עזרה על מתחזים ומאחזי עיניים.. זהירות!

• הוסף לסימניות
אני קוראת את האשכול ואני ממש ב ה ל ם!!!
ככה להכפיש ברבים את עבודתם הנפלאה של אנשים???? ועוד באתר הקורא לעצמו "חרדי"??
ככה לנסות להגדיל מעגל לקוחות ,סורי,אבל בצורה לגמרי ברורה....וללא בושה,
על ידי הכפשה של קבוצת אנשים ללא סיבה????
מה הסיפור???
במקרה, יצא לי לאחרונה, עקב שמחה במשפחתי לברר חזק על נושא צילום האירועים ואכן, קיבלתי המלצות רבות על צלמים פרטייים ו...............יקרים!!!!
קיבלתי המלצות ללא סוף על אחד המשרדים- "------"
ואני לא פראיירית! הלכתי ובררתי במשך שבועיים שלמים!!!
וזה היה שווה!,
השרות, האמינות, הרגשתי שאני מסכמת עם צלם שיש לו אבא ואמא ומישהו לוקח אחריות על האירוע שלי!!!!
צלם אחרי הכל הוא איש פרטי!!! הוא יחיד שהוא גם בן אדם,ויכולות להיות לו פאשלות!!
משרד זה משרד!!!!!
ב"ה הם היו אלוופים והיינו מרוצים עד הגג!!

יושבים איתך לפגישה ללא תשלום- לשמוע איך את\ה מעונינ\ת שיראה תיעוד האירוע שלך, ויש להם שאלון מפווווווווווורט ומקיף את כל הבעיות שיכולות לצוץ בענין הצלם והמסריט.
השרות מעל ומעבר!! הצלמים שלהם עובדים תותח!!! אין פשרות!
אני בטוחה שיש כאן עשרות משתתפי\ות הפורום שיוכלו להגיב בחום והצטרף למחאתי.
msphoto.....
חבל.
ככה לא קונים לקוחות, אין הצלחה על חשבון אחרים.
לכל אחד נקבע מי יהיו הלקוחות שלו.
ו......כן. זה לא בסדר שמשתמשים בשמך ללא רשות,זה חמור וגרוע והזווי
אבל- יש דרך לומר כל דבר!!!

כבר כתבתי וגם הסבירו אותי מצוין.. אני לא רואה צורך לומר שוב שבנושא הרמאויות אינני מכליל את כל משרדי התיווך.

וברשותך, לא אתייחס למשרד כזה או אחר באופן ספציפי.
חבל שאת נכנסת לשמות ספציפיים, זה עלול לדרדר את השיח למקומות שיגרמו למחיקתו.. (אני בהחלט מבין את זה שמשרדי תיווך מסוימים היו שמחים שהאשכול הזה יעלם)
את מנסה לגרור אותי לדבר ספציפית נגד גורם מסוים כדי שהנהלת פרוג תסכים סוף סוף למחוק את האשכול, מה שלא צלח לבינתיים למרות הלחצים הכבדים? לא מתכוון לעזור בזה.. סורי.

הייתי מעדיף להתרכז במה שפתחתי בו - להבהיר שמי שמחפש אותי שלא יאמין אם אומרים לו שאפשר להזמין אותי דרך צד שלישי.
אבל את גוררת אותי שוב לדבר על הנושא של 'מתווכים - כן או לא'.. וחבל כי זו לא המטרה המקורית של הנכתב.

אז אעשה זאת שוב, לצערי:
אני חוזר ואומר את דעתי המקצועית הלגיטימית (וכל אחד רשאי לחלוק עליה)
בשיטת התיווך יש מעלות וחסרונות
אם הלקוח מודע לחסרונות - אין שום בעיה.
אם מציגים לו מצג אוטופי כאילו יש פה רעיון חדשני שעובד רק לטובת הלקוח - הדבר איננו נכון. מה לעשות?

בהחלט ישנם משרדי תיווך שעושים עבודה יפה מאוד, נותנים ללקוח חווית שירות אישי, עיצוב מרהיב לאלבום, מחיר טוב ותחושת סיפוק כללית מצוינת
אבל הלקוח שוכח שהאדם היחיד שהוא לא פגש ולא דיבר איתו - זה הצלם שיצלם את החתונה בפועל..
אני רק מאיר את הנקודה הנסתרת שבין המשרד לצלם עצמו, שם לעיתים יש חריקות מסוגים שונים, ואם לדוגמא צלם מקבל שעה וחצי לצלם משהו שצריך לקחת שעתיים וחצי (נניח - סטודיו כלה ומשפחות) ונאלץ להתמודד עם מצב בלתי אפשרי בגלל שהמזכירה במשרד אמנם יודעת לתת שירות עם חיוך אבל לא מבינה מה קורה בשטח ופוחדת להכתיב ללקוח לו"ז ריאלי כי הוא ייבהל מהעלויות ויברח למשרד תיווך יותר זול.. והצלם חוטף את הלחץ הזה ונאלץ להתפשר בצילום וגם לקבל אחר כך על הראש.. לזה אני לא קורא 'טובת הלקוח' כי הוא בפירוש עלול להינזק, בין אם הוא שם לב לזה ובין אם לא
(ושוב אני אומר שיש בהחלט מקרים שזה כן יעבור חלק לשביעות רצון כולם!)

אז לומר 'אין פשרות' - זה פשוט מנותק מהמציאות

אגב, אם הלקוח רואה אלבומי דוגמא יפים של צלם שכבר לא עובד עם המשרד - מבהירים לו שזו בעצם אילוסטרציה..?

אני בכוונה נמנע מלתת דוגמאות מפורטות וציטוטים של שיחות עם צלמים שנמצאים בתוך הענין.. כי אני רוצה לשמור על רמת שיח נאותה.
ואני כותב זאת בזהירות רבה, ושותק יותר ממה שיש לי לכתוב.
בואי לא נכנס לזה.

ותמסרי ד"ש ל----
(אכן משרד תיווך רציני, נעים וברמה גבוהה יחסית למשרדים אחרים)

לסיכום:
לטעמי, שולחן חזק ואיכותי קונים אצל נגר, שולחן מעוצב וזול קונים באיקאה (ויש גם אחלה שניצל שם במסעדה)
לא מעט לקוחות שמתקשרים אלי ואומרים: אני מחפש צילום טוב במחיר מוזל, לא רוצים להשקיע על צילום פרימיום - אני מפנה אותם לצלמים זולים או למתווכים, זה מה שהם צריכים וזה מצוין!

כשאשתי ביקשה לקנות ספות לסלון - היא העדיפה לקנות ספות באיקאה, יפות ופרקטיות, לא מאוד חזקות, בידיעה שנצטרך להחליף אותן אחרי 5 שנים, הם עלו זול ואנחנו מרוצים מאוד! (לינק לסקרנים...)
אין לי שום בעיה עם בחירה כזו
אבל אם איקאה היו מנסים לטעון שזה תחליף מצוין לספות איטלקיות ל30 שנה.. זה היה בעייתי בעיני.

מה הצרכים שלך כלקוח?
אין לך הרבה הבנה בתחום ואתה מחפש תיעוד טוב במחיר נוח? לך לצלם זול או לתיווך, יש גם תיווך שיתן לך שירות נעים יותר מהממוצע, מצוין.
אתה רוצה לקבל את הטופ? לא טופ של מילים ושל חיוך, אלא מוצר ברמה הגבוהה ביותר? תיאום נכון, הקפדה על פרטים קטנים (עוזר צמוד, ציוד מתקדם, הגדלת ראש בלי עיגולי פינות), שירות מסור של הצלם בשטח, מחויבות אישית של הצלם כלפיך ואחריות על המוניטין שלו, ידיעה שאתה הלקוח היחידי שלו ביום הזה, בטחון בכך שכל מה שמעניין את הצלם בשטח זה למקסם את התועלת עבורך - שב עם הצלם הזה באופן אישי, תשמע מה יש לו לומר, תאם איתו (ולא עם צוות משרדי שלא נוכח באירוע ולא מצלם בפועל) את כל מה שחשוב לך, תשמע ממנו מה מסגרת הזמן ומה עוד הוא צריך כדי לייצר עבורך את המקסימום בשטח.
אז נכון, זה יעלה קצת יותר..
אם חיפשת את הזול - אתה מתאים לקטגוריה הראשונה (וזה לגיטימי לחלוטין! לומר שוב?)

רק אל תטעה לחשוב שאפשר גם לשלם מחיר מוזל וגם לקבל את המקסימום.

אגב, אני מהמקלים בחומרת הענין.. יש לא מעט שחושבים שכל המציאות הזו של תיווך היא מעוותת מיסודה ואין לה מקום, לשיטתם לקוח צריך לקבל שירות מאיש המקצוע ולא מגורם שלישי שמתיישב באמצע ו'סוחר בצלמים' כהגדרתם, וגודע את הענף שכל אנשי המקצוע יושבים עליו.
אני אומר: מילא, אם מדובר בשירות שלא מתיימר לשים בראשו את הכתר המקצועי שנטל מאנשי המקצוע האמיתיים, ונותן מענה למי שמחפש לסגור פינה. אבל כשזה הופך למשהו 'לכתחילה' - פה אני רואה צורך לומר את האמת, גם אם היא לא נעימה לאוזניים מסוימות.

אז תאשימי אותי בכל מה שתרצי, את דעתי אני אומר, מותר לחלוק עליה ולומר שאת חושבת שזה מושלםםםם לקבל שירות ע"י תיווך, זכותך.
להאשים אותי בנסיון להגדיל קהל לקוחות בצורה לא ראויה - קצת פחות זכותך

אני אנצל את הבמה לשלוח לקוחות דווקא לצלם אחר - דוד דנברג (מנהל פורום צילום) שהוא בדיוק מהסוג עליו אני מדבר, מקצוען, ממוקד, מקיף את כל מה שהלקוח צריך - גם אם הלקוח לא מבין בדקויות, ממליץ עליו תמיד.
ותקחו אותו באופן פרטי, כמובן, אם אתם רוצים להנות מתמורה מושלמת.

----------------

כבר שכחנו שמטרת האשכול היא נושא אחר לחלוטין - למנוע רמאויות והתחזויות כפי שאפילו אני מופתע לגלות מסיפורים של המגיבים..
אז אני רק מזכיר.

• הוסף לסימניות
מה הסיפור???
במקרה, יצא לי לאחרונה, עקב שמחה במשפחתי לברר חזק על נושא צילום האירועים ואכן, קיבלתי המלצות רבות על צלמים פרטייים ו...............יקרים!!!!
קיבלתי המלצות ללא סוף על אחד המשרדים- "-------"
וזה היה שווה!,
השרות, האמינות, הרגשתי שאני מסכמת עם צלם שיש לו אבא ואמא ומישהו לוקח אחריות על האירוע שלי!!!!
משרד זה משרד!!!!!

יושבים איתך לפגישה ללא תשלום- לשמוע איך את\ה מעונינ\ת שיראה תיעוד האירוע שלך, ויש להם שאלון מפווווווווווורט ומקיף את כל הבעיות שיכולות לצוץ בענין הצלם והמסריט.
msphoto.....
חבל.
קראתי הכל,
ואני בהלם מהתגובה הזו,
האיש לא מחפש לקוחות
ככה לנסות להגדיל מעגל לקוחות
ממש לא לזה הוא התכוון,
האיש מבוקש בשוק,
ועובדה מכמה סיפורים שהובאו לעיל,
גם אני לקחתי מתווך שהבטיח שהצלם הוא מאיר שבח.
קצת יותר משבוע אחרי החתונה שלחתי למאיר מייל בשאלה מתי אקבל את התמונות, ורק אז נודע לי שלא הוא היה הצלם.... @msphoto זוכר?
זה סיפור טרי, התחתנתי לפני חודשיים. לא ידעתי אם לצחוק או לבכות :(
דווקא התמונות יפות, בעיני, אבל זה עדיין מכעיס מאד. מאד.
ועוד אחד
וואי.
ליבי איתך.
אמא שלי הזמינה אותך לפני שנים רבות מול מתווך.
ופעמים רבות ללא התיווך.
בחתונה האחרונה פנתה לתיווך שהציע אותך במחיר מוזל.
הגיע צלם לחתונה, אמא שלי אומרת לו אתה לא שבח.
הוא עונה לה: מצטער, הוא חולה ולא רצה לדפוק אתכם אז הוא שלח אותי....
והיות והוא מבוקש מאוד וכולם רוצים אותו הוא מתריע מפני התחזויות,
אודה על האמת, בהתחלה ברגע הראשון זה היה נראה לי כאקט שיווקי, ולאחר קריאת כל האשכול, ממש לא היה נראה לי בכלל שיווקי, אלא לידע את הציבור "תזהרו גם בשוק הזה יש נוכלים ויש ישרים"
אבל מה שבעיקר קומם אותי בתגובה שלך כאילו המתווכים הם עם ישר שאסור לדבר עליהם,
יש מתווכים שיגידו לך א ב ג ד וזה יהיה באמת כמו סרגל א ב ג ד
ויש מתווכים ש/יגידו א ב ג ד וזה יהיה בכלל ה ו ז ח
כמו שבתיווך דירות יש ישרים ויש נוכלים גם בצילום חתונות יש נוכלים ויש ישרים
הנושא העיקרי כאן בכל האשכול הוא מודעות!!!!
הנושא המשני הוא שמאיר שבח ( @msphoto ) לא עובד עם שום משרד תיווך
ולא עניין של פרסום אלא יותר עניין של ידע הציבור ויזהר!!!

ביום שהבד"צ מפרסמים הודעה בעיתון של ידע הציבור ויזהר שבמוצר ... של חברת .... יש בעיה ואין להשתמש בו זה גם נקרא "פרסום"? זה גם נקרא הכפשה של חברות אחרות (בפרט שכאן לא הוזכר כלל שם של מישהוא אחר)
ממש ממש לא!!!
ו......כן. זה לא בסדר שמשתמשים בשמך ללא רשות, זה חמור וגרוע והזווי
ולדעתי זה הטקסט היחיד שהיה צריך להיות מודגש בכל ההודעה

• הוסף לסימניות
היו כמה באשכול כמה נקודות שהם סופר חשובות.
א. שמאיר לא עובד עם תיווך, וזה דבר שצריך להיות מפורסם, בעיקר בגלל הסיפורים ששומעים.
ב. שלפני שנכנסים לתיווך צריך לדעת את רמת האמון שלו, ובעיקר מעלות מול חסרונות. ומאיר ועוד העלו כאן נושאים סופר חשובים, ונכון שכל אחד ידע אותם.
ג. מאיר הדגיש לא פעם... שיש משרדי תיווך מעולים, וזה טוב לדעת את זה.

ואגב - נושא התיווך הוא לא רק בהקשר של צילום, צריך לדעת את התועלת מול מחיר מול עוד פרמטרים כאשר הולכים לתיווך, יש לזה מעלות ויש לזה להפך.
ולא פעם זה כן שווה את המחיר.

• הוסף לסימניות
מה הסיפור???
קיבלתי המלצות ללא סוף על אחד המשרדים- "--------"
וזה היה שווה!,
משרד זה משרד!!!!!

msphoto.....
חבל.
לא, כי הדרך שלך לומר דברים היא אחת הטובות פשוט.
להתלהמות הזאת כן יש סיבה? או רק לדיבור המכובד בהבהרת דברים שנוגעים לו אישית אין מקום?!!
גם אם הם היו טובים, זה עדיין לא אומר שמה שהוא סיפר פה הוא לא נכון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
עד שבציבור שלנו לא יעכלו כי טוב=כסף
אנחנו ניפול בפח שוב ושוב.

יחשוב כל לקוח לעצמו לפני שהוא הולך לרכוש מוצר או שירות:
אף אחד לא פתח עסק כדי לעשות גמ"ח (גם אם קוראים לזה נתיב/יש/אהבת חסד)
ואם אפשר להרויח על חלב 1.5₪ אין סיבה שמישהו יסכים להרויח רק 1 ₪.
עד כאן נכון?
עכשיו השאלה הבאה,
למה בחנות ××× המחיר יותר זול?
ולז יש כל מיני תשובות : פרסומת, שכירות זולה לשטח החנות, חלב מקולקל וכד'.
תבדקו טוב מה התשובה לגבי החנות הזו
ואצל צילום ודפוס זה יכול להיות מקצועיות, ותק, עובד בשחור וכד'
תחליטו לעצמכם אם הסיבה הזו מפריעה לכם או לא
ותרכשו את חפצכם.

אבל, לא נאמין לרגע שההוא "סתם" יותר זול כי הוא פרייאר.
את זה יש רק אצל הערבים..
וגם שם מגלים שהכל חיקוי עלוב.

• הוסף לסימניות
ואיזה מהלך גרוע זה להכניס שם מסויים לאשכול כזה.
יש פה דיון על משרדי תיווך צלמים, יש פה בעיקר ביקורת על מקרה מסויים ושלילי כלפי @msphoto עם תוספת עובדות, תמיכה והזדהות ציבורית לטובת ההגינות. להכניס לאשכול כזה שם מסויים, גם אם למטרה חיובית, זאת טעות שיווק איומה.
בזיכרון של אנשים שם המשרד יקפיץ את רוח האשכול, את הפרטים החיוביים לא יזכרו ולא יאמינו בטח כשזה נכתב עם כל כך הרבה סימני קריאה וממשתמש בודד. חבל. זה לא מגיע למשרד הגון

ולנושא האשכול
מאיר מתמודד עם מצב מתסכל, מזדהה ומשתתף איתו.
וכמו שגם הוא הבהיר, זה לא כל משרדי התיווך, מקווה שגם לא רוב, אבל יש מקומות שזה המצב.

מקרה שקרה לי לאחרונה. משפחה התקשרה לברר על חתונה, אחרי ששלחתי דוגמאות ומחיר, פנה אליהם משרד תיווך והציע את שירותיו, הם אמרו שהם באמצע לברר איתי, המשרד אמר להם שאפשר לסגור אותי דרכו בזול יותר. הם סגרו עם המשרד. כשהמשרד ניסה לסגור איתי ולאור לקחי העבר בררתי באגביות איפה האירוע וסרבתי לסגור עם המשרד. מפה והלאה לא הייתי מעורב, עד שבוע אחרי החתונה. אב הכלה התקשר לשמוע אם כבר החלמתי ?! שאלתי מה קרה לי והוא סיפר שאני מרותק למיטה בגלל כאבי גב כתוצאה מנפילה מסולם ... אמרתי לו שתודה להשם הזוועה הזאת לא קרתה. הסתבר שכבר באירוע הוא חשש כשסופרו לו המעשיות, כשהם התגברו בהמשך הוא היה חייב לברר האם באמת נפצעתי. וזה לא המקרה היחיד כמובן.
לפני חודשיים מישהי התקשרה לברר על חתונה לבת נוספת, בררתי מה השם ולא זכרתי אותם, שאלתי באיזה אולם ועדיין לא נזכרתי, והם התעקשו שאני זה שצילמתי בחתונה של הבת הקודמת לפני חצי שנה. פתחתי יומן, ועדיין, לא הכרתי ... אחרי כמה דקות שיחה הסתבר שמשרד מכר להם צלם אחר בשם שלי. הם היו מרוצים ממנו ב"ה והפנתי אותם לאותו צלם שצילם עבורם.
והמקרים הגרועים יותר זה כשיש למשרד תקלה, נמחק חומר, או אין תזרים מזומנים לשלם לצלם ולכן התמונות לא מועברות למשרד. ומפילים את זה על הצלם, לצלם נמחקו התמונות, הוא עדיין מתעכב ... כי למה לא לשרוף רק את השם שלו ...
ושוב להבהיר זה לא כל המשרדים, אבל יש כאלה.

ועוד מילה על משרדי תיווך.
הקיום שלהם הכרחי, יש לקוחות שיעדיפו עבודה מולם, בגלל מחיר או צורת הגשת שירות מסויים. ויש גם הרבה מאוד צלמים שיעדיפו לעבוד מולם, אין את כאב הראש של שיווק (שלא קיים בשוק המקצועי), אין את ההתעסקות המשרדית מול לקוחות, אין צורך לדאוג לצוות ולתשלומים. השוק חייב את הגיוון, והקיום שלהם מבורך.
אבל צודק מאיר שאצל רוב נותני השירות כשזה לא מול לקוח פרטי, אין את הרגש המחייב מול בן אדם, ובסוף כולנו בני אדם ורמת הרגש והחיבור תלויה ברצון פנימי, וכן, גם בתמורה והערכה שנותנים לצלם כאדם ולא כנותן שירות למשרד.
צלם שיודע שאת הפירגון על התוצאה רק המשרד יראה יש פחות מוטיבציה להגדיל ראש מעבר למחוייב.
ושוב, זה לא כל משרד וכל צלם, ובטח לא משהו שלקוח חייב לחוות, אבל מהצד השני ומהיכרות עם השוק הזה מצד הצלמים, זה המצב. בעבודת פרילנס יש פחות אחריות ודאגה לשלמות האלבום, כי לא היוצר הוא זה שחתום על היצירה. ולצילום טוב או טוב יותר אין הגדרה מעשית, זה נתון לפרשנות ולדינמיקה של היוצר, באווירה וחיבור.

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
אז גם אני קראתי את האשכול וגם קצת השתוממתי (זכותי)
ניסיתי לעשות מעט סדר בדברים ללקוחות שאולי לא בדיוק יודעים מה עושים להם משרדי התיווך (או בכל אופן מה הם אמורים לעשות להם : )

לענייננו:
מסתבר שמאיר שבח הצלם האגדי (הוא באמת תותח!!) עבד עד לאחרונה עם משרדי תיווך.
משרד התיווך העלה אותו למקום מאוד גבוה של תודעת שירות ומקצועיות, אל תחשבו לרגע שמשרד תיווך רוצה רק את הכסף שלכם, הוא במקרה רוצה גם שאתם תהיו הכי מרוצים, (חוץ מכמובן ממשרדי תיווך לא אמינים - וזה כמו בכל תחום ואין מה לתהות...עיין ערך המרצה)
מי שמעז לפתוח משרד לתיווך צלמים משקיע בכך המווון ע"מ לתת ללקוח את התוצר המושלם.
יש להם את התנאים לכך (מה שאין לצלמים שעובדים באופן פרטי וכך לומדים הצלמים מיהו לקוח ומהי בכלל תודעת שירות כי לא כל צלם שיודע לצלם יודע גם איך להתנהל מול כלה וחתן ושתי משפחות מרוגשות שרוצות לתעד ה כ ל !!
והצלם לא תמיד זמין במיוחד בשעות הפוריות של הלילה... ומשרד התיווך עושה זאת עבורו בנאמנות.

לאחר שהצלם מרגיש שהוא יודע, הוא יכול לצאת לעבוד בשיטת 'עשה זאת בעצמך' לא אפרט כאן אך רשימת הצלמים שעבדו כך בתחילה והם רבים :rolleyes:
הצלם באמת מקבל מעט פחות אם הוא היה מצלם מתחילה רק פרטי
אך מי היה מעלה אותו על נס כ"כ גבוה אילולא אותם משרדי תיווך??

ותופתעו לשמוע כי לא כולם כך.
כיום בשנת 2019 ישנם צלמים רבים שמבינים שהם צריכים מישהו שיעזור להם לתת שירות מקצועי באמת בכל המובנים
הם יתנו את הצילום המקצועי והתפקוד בשטח וצוות משרד יתן להם את כל שאר הירקות..
תופתעו לשמוע שישנם משרדי תיווך מצליחים מאוד שעובדים רק עם צלמים מהשורה הראשונה!!
וכמו בכל תחום, יש גם את ה'לא אמינים'

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שלום לכולם
אז גם אני קראתי את האשכול וגם קצת השתוממתי (זכותי)
ניסיתי לעשות מעט סדר בדברים ללקוחות שאולי לא בדיוק יודעים מה עושים להם משרדי התיווך (או בכל אופן מה הם אמורים לעשות להם : )

לענייננו:
מסתבר שמאיר שבח הצלם האגדי (הוא באמת תותח!!) עבד עד לאחרונה עם משרדי תיווך.
משרד התיווך העלה אותו למקום מאוד גבוה של תודעת שירות ומקצועיות, אל תחשבו לרגע שמשרד תיווך רוצה רק את הכסף שלכם, הוא במקרה רוצה גם שאתם תהיו הכי מרוצים, (חוץ מכמובן ממשרדי תיווך לא אמינים - וזה כמו בכל תחום ואין מה לתהות...עיין ערך המרצה)
מי שמעז לפתוח משרד לתיווך צלמים משקיע בכך המווון ע"מ לתת ללקוח את התוצר המושלם.
יש להם את התנאים לכך (מה שאין לצלמים שעובדים באופן פרטי וכך לומדים הצלמים מיהו לקוח ומהי בכלל תודעת שירות כי לא כל צלם שיודע לצלם יודע גם איך להתנהל מול כלה וחתן ושתי משפחות מרוגשות שרוצות לתעד ה כ ל !!
והצלם לא תמיד זמין במיוחד בשעות הפוריות של הלילה... ומשרד התיווך עושה זאת עבורו בנאמנות.

לאחר שהצלם מרגיש שהוא יודע, הוא יכול לצאת לעבוד בשיטת 'עשה זאת בעצמך' לא אפרט כאן אך רשימת הצלמים שעבדו כך בתחילה והם רבים :rolleyes:
הצלם באמת מקבל מעט פחות אם הוא היה מצלם מתחילה רק פרטי
אך מי היה מעלה אותו על נס כ"כ גבוה אילולא אותם משרדי תיווך??

ולסיכומו של עניין:

אולי נתמקד בשורה הזו וכך נבין שאולי מתחילה מאיר שבח היה צריך לכתוב בראש האשכול
פרסום מאושר :)
אחרי הכל, הוא יצא עכשיו לעבוד כפרטי,
המון הצלחה!!
התגובה שלך לא סותרת את דבריו.
בטוח שיש לו הכרת הטוב למקום שבו היה לו קשר עסקי, מקדם. זה לא סותר את זה שיש מקומות שעושים לו היום עוול, ומטרת האשכול היא ליידע ולהזהיר את הציבור ממקרים כאלה.

ואגב מתגובתך משרד התיווך נפסדים, עשית רושם שמשרדי התיווך נותנים לצלמים מתחילים לעשות את הסטאז' ולהתגלח על לקוחות, לצבור את הידע לאט ואחרי שצלם מתקדם הוא עוזב ובוחר לעבוד לבד. זה גם לא נכון ובעיקר פוגע במי שאתה מנסה לגונן עליו

• הוסף לסימניות
חלילה שלא תצא תקלה תחת מקלדתי.
אכן, זה ממש ממש לא סותר
לצלמים מתחילים לעשות את הסטאז' ולהתגלח על לקוחות,
\

משרדי התיווך לא נותנים להתגלח! הם נותנים צ'אנס לצלמים שאם היו מנסים להיכנס לשוק בעצמם לעולם היו בינוניים...
אני מסכימה ב100% שצלם שסיים את תקופת ההתנסות שלו כצלם מקצועי ויכול עכשיו ללכת וגם להיות נחמד בעצמו מול לקוחות פרטיים (וזה בכלל לא קל) ז כ ו ת ו !!
בסך הכל עשיתי סינטזה פשוטה.

אבל - - - -
מכאן ועד ללכת ולזרות חול בעיני אנשים שסך הכל רוצים תיעוד נחמד וטוב עם פחות טרטורים ולבוא לספר להם שמשרדי תיווך הם שקרנים רמאים ושולחים מישהו שלא למד להחזיק מצלמה...

(וכבר כתבו כאן באשכול על משיהי שבסוף דווקא היתה מרוצה!!)
אנשים היום ועם לא מספיק מבינים במקצועיות, הם מבינים בשירות
ומי שכן רוצה מקצועיות, אבל באמת
יפנה לבדו לרבינסקי...

ואכן, משרדי התיווך עובדים מאווווד קשה ע"מ לכסות את עצמם.

• הוסף לסימניות
@מריונטה, בעיני התגובה שלך פוגענית מאד.
גם בעיני.
מאיר שבח פתח את האשכול על מנת להרתיע על תופעה פסולה וחמורה, שהרבה כאן מזדהים איתה, וכותבים שהיו להם ספורים דומים.
והנסיון להציג אותו כאחד שמנסה לעשות פרסום על חשבון משרדי התיווך הוא מגוחך.

• הוסף לסימניות
@מריונטה
ודאי שיש משרדים טובים (הפותח ציין זאת בעצמו)
אני עצמי פניתי למשרד תיווך והייתי מרוצה מאד,
מהם ומהצלם.
הסיפורים - האמיתיים - שסופרו כאן,
על סיכום של צלם א' ושליחה של צלם ב',
פלוס סיפור כיסוי שיקרי למה לא הגיע צלם א',
הם שערוריה והתנהלות לא הגונה שפוגעת גם בלקוחות וגם בצלם ה'פצוע' ש'נבצר ממנו להגיע'.
לא ברור לי איך משתי העובדות האלו יחד יצרת הודעה שפוגעת אישית בפותח האשכול,
זה לא ראוי.

• הוסף לסימניות
והנסיון להציג אותו כאחד שמנסה לעשות פרסום על חשבון משרדי התיווך הוא מגוחך.
אז תצחקי... :p

הם שערוריה והתנהלות לא הגונה שפוגעת גם בלקוחות וגם בצלם ה'פצוע' ש'נבצר ממנו להגיע'.
לא ברור לי איך משתי העובדות האלו יחד יצרת הודעה שפוגעת אישית בפותח האשכול,
זה לא ראוי.
שערוריה...
אם יש למישהו בעיה עם משרד מסוים ע"פ דין (ביררתי!!) מותר לו לפרסם את שמו ברבים ע"מ למנוע נזק ללקוחות אחרים
מכאן לצאת עם הודעה כאילו כל משרדי התיווך רמאים ושמים את רבינסקי כצלם הבית - שקר גס.
נראה כמה זמן ייקח לצופי האשכול להבין ולהפנים שיש משרדי תיווך שעושים את מלאכתם נאמנה +
ולא רק שולחים צלם סטאז'ר במקום שבח שהיה חולה...

• הוסף לסימניות
מה זה היום?
הוא עזב משרד תיווך לפני שבוע בדיוק!!
כחבר שלו אני לא מכיר את הנתון המעניין הזה ?
את מכירה את הנתון הזה מצד משרד התיווך כנראה, זה קצת או הרבה מסביר את רוח הכתיבה.

ולגבי תוכן דברייך, היום זה בחודשים או שנים אחרונות

• הוסף לסימניות
ממש לא
מוזמנת לפנות אליו באישי
לפני שבוע הוא ביטל את החוזה ויצא לדרך חדשה ------....

אתה חסר בושה.

אם אי פעם חשבתי שאפנה למשרד תיווך, ההודעות שלך עושות שירות דוב לכל משרדי התיווך באשר הם.

• הוסף לסימניות
ממש לא
מוזמנת לפנות אליו באישי
לפני שבוע הוא ביטל את החוזה ויצא לדרך חדשה כשהוא רוכב על משרדי התיווך....
יש לך אולי איזה גילוי נאות?
נשמח לדעת מה הקשר שלך למשרדי התווך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....