- הוסף לסימניות
אני קוראת את האשכול ואני ממש ב ה ל ם!!!
ככה להכפיש ברבים את עבודתם הנפלאה של אנשים???? ועוד באתר הקורא לעצמו "חרדי"??
ככה לנסות להגדיל מעגל לקוחות ,סורי,אבל בצורה לגמרי ברורה....וללא בושה,
על ידי הכפשה של קבוצת אנשים ללא סיבה????
מה הסיפור???
במקרה, יצא לי לאחרונה, עקב שמחה במשפחתי לברר חזק על נושא צילום האירועים ואכן, קיבלתי המלצות רבות על צלמים פרטייים ו...............יקרים!!!!
קיבלתי המלצות ללא סוף על אחד המשרדים- "------"
ואני לא פראיירית! הלכתי ובררתי במשך שבועיים שלמים!!!
וזה היה שווה!,
השרות, האמינות, הרגשתי שאני מסכמת עם צלם שיש לו אבא ואמא ומישהו לוקח אחריות על האירוע שלי!!!!
צלם אחרי הכל הוא איש פרטי!!! הוא יחיד שהוא גם בן אדם,ויכולות להיות לו פאשלות!!
משרד זה משרד!!!!!
ב"ה הם היו אלוופים והיינו מרוצים עד הגג!!
יושבים איתך לפגישה ללא תשלום- לשמוע איך את\ה מעונינ\ת שיראה תיעוד האירוע שלך, ויש להם שאלון מפווווווווווורט ומקיף את כל הבעיות שיכולות לצוץ בענין הצלם והמסריט.
השרות מעל ומעבר!! הצלמים שלהם עובדים תותח!!! אין פשרות!
אני בטוחה שיש כאן עשרות משתתפי\ות הפורום שיוכלו להגיב בחום והצטרף למחאתי.
msphoto.....
חבל.
ככה לא קונים לקוחות, אין הצלחה על חשבון אחרים.
לכל אחד נקבע מי יהיו הלקוחות שלו.
ו......כן. זה לא בסדר שמשתמשים בשמך ללא רשות,זה חמור וגרוע והזווי
אבל- יש דרך לומר כל דבר!!!
כבר כתבתי וגם הסבירו אותי מצוין.. אני לא רואה צורך לומר שוב שבנושא הרמאויות אינני מכליל את כל משרדי התיווך.
וברשותך, לא אתייחס למשרד כזה או אחר באופן ספציפי.
חבל שאת נכנסת לשמות ספציפיים, זה עלול לדרדר את השיח למקומות שיגרמו למחיקתו.. (אני בהחלט מבין את זה שמשרדי תיווך מסוימים היו שמחים שהאשכול הזה יעלם)
את מנסה לגרור אותי לדבר ספציפית נגד גורם מסוים כדי שהנהלת פרוג תסכים סוף סוף למחוק את האשכול, מה שלא צלח לבינתיים למרות הלחצים הכבדים? לא מתכוון לעזור בזה.. סורי.
הייתי מעדיף להתרכז במה שפתחתי בו - להבהיר שמי שמחפש אותי שלא יאמין אם אומרים לו שאפשר להזמין אותי דרך צד שלישי.
אבל את גוררת אותי שוב לדבר על הנושא של 'מתווכים - כן או לא'.. וחבל כי זו לא המטרה המקורית של הנכתב.
אז אעשה זאת שוב, לצערי:
אני חוזר ואומר את דעתי המקצועית הלגיטימית (וכל אחד רשאי לחלוק עליה)
בשיטת התיווך יש מעלות וחסרונות
אם הלקוח מודע לחסרונות - אין שום בעיה.
אם מציגים לו מצג אוטופי כאילו יש פה רעיון חדשני שעובד רק לטובת הלקוח - הדבר איננו נכון. מה לעשות?
בהחלט ישנם משרדי תיווך שעושים עבודה יפה מאוד, נותנים ללקוח חווית שירות אישי, עיצוב מרהיב לאלבום, מחיר טוב ותחושת סיפוק כללית מצוינת
אבל הלקוח שוכח שהאדם היחיד שהוא לא פגש ולא דיבר איתו - זה הצלם שיצלם את החתונה בפועל..
אני רק מאיר את הנקודה הנסתרת שבין המשרד לצלם עצמו, שם לעיתים יש חריקות מסוגים שונים, ואם לדוגמא צלם מקבל שעה וחצי לצלם משהו שצריך לקחת שעתיים וחצי (נניח - סטודיו כלה ומשפחות) ונאלץ להתמודד עם מצב בלתי אפשרי בגלל שהמזכירה במשרד אמנם יודעת לתת שירות עם חיוך אבל לא מבינה מה קורה בשטח ופוחדת להכתיב ללקוח לו"ז ריאלי כי הוא ייבהל מהעלויות ויברח למשרד תיווך יותר זול.. והצלם חוטף את הלחץ הזה ונאלץ להתפשר בצילום וגם לקבל אחר כך על הראש.. לזה אני לא קורא 'טובת הלקוח' כי הוא בפירוש עלול להינזק, בין אם הוא שם לב לזה ובין אם לא
(ושוב אני אומר שיש בהחלט מקרים שזה כן יעבור חלק לשביעות רצון כולם!)
אז לומר 'אין פשרות' - זה פשוט מנותק מהמציאות
אגב, אם הלקוח רואה אלבומי דוגמא יפים של צלם שכבר לא עובד עם המשרד - מבהירים לו שזו בעצם אילוסטרציה..?
אני בכוונה נמנע מלתת דוגמאות מפורטות וציטוטים של שיחות עם צלמים שנמצאים בתוך הענין.. כי אני רוצה לשמור על רמת שיח נאותה.
ואני כותב זאת בזהירות רבה, ושותק יותר ממה שיש לי לכתוב.
בואי לא נכנס לזה.
ותמסרי ד"ש ל----
(אכן משרד תיווך רציני, נעים וברמה גבוהה יחסית למשרדים אחרים)
לסיכום:
לטעמי, שולחן חזק ואיכותי קונים אצל נגר, שולחן מעוצב וזול קונים באיקאה (ויש גם אחלה שניצל שם במסעדה)
לא מעט לקוחות שמתקשרים אלי ואומרים: אני מחפש צילום טוב במחיר מוזל, לא רוצים להשקיע על צילום פרימיום - אני מפנה אותם לצלמים זולים או למתווכים, זה מה שהם צריכים וזה מצוין!
כשאשתי ביקשה לקנות ספות לסלון - היא העדיפה לקנות ספות באיקאה, יפות ופרקטיות, לא מאוד חזקות, בידיעה שנצטרך להחליף אותן אחרי 5 שנים, הם עלו זול ואנחנו מרוצים מאוד! (לינק לסקרנים...)
אין לי שום בעיה עם בחירה כזו
אבל אם איקאה היו מנסים לטעון שזה תחליף מצוין לספות איטלקיות ל30 שנה.. זה היה בעייתי בעיני.
מה הצרכים שלך כלקוח?
אין לך הרבה הבנה בתחום ואתה מחפש תיעוד טוב במחיר נוח? לך לצלם זול או לתיווך, יש גם תיווך שיתן לך שירות נעים יותר מהממוצע, מצוין.
אתה רוצה לקבל את הטופ? לא טופ של מילים ושל חיוך, אלא מוצר ברמה הגבוהה ביותר? תיאום נכון, הקפדה על פרטים קטנים (עוזר צמוד, ציוד מתקדם, הגדלת ראש בלי עיגולי פינות), שירות מסור של הצלם בשטח, מחויבות אישית של הצלם כלפיך ואחריות על המוניטין שלו, ידיעה שאתה הלקוח היחידי שלו ביום הזה, בטחון בכך שכל מה שמעניין את הצלם בשטח זה למקסם את התועלת עבורך - שב עם הצלם הזה באופן אישי, תשמע מה יש לו לומר, תאם איתו (ולא עם צוות משרדי שלא נוכח באירוע ולא מצלם בפועל) את כל מה שחשוב לך, תשמע ממנו מה מסגרת הזמן ומה עוד הוא צריך כדי לייצר עבורך את המקסימום בשטח.
אז נכון, זה יעלה קצת יותר..
אם חיפשת את הזול - אתה מתאים לקטגוריה הראשונה (וזה לגיטימי לחלוטין! לומר שוב?)
רק אל תטעה לחשוב שאפשר גם לשלם מחיר מוזל וגם לקבל את המקסימום.
אגב, אני מהמקלים בחומרת הענין.. יש לא מעט שחושבים שכל המציאות הזו של תיווך היא מעוותת מיסודה ואין לה מקום, לשיטתם לקוח צריך לקבל שירות מאיש המקצוע ולא מגורם שלישי שמתיישב באמצע ו'סוחר בצלמים' כהגדרתם, וגודע את הענף שכל אנשי המקצוע יושבים עליו.
אני אומר: מילא, אם מדובר בשירות שלא מתיימר לשים בראשו את הכתר המקצועי שנטל מאנשי המקצוע האמיתיים, ונותן מענה למי שמחפש לסגור פינה. אבל כשזה הופך למשהו 'לכתחילה' - פה אני רואה צורך לומר את האמת, גם אם היא לא נעימה לאוזניים מסוימות.
אז תאשימי אותי בכל מה שתרצי, את דעתי אני אומר, מותר לחלוק עליה ולומר שאת חושבת שזה מושלםםםם לקבל שירות ע"י תיווך, זכותך.
להאשים אותי בנסיון להגדיל קהל לקוחות בצורה לא ראויה - קצת פחות זכותך
אני אנצל את הבמה לשלוח לקוחות דווקא לצלם אחר - דוד דנברג (מנהל פורום צילום) שהוא בדיוק מהסוג עליו אני מדבר, מקצוען, ממוקד, מקיף את כל מה שהלקוח צריך - גם אם הלקוח לא מבין בדקויות, ממליץ עליו תמיד.
ותקחו אותו באופן פרטי, כמובן, אם אתם רוצים להנות מתמורה מושלמת.
----------------
כבר שכחנו שמטרת האשכול היא נושא אחר לחלוטין - למנוע רמאויות והתחזויות כפי שאפילו אני מופתע לגלות מסיפורים של המגיבים..
אז אני רק מזכיר.
הנושאים החמים