דרוש מתכון פאי פירות, בצק פאי ללא מרגרינה

• הוסף לסימניות
יש לי של פאי פיצוחים
נראה לי מתאים גם לפירות

3 כוסות קמח
1כוס סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1כוס שמן
2 ביצים

ללוש לבצק, לשטוח ב 2 תבניות פאי
לפזר מעל חלבה מדורגת
מעל החלבה לפזר חמוציות, מקלות שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, פקאן טבעי

לאפות בחום בינוני 25דק' מכוסה בנייר כסף
להוציא לזלף מעל סילאן או מייפל
לאפות שוב כמה דק'

לא ידוע לי מקור המתכון...

בהצלחה

• הוסף לסימניות
מצאתי באתר של שני סנדרס,
הכנתי ויצא מוצלח וטעים.

המרכיבים​

לתבנית פאי קוטר 26-28​

לקלתית בצק פריך​

• 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה טרופה
  • 50 גרם שוקולד מומס (אפשר לבן, חלב או מריר)

לקצפת וניל​

• 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה
  • 1 חבילת (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ״ל) חלב קר
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות גדושות גבינת מסקרפונה

לפירות (אפשר כל סוג פירות שמתחשק)​

• סלסלת תותים
  • קופסת אוכמניות טריות
  • קיווי, קלמנטינה
  • פרוסת קרמבולה
  • 2 כפות ריבת משמש מעורבבת עם כפית מים

ההכנה​

לקלתית בצק פריך​

1. מחממים תנור לחום בינוני 190 מעלות.
  2. שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה, הסוכר, המלח והוניל ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שהבצק נאסף לגוש. משטחים את הבצק על נייר אפייה מקומח, מרדדים לעלה בעובי 1/2 ס"מ. אפשר לפני הרידוד לקרר את הבצק כדי שיהיה קל יותר לעבוד אתו אבל לא חובה.
  4. בעזרת נייר האפייה הופכים את עלה הבצק המרודד על תבנית הטארט. מהדקים, נפטרים מעודפי הבצק ומחוררים את התחתית במזלג. מעבירים למקפיא ל-10 דקות לפחות.
  5. מניחים את נייר האפייה המשומש על הקלתית ושופכים שעועית יבשה, עדשים או כל קטנייה שתהווה משקולת כדי שדפנות הבצק לא יצנחו באפייה. אופים למשך 15 דקות.
  6. מוציאים בעדינות את נייר האפייה עם הקיטניות מהקלתית וממשיכים לאפות ל-10-15 דקות נוספות או עד הזהבה. מצננים לחלוטין.
  7. מורחים על תחתית ודפנות הפנימיות של הקלתית את השוקולד המומס (השוקולד שומר על פריכות הקלתית לזמן ממושך יותר וגם מוסיף עומק לטעם). מקררים במקרר כמה דקות כדי שהשוקולד יתייצב לפני שממלאים בקצפת וניל.

לקצפת וניל​

1. מקציפים את כל מרכיבי הקצפת וניל וממלאים את הקלתית.

להרכבת הטארט​

1. פורסים את הפירות ומסדרים מעל לקצפת.
  2. מחממים טיפה (אפשר במיקרו) את הריבה ומברישים על הפירות כדי שיבריקו וישארו יפים וטריים לזמן ממושך יותר. מגישים מיד או שומרים במקרר עד ההגשה. מגישים באותו יום.
1769889332497.png

• הוסף לסימניות
חמאה ומרגרינה זה מאותו משפחה... הן נותנות את אותה תוצאה מבחינת מרקם
אני אשמח למתכון טוב על בסיס שמן

• הוסף לסימניות
קטע מצחיק,
לא שמתי לב בכלל לשורה הזאת, שמתי שמן ויצא מעולה

• הוסף לסימניות
תודה על המתכון
הכנתי לנו ולגננות
יצא טעים מאד(קצת מידי מתוק לטעמי)
יש לי של פאי פיצוחים
נראה לי מתאים גם לפירות

3 כוסות קמח
1כוס סוכר
2 אבקת אפיה
2 סוכר וניל
1כוס שמן
2 ביצים

ללוש לבצק, לשטוח ב 2 תבניות פאי
לפזר מעל חלבה מדורגת
מעל החלבה לפזר חמוציות, מקלות שקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות, פקאן טבעי

לאפות בחום בינוני 25דק' מכוסה בנייר כסף
להוציא לזלף מעל סילאן או מייפל
לאפות שוב כמה דק'

לא ידוע לי מקור המתכון...

בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה