הבן יקיר לי
כל זמן מלעבט זאל זיין גלעבט!!!!
- הוסף לסימניות
אשמח מאוד שבעלי הנסיון בתחום החינוך יעזרו לי בעצות וטיפים על הנושאים הנ"ל
תודה מראש!
תודה מראש!
www.prog.co.il
קרדיט - הסמכות החדשה חיים עומר.הסמכות הישנה המוגדרת צייתנות זו שהפכה את המחנך לשליט איננה עוד,הגירויים גברו ונוצר פער גדול מאד בין הדור המחנך לדור המחונך כשלאחרון שליטה עליונה בכל מה שקשור לטכנולוגיה בת ימינו המקנה לו ללא רצוננו פרטיות וחשאיות בעולם שלם של אינדיבידואליזם.
ופה נשאלת השאלה מהו חינוך או סמכות בעידן החדש?
ובכן נאמר 'חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה' ובכל פגישותיי אני משתדל לחדד את מסר הפסוק הזה במה שכתוב בו 'גם כי יזקין לא יסור ממנה' כלומר ישנם ילדים שכל מה שאומרים להם הם עושים אך לימים כשהם מתבגרים לא נשאר להם ולו חינוך אחד מכל מה שהשקיעו בהם, וזה למה? הרבה בגלל שהשליט הכל יכול (ההורה מהדור הישן) היה הכל מותר לו ובשביל לחנך הוא היה מתפרץ ומאיים ולעיתים אפילו אלים וכל יכול ועוד סיבות מאין אלו כך שדווקא השליטה שלנו על עצמנו היא המסר ללא מילים החשוב שעובר היום יותר מכל בין ההורים וילדם וכפי שאומר הרב נבנצאל שליט"א:"אדם שלא לומד כיצד נראית הדאגה לילדיו בעידן הנוכחי דומני שהרי הוא עצמו נכשל ביתום ואלמנה לא תענון".
מתוך דברים ששלחתי לרב דן טיומקין לבקשתו.
חס וחלילה!!!! במידה ולא הגיע לילד עונש אני יתנצל בפומבי! וזה מה שמגדיל אותנו בעיני התלמידים,א. אוי ואבוי אם גם אחרי שאתה יודע שטעית אינך יודע לומר 'טעיתי' המסר שעובר כאן הוא: אני את כבודי לא מוריד גם תמורת האמת.
אני מסתייג חלקית!ב. ככלל צריך בחלק מהדברים להעלים עין כי לא כל דבר שווה בחומרתו וגם אם החלטת להעיר לא כל תגובה היא באותה חומרה כאן המסר הסמוי כשזה לא כך הוא,- חוסר בהירות בסדרי העדיפויות במקרה הטוב ובמקרה היותר גרוע תחושה שהקפה של המחנך בבוקר היה נורא מעצבן ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר.
אין ספק כי הדוגמא האישית היא המובילה בכול מה שקשור לחינוך!!!!ג. ואולי החשוב מכולם ובמשפט אחד אנחנו כבר לא מלמדים רק כיצד להתנהג אלא גם כיצד לא להתנהג ולכן בין אם נאמר או בין אם נובן כך או אחרת ממה שאמרנו או עשינו לא נכון, הפסדנו הרבה, מכאן שהמחנך הטוב ביותר הוא גם צריך להיות המחונך הטוב ביותר.
היינו אך!!! אבל גם ב 2025 הילדים צריכים לדעת היררכיה ושיש משהו שהוא סמכות מעליהם, כי בלי זה הם ייזרקו מכל המדרגות מכל עבודה או כולל שהוא, כי אף בוס או ראש כולל לא מוכן להחזיק עובד שעושה מה שבא לוד. הייתי מחליף את המילה עקביות-בהתמדה, וצייתנות-בהדרכה והוראה סתם כי אנחנו ב2025 ולכן חשוב לדבר בשפת בני הנוער של היום וכדי שלא יגדלו להיות חולי שליטה.
לא צריך את אישורי!!!!הסמכות הישנה המוגדרת צייתנות זו שהפכה את המחנך לשליט איננה עוד,הגירויים גברו ונוצר פער גדול מאד בין הדור המחנך לדור המחונך כשלאחרון שליטה עליונה בכל מה שקשור לטכנולוגיה בת ימינו המקנה לו ללא רצוננו פרטיות וחשאיות בעולם שלם של אינדיבידואליזם.
אני חוזר על מה שכתבתי... הילדים רוצים את המשמעת רק יש להם דחף בריא לבדוק אם הם יכולים לסמוך עליינובכן נאמר 'חנוך לנער ע"פ דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנה' ובכל פגישותיי אני משתדל לחדד את מסר הפסוק הזה במה שכתוב בו
שוב חזרנו לדוגמא האישיתוזה למה? הרבה בגלל שהשליט הכל יכול (ההורה מהדור הישן) היה הכל מותר לו ובשביל לחנך הוא היה מתפרץ ומאיים ולעיתים אפילו אלים
הפוך!!!! אם כל היום נבין אותם הם יגדלו פרזיטים שחייבים להם הכול = הדרך הקצרה לנרקיסיזם!!!סתם כי אנחנו ב2025 ולכן חשוב לדבר בשפת בני הנוער של היום וכדי שלא יגדלו להיות חולי שליטה.
על אותו רעיון אני אמרתי להם שאין דבר כזה שאדם יעשה רק מה ש"באלי" כי גם מלצר אם יאמר אני רוצה לחלק רק בשר ולא שניצל ישר יפטרו אותוהסברתי פעם לתלמידיי היכן הם פוגשים את הסמכות מעליהם 'כל החיים'
ילד - אבא ומחנך
בחור - משגיח ומדריך
אברך - ראש כולל או בוס בעבודה (או האישה)
זקן - המדריך במושב זקנים
היררכיה נכונה ובריאה אם הרבה אהבה ועקביות תוביל אותם לחיים תקינים ומאושרים!!!!!!!!!!!
ורק כך הם יצליחו בחיים!!!!!!!!!!!!!!!!
ומה אם זה משהו בקדמת האולם שצוחק? אלא כמובן שאם זה בסוף הכיתה ולא מפריעה לאף אחד אני לא יגיב בשיעור אלא ימתין לאחרי השיעור אבל עם זה במרכז הכיתה או מפריעה לאחרים אין מניעה וחובה להגיב מיד!כי מישהו בסוף האולם צוחק על משהו,
כל מילה פנינה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אבל וודאי שאסור לוותר אל זה!!והכי חשוב לזכור ולהפנים חינוך זה עבודת קודש ויש בזה ערכים יותר חשובים ממשמעת, משמעת זה אמצעי וכלי חשוב לחיים של ילד שיבין היררכיה אבל זה לא הדבר הכי חשוב בחינוך
לנעוץ עיניים זה יעיל פעם פעמיים שלוש אבל אחר כך הילד קולט שזה שום דבר וימשיך רגיל בשלותמיד תעדיף להתקרב לילד שמפריע ולנעוץ בו עיניים, אם הו ילד רגיל הוא יפסיק,
אבל נעיצת עניים בצורה של 'זה לא מתאים' הילד לא יחזור על זה כי לרוב ככול הילדים יש כבוד עצמילנעוץ עיניים זה יעיל פעם פעמיים שלוש אבל אחר כך הילד קולט שזה שום דבר וימשיך רגיל בשלו
דבר חשוב גם אם תרשום לעצמך ותטפל בזה אח"כ בינך לבין הילד אבל איך כל הכיתה רואה את זה????נתת הוראה למשל לא לקום מהמקום עד שהרבה חוזר, ויש ילדים שקמו,
או אין להסתמך ביומן וילד הסתכל כאן אתה חייב לרשום את זה לעצמך ולהתחיל תהליך עם הילד של שיחות ופנייה להוריד וכו׳ אבל כאן אין פשרות בכלל
ראה את מה שכתבתידבר חשוב גם אם תרשום לעצמך ותטפל בזה אח"כ בינך לבין הילד אבל איך כל הכיתה רואה את זה????
ולא חלילה ממקום של פאדיחה או בושה ונקמה אני מדבר ממקום של מחנך שאמור לתת את הטון ולנהל את הכיתה
ומה אם זה משהו בקדמת האולם שצוחק? אלא כמובן שאם זה בסוף הכיתה ולא מפריעה לאף אחד אני לא יגיב בשיעור אלא ימתין לאחרי השיעור אבל עם זה במרכז הכיתה או מפריעה לאחרים אין מניעה וחובה להגיב מיד!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים