כללי על מי האחריות???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1241965:
איזה מן תשובה זאת ?

את בזבזת לה המון המון המון זמן בגלל שיש לך מחשב שלא מתאים לעבודות שאת לוקחת, ואת כועסת עליה על חצי שעה ?

אם היית לי גרפיקאית שהיית דופקת לי שעה/שעתיים בגלל מחשב דפוק, לא הייתי אומר מילה, אבל אם אחר כך היא היתה מתחילה לנגן לי על העצבים שאין לה חצי שעה זמן בשביל לתקן פשלה שהיא עשתה ? הייתי כועס עליה עד לב השמים (כמובן, אחרי שניה הייתי עוצר בעצמי מלכעוס והייתי מחפש רעיון לדון לכף זכות)

איזה מן תשובה זאת?
רואים לפי תשובתך שלא קראת את כל מה שכתבתי וקבלת תמונה חלקית מאד.
המחשב שלי חזק ומתפקד בד"כ מעולה. והתיקון היה לוקח הרבה יותר מחצי שעה.
לא לקחתי לה כסף על הזמן שהמחשב נתקע, אבל גם לא לקחתי כסף על הזמן שבאה אח"כ.
זה שפספסתי שני ילדים זו טעות אנוש שיכולה לקרות לכל אחד. בעיקר כשהיא לחצה אותי מאד והתקשרה כל כמה דקות וטרטרה אותי מתי יהיה מוכן בשעה שקבענו זמן מוגדר מראש.
היו פה עוד הרבה דברים.
אבל עזבו, מסקנות לגבי פעמים הבאות קבלתי.
תודה לכל המגיבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1241954:
סתם שאלה, למה לא להראות קובץ קל משקל, רק לצורך האישור? - עד לאותו רגע זה זרם כרגיל ורציתי לעשות כמה תיקונים במקום אם יהיה צורך

לגבי שאלתך -
זו עבודה מורכבת, וחובה עלייך כבעלת קצוע לשים לב לכל הפרטים הקטנים, לעבוד לפי רשימה מסודרת ומומלץ גם לעבור על הרשימה מול אחד מבני המשפחה שממונה כאחראי לזה (ולא מול 3 או ארבעה, כי אז תמיד יש דברים שיפלו בין הכסאות)
זה דבר שלדעתי חשוב לומר להם מיד בהתחלה:
כדי להימנע מעגמת נפש - תחליטו מול מי אני עובדת ואיתה\ו אני סוגרת הכל.
עבדתי מול אחת, שהיא הנכדה אבל אבא שלה רצה לבוא לראות ג"כ את העבודה הסופית ובפעם השניה באה עם אמא שלה

לגבי הגהה - מקובל שאם הלקוח ראה ואישר את העבודה, ויש בה טעות כזו קריטית, אבל הוא אישר - אין לך אחריות לשלם לו על הדפסה. הרי בדיוק בשביל זה עושים הגהה. ולא מובן לי איך התפספסו 2 ילדים... כשאנשים מלחיצים חסרי סבלנות הכל יכול לקרות...
המעצבת אחראית על מה שבתחום שיפוטה - אם למשל יתברר שיש שכבה שברחה ממקומה ולכן יש צורך להדפיס שוב, או צל במקום לא נכון שהרס תמונה, או טקסט בלתי קריא כי הוא קטן מדי - זה באמת באחריותך.

בכל מצב הכי טוב זה טופס הזמנת עבודה מסודר, שמגדיר היטב.
ולא להתפתות להוציא עבודה ללא הגהה או אחרי הגהה חלקית. להתעקש עם הלקוח שאת לא לוקחת אחריות על ההגהה הסופית.

בכל מקרה, תגובתך הוסיפה לי, תודה!!

• הוסף לסימניות
אותי מעניין מה אמר הרב. שאלתם בסוף?

• הוסף לסימניות
לא שאלנו רב מוסמך אבל שאלנו ת"ח ענק שמצמצא בדיני ממונות ואמר שלדעתו אין שום חיוב מעיקר הדין
כיון שהאחריות על ההדפסה הינה על המדפיס בלבד וגם על ההגהה לא ברור שזה באחריותי אבל זה לא ברור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1242238:
לא שאלנו רב מוסמך אבל שאלנו ת"ח ענק שמצמצא בדיני ממונות ואמר שלדעתו אין שום חיוב מעיקר הדין
כיון שהאחריות על ההדפסה הינה על המדפיס בלבד וגם על ההגהה לא ברור שזה באחריותי אבל זה לא ברור

נו אז למה נתת לה 100 ש"ח :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1242238:

המדפיס?
איך הוא קשור לכאן? הוא לא אמור לדעת שיש טעות בקובץ.

לגבי מה ששאלתי על איך התפספסו שני ילדים -
השאלה שלי היא על הלקוחה, לא עלייך. הרי זה הילדים שלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לנדא;1241388:
יש לקוחות שלא נכללים תחת ההגדרה ״לקוח״, כי רואים מיד שלא כדאי לעבוד איתם לטווח הארוך,
אם מזהים לקוחות כאלו,
כדאי להשתדל כמה שיותר מהר להרויח את הכסף, ו״לשרוף״ ;) את הלקוח.... (או ליתר דיוק את הקשרים בינכם...)
אותי לימדו כלל ברזל שלשמור על לקוח קיים חשוב יותר מהבאת כמה לקוחות חדשים.
לא לחינם כל חברה מקפידה על נושא של "שימור לקוחות" גם במחירים שלא תמיד כלכליים.

הבעיה היא לא כל כך ב"לקוח" הנודניק, כמו שהוא גם "לקוח מלכלך"...
ובחזרה לנושא:
אם היה רק בעיה שהיא 100% בעיה של הלקוח, אז כאן אפשר לעמוד על שלנו באסרטיביות ולדרוש תשלום נוסף.
ברגע שיש כאן בעיה גם של הגרפיקאית, הייתי "מצ'פר את הלקוח בתיקונים נוספים "על הדרך" וזאת בתנאי שזה על גבול הטעם הטוב וזה לא גוזל זמן משמעותי ביחס לכל העבודה.

לקוח מרוצה - לקוח מפרסם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נ פלוס;1242691:
נו אז למה נתת לה 100 ש"ח :eek::eek::eek:

א. נתנו לפנים משורת הדין.
ב. נתנו לפני ששאלנו כי היה מאוחר בלילה ונלחצנו מכל העניין
ג. בסופו של דבר סכמנו על חצי חצי עם הלקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1242748:
המדפיס?
איך הוא קשור לכאן? הוא לא אמור לדעת שיש טעות בקובץ.

לגבי מה ששאלתי על איך התפספסו שני ילדים -
השאלה שלי היא על הלקוחה, לא עלייך. הרי זה הילדים שלה...

המדפיס = הלקוח שהלך עם הקובץ והדפיס בלי לבדוק.

הלקוחה זכרה את ילדיה כשהביאה תמונות. אבל כשראתה אותם מול עיניה לא שמה לב שחסרים שניים.
שאלתי אותה על זה, אז היא אמרה לי משהו על זה שבגיל 40 הראיה בקטן נחלשת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1242750:
אותי לימדו כלל ברזל שלשמור על לקוח קיים חשוב יותר מהבאת כמה לקוחות חדשים.
לא לחינם כל חברה מקפידה על נושא של "שימור לקוחות" גם במחירים שלא תמיד כלכליים.

הבעיה היא לא כל כך ב"לקוח" הנודניק, כמו שהוא גם "לקוח מלכלך"...
ובחזרה לנושא:
אם היה רק בעיה שהיא 100% בעיה של הלקוח, אז כאן אפשר לעמוד על שלנו באסרטיביות ולדרוש תשלום נוסף.
ברגע שיש כאן בעיה גם של הגרפיקאית, הייתי "מצ'פר את הלקוח בתיקונים נוספים "על הדרך" וזאת בתנאי שזה על גבול הטעם הטוב וזה לא גוזל זמן משמעותי ביחס לכל העבודה.

לקוח מרוצה - לקוח מפרסם.

מסכימה איתך מאד.
בכל זמן אחר הייתי מוותרת ועושה את זה.
אבל ערב חג ולחוץ לי גם ככה.
אני משתדלת לעשות מה שנראה לי נכון
ולהאמין בבורא עולם שישלח פרנסה.
חוץ מזה שאני חושבת שהכנות שלי מולה והאמינות ששדרתי, שאחרי שהיא ותרה, אני חזרתי אליה והודיתי בטעות וכו' ג"כ עושים משהו.
היו כאן טעויות שלי ולכן גם העליתי את השאלה כאן כדי לשמוע דעת עמיתים ומומחים וללמוד להבא.

(חוץ מזה שהיו כאן עוד כמה נקודות בסיפור שלא ספרתי עליהם, כל המהלך איתה מההתחלה היה לא מוצלח בלשון המעטה, היתה התערבות בוטה ונסיון להתערב בסדר יום שלי, לחץ וטרטורים, כך שבאמת היה קשה לי להתנהל מולה נכון, זה היה בגדר הקש ששבר את גב הגמל...)

ושוב תודה לכולם
זה מוסיף לי המון מכל הבחינות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1242751:
א. נתנו לפנים משורת הדין.
ב. נתנו לפני ששאלנו כי היה מאוחר בלילה ונלחצנו מכל העניין
ג. בסופו של דבר סכמנו על חצי חצי עם הלקוח.

מה שנקרא, גם ללקות וגם לאכול את חצי מהדג ובסוף גם לשלם...
לקוח שכזה לכאורה לא יחזור שוב, אפילו ששילמת לו חצי. חבל.

זה מסוג הדברים שנראה לי שעלולים לקרות לכל אחד ועצם הניסוי והט(ת)עיה בכאלה מקרים גורם לנו ללמוד לעתיד איך להתנהג בצורה טובה ונכונה יותר עם הלקוחות.

בהצלחה עם הלקוחות הבאים ובתפילה שלא יקרוס המחשב ושהעיניים של הלקוחות יעבדו טוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1241192:
.....
(ומבחינה מקצועית ג"כ איך הכי טוב לעשות עבודה כזו כבדה ומרובת תמונות (כל ילד בתפוח ושמו בעלה התפוח) בצורה שלא יהיה קובץ כבד כל כך??)
עבודה באינדזיין + PDF

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י wald;1242759:
מסכימה איתך מאד.
בכל זמן אחר הייתי מוותרת ועושה את זה.
אבל ערב חג ולחוץ לי גם ככה.
אני משתדלת לעשות מה שנראה לי נכון
ולהאמין בבורא עולם שישלח פרנסה.
חוץ מזה שאני חושבת שהכנות שלי מולה והאמינות ששדרתי, שאחרי שהיא ותרה, אני חזרתי אליה והודיתי בטעות וכו' ג"כ עושים משהו.
היו כאן טעויות שלי ולכן גם העליתי את השאלה כאן כדי לשמוע דעת עמיתים ומומחים וללמוד להבא.

(חוץ מזה שהיו כאן עוד כמה נקודות בסיפור שלא ספרתי עליהם, כל המהלך איתה מההתחלה היה לא מוצלח בלשון המעטה, היתה התערבות בוטה ונסיון להתערב בסדר יום שלי, לחץ וטרטורים, כך שבאמת היה קשה לי להתנהל מולה נכון, זה היה בגדר הקש ששבר את גב הגמל...)

ושוב תודה לכולם
זה מוסיף לי המון מכל הבחינות...

למדתי עוד משהו מעניין.
לא להתלהב מלקוח שאומר בתחילת השיחה שהוא יפרסם אותך ויביא לך הרבה לקוחות.

אחרי שמזהים לקוחות נודניקים שמחפשים "טופ" אבל לא יודעים להעריך ולתגמל את הזמן שהקדשת עבורם, פשוט לקבוע זמן מוגדר שבו אתה יכול לעשות את העבודה ובשום פנים ואופן, לא לשנות מסדר היום.
לומר "אני אעשה בשמחה, אבל זה יהיה רק שבוע הבא והמחיר הוא...
ללמוד להיות אסרטיביים.

• הוסף לסימניות
הצעה להבא, שתחסוך הרבה כאב-ראש ועצבים מיותרים.

א. בתוך החוזה לכלול סעיף שלאחר ההגהה האחרונה של הלקוח, בסיום העבודה הוא יאשר זאת בכתב - על גבי מסמך החוזה - בסופו.

ב. בסוף החוזה להקליד שורה - שהלקוח יחתום עליה שוב - לאחר ההגהה האחרונה שלו :

" הנני הח"מ ערכתי הגהה לסקיצה האחרונה של המוצר, ההגהה באחריותי ומצאתיה לשביעות רצוני .
שם..... תאריך..... חתימה......."

שיהיה חג שמח

.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה