עצות וטיפים על הנושא משמעת וסמכות וכן על ניהול כיתה בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אשמח מאוד שבעלי הנסיון בתחום החינוך יעזרו לי בעצות וטיפים על הנושאים הנ"ל
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
לדעתי כתבתם את כל סוד ההצלחה בתוך השאלה עצמה "משמעת" "סמכות" ו"ניהול"
מחנך הכיתה הוא אמור לנהל את הכיתה במובן של בעל הבית כמו נהג אוטובוס לדוגמא זה מקום שלו והוא מנהל אותו וכל הטיפים והעצות זה חמוד מאוד אבל זה אחרי שאתה כבר "מנהל" את הכיתה
אבל דבר אחד בטוח אם מורה נכנס לכיתה ובתוך הלב שלו הוא מסתכל בהתנשאות מסויימת על הילדים [כאילו הנה הקטנים המסכנים האלה או המופרעים והחצופים האלה וכדו'] אז לא יעזור כלום וגם בלי שידבר בכלל זה מעביר שדר אז הילדים מרגישים זאת ואין חיבור והלכה לו הכיתה והלכה לו השנה

• הוסף לסימניות
תבורכו על העיסוק במלאכת הקודש.
להלן כמה טיפים שעזרו לי בתחילת העיסוק בהוראה
ככלל העבודה האמיתית על סמכות ומשמעת היא פנימית.
ובכל אופן:
א. תפילה לס"ד, לחיבור לתלמידים ולהנחלת ערכי נצח
להגיד ויהי נועם לפני כל כניסה לכיתה. זה לוקח פחות מדקה - על השעון!
ב. כניסה מתוך תפיסה פנימית (זה נשמע מגוחך ונלעג לפעמים אך עובד פלאות) שאם הקב"ה שם אותך גבוה יותר בהיררכיה אות וסימן כי הם מחויבים להקשיב לך. כמובן בלי ניצול לרעה...
ג. אמונה שהשיעור ההולך להימסר הוא מתנה גדולה עבור התלמידים והם העלולים להפסיד (ולא המורה שכבר מכיר את החומר...).
ד. מודל שעזר לי מאד - מודל הסמכות השלימה של אריה טבעון
מודל שסובר כי הסמכות האמיתית והמגדלת מורכבת מארבעה חלקים
- הלב, החלק של החיבור לתלמידים, האהבה הקשר ההכלה וכו'
- הינשוף, החלק של הידע והנחלת הערכים - המורה \ ההורה שלי יודע יותר ממני! יש לי את מי לשאול!
- הפיל, חלק העקביות, הכללים הברורים, הבהירים, הספציפיים שניתן לעמוד בהם
- השור, חלק הגבולות והוויסות, עונש לא על מנת להעניש אלא על מנת לעזור. גבולות ששומרים על הילד.
כמובן שיש עוד הרבה מה להאריך אבל זה על קצה המזלג.
מודל פשוט מאד שנותן הרבה מצו"ב קישור - https://www.anathortig.co.il/blank-4
ה. קורס מקוון חדש במרכז ההשתלמויות של הסמינר החדש על סמכות ומשמעת. לענ"ד מבוסס על המודל הנ"ל.

"כדי להצליח בכל תפקיד ומקצוע צריך שיהיו לאדם תכונות מתאימות ונטיית הלב לכך. אך זה בלבד אינו מספיק. אין לסמוך על כך שמכח התכונות לבד יתקדם המחנך, אלא מוטל לפתח ולתת את הכלים לעבודת החינוך."
(מסילות חיים בחינוך \ ממשנתו של ר' חיים פרידלנדר זצ"ל)

בהצלחה רבה רבה!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שים לב!
סמכות היא כבר איננה יומרנות של מנהיג על המונהג ,אינה עוד מתעמרת או מכריחה אלא עיקרה בימנו היא המיוחד שבשליטה של המנהיג, מחנך, הורה , על עצמו ועל תגובותיו להתנהגויות המחונכים בכלל ודוגמא אישית בפרט,אין לך היום שליטה על מעשיהם של ילדים או נערים גם לא אלו של מחונכיך רק דעה ברורה מתפשרת וגם אם לא תמיד עיקבית העיקר-מתמידה.להבליג על הקטנות ולהתמקד בגדולות ביישוב הדעת רוגע והעמדת דברים על דיוקם בכדי שלא יישנו בלי רוגז,איומים שלא יתממשו או כל מיני תגובות שלופות מן הכעס הריגעי עדיף לומר למשל "מעשיך אלו הם חמורים וצריך לחשוב מה לעשות לגביהם" כשבהמשך תתיחס להתנהגויות אלו בינו ובינך ללא צופים ואם ראית שזה לא עוזר תציע "פעולות תיקון "במקום ענישה שיצאה היום מהלקסיקון ורק משפילה או מעודדת בעקיפין התנהגות שלילית נוספת.

• הוסף לסימניות
קצת על משמעת ממלמד עם ניסיון!
1. הילדים קוראים את הלב שלנו והם יודעים מה עובר לנו בראש.... לכן עם נגיע לכיתה לחוצים הם ינצלו אותנו אבל אם נכנס לכיתה ברוגע ונכניס חזק ללב בידיעה ברורה שהילדים הולכים לציית לנו.... הם יצייתו!!!!
2. עקביות. מה שאמרתי זה מה שיהיה!!! תאר לעצמך שכל מילה שלך הייתה נסחרת בבורסה, כמה היא הייתה שווה? ואני יסביר, מורה שלא עומד במילה שלו אז המילה שלו לא שווה כלום!! אבל עם הוא יעמוד על המילה שלו, היא תהיה שווה המון!!!!
אגב, בנושא של ענישה, עם אני יודע שכל עונש שאני אומר לתלמיד ואפ' בטעות, זה מה שיקרא, אני יאיים פחות ויעניש פחות!!!!
3. אסרטיביות. כל מילה שאני אומר אני יראה גם את עצמי וגם את העומד מולי! מחד אני יעמוד אל דרישותיי ומאידך אני יכבד את העומד מולי וח"ו לא ישפיל אותו בשתי מילים - כבוד הדדי
4. אני הבעל הבית בכיתה ואני קובע את סדר היום!! למה? כי ככה הרב אמר!!! (אפשר אחרי שהילדים יפנימו להסביר אבל לא תמיד אלא רק מידי פעם או לאחר יום להסביר את ההחלטה של אתמול, אבל גם עם הם לא יסכימו איתי, אני הקובע!)
5. ילדים רוצים להיות ממושמעים!!!!! וכשיש מלמד שהוא חלש הם שונאים אותו!!!!! הם רוצים קיר להישען עליו! ואם הגבולות לא יהיו עמידים הם יפלו ויכעסו עלינו!!!!!!
6. אני אוהב את תלמידיי ושומר על כבודם !!!!!!!!!!!!!!
7. מגיע לשיעור מוכן!!!!! כי אם אני לא יגיע מוכן הם יזלזלו בי ולא יוכלו ללמוד ממני, כי מאף אחד מאיתנו לא ילמד ממשהו שהוא מזלזל בו!!!!!

זה קצת על קצה המזלג!

• הוסף לסימניות
להלן הסתייגויותיי מכבודו בכמה דברים חשובים מאד.
א.
אוי ואבוי אם גם אחרי שאתה יודע שטעית אינך יודע לומר 'טעיתי' המסר שעובר כאן הוא: אני את כבודי לא מוריד גם תמורת האמת.
ב.
ככלל צריך בחלק מהדברים להעלים עין כי לא כל דבר שווה בחומרתו וגם אם החלטת להעיר לא כל תגובה היא באותה חומרה כאן המסר הסמוי כשזה לא כך הוא,- חוסר בהירות בסדרי העדיפויות במקרה הטוב ובמקרה היותר גרוע תחושה שהקפה של המחנך בבוקר היה נורא מעצבן ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר.
ג. ואולי החשוב מכולם
ובמשפט אחד אנחנו כבר לא מלמדים רק כיצד להתנהג אלא גם כיצד לא להתנהג ולכן בין אם נאמר או בין אם נובן כך או אחרת ממה שאמרנו או עשינו לא נכון, הפסדנו הרבה, מכאן שהמחנך הטוב ביותר הוא גם צריך להיות המחונך הטוב ביותר.
ד.
הייתי מחליף את המילה עקביות-בהתמדה, וצייתנות-בהדרכה והוראה סתם כי אנחנו ב2025 ולכן חשוב לדבר בשפת בני הנוער של היום וכדי שלא יגדלו להיות חולי שליטה.

• הוסף לסימניות
הסמכות הישנה המוגדרת צייתנות זו שהפכה את המחנך לשליט איננה עוד,הגירויים גברו ונוצר פער גדול מאד בין הדור המחנך לדור המחונך כשלאחרון שליטה עליונה בכל מה שקשור לטכנולוגיה בת ימינו המקנה לו ללא רצוננו פרטיות וחשאיות בעולם שלם של אינדיבידואליזם.
ופה נשאלת השאלה מהו חינוך או סמכות בעידן החדש?
ובכן נאמר 'חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה' ובכל פגישותיי אני משתדל לחדד את מסר הפסוק הזה במה שכתוב בו 'גם כי יזקין לא יסור ממנה' כלומר ישנם ילדים שכל מה שאומרים להם הם עושים אך לימים כשהם מתבגרים לא נשאר להם ולו חינוך אחד מכל מה שהשקיעו בהם, וזה למה? הרבה בגלל שהשליט הכל יכול (ההורה מהדור הישן) היה הכל מותר לו ובשביל לחנך הוא היה מתפרץ ומאיים ולעיתים אפילו אלים וכל יכול ועוד סיבות מאין אלו כך שדווקא השליטה שלנו על עצמנו היא המסר ללא מילים החשוב שעובר היום יותר מכל בין ההורים וילדם וכפי שאומר הרב נבנצאל שליט"א:"אדם שלא לומד כיצד נראית הדאגה לילדיו בעידן הנוכחי דומני שהרי הוא עצמו נכשל ביתום ואלמנה לא תענון".

מתוך דברים ששלחתי לרב דן טיומקין לבקשתו.

• הוסף לסימניות
הסמכות הישנה המוגדרת צייתנות זו שהפכה את המחנך לשליט איננה עוד,הגירויים גברו ונוצר פער גדול מאד בין הדור המחנך לדור המחונך כשלאחרון שליטה עליונה בכל מה שקשור לטכנולוגיה בת ימינו המקנה לו ללא רצוננו פרטיות וחשאיות בעולם שלם של אינדיבידואליזם.
ופה נשאלת השאלה מהו חינוך או סמכות בעידן החדש?
ובכן נאמר 'חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה' ובכל פגישותיי אני משתדל לחדד את מסר הפסוק הזה במה שכתוב בו 'גם כי יזקין לא יסור ממנה' כלומר ישנם ילדים שכל מה שאומרים להם הם עושים אך לימים כשהם מתבגרים לא נשאר להם ולו חינוך אחד מכל מה שהשקיעו בהם, וזה למה? הרבה בגלל שהשליט הכל יכול (ההורה מהדור הישן) היה הכל מותר לו ובשביל לחנך הוא היה מתפרץ ומאיים ולעיתים אפילו אלים וכל יכול ועוד סיבות מאין אלו כך שדווקא השליטה שלנו על עצמנו היא המסר ללא מילים החשוב שעובר היום יותר מכל בין ההורים וילדם וכפי שאומר הרב נבנצאל שליט"א:"אדם שלא לומד כיצד נראית הדאגה לילדיו בעידן הנוכחי דומני שהרי הוא עצמו נכשל ביתום ואלמנה לא תענון".

מתוך דברים ששלחתי לרב דן טיומקין לבקשתו.
קרדיט - הסמכות החדשה חיים עומר.

• הוסף לסימניות
א. אוי ואבוי אם גם אחרי שאתה יודע שטעית אינך יודע לומר 'טעיתי' המסר שעובר כאן הוא: אני את כבודי לא מוריד גם תמורת האמת.
חס וחלילה!!!! במידה ולא הגיע לילד עונש אני יתנצל בפומבי! וזה מה שמגדיל אותנו בעיני התלמידים,
אני יסביר את עצמי - לפעמים ילד עשה מעשה שלא יעשה.... ואני מחליט לאחר שיקולים להעלים עין אבל בסוף בטעות הגבתי והענשתי, פה אסור לי לוותר!!!
ב. ככלל צריך בחלק מהדברים להעלים עין כי לא כל דבר שווה בחומרתו וגם אם החלטת להעיר לא כל תגובה היא באותה חומרה כאן המסר הסמוי כשזה לא כך הוא,- חוסר בהירות בסדרי העדיפויות במקרה הטוב ובמקרה היותר גרוע תחושה שהקפה של המחנך בבוקר היה נורא מעצבן ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר.
אני מסתייג חלקית!
במידה וראיתי תלמיד עושה מעשה אסור (ע"פ כללי הכיתה)
אם עשה מעשה שמזיק לילדים אחרים כגון הצצה ביומן או העליב או הרביץ וכו' אני חייב להגיב!
אם עשה מעשה בסתר, כל עוד הוא לא ראה שראיתי אני יעלים עין! אבל אם יודע שראיתי אני שוב חייב להגיב.
אם ילדים אחרים ראו את מעשיו, אז כל עוד אף אחד לא בא לומר לי אני שוב יעלים עין אבל אם ילדים אחרים ראו שראיתי את פלוני או יודעים שאני מודע למעשיו של פלוני אני שוב חייב להגיב
כי אני יכול להחליט מה הגודל של מסגרת הכללים אבל ברגע שהחלטתי אסור לי לאפשר לחצות אותו בשום פנים ואופן
ג. ואולי החשוב מכולם ובמשפט אחד אנחנו כבר לא מלמדים רק כיצד להתנהג אלא גם כיצד לא להתנהג ולכן בין אם נאמר או בין אם נובן כך או אחרת ממה שאמרנו או עשינו לא נכון, הפסדנו הרבה, מכאן שהמחנך הטוב ביותר הוא גם צריך להיות המחונך הטוב ביותר.
אין ספק כי הדוגמא האישית היא המובילה בכול מה שקשור לחינוך!!!!
ד. הייתי מחליף את המילה עקביות-בהתמדה, וצייתנות-בהדרכה והוראה סתם כי אנחנו ב2025 ולכן חשוב לדבר בשפת בני הנוער של היום וכדי שלא יגדלו להיות חולי שליטה.
היינו אך!!! אבל גם ב 2025 הילדים צריכים לדעת היררכיה ושיש משהו שהוא סמכות מעליהם, כי בלי זה הם ייזרקו מכל המדרגות מכל עבודה או כולל שהוא, כי אף בוס או ראש כולל לא מוכן להחזיק עובד שעושה מה שבא לו
או שלך תסביר לבוס שהוא מ2025......
עקביות = סדר = הצלחה,

ואין לזה שום קשר לשליטה אלימה!!!!! אלא דווקא סמכות עליונה (מעל התלמיד) של אהבה!!
סתם שאלה היית פעם מלמד??? נראה שלא!
לא צריך את אישורי!!!!
בכן נאמר 'חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה' ובכל פגישותיי אני משתדל לחדד את מסר הפסוק הזה במה שכתוב בו
אני חוזר על מה שכתבתי... הילדים רוצים את המשמעת רק יש להם דחף בריא לבדוק אם הם יכולים לסמוך עליינו
5. ילדים רוצים להיות ממושמעים!!!!! וכשיש מלמד שהוא חלש הם שונאים אותו!!!!! הם רוצים קיר להישען עליו! ואם הגבולות לא יהיו עמידים הם יפלו ויכעסו עלינו!!!!!!
אני חושב שההבדל בין הסמכות הישנה לחדשה היא מה שכבר כתבתי בתגובה הקודמת
6. אני אוהב את תלמידיי ושומר על כבודם !!!!!!!!!!!!!!
רק אם אני אוהב אותם אני יצליח להשפיע עליהם!!!! זה 2025 וחבל שזה לא התחיל ב - 1800

וזה למה? הרבה בגלל שהשליט הכל יכול (ההורה מהדור הישן) היה הכל מותר לו ובשביל לחנך הוא היה מתפרץ ומאיים ולעיתים אפילו אלים
שוב חזרנו לדוגמא האישית
סתם כי אנחנו ב2025 ולכן חשוב לדבר בשפת בני הנוער של היום וכדי שלא יגדלו להיות חולי שליטה.
הפוך!!!! אם כל היום נבין אותם הם יגדלו פרזיטים שחייבים להם הכול = הדרך הקצרה לנרקיסיזם!!!
אבל כן ב2025 נעלים עין יותר עין (בתנאים שכתבתי לפני זה) נהיה יותר רגישים ויתר חברים (בגבול הדרך ארץ)
אבל צייתנות, היא חובה!!!!!!!!!!!!!!!! זה דרך חיים בכול אשר ייפנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מחנך שיוותר על צייתנות והיררכיה, הוא פושע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כי הילדים יגדלו מטומטמים!!!!!!!!!!!!!!!!!

מקווה שהסברתי את עצמי

• הוסף לסימניות
הסברתי פעם לתלמידיי היכן הם פוגשים את הסמכות מעליהם 'כל החיים'
ילד - אבא ומחנך
בחור - משגיח ומדריך
אברך - ראש כולל או בוס בעבודה (או האישה:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)
זקן - המדריך במושב זקנים
היררכיה נכונה ובריאה אם הרבה אהבה ועקביות תוביל אותם לחיים תקינים ומאושרים!!!!!!!!!!!
‏ורק כך הם יצליחו בחיים!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
הסברתי פעם לתלמידיי היכן הם פוגשים את הסמכות מעליהם 'כל החיים'
ילד - אבא ומחנך
בחור - משגיח ומדריך
אברך - ראש כולל או בוס בעבודה (או האישה:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:)
זקן - המדריך במושב זקנים
היררכיה נכונה ובריאה אם הרבה אהבה ועקביות תוביל אותם לחיים תקינים ומאושרים!!!!!!!!!!!
‏ורק כך הם יצליחו בחיים!!!!!!!!!!!!!!!!
על אותו רעיון אני אמרתי להם שאין דבר כזה שאדם יעשה רק מה ש"באלי" כי גם מלצר אם יאמר אני רוצה לחלק רק בשר ולא שניצל ישר יפטרו אותו

• הוסף לסימניות
דבר ראשון שאפו גדול לפותח האשכול נושא חשוב לדיון
כתבו פה כבר הרבה עצות חכמות מאוד
אבל נוסיף קצת בכל זאת
יש שני חלקים בסמכות
1. למסור שיעור ברצף בלי הפרעות, זה על ידי כך שתהיה מעניין ומרתק מספיק,
ללא עצירות, והכי חשוב לא להיגרר לילד שעושה משהו שלא מפריע מאוד וככה להרוס את כל השיעור, תדמיין את עצמך רב גדול שמרצה בכנס של אלפים, ופתאום נעצר כי מישהו בסוף האולם צוחק על משהו, זה מוציא את כולם מהנושא, תמיד תעדיף להתקרב לילד שמפריע ולנעוץ בו עיניים, אם הו ילד רגיל הוא יפסיק, וכמובן המון אהבה לתלמידים זה מחבר אותם ומניף את כולם
2. נתת הוראה למשל לא לקום מהמקום עד שהרבה חוזר, ויש ילדים שקמו,
או אין להסתמך ביומן וילד הסתכל כאן אתה חייב לרשום את זה לעצמך ולהתחיל תהליך עם הילד של שיחות ופנייה להוריד וכו׳ אבל כאן אין פשרות בכלל
אשמח לעוד הארות
והכי חשוב לזכור ולהפנים חינוך זה עבודת קודש ויש בזה ערכים יותר חשובים ממשמעת, משמעת זה אמצעי וכלי חשוב לחיים של ילד שיבין היררכיה אבל זה לא הדבר הכי חשוב בחינוך

תשקיע במה שחשוב באמת תחסוך קצת בעיות במשמעת
בהצלחה

• הוסף לסימניות
כי מישהו בסוף האולם צוחק על משהו,
ומה אם זה משהו בקדמת האולם שצוחק? אלא כמובן שאם זה בסוף הכיתה ולא מפריעה לאף אחד אני לא יגיב בשיעור אלא ימתין לאחרי השיעור אבל עם זה במרכז הכיתה או מפריעה לאחרים אין מניעה וחובה להגיב מיד!

• הוסף לסימניות
והכי חשוב לזכור ולהפנים חינוך זה עבודת קודש ויש בזה ערכים יותר חשובים ממשמעת, משמעת זה אמצעי וכלי חשוב לחיים של ילד שיבין היררכיה אבל זה לא הדבר הכי חשוב בחינוך
כל מילה פנינה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל וודאי שאסור לוותר אל זה!!
השקעה בהכנת החומר הנלמד מוריד ב80% את בעיות המשמעת!!!

• הוסף לסימניות
לנעוץ עיניים זה יעיל פעם פעמיים שלוש אבל אחר כך הילד קולט שזה שום דבר וימשיך רגיל בשלו
אבל נעיצת עניים בצורה של 'זה לא מתאים' הילד לא יחזור על זה כי לרוב ככול הילדים יש כבוד עצמי

• הוסף לסימניות
נתת הוראה למשל לא לקום מהמקום עד שהרבה חוזר, ויש ילדים שקמו,
או אין להסתמך ביומן וילד הסתכל כאן אתה חייב לרשום את זה לעצמך ולהתחיל תהליך עם הילד של שיחות ופנייה להוריד וכו׳ אבל כאן אין פשרות בכלל
דבר חשוב גם אם תרשום לעצמך ותטפל בזה אח"כ בינך לבין הילד אבל איך כל הכיתה רואה את זה????
ולא חלילה ממקום של פאדיחה או בושה ונקמה אני מדבר ממקום של מחנך שאמור לתת את הטון ולנהל את הכיתה

• הוסף לסימניות
דבר חשוב גם אם תרשום לעצמך ותטפל בזה אח"כ בינך לבין הילד אבל איך כל הכיתה רואה את זה????
ולא חלילה ממקום של פאדיחה או בושה ונקמה אני מדבר ממקום של מחנך שאמור לתת את הטון ולנהל את הכיתה
ראה את מה שכתבתי
ומה אם זה משהו בקדמת האולם שצוחק? אלא כמובן שאם זה בסוף הכיתה ולא מפריעה לאף אחד אני לא יגיב בשיעור אלא ימתין לאחרי השיעור אבל עם זה במרכז הכיתה או מפריעה לאחרים אין מניעה וחובה להגיב מיד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה