קורונה עשיתם פעם ראשונה ליל הסדר? סקר איך היה

• הוסף לסימניות
אוקי אז בואי לא נקבע עובדות לפני שבודקים את השטח, סבבה?
למה נראה לך שלא בדקתי את השטח? לדעתך אני חי על הירח?
עכשיו אני מבינה למה קשה לך להתארח, ברור שאם את צריכה לדאוג לעצמך להכל כולל נקיון ואוכל, לארגן לסדר כל הזמן אחרי הילדים בבית שהוא לא שלך + אריזת מזוודות נסיעה צפיפות וקשיי הסתגלות של הילדים לבית אחר, זה מאוד קשה ולא כיף.
גם אני לא הייתי רוצה להתארח ככה.
לכן גם אנחנו בהחלט עמלים במצוות אורחים שהם יהנו וירצו לבוא אלינו שוב ולא רק יחכו למוצ"ש כדי לברוח הביתה.
זה בחיים לא יקרה אצלינו, לרוב הם רק ירצו להשאר או לעשות גשרים כמה שיותר ארוכים, כי כיף להם לבוא אלינו ואנחנו נהנים מזה.
אני חושבת שיש דרך אמצע, האורחים לא צריכים לדאוג ולעשות הכל כי הם אורחים ומותר ויפה להתחשב בהם, (כן, אם הילדים רעבים בבוקר הכי נורמלי בעולם שהם יבואו לאכול אצלינו ולא ישארו עם ילדים רעבים בדירה עם מיחם מים חמים לתה...עד שהדודות יקומו, אין מה לעשות זה חלק מההתגמשות המצופה מאיתנו ואני חושבת שזה לגמרי נכון) יחד עם זה הם בהחלט מוזמנים לסייע כשצריך ומתאים ואכן הם עושים את זה, הם יודעים שלא באו למלון חינם הכל כלול.
אם אתם שמחים ומרוצים על אירוח נפלא שכזה, אני בהחלט בעד.
מדברייך היה נשמע שהאורחים הם למעמס עלייך.

• הוסף לסימניות
בדירת 4 חדרים קלאסית כשבבית יש 4 ילדים בוגרים, אין את מי לפנות, ואין בכלל מיטות נוער :rolleyes:
היכן הילדים ישנים, על מיטות מבוגרים?
וכן, גם אם הגיסים האורחים יבואו ויעבירו את המיטות המתקפלות והדברים הכבדים באמת,
לא הבנתי, דירות האירוח מגיעות בלי מיטות?
עדיין יש הרבה דברים שזה באחריות המארחים כמו לשים מצעים/מגבות/לדאוג לתרמוס חם ונייר טואלט חתוך.
נו נו, תספרי את זה למשפחה שלי...
את לא באמת מצפה שהאמא תעמוד ותבשל לבד לכולם, כן? בפרט כשיש בנות בבית?? לא מבינה מאיפה מגיעה הקביעה העקומה הזאת.
מהמציאות שאני מכיר [בשני הצדדים]...
וזה שקילפתם בצעירותכם זה אכן מאוד מוערך, רק אל תשווי את הכמויות, בתור מישהי מהקטנות בבית יש בלעה"ר הרבה יותר נפשות לארח בלי השוואה למתי שהגיעו כמה אורחים פעם ב..כשאחיותי היקרות היו צעירות ועזרו קצת לקלף. לא מדברת על זה שהאמא לא נהיית צעירה יותר...
בתור אחד מהצעירים במשפחה ברוכת ילדים, אני בהחלט משווה את הכמויות.

• הוסף לסימניות
היכן הילדים ישנים, על מיטות מבוגרים?
כתבתי, על מזרונים בדירות הארוח

לא הבנתי, דירות האירוח מגיעות בלי מיטות?
אנחנו לא רוטשילד ומחפשים דירות ממוצעות ולא תמיד יש מיטות לכולם אז כן, לרוב צריכים להביא מיטות מתקפלות נוספות למבוגרים ומזרונים לילדים.

נו נו, תספרי את זה למשפחה שלי...

מהמציאות שאני מכיר [בשני הצדדים]...

אז כנראה יש הבדלים מהותיים
האמא לא אמורה להכין לבד את כל האוכל לכולם, בפרט לא בבית שיש בנות (מה היא מלאך??)
לא יודעת,
ככה לימדו אותי

בתור אחד מהצעירים במשפחה ברוכת ילדים, אני בהחלט משווה את הכמויות.

את איזה כמויות?
בתור אחד מהצעירים במשפחה אתה אמור להכיר את הכמויות אוכל שנצרכות לחג/שבת עם כמה נשואים + ילדים ואת המאמץ הפיזי להכין אותו (גילוי נאות: זה הרבבבה אוכל.)

בכל מקרה הדיון עקר מיסודו, כנראה הכל תלוי בסביבה/חינוך/רקע אישי

• הוסף לסימניות
בדירת 4 חדרים קלאסית כשבבית יש 4 ילדים בוגרים, אין את מי לפנות, ואין בכלל מיטות נוער :rolleyes:
הילדים ישנים ראש זנב במזרונים בדירות שאנחנו שוכרים להם, אין אופציה אחרת לארוח, זה לא לוקסוס אלא בסיס.
וכן, גם אם הגיסים האורחים יבואו ויעבירו את המיטות המתקפלות והדברים הכבדים באמת, עדיין יש הרבה דברים שזה באחריות המארחים כמו לשים מצעים/מגבות/לדאוג לתרמוס חם ונייר טואלט חתוך.
וגם אם אנחנו יכולים להשאיר להם את זה ליד הדלת ושהם יקחו, זה לא יפה ולא מכובד, יש מצווה שנקראת הכנסת אורחים.
ומה הקשר אלי? הלכת רחוק מאוד.
אז יש משפחות שבהן לא מארחים את כל הנשואים ביחד לשבתות אלא רק לחגים ואז זה כן אפשרי לתת להם לפחות חדר אחד ובני הבית יצטופפו באחר.
המאמץ שלכם בעניין הוא ממש לא מובן מאליו. מילא בחגים אבל לא בשבתות.
לתת לאורחים לבשל לעצמם את האוכל וללכת לישון? להשאיר אותם בסוף הסעודה עם כל הכלים וילדים ישנים/בוכיים ולהגיד להם אנחנו הולכים לישון עכשיו תפנו את השולחן ותטאטאו את הריצפה לסעודה של מחר?
לא צריך ללכת רחוק אבל גם בבית של הורי וגם בבית של הורי בעלי הן הנשואים והן הרווקים עורכים, מפנים ומסדרים את השולחן בתום הארוחה ורוחצים את הכלים.
מסייעים בחול המועד בהכנת הארוחות ואפיית עוגות ומסדרים את חדריהם.
זה אמור להיות ברור וכך גם נעים לכולם.

• הוסף לסימניות
הילדים ישנים ראש זנב במזרונים בדירות שאנחנו שוכרים להם, אין אופציה אחרת לארוח, זה לא לוקסוס אלא בסיס.
זה בסיס בעיניכם, ולא בסיס בכלל אצל אחרים.
יש כאלו שדוחסים כמה שנכנס, ומעבר לזה - לא.

• הוסף לסימניות
אז יש משפחות שבהן לא מארחים את כל הנשואים ביחד לשבתות אלא רק לחגים ואז זה כן אפשרי לתת להם לפחות חדר אחד ובני הבית יצטופפו באחר.
המאמץ שלכם בעניין הוא ממש לא מובן מאליו. מילא בחגים אבל לא בשבתות.
בבית של מתבגרים (18+) אי אפשר להצטופף בחדר אחד, לפחות לא אצלינו, ושכירת דירת ארוח ממוצעת בשביל אירוח נשואים בחגים זה חלק בסיסי בנתונים שלנו.
הדיבור היה על חג הפסח (שזה אומר שבוע)

שבתות זה סיפור אחר, דומה אך שונה

לא צריך ללכת רחוק אבל גם בבית של הורי וגם בבית של הורי בעלי הן הנשואים והן הרווקים עורכים, מפנים ומסדרים את השולחן בתום הארוחה ורוחצים את הכלים.
מסייעים בחול המועד בהכנת הארוחות ואפיית עוגות ומסדרים את חדריהם.
זה אמור להיות ברור וכך גם נעים לכולם.

הוא אשר אמרתי
באמת נעים לכולנו מאוד
יחד עם זה קל וכיף יותר להיות בבית ריק נקי ומתוקתק ורגוע כל החג
והחג הזה הוא מתנה לאנשים שמארחים תמיד נקודה.
(גם אם האורחים עוזרים במה שיכולים, עדיין יש הרבה עול על המארחים, זה מציאות פשוטה, גם בלוגיסטיקה לפני הארוח וגם לשקם את הבית אחרי הארוח.)

זה לא סותר
וזה בדיוק מה שניסיתי לומר.

• הוסף לסימניות
(גם אם האורחים עוזרים במה שיכולים, עדיין יש הרבה עול על המארחים, זה מציאות פשוטה, גם בלוגיסטיקה לפני הארוח וגם לשקם את הבית אחרי הארוח.)
אין ספק ועל כך יעידו כל אלו שעשו פסח לראשונה בביתם ואני ביניהם.

אני חושבת שמה שניסו לומר לך פה זה שאם אירוח גוזל כל כך הרבה אנרגיות אפשר להנמיך סטנדרטים.
את אומרת שלכם זה לא מתאים. מקבלת.
אבל יש הרבה משפחות שבהם ההורים צריכים ללמוד לדבר ולבקש עזרה (אם הילדים לא מתעוררים מעצמם) או להוריד בסטנדרטים אחרת זה מגיע לכדי פיצוץ או קריסה וחבל.
אנשים צריכים ללמוד ליצור שיח פתוח בבית שלהם ולא לרעוד מכל תגובה של הנשואים ולצבור מרמור.
ויש גם נשואים שרוצים לעזור ולא תמיד מאפשרים להם או שהם לא יודעים אם זה במקום.

• הוסף לסימניות
זה בסיס בעיניכם, ולא בסיס בכלל אצל אחרים.
יש כאלו שדוחסים כמה שנכנס, ומעבר לזה - לא.
ברור, כל משפחה עם הנתונים שלה
אצלינו מציאות של אירוח בחג מחייבת לשכור דירה (או דירות)
אין את מי לדחוס (אגב, הביטוי נשמע קשה אנחנו לא דגי שימורים:confused::))

• הוסף לסימניות
ברור, כל משפחה עם הנתונים שלה
אצלינו מציאות של אירוח בחג מחייבת לשכור דירה (או דירות)
אין את מי לדחוס (אגב, הביטוי נשמע קשה אנחנו לא דגי שימורים:confused::))
היא התכוונה שאם אין מקום פשוט מארחים פחות משפחות ביחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....