כללי על מי האחריות???

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה למשפחה, עץ משפחה, מלא תמונות.
שניים מבני המשפחה הגיעו כדי לעבור על העבודה לראות שכל השמות מתאימים וכן סדר הילדים וכו', בקיצור לאשר את ההדפסה ולראות שהכל בסדר. (אין להם לא מייל ולא מחשב אחר שיכולים לעבור על זה)
בדיוק כשהם הגיעו - המחשב (שתמיד זורם ועובד מצויין) - נתקע ולא זז.
איכשהוא הם הצליחו לראות את העבודה ולאשר אותה, עברו על חלק מתמונות וראו שהסדר טוב, אמרתי להם שאני אבדוק למה המחשב נתקע ואסדר את התיקונים ושיבואו לקחת למחרת את הדיסק.
ולא לקחתי כסף על הזמן שהמחשב נתקע.
בסופו של דבר גיליתי שעקב העבודה הכבדה המחשב נתקע, אבל ותרתי ואמרתי לעצמי שלא אכנס לקטנות.
אחרי שגיליתי את הסיבה לתקיעה, שאלתי אם רוצים לבוא שוב באותו היום כדי לראות ולאשר, הם הגיעו שוב, הפעם הגיעה בת אחרת, מול העיניים שלה היו הילדים שלה והיא יכלה לראות בברור את העבודה.
הכל נגמר טוב ויפה, שלחתי מייל ישירות לדפוס.
כל זה היה אתמול.
היום בערב היא מתקשרת אלי בטרוניה שהתמונות יצאו מדי קטנות ובכלל חסרים שתי ילדים שלה. אמרתי לה שאני לא עובדת דקה נוספת בלי לקבל כסף, היא נסתה להתווכח, אך אני בשלי, ואמרתי שאיני יכולה להתחייב לעשות את זה לפני החג, היא אמרה מה הבעיה. כמה זמן זה ייקח לך? אמרתי לה חצי שעה-שעה, אז היא אמרה טוב, אז תשבי עכשיו חצי שעה ותעשי את זה, כאן יצאתי מכלי, וצעקתי עליה: אני אחליט מה אני עושה בחצי שעה שלי ולא את.
לאחר מחשבה והתייעצות עם בעלי חשבנו אולי אכן זו אשמתי ששכחתי את שני הילדים, אך גודל התמונות אינו באשמתי, אני הראיתי להם בדיוק איזה גודל זה יצא בהדפסה.
התקשרתי אליה שוב, אמרתי לה את הילדים אני אתקן כי הגענו למסקנה שזו אחריותי. והיא הסכימה.
הוספתי את הילדים החסרים, והתקשרתי אליה לומר שזה מוכן.
אך לגברת עוד היו טענות,
היא טענה, שהיו חסרים שני ילדים, והיא כבר הדפיסה ושלמה מאה שקל על הדפסה, ולכן עכשיו היא צריכה להדפיס שוב, בנוסף לכך יש כמה תיקונים שרוצה לעשות ולכן אמרה בגלל שאת מודה בזה שאת אחראית לשני הילדים החסרים ואני כבר הדפסתי ושלמתי, אז את התיקונים הנוספים תעשי לי ללא תשלום ע"ח המאה שקל האלה וכך נתקזז.
זמן וסבלנות וכח לתיקונים שלה - אין לי.
לכן אמרתי לה - את חושבת שאני חייבת לך מאה שקל? בסדר, תבואי, תקחי את הדיסק עם תיקון תוספת הילדים ואני נותנת לך חזרה מאה שקל. רוצה תיקונים? בשמחה, תבואי אחרי החג, נעשה את זה ברוגע ובלי לחץ וכמובן בתשלום.
ואמרתי לה בפרוש, תסתדרי את עם רבונו של עולם, כי אני לא בטוחה בכלל שזה אכן מה שעלי לעשות.
דברתי איתה לפני חצי שעה, רב לשאול כבר לא היה לי, ורציתי לדעת שאיתה גמרתי, אבל מחר בעלי מתכונן לשאול דעת תורה בעניין.

אבל סתם מעניין אותי לשמוע מה דעת הציבור?
מה הייתם עושים במקומי ומה אתם מציעים לי לעשות במקרה כזה בפעם הבאה?
(ומבחינה מקצועית ג"כ איך הכי טוב לעשות עבודה כזו כבדה ומרובת תמונות (כל ילד בתפוח ושמו בעלה התפוח) בצורה שלא יהיה קובץ כבד כל כך??)

• הוסף לסימניות
מזדהה איתך לגמרי לגבי ההרגשה, אבל חוזה מסודר טרום התחלת העבודה היה פותר לך כניסה לכל מיני מקומות שקשה לצאת מהם אח"כ..

בקשר לכובד הקובץ תעבדי ביחסיות של 1/10 וכדו', מקטין את משקל הקובץ באופן משמעותי.

• הוסף לסימניות
כשאומרים חוזה עבודה הכוונה לחתום עם כל לקוח מזדמן??

• הוסף לסימניות
הכוונה לחתום על כל עבודה שהיא, גם אם הלקוח מזדמן לגמרי,
זה מגדיר מראש גבולות ומסייע גם לך וגם ללקוח.

• הוסף לסימניות
את רוצה להרוויח את הכסף ולשרוף לקוח? זכותך!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1241308:

יש לקוחות שלא נכללים תחת ההגדרה ״לקוח״, כי רואים מיד שלא כדאי לעבוד איתם לטווח הארוך,
אם מזהים לקוחות כאלו,
כדאי להשתדל כמה שיותר מהר להרויח את הכסף, ו״לשרוף״ ;) את הלקוח.... (או ליתר דיוק את הקשרים בינכם...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1241308:

זו בדיוק הנקודה.
זו בדיוק השאלה.
למעשה כלפיה ומולה אני הייתי פרית מאד, הודיתי בטעות שלי ותקנתי אותה והחזרתי לה מאה שקל בלי סיבה, באמת.
עד כמה צריך להיות פרייר כדי לא לשרוף לקוח שאני לא יודעת עד כמה היא תצטרך אותי שוב, בנ"א פרטי שאין לו הרבה הזדמנויות וצרכים לעבודה גרפית, ועוד שהיא אומרת לי שהכלה שלה בתחום רק שעכשיו היא לא יכלה לעשות את העבודה...
חוץ מזה, שיכול להיות שהייתי "מרויחה" לקוחה, אבל היא הייתה יודעת שאותי אפשר לסחוט כאוות נפשה.
אז זו השאלה? עד כמה???

• הוסף לסימניות
אם הסיפור הוא בדיוק כמו שאת מספרת, אז אין בעיה לשרוף כזה לקוח, ואדרבה זה מאוד כדאי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1241404:
בדיוק כמו שאת מספרת

השתדלתי לדייק
ועוד לא ספרתי מה הלך איתה במשך העבודה עצמה...

(אני בד"כ טיפוס שלא יוצא מכלי ולא צועקת על אנשים (זרים לפחות, ולקוחות בפרט...)
אבל היא כבר עלתה לי על הוריד באמת, ואחרי ימי הסיוט שעברתי איתה, זה לא יכול היה שלא לצאת על ראשה בהזדמנות הראשונה...)

• הוסף לסימניות
לדעתי אם אלו תיקונים קלים ויש לך זמן לעשות אותם, לפעמים כדאי להיות קצת אקסטרא כי בסופו של דבר אם היא תצא מרוצה השם שלך יצא טוב מזה ואולי היא תמליץ עלייך גם לאחרים. אבל אם היא כבר עצבנית ומבחינתה רק לסיים עם זה- תסיימי גם את, חבל על זמן ההשקעה.

• הוסף לסימניות
לא לא.
לכתחילה לא היה לי זמן לעבודה שלה, ודחפתי את זה בכוח בין דברים אחרים וקודמים של לקוח ותיק ומוצלח שאני חייבת לסיים לפני החג, ואני מספיק כולי חרטה עכשיו על השעות שבזבזתי עליה...

• הוסף לסימניות
אני חושבת דווקא שתפקיד גרפיקאית מקצועית זה לבדוק שכלום לא קטן
ואם זה קטן לידע את הלקוח שאולי יגדיל את גודל הקובץ וכו'
ואם עושים את זה מההתחלה כולם יוצאים מרוצים

ולדעתי זה שהיה חסר ילדים זה באחריות המאשר
כי בתכלס את לא מכירה את המשפחה הענפה

• הוסף לסימניות
לגבי הגודל - לי זה היה נראה בסדר.
והראיתי להם את זה בגודל הריאלי שזה היה אמור לצאת.

הילדים החסרים - הטענה היתה שלא היתה להם אפשרות לבדוק.
וספציפית למשפחה הזאת, אותה הם לא שלחו במייל אלא היא באה וישבה כאן ואמרה לי כמה ילדים אמור להיות, שמות וסדר גילאים. כך שבאמת היתה פה שכחה שלי.
השאלה אם באמת כל האחריות עלי, כי בדיוק בשביל זה הבאתי אותם, שיבדקו שהכל תקין. המחשב נתקע ולא היתה אפשרות בדיקה. אבל עדיין אם בנ"א מרגיש שלא היתה לו אפשרות לבדוק הוא אמור לבקש לבדוק זאת בכ"ז. (בעיקר שאח"כ כשהכל הסתדר היא באה שוב, ותמונות הילדים שלה היו מול עיניה במשך כמה דקות ולא שמה לב שחסרים שנים)
זו הנקודה הלא ברורה כאן.
וכן, האם האחריות שלי כל כך גדולה שגם מאה שקל של הדפסה אני צריכה לקחת על עצמי.
אבל זה שאלה לרב.

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שהאחריות של ה100 ש"ח זה עליך! היא צריכה לבדוק ולאשר! ככה זה בכל הדפסה!
נגיד אתם מזמינים הזמנה לחתונה בדפוס. הוא שולח לבדיקה, ורק אחרי ההדפסה אתם שמים לב שהתאריך לא נכון וכד'- אני לא מכירה דפוס שהולך להדפיס פעם שניה בחינם;)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלא רק לחתום בתחילה על כללים אלא גם לאשר את העבודה ליציאה לדפוס בכתב.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם
גם אם למקרה זה אין כבר תקנה.
בקשר למניעת מקרים נוספים, יש לי כרגע עצות זהב מועילות. תודה!!!

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את מה שכתבת שלא לקחת כסף על זה שהמחשב נתקע, את הבאת את הלקוח והמחשב שלך עשה פדיחה ואת רוצה עלך זה כסף אתמהה.

בריפרוף מה שהספקתי לקרוא אם הלקוח לא ראה את העבודה כמו שצריך בגלל שהמחשב נתקע, אז זה לא פיאר מצידך, ואת אשמה.
אבל אם למחרת קראת לו והוא לא רצה לבוא והזהרת אותו שזה על אחריותו, אז את קצת מוגנת.

• הוסף לסימניות
המחשב נתקע כשהוא הגיע. אבל זה היה בגלל העבודה שלו, שהיא מאד כבדה. ובד"כ המחשב שלי מתפקד מצויין.
רוב העבודה הם כן ראו ואת שארית העבודה ראו כשבאו אח"כ ואז המחשב כן זרם.

• הוסף לסימניות
סתם שאלה, למה לא להראות קובץ קל משקל, רק לצורך האישור?

לגבי שאלתך -
זו עבודה מורכבת, וחובה עלייך כבעלת קצוע לשים לב לכל הפרטים הקטנים, לעבוד לפי רשימה מסודרת ומומלץ גם לעבור על הרשימה מול אחד מבני המשפחה שממונה כאחראי לזה (ולא מול 3 או ארבעה, כי אז תמיד יש דברים שיפלו בין הכסאות)
זה דבר שלדעתי חשוב לומר להם מיד בהתחלה:
כדי להימנע מעגמת נפש - תחליטו מול מי אני עובדת ואיתה\ו אני סוגרת הכל.

לגבי הגהה - מקובל שאם הלקוח ראה ואישר את העבודה, ויש בה טעות כזו קריטית, אבל הוא אישר - אין לך אחריות לשלם לו על הדפסה. הרי בדיוק בשביל זה עושים הגהה. ולא מובן לי איך התפספסו 2 ילדים...
המעצבת אחראית על מה שבתחום שיפוטה - אם למשל יתברר שיש שכבה שברחה ממקומה ולכן יש צורך להדפיס שוב, או צל במקום לא נכון שהרס תמונה, או טקסט בלתי קריא כי הוא קטן מדי - זה באמת באחריותך.

בכל מצב הכי טוב זה טופס הזמנת עבודה מסודר, שמגדיר היטב.
ולא להתפתות להוציא עבודה ללא הגהה או אחרי הגהה חלקית. להתעקש עם הלקוח שאת לא לוקחת אחריות על ההגהה הסופית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1241749:
המחשב נתקע כשהוא הגיע. אבל זה היה בגלל העבודה שלו, שהיא מאד כבדה. ובד"כ המחשב שלי מתפקד מצויין.
רוב העבודה הם כן ראו ואת שארית העבודה ראו כשבאו אח"כ ואז המחשב כן זרם.

איזה מן תשובה זאת ?

את בזבזת לה המון המון המון זמן בגלל שיש לך מחשב שלא מתאים לעבודות שאת לוקחת, ואת כועסת עליה על חצי שעה ?

אם היית לי גרפיקאית שהיית דופקת לי שעה/שעתיים בגלל מחשב דפוק, לא הייתי אומר מילה, אבל אם אחר כך היא היתה מתחילה לנגן לי על העצבים שאין לה חצי שעה זמן בשביל לתקן פשלה שהיא עשתה ? הייתי כועס עליה עד לב השמים (כמובן, אחרי שניה הייתי עוצר בעצמי מלכעוס והייתי מחפש רעיון לדון לכף זכות)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה