עצות וטיפים על הנושא משמעת וסמכות וכן על ניהול כיתה בהצלחה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אבל נעיצת עניים בצורה של 'זה לא מתאים' הילד לא יחזור על זה כי לרוב ככול הילדים יש כבוד עצמי
הילד לא יחזור באותו רגע אבל למחורת או אפילו כעבור כמה דקות אם הרגלת אותו שאתה רק נועץ עיניים ואז לא קורה כלום והכל בסדר אז זה "כבר לא מזיז לו" והוא יחזור

• הוסף לסימניות
הילד לא יחזור באותו רגע אבל למחורת או אפילו כעבור כמה דקות אם הרגלת אותו שאתה רק נועץ עיניים ואז לא קורה כלום והכל בסדר אז זה "כבר לא מזיז לו" והוא יחזור
אתה מלמד???
מניסיוני הוא לא חוזר כי הוא מבין, ומתבייש מעצמו ולא ממני ולכן גם אם אני לא רואה הוא עדיין מתבייש

• הוסף לסימניות
ראה את מה שכתבתי
ברור שיש הבדל אם זה ילד בסוף או במרכז הכיתה ואם זה לעצמו או לאחרים אבל התכוונתי איך הכיתה רואה את זה שילדים צפצפו על הרב והכל רגיל הם לא יודעים שרשמת לעצמך ואתה מתכוון לטפל בזה אח"כ ולעשות שיחות וכדו'

• הוסף לסימניות
אתה מלמד???
מניסיוני הוא לא חוזר כי הוא מבין, ומתבייש מעצמו ולא ממני ולכן גם אם אני לא רואה הוא עדיין מתבייש
כן
ומניסיוני ילד שמנסה לבחון גבולות [אני לא מדבר על ילד טוב שקרה לו פשלה פעם אחת] ורואה שזה הולך לו הוא ימשיך ופעמים אף יגרור אחרים איתו

• הוסף לסימניות
ברור שיש הבדל אם זה ילד בסוף או במרכז הכיתה ואם זה לעצמו או לאחרים אבל התכוונתי איך הכיתה רואה את זה שילדים צפצפו על הרב והכל רגיל הם לא יודעים שרשמת לעצמך ואתה מתכוון לטפל בזה אח"כ ולעשות שיחות וכדו'
אם ילדים ראו או יודעים: חובה להגיב מידובקצרה !!!! רק כדאי בקצרה ולהגיד לילד ש'נמשיך לדבר בהפסקה' ואז לטפל
אני התכוונתי ש: סוף הכיתה = אף אחד לא רואה, ומרכז הכיתה = ילדים אחרים רואים

• הוסף לסימניות
אם ילדים ראו או יודעים: חובה להגיב מידובקצרה !!!! רק כדאי בקצרה ולהגיד לילד ש'נמשיך לדבר בהפסקה' ואז לטפל
אני התכוונתי ש: סוף הכיתה = אף אחד לא רואה, ומרכז הכיתה = ילדים אחרים רואים
אוקיי הוא אשר אמרתי הדוגמא שהייתה כאן היא שהרב אמר לא לקום עד שהוא חוזר וילדים כן קמו או הסתכלו ביומן וכדו' אז ברור שחייב להגיב ויפה אמרת שכדאי בקצרה עניינית וחותך אחרת אם אתה נכנס לדיונים עם הילד רוב הסיכויים שזה לא יצא טוב

• הוסף לסימניות
כן
ומניסיוני ילד שמנסה לבחון גבולות [אני לא מדבר על ילד טוב שקרה לו פשלה פעם אחת] ורואה שזה הולך לו הוא ימשיך ופעמים אף יגרור אחרים איתו
רוב הכיתה הם לא ילדים שמנסים לבדוק גבולות כל הזמן ואתה איתם חזק ממש ולכן יש אווירה בכיתה שנעיצת עיניים מספיקה כדי להבין את הגבול, מקווה שהובנתי
דבר נוסף חשוב ממש אני חושב שאני מקצועי וכבל זאת אני יודע ב100 אחוז אין אשרות לפתור את כל הבעיות במסגרת הכיתתית , בשעת שיעור אתה רבה ולא מטפל ריגשי או מאמן כלשהו
ולכן אם אתה מנסה לעשות את זה בזמן שיעור הרסת את השיעור בדרך כלל
לנהל כיתה עם משמעת זה אפשרי אם אתה מנהל כיתה ולא אם אתה עסוק עכשיו עם ילד שיש לו בעיות שלא קשורות לעבודה בה אתה עוסק עכשיו
תגדיר לעצמך טוב מה התפקיד שלך עכשיו מה הם גבולות התפקיד ואל תיגרר בשעת שיעור לשנות לילד את כל תפסת עולמו הריגשית זה חשוב מאוד תעשה את זה בשיחות פרטיות או שיחה לכל הכיתה בנושא היררכיה ביהדות לא תוך כדי שיעור חומש או חשבון

• הוסף לסימניות
רוב הכיתה הם לא ילדים שמנסים לבדוק גבולות כל הזמן ואתה איתם חזק ממש ולכן יש אווירה בכיתה שנעיצת עיניים מספיקה כדי להבין את הגבול, מקווה שהובנתי
דבר נוסף חשוב ממש אני חושב שאני מקצועי וכבל זאת אני יודע ב100 אחוז אין אשרות לפתור את כל הבעיות במסגרת הכיתתית , בשעת שיעור אתה רבה ולא מטפל ריגשי או מאמן כלשהו
ולכן אם אתה מנסה לעשות את זה בזמן שיעור הרסת את השיעור בדרך כלל
לנהל כיתה עם משמעת זה אפשרי אם אתה מנהל כיתה ולא אם אתה עסוק עכשיו עם ילד שיש לו בעיות שלא קשורות לעבודה בה אתה עוסק עכשיו
תגדיר לעצמך טוב מה התפקיד שלך עכשיו מה הם גבולות התפקיד ואל תיגרר בשעת שיעור לשנות לילד את כל תפסת עולמו הריגשית זה חשוב מאוד תעשה את זה בשיחות פרטיות או שיחה לכל הכיתה בנושא היררכיה ביהדות לא תוך כדי שיעור חומש או חשבון
חד משמעית ולכן אתה חייב לעצור את אותו ילד שלא יפריע לך ולאחרים ומצד שני לא ליפול לתוך זה ולהתחיל לדון עכשיו כי זה לא הזמן ולכן יפה אמר @עומק התבונה שצריך להגיב מיד ובקצרה

• הוסף לסימניות
ומניסיוני ילד שמנסה לבחון גבולות
ילד שמנסה גבולות כרוני חייב טיפול מיידי!! אבל מה אני מפסיד כשאני מתעסק בו חצי שיעור ???
אז מה שאני עשיתי הושבתי את הילד לידי ובהפסקה הסברתי לו בצורה חדה קצרה ועניינית שאני לו מוכן לזה!!!!
ואני יאלץ להעניש אותו בפעם הבאה! זה בד"כ מספיק
שים לב!
ילדים של קשב והיפראקטיביות, לא אשמים בהפרעות!!!!
וזה לא פייר להעניש ילד על דבר שהוא לא אשם בו!!!!
אלא כאן זה התמודדות שלנו לדרוש מההנהלה שידרשו מההורים אבחון מוקסו ולטפל במקור הבעיה!!!!!!!!!! ולא במעשיו בשיעור!!!!
ולגבי ילים אחרים אל תדאג הם גם קולטים שילד זה שונה ולא מעתיקים ממני

• הוסף לסימניות
ילד שמנסה גבולות כרוני חייב טיפול מיידי!! אבל מה אני מפסיד כשאני מתעסק בו חצי שיעור ???
אז מה שאני עשיתי הושבתי את הילד לידי ובהפסקה הסברתי לו בצורה חדה קצרה ועניינית שאני לו מוכן לזה!!!!
ואני יאלץ להעניש אותו בפעם הבאה! זה בד"כ מספיק
שים לב!
ילדים של קשב והיפראקטיביות, לא אשמים בהפרעות!!!!
וזה לא פייר להעניש ילד על דבר שהוא לא אשם בו!!!!
אלא כאן זה התמודדות שלנו לדרוש מההנהלה שידרשו מההורים אבחון מוקסו ולטפל במקור הבעיה!!!!!!!!!! ולא במעשיו בשיעור!!!!
ולגבי ילים אחרים אל תדאג הם גם קולטים שילד זה שונה ולא מעתיקים ממני
יפה מאוד לא דיברתי על ילד עם הפרעות קשב והיפר

• הוסף לסימניות
וברור שלא להתעסק בו חצי שיעור ברור שזה רק הפסד
ודרך אגב ילד שמאובחן וצריך טיפול תרופתי ולא לוקח לא חייב להכניס אותו לשיעור ולפעמים מניסיון זה עוול להכניס אותו לשיעור עוול כלפי הילד ועוול כלפי הילדים האחרים

• הוסף לסימניות
ל.1
זה סתם נקודה למחשבה וחידוד למקום שהמון נופלים בו
סתם מעניין באיזה כחתה את מלמד?

• הוסף לסימניות
במודיעין עילית יש עכשיו קורס ארוך עם הרב שלמה בלפר פסיכולוג שמומחה לעניני סמכות (תלמיד של חיים עומר)
המלמדים אומרים שזה משהו מדהים
אולי יש מישהו משם שיכול להחכים אותנו

• הוסף לסימניות
אני מנחה הורים בגישת הסמכות החדשה של פרופסור חיים עומר וכמוני גם ר' משה בלוי ור' שלמה ריין ומקצוענים גדולים תומכים מאד בגישתו.
ספריו תורגמו ללמעלה מ13 שפות זרות ונלמדת בהרבה ממדינות המערב כשיסודה הוא כמובן גם מתורתנו הקדושה.

• הוסף לסימניות
אבל התכוונתי איך הכיתה רואה את זה שילדים צפצפו על הרב והכל רגיל הם לא יודעים שרשמת לעצמך ואתה מתכוון לטפל בזה אח"כ ולעשות שיחות וכדו'
בדרך כלל הם כן רואים שאתה מסכל על ילד ורושם לעצמך הם מבינים למה

• הוסף לסימניות
אבל התכוונתי איך הכיתה רואה את זה שילדים צפצפו על הרב והכל רגיל הם לא יודעים שרשמת לעצמך ואתה מתכוון לטפל בזה אח"כ ולעשות שיחות וכדו'
ראה מה שכתבתי
שכוונתי היא לא המקום שהוא יושב אלא סוף הכיתה = אף אחד לא יודע חוץ ממנו וממני ואז אני יכול להתעלם (במידה והוא בטוח שלא ראיתי) או לטפל בהפסקה (במידה שהוא יודע שראיתי)
ומרכז הכיתה התכוונתי לומר שעוד ילדים ראו או מודעים למעשיו של אותו ילד שאז אני חייב לטפל, לדעתי ע"י תגובה קצרה וחדה מיד כשראיתי וטפל לעומק בהפסקה!

• הוסף לסימניות
מנסיוני:
1. יש הבדל בין ילד שמקבל שמעת לילד שלאא מקבל משמעת , מי שמקבל ניתן לדבר אליו כמו שמדברים בפשטות ובמהירות. מי שלא מקבל משמעת צריך ללמוד את "חיים עומר" כדי לדעת איך למשמע מבלי לפגוע בקשר ההדדי.
2. אין כאן נושא של "ילד אשם" או לא . הגישה האמיתית מלמדת כי המלמד צריך ללמוד איך ההתנהלות שלו בשטח שלו תהיה אפקטיבית ולכן זה כלל לא משנה אם הילד אשם או לא.
3. שם המשחק הוא למשמע מבלי לפגוע בקשר בין המלמד לתלמיד שיישאר קשר של חום ואהבה.

• הוסף לסימניות
3. שם המשחק הוא למשמע מבלי לפגוע בקשר בין המלמד לתלמיד שיישאר קשר של חום ואהבה.
זה לא משנה אם הוא ילד שמקבל משמעת או לא, כל ילד צריך לקבל חום ואהבה!!!!!
ואחרי שהילד לא רק יודע אלא גם מרגיש שהמלמד אהוב אותו (כי כשיש אהבה אמתית אז מרגישים!!) אז זה לא קשה לתקן וללמד משמעת ואפ' בדרך קצת קשה, וזה לא ייפגע באהבה הפנימית (כל עוד שגם תוך כדי החינוך אני עדיין אוהב אותו!!!)
לדעתי אין פה איזה חידוש מיוחד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה