נכתב ע"י גיל קוליוק;1215812:סליחה,
עצרתי את הקליפ באמצע, לא ראיתי שום קשר בין העצרת לשיר, ולמטרה של הסרטון.
העצרת - קידוש שם השמים לא נועד להשפיל אף אחד, אלא לקדש שם שמים בלבד, להסביר לכלל העולם, שהתורה היא נפשו של עם ישראל, ואף אחד לא יכול לגעת בה.
השיר - אנו משכימים לבית המדרש לא לרקודים רח"ל, זה עושים גם החילונים במקומות משלהם. הם משכימים לדברים בטלים, על זה כבר העירו, ואלו דברים פשוטים (אם הייתי פותח האשכול, הייתי מוריד מהר את הקליפ, שח"ו לא יגיע לידיים הלא נכונות ויגרום חילול שם שמים, אם יש לך ספק תתייעץ עם רב).
מטרת הסרטון - מה המטרה? מי קהל היעד? לא מובן אם לציבור החרדי, ממש לא משקף דעת תורה.
ואם לציבור החילוני, מה הטעם להרגיז? סליחה, אבל ממש לא מובן.
לענ"ד צריך להוריד את האשכול הזה בדחיפות, אין כאן שום "איש לרעהו".
נ.ב.
התודה שצילצלתי היה לפני שראיתי את הסרטון, אני חוזר בי.
נכתב ע"י נ פלוס;1217105:למה נראה לך שלחרדים אסור לעשות כלום? ולחילונים מותר לעשות הכל!!! מותר לאלי כהן לצאת בקומפיין "ננצח את הקיצונים!" וכד' וכד' וכד' בא נראה את התגובות אם זה היה הפוך????? והחרדים היה אומרים ככה על חילונים?! נמאס לי לראות איך חרדים מתגוננים על חילונים!!
הנה 3 דוגמאות (ויש עוד מליון) ממעשי יום יום נגד ציבור שלם! ואם אנחנו עושים משהו קטן אז מה??
קודם כל תבדוק את הוידאו הזה-נכתב ע"י נ פלוס;1217105:את לא צודקת, לחילוניים לא מותר לעשות הכל, זה שהם עושים מה שהם עושים זה לא אומר שזה מותר.
דבר שני זו עבירה חמורה מאד לחלל שם שמיים, וזה שהקליפ הופץ, גרם לחילול ה' גדול,
מה שהם עושים, זה לא אומר שאנו צריכים לעשות אחריכם.
(אם מישהו ח"ו מקלל, האם תקללי אותו חזרה?)
דרך אגב צריך להבהיר זה שאנחנו נגד הצבא, זה כי הוא חילוני מדיח ומסית, זה נגד ההנהגה שלו, אבל איננו מזלזלים ח"ו בשום חייל, הרי כבר כתוב "כל המציל נפש אחת מישראל כאילו קיים עולם ומלואו".
נכתב ע"י דודיק;1217140:(וסתם הערה נוספת לגבי הסטטוס שפורסם
חוץ מהענין של "מדיר ומשפיל נשים" ו"נשאר בור"
כל הדברים שם נכונים
נכתב ע"י דודיק;1217140:דבר ראשון זה שגם הם מלכלכים עלינו סתם
זה לא מצדיק את זה שגם אנחנו נלכלך עליהם
אנחנו אמורים להיות יותר טובים. לא?
דבר נוסף אף אחד לא התגונן פה על חילונים
להפך התגוננו פה על החרדים שלא יחשבו שזה דעתנו
שכל העצרת הייתה נגד איזה חייל מסכן
(וסתם הערה נוספת לגבי הסטטוס שפורסם
חוץ מהענין של "מדיר ומשפיל נשים" ו"נשאר בור"
כל הדברים שם נכונים (ואל תספרי לי שהוא לא מבדיל בין ספרדים לאשכנזים)
אבל אין צורך להעלב מזה
ואם אומרים עלינו שממוצע הילדים הוא 10 מה מעליב בזה
וזה "שלא עובד למחייתו" אנחנו צריכים להיות גאים בזה שאצלנו רובם יושבים ולומדים
וכן על זה הדרך)
יש לי עוד כמהנכתב ע"י בצל ירוק;1217166:אם הנ"ל נכון, אז גם זה נכון.
החילונים:
רוצחים,
מעשנים סמים,
מבצעים מעשים מגונים.
חלקם מתבוללים בחו"ל
לא יודעים אידיש
אחוזי פשע גבוהים.
הם משתכרים
מביאים ילד וכלב.
א.... לא להכליל, אם הם מכלילים, אז, כן. גם אני .
[/B]
נכתב ע"י hafakot;1217223:השם ישמור! אתם כולכם צודקים באופן עקרוני אבל בין השחור ללבן יש הרבה אפור. יש כל מיני סוגים גם בין החרדים וגם בין החילונים.
העובדות נכונות, כואבות ומבהילות. אבל אנחנו-עובדי ה' אנחנו. אנו בניו ואף אלה שלא זכו להכיר בתורתו הם בניו. ותפקידנו , כאלה שחולקים את השהות בהיכלו של מלך, לבדוק כל דבר אם זה לרצונו או לא.
אנחנו בגלות, וזה חלק מהצער. וכי לא נאמר על תקופה זו "יראי ה' ימאסו וכו'? הנבואה מתגשמת.
אשרינו שזכינו להיות מבוזים על קדושת שמו ית'. ואם נתאחד בתפילה על עמ"י, יהיו פה שומרי תורה בקצב הרבה יותר מהיר מהגרף הדמוגרפי.
בכלל מי שיצר את החיץ הזה בין המגזרים זו התקשורת והאשכול הזה משרת את מטרתה יופי. ועוד אני פתחתי אותו, והתכוונתי לטוב.
נכתב ע"י hafakot;1217223:בכלל מי שיצר את החיץ הזה בין המגזרים זו התקשורת והאשכול הזה משרת את מטרתה יופי. ועוד אני פתחתי אותו, והתכוונתי לטוב.
נכתב ע"י נ פלוס;1217157:טוב לדעת שאתה לא יודע חשבון......
נכתב ע"י דודיק;1217260:למיטב זכרוני
הפעם האחרונה שלמדתי חשבון הייתה בכיתה ז'
ואז אחזנו בשבר עשרוני (מה זה?)
וכשאני מסתכל בחוברת מתמטיקה של אחותי
זה נראה לי סינית
ובמבחן לרואי חשבון אני אקבל 0
אבל אני לא מתבייש בזה ובזמן שהם מקדישים ללימוד חשבון
אני הקדשתי ללימוד גמרא
אז מה אכפת לי שיגידו שאני לא יודע חשבון
אני יכול להגיד עליהם שהם לא יודעים גמרא
ומבחינתי מה שהם לא יודעים הרבה יותר חשוב ממה שאני לא יודע
חיץ= הפרדה מתוך עוינות, חוסר קבלה וחוסר הבנה.נכתב ע"י levy;1217252:מי שיצר את החיץ הזה בין המגזרים, הם גם גדו"י, שראו לנכון שיש להפריד בין החרדים לחילונים.
לא כמו שהיה לפני השואה, שאז יכלו לגור בבית אחד חילוני וחרדי, ולא היתה כל הפרדה.
גדו"י ראו בעיני קדשם שהציבור החרדי ע"מ שיוכל להשאר בקדושתו עליו לחיות בנפרד מהחילונים!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: מקצועי בנדל"ן, המועצת ו-Yanky Itskowitz3 //