוחבי אמיתי בפעילות החברה, שירותיה ומוצריה.

קבצים מצורפים

• straus1_s.jpg
    KB 16.3 · צפיות: 17
  • alit.jpg
    KB 9.3 · צפיות: 20
  • logo_heb.gif
    KB 3.8 · צפיות: 20
  • BEZEQlogo.gif
    KB 3.2 · צפיות: 20
  • BEZEQlogo1.gif
    KB 2.4 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
שעיה, הדוגמה של עלית היא מצד אחד אקס-טרטוריה ("מותגי על" הם סוגיה אחרת לגמרי לא כל שכן קבוצות שיווקיות [עלית כאמור, נסטלה, אסם ודומותיהן] ואכמ"ל) ומצד שני רק מחזקת את טענתי: הצורניות של הלוגו החדש שונה לחלוטין מזו של הקודם - אפילו ברמת הפונט. סידור האותיות זהה, אך הפונט שונה לחלוטין.
הסקיצה לטעמן עדיין מחזיקה את המראה האליפטי הכללי, לצד אותיות דומות מאד לאלו שבלוגו המקורי.

הדוגמה של וילי פוד טובה במיוחד להבהיר איך "בונים" עממיות,
ואולי סתם כדי להסביר מה קורה כשחוסכים בסעיף העיצוב הגרפי.

• הוסף לסימניות
כנראה שאת מחלבות גד לא ממש עניין שכחול זה לא צבע למזון. אולי מה שהיה חשוב להם זה לנצל את העובדה שהצבע הזה יהיה ייחודי ובלעדי בתחום.

• הוסף לסימניות
מוצרי חלב זה שונה.
מוצרי חלב מסתדרים מצויין עם צבעים כחולים. מכיון שצבע כחול משדר קרירות.
ומוצרי חלב שרגישים לחום זה העיקר אצליהם קירור וכו'...
שים לב שכשאתה רואה מודעה של מחלבות גד. היא משדרת קרירות נעימה וזו בדיוק התחושה שאני מאמין שרצו להעביר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה