נכתב ע"י EC;1214858:אני באמצע להוריד וידאו של כל העצרת שעה ומשהו, יש ביקוש לזה? שאני אדע אם להעלות לגמבו מייל..
נכתב ע"י דודיק;1214883:דבר ראשון תודה רבה על השיתוף
הקליפ יפה מאד וערוך בצורה יפה
(אם כי לדעתי זה לא מצליח להעביר את רגעי השיא בעצרת)
אבל משהו אחד צרם לי מאד בקליפ
לחבר את המשפט "הם משכימים לדברים בטלים" לתמונה של חיילים נראה לי קצת מוגזם ואפילו הייתי אומר כפיות טובה (לי אישית יותר הסתדר כשזה היה על לפיד שסיכן את חייו בעיתון "במחנה")
ושלא יבינו אותי לא נכון אני לא בא להביע כאן עמדה בנוגע לגיוס בחורי ישיבה
ועפר אני לכפות רגליהם של גדולי הדור שהורו לא להתגייס בשופ"א (והייתי בעצרת)
אבל אני חושב שצריך לעשות את ההפרדה בין האיסור לבחורי ישיבה ללכת לצבא
לבין חיילים שנמצאים בצבא
שבשורה תחתונה חלק גדול מהם מסכן את החיים שלו בשבילך
ואפשר להתווכח אם זה עוזר או לא
אבל בסופו של דבר הוא כפרט מסכן את החיים שלו בשבילך
ולכן לבוא ולומר לו אתה משכים לדברים בטלים כשהוא בכלל לא ישן הלילה כי הוא נכנס לג'נין או השד יודע לאן כדי לתפוס מחבלים נראה לי קצת ככפיות טובה
(סתם נקודה למחשבה שתוכל לבחון את עצמך האם אתה באמת אוחז שהחיילם משכימים לדברים בטלים
תחשוב על מקרה שמודיעים לך שיש נסיעה למערת המכפלה
אבל צה"ל יוצא באותו יום לטיול בשוויץ (כולם)
היית נוסע או לא
אם באמת היית נוסע אולי אתה באמת בדרגה שיכול לקרוא להם
משכימים לדברים בטלים)
נקודה נוספת למחשבה שעלתה לי עכשיו
גם אם זה נכון שהם משכימים לדברים בטלים
כשעושים כאלה דברים צריך תמיד לחשוב על זה שיכול להיות שזה יופץ בציבור הכללי
אתה יודע כמה זעם יכול לעורר כזה קליפ בקרב הציבור החילוני
וגם אלה שמבינים שצריך לשמור על לומדי התורה
אבל הם עדיים חושבים שצריך צבא
אבל ברגע שהם יראו שהחרדים בכלל חושבים שהצבא זה דברים בטלים
זה יוציא אותם מהכלים
תחשוב על אם שכולה שרואה שהחרדים מזלזלים ככה באלה שהנהרגים בשבילם
ומבחינתם הבן שלה נהרג על דברים בטלים
מאד יכול להיות שאתה צודקנכתב ע"י park;1214961:מה הכוונה דברים בטלים? דברים שקיומם בטל ואינו משתמר לנצח. (ולא איך שמובן בעברית של היום שזה מעשה שטות שעדיף שלא לעשותו).
וכן הכוונה גם לראש הממשלה וגם לחיילים שאינם נמצאים שם בתור מצווה אלא רק כי הם חייבים ואין להם שום אינטרס להגן על לומדי התורה, ולכך הקימה שלהם בבוקר למטרה שאינה רוחנית, בטלה (אינה משתמרת לנצח) ועם כל הכאב גם העובד באנג'ל שמספק לי לחם, שגם לא הייתי רוצה שיטוס לשוויץ גם הוא קם לדברים בטלים. וגם האחראי על מערך התחבורה שבסופו של דבר מספק ללומדי התורה את האפשרות להגיע למקום הלימוד ומסייע ללומדי התורה, מכיוון שאין זו כוונתו (כמו אנשי רומי שיבקשו שכר על הגשרים ומרחצאות ויאמרו להם לעצמכם בניתם) לא יקבל על כך שכר.
בשונה מלומדי התורה ושומרי המצוות שמתגברים כארי לעבודת הבורא, ובעצם הקימה הם מקיימים מצווה שמשתמרת לנצח נצחים.
גם אם זה נכון, יקראו את זה אחרת...נכתב ע"י park;1214961:מה הכוונה דברים בטלים? דברים שקיומם בטל ואינו משתמר לנצח. (ולא איך שמובן בעברית של היום שזה מעשה שטות שעדיף שלא לעשותו).
וכן הכוונה גם לראש הממשלה וגם לחיילים שאינם נמצאים שם בתור מצווה אלא רק כי הם חייבים ואין להם שום אינטרס להגן על לומדי התורה, ולכך הקימה שלהם בבוקר למטרה שאינה רוחנית, בטלה (אינה משתמרת לנצח) ועם כל הכאב גם העובד באנג'ל שמספק לי לחם, שגם לא הייתי רוצה שיטוס לשוויץ גם הוא קם לדברים בטלים. וגם האחראי על מערך התחבורה שבסופו של דבר מספק ללומדי התורה את האפשרות להגיע למקום הלימוד ומסייע ללומדי התורה, מכיוון שאין זו כוונתו (כמו אנשי רומי שיבקשו שכר על הגשרים ומרחצאות ויאמרו להם לעצמכם בניתם) לא יקבל על כך שכר.
בשונה מלומדי התורה ושומרי המצוות שמתגברים כארי לעבודת הבורא, ובעצם הקימה הם מקיימים מצווה שמשתמרת לנצח נצחים.
נכתב ע"י דודיק;1215009:מאד יכול להיות שאתה צודק
אבל איך אומרים "כוונות בתפילה"
ויותר חשב איך שזה מתקבל בציבור
ויעידו הצלצולים שאני לא היחיד שהבין לא נכון
(האמת שחששתי ממתקפה אבל הופתעתי לטובה)
נכתב ע"י BlueRay;1215301:תודה רבה!
2 הקישורים זהים?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מקצועי בנדל"ן, המועצת ו-Yanky Itskowitz3 //