עזרה עצומה: הארכת חופשת הלידה בישראל.......

טוב,
אז אין לענין סוף.
המעסיקים הקטנים מתקטננים על כל שקל.
הם כבר עכשיו מעדיפים שלא להעסיק: נשים חרדיות,השים חילוניות בגיל הפוריות,גברים עד גיל 40,מבוגרים שנוטים לחלות...
בדיוק על זה האשכול,
על מעסיקים קטנים!
אכן אצל מעסיק גדול - אין הרבה בעיות,
ויש הרבה נשים חרדיות שעובדות במקומות קטנים- המוון!
ואף אחת לא רוצה שהן תפגענה,
ולא, מעסיק קטן לא חייב להיות חרדי,
יכול להיות גם חילוני...
ונכון שהוא ראוה את הכל מהחור של הגרוש, ומה הוא יעשה שהגרוש שלו לא ככ"כ רחב???
ולא לכל אחת יש את האופציה לבחור אם לעבוד במקום קטן או במקום גדול מכיל ומפנק..

נ.ב. יכול להיות גם מצב של מעסיק גדול, אבל יש לו לדוג' סה"כ 3 מנה"ח לחברה כולה,
ואז הוא כן יעשה את השיקול - לא השיקול הכספי, אלא את השיקול של העדרות לזמן ניכר בעבודה...

לא קראתי את כל התגובות, אבל..
ראשית כל, אתם מדברות הרבה על חשיבות גידול התינוק ביחס לכסף, אז לידיעתכם החוק מאפשר להאריך עד חצי שנה את חופשת הלידה ללא תשלום. אז הנה, אתן יכולות להאריך לא רק שבועיים שלושה אלא עד חצי שנה!! מה הבעיה? שלא תקבלו על זה כסף? התינוק חשוב יותר, לא?
אלא מה?! הוא חושב יותר מהכסף של הבוס שלכן ושל המדינה שלכן.
מי שבאמת מרגישה שעוד שבועיים שלושה עם התינוק חשובים יותר מכסף אז יכולה לממש את רצונה.

וכעת מבחינה מעשית, מידיעה אני אומר לכם שכבר היום הרבה מאד בוסים שוקלים פעמיים שלש וארבע את התועלת בלקיחת עובדת חרדית (נאמנות/חריצות) אל מול "הבעיה" (מבחינתם) של יציאות די תכופות לחל"דים. זה גורר עלויות מאד כבדות למעסיק. ראשית כל הוא ממשיך להפריש לפנסיה כל התקופה הזו ומדובר בסכומים של אלפי שקלים. הוא צריך להביא מישהי שתמלא את מקומה, שזה כולל הכשרה שלה שזה אלפי שקלים (ולפעמים עשרות אלפי שקלים), ואח"כ הרבה פעמים הוא תקוע עם אותה מחליפה כי הוא לא ימצא מישהי שתבוא רק ל4 חודשים, וגם אחרי שחזרת מחל"ד יש עוד 5 חודשים עוד מישהי שיוצאת לחל"ד... והמשלימה שלו היא לא יויו אז הוא משלם עוד 5 חודשים משכורת סתם לכיף...

אלו דברים שקורים המון ומתסכלים מעסיקים נורא! (וכנסו רגע לנעליים שלהם במקום לנעליים של הבייבי, אפשר ממש להבין אותם).

כל זה חוץ מחוסר היציבות שנגרם למשרד בעקבות חלופת תפקידים שכיחה וזה ג"כ דבר שפעמים מסב נזק מקצועי ממש למשרד.

מדברים הרבה על כך שבמשק לנשים מאד קשה להתקבל למקומות עבודה, הרבה יותר מאשר לגברים, וגם קשה להם להתקדם במקומות שהם נמצאות. למה אתם חושבות שזה קורה? הרי הם לא פחות חרוצות מהגברים, לא פחות מוכשרות וגם לא פחות אמינות.. אז למה??
התשובה היא בדיוק מה שכתבתי. כשמקבלים אשה לעבודה זה גורר הרבה מאד עלויות כבדות בנוסף לחוסר יציבות. אותו דבר בקידום תפקידים, מעדיפים לקדם מישהו יציב יותר מאשר מישהי שיודעים שהיום היא פה אבל מחר מי יודע....

חוץ מזה, שיהיה ברור, הכסף הזה לא מגיע סתם. מישהו צריך לשלם אותו. והמישהו הזה זה אנחנו. אתן או אחרים/ות. ואולי אין להם תינוקי חמוד בבית כרגע וזה לא נראה להם שמה.. ברור שהם חייבים עכשיו לשלם את זה.... אבל בסוף אנשים משלמים את זה.
לא כל הנשים עובדות במשרדים
יותר נכון המיעוט מהנשים עובדות במשרדים
יש עוד הרבה סוגי עבודות בעולם

אף אחד לא הזכיר פה את החופשות שנשים וגברים חילוניים נוהגים לקחת ,כמו טיסות לחו"ל (לשבועיים ואף יותר) יותר מפעם אחת בשנה
חופשים בקיץ להיות עם הילדים (שבועיים ואף יותר...)
הם לא עושים את החשבון אם נשאר לי יתרת ימי חופש או לא, מקסימום ירד מהמשכורת

מעניין אם גם את זה המעסיק הקטן או הגדול לוקח בחשבון שהוא מקבל עובד או עובדת לעבודה...

ואני יגיד יותר מזה, מרוב שהעובדות החרדיות כל כך מסורות והמעסיקים התרגלו לזה כל חריגה הכי קטנה מלווה בהרמת גבה כמו, אם לקחתי כמה ימי מחלה ולא אחד שתיים...(בעלך לא עובד, למה הוא לא נשאר???)
אם לא חזרתי בדיוק אחרי 15 שבועות אלא החלטתי לקחת עוד חודש לדוגמא ( מאיפה את משלמת את זה? חשבתי שאת לחוצה כלכלית וכבר הכנתי לך פרויקט חדש...)
אם לקחתי שבוע וחצי בבין הזמנים להיות עם הילדים ולא 3 ימים בדיוק...(בעלך לא בחופש? הא, אתם יוצאים לצימר? מה שבוע וחצי?.....)

זה מה שמעצבן, הרי החילוניות מסביבי חוגגות ..., אבל שאני מבקשת משהו כמו שפירטתי זה לא עובר בקלות
לצערי
לא תמיד המסירות היא לטובתינו, אני מרגישה שלפעמים היא מפלה אותי לעומת אחרות

לא כל הנשים עובדות במשרדים
יותר נכון המיעוט מהנשים עובדות במשרדים
יש עוד הרבה סוגי עבודות בעולם
משרדים/חברות אותו רעיון מבחינת התוכן.
וכן, רוב הנשים עובדות בעבודות משרדיות (גם אם עובדות בסלקום או בהפניקס).

אף אחד לא הזכיר פה את החופשות שנשים וגברים חילוניים נוהגים לקחת ,כמו טיסות לחו"ל (לשבועיים ואף יותר) יותר מפעם אחת בשנה
חופשים בקיץ להיות עם הילדים (שבועיים ואף יותר...)
הם לא עושים את החשבון אם נשאר לי יתרת ימי חופש או לא, מקסימום ירד מהמשכורת
אני עדיין לא מבין, את מציינת שיירד על חשבון המשכורת. אז אני מזכיר שוב. מותר להאריך חל"ד עד חצי שנה!! לא עוד שבועיים שלושה אלא חצי שנה!! וכן, זה יירד לך מהמשכורת!

אז מה הדיון??

דווקא אני מכירה מזוית אחרת שברגע שעובדת בכירה יוצאת לחל״ד זה נותן אפשרות לעובדות הפחות מנוסות להיכנס לנעליים ולהתקדם ולטעום תפקיד שונה ולקבל אחריות על דברים מה שלא היה אפשרי אם אף אחד לא היה זז.
זה אולי לא רווח מיידי אבל אם המעסיק חכם הוא יכול לצאת רק מרווח מזה
יכול להיות שיש מקרים שקורה מה שאת מציינת, באופן כללי משרד מסודר עובד בצורה שלכל אח יש תפקיד מוגדר (כך בדרך כלל), ועובדתית רוב מוחלט מעדיפים שלא לעשות הרבה שינויי תפקידים.

אני עדיין לא מבין, את מציינת שיירד על חשבון המשכורת. אז אני מזכיר שוב. מותר להאריך חל"ד עד חצי שנה!! לא עוד שבועיים שלושה אלא חצי שנה!! וכן, זה יירד לך מהמשכורת!

אז מה הדיון??
אז למה שלא יהיה תשלום מביטוח לאומי על עוד שבועיים?
לא הארכה של החופשה, אלא הגדלה של התקצוב.
לכאורה מה קשור למעסיקים...

משרדים/חברות אותו רעיון מבחינת התוכן.
וכן, רוב הנשים עובדות בעבודות משרדיות (גם אם עובדות בסלקום או בהפניקס).
אה..
מטפלות
פאניות
עובדות בחנויות
גרפיקאיות
גננות
מורות
קוסמטקאיות
ועוד עוד....

הכוונה כנראה לשכירים,
קודם כל מה זה משנה????

וגם הן שכירות:
עובדות בחנויות
גננות
מורות

זה שיושבות המשרדים תמיד תופסות תשומת לב
זה ממש ממש לא אומר שהן הרוב
(כנראה שזה בהשפעת העיתון ה"חינוכי" קטיפה...)

נערך לאחרונה ב:
קודם כל מה זה משנה????

וגם הן שכירות:

זה שיושבות המשרדים תמיד תופסות תשומת לב
זה ממש ממש לא אומר שהן הרוב
(כנראה שזה בהשפעת העיתון ה"חינוכי" קטיפה...)
לא. הרוב במדינת ישראל הם שכירים בעבודות משרדיות.

נראה לי שחרגנו מעט מהדיון......

בכל מקרה לא מצליחה לראות איך שבוע-שבועיים נוספים יהוו למעסיקים בדיוק את ההבדל שיגרום להם לא לקבל חרדיות.
בכל מקרה לא מצליחה לראות איך שבוע שבועיים יהוו לנשים בדיוק את ההבדל שיגרום להם ליכולת חזרה רגועה יותר לעבודה.

הבעיה היא לא אורך חופשת הלידה אלא כל צורת החיים של נשים בדורנו.

אם אפשר לסטות מהנושא ולהבין למה על חופשת לידה של תאומים מקבלים רק עוד שבועיים חל"ד
איזה אמא נורמלית תשאיר תאומים קטנים ולפעמים פגים אצל מטפלת בכזה גיל?
במיוחד שחל"ד בטוח לא היה לה
צריך מינימום חצי שנה...

אני רוצה להריץ הצעת חוק שאחרי קיסרי מקבלים עוד חודש jupav
אני שומעת תאורים על מה שעשיתי בחל"ד ונסעתי וקניתי
אני עד שאני מצליחה לרדת מהמיטה ולהגיע למכולת ליד הבית - עברו 14 שבועות

אם אפשר לסטות מהנושא ולהבין למה על חופשת לידה של תאומים מקבלים רק עוד שבועיים חל"ד
איזה אמא נורמלית תשאיר תאומים קטנים ולפעמים פגים אצל מטפלת בכזה גיל?
במיוחד שחל"ד בטוח לא היה לה
צריך מינימום חצי שנה...
סתם עיוות של מציאות
פגים שמאושפזים בבית חולים מקבלים הארכת חלד

הוצאת לי את המילים מהפה!!!!

עברתי 4 קיסרי, המרחק בין הבית למכולת רק נהיה יותר גדול מפעם לפעם....

לגמרי!
יכולה רק לחלום על "חופשת" לידה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה