התייעצות עקרות בית, מה עדיף, שיש כהה או בהיר?

• הוסף לסימניות
מצד אחד כמובן- על שיש כהה לא רואים ליכלוך, אבל-
אולי זה חיסרון, כי בניגוד לרצפה שעדיף לטשטש חוסר נקיון,,
את השיש אני רוצה נקי, ההיגנייה מאד חשובה לי...
אבל- כולם אומרים לי שאני מדברת מחוסר נסיון.... :rolleyes:
חוץ מזה, שיש כהה לא יחשיך מדי בענייים,? כיף לעבוד על משטח מואר...
אבל מצד שני הכהה משתלב לי יותר בדוגמאות של הקבלן וגם כנראה יותר פרקטי.
מה דעתכן?

• הוסף לסימניות
אני עמדתי לעשות כהה, אבל ברגע האחרון שיניתי לבהיר יחסית (צבע קפה)
כי פחדתי לפספס נמלים...
בסופו של דבר אני מרוצה מאוד ושמחה שהלכתי על זה.. זה ממש מאיר את המטבח
(מטבח סוג אנגלי-כפרי)

• הוסף לסימניות
גרתי שנה שלמה שכירות בדירה בעלת שיש כהה, כל היתרונות שמנית הם נכונים, אבל לפני חצי שנה עברתי לדירה שכורה אחרת בעלת שיש בהיר, מה אומר ומה אדבר, אור בעיניים!!!, בנוסף לכך, כשהשיש נקי הוא מאיר ומבריק, עושה חשק לשמור עליו נקי!!!, לעומת זאת השיש הכהה, אכן פחות רואים לכלוך, אבל גם כשהוא נקי, הוא עדיין לא מבריק ו"מסנוור", אם את לא אחת מדי "מבולגנת" (בוא נקרא לזה כך), שלפחות 50 אחוזים מהזמן השיש לא מטונף, לכי על בהיר, אבל מסוג איכותי שיותר קל לנקות.
(גם בשישים יש כמה רמות של איכות, וכמו מרצפות- יש שיותר קל לניקוי ויש שפחות...)

• הוסף לסימניות
בהיר ומאיר
כהה מחשיך את המטבח
לי יש מטבח פצפון וכשהחלפתי מטבח ושיש מכהה עשיתי בהיר עם נצנצים
יצא מושלם ולא שמים לב כמה המטבח קטן
בכל מקרה שתהיה לך סיעתא דשמיא ושישמש אותך לאורך שנים
אגב
יש תכשירים מעולים שמנקים שיש בהיר
כך שלא צריך לחשוש מכתמים במידה ואיכות השיש טובה

• הוסף לסימניות
אני מצטרפת לדעתה של @mg3
קפה הוא פתרון מדהים
גם לי היתה ההתלבטות הזו לפני כמה שנים
ואני ממש מרוצה מהבחירה שלי:)
השיש מאיר עיניים ובד בבד פרקטי ולא מסגיר כל כתמון קטן
אציין שהוא משולב מכמה גוונים של קפה ושמנת שמוסיפים לפרקטיות שלו
תתחדשי

• הוסף לסימניות
גרה ביחידה עם שיש כהה, ואני לא אחזור על הטעות הזאת.
בהיר- לא חייבים דווקא שמנת, גווני קפה/ אפור אבל מאיר עיניים, נותן מרחב
לדעתי הכי מומלץ

• הוסף לסימניות
באה לאזן.
כהה הוא יוקרתי, ונותן למטבח לוק אחר.
לגבי המרחב, זה תלוי, אם הארונות בהירים, הקונטרה נהדרת ונוצר שילוב מדהים.
ופס לד מתחת לארונות העליונים יצור לך משטח מואר.

• הוסף לסימניות
אם את לוקחת גרניט, שימי לב שהבהירים לעיתים קרובות יותר עדינים. יש לי בהיר(ויקר, בדרך כלל שיש טבעי בהיר יהיה יקר יותר משיש טבעי כהה), דוגמה יפהפייה עם נימים חום וטורקיז, השיש בן שלוש וכבר לא נראה חדש. איש השיש התרה בפני כך שזה נלקח בחשבון. היו דוגמאות בהירות שהוא אמר שמיועדות לחיפוי בלבד בגלל העדינות שלהן.
לגבי ניקיון, אם השיש הוא לא בצבע לבן חלק אז אין הבדל משמעותי.

• הוסף לסימניות
גרנו בשכירות עם שיש בהיר (שמנת) וכל הזמן אמרתי שזה בהיר מדי וכל לכלוך בולט. אחר כך עברנו לדירה שכורה נוספת ושם היה שיש כהה (חום ממש כהה) ואז ראיתי שגם על שיש כהה רואים כל לכלוך אז עדיף שיש בהיר.
הוא גם הרבה יותר יפה...

• הוסף לסימניות
עשיתי שיש שחור (בגלל הכרות עם בהיר..)
ארונות בהירים וקרמיקה בהירה- מהמם!!!
ולדעתי רואים עליו הרבה פחות לכלוך, ולא נהיה כתמים,.
טעם אישי...

• הוסף לסימניות
יש לי שיש אפור בהיר מאוד פרקטי לא רואים לכלוך אבל ברמה מוגזמת
לי אישית זה מפריע מאוד כלומר זה נחמד שיש מראה כל הזמן נקי מצד שיני אני לא תמיד יודעת מתי לנקות
ואני מעבירה יש ומרגישה שמשהו לא חלק לי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה