נכתב ע"י חביבה;1243006:אבקש מאמא שלי- אף פעם עוד לא עשיתי.
את רוצה סגנון מתוק?
אמא שלי עושה מתוק וטעים במיוחד וחמותי עושה מלוח (האמת דומה לקציצות רגילות- ההבדל הוא שזה נאכל קר)
נכתב ע"י judi2525;1243011:את המאכל הרומני המוזר הזה מכינים בדיוק כמו געפילטע פיש
עם שינוי קל, במקום דג טחון חזה עוף טחון.
נכתב ע"י נ פלוס;1243028:המאכל המוזר הזה? למה בדיוק מוזר??? כל אחד עם המאכלים שלו! הספרדים גם אומרים מוזר על געפילטע פיש! בגלל זה זה מוזר?
נכתב ע"י judi2525;1243076:את לא יודעת באיזה נסיבות המאכל הזה בא לעולם כך שלא תביני למה הוא מוזר.
ואין שום קשר לעדתיות במאכל הזה.
ולעניין, זה שאוכל את הגעפילטע שלו מתוק אוכל את זה גם מתוק, זה שמלוח, גם אותו אוכל מלוח.
ווגשה כמו געפילטע עם פרוסת גזר וחריין ליד.
זה עניין של פרקטיקה.נכתב ע"י נ פלוס;1243146:אני ישמח למתכונים מדוייקים.
נכתב ע"י נ פלוס;1243258:יש מישהו עם מתכון מדוייק?
ואסתר את עושה בלי סוכר?
נכתב ע"י אסתר;1243095:מבשלים כמו דגים:
מרתיחים בסיר מים עם סוכר בנדיבות - קשה לומר כמות, גזר, בצל, מעט מלח ופלפל.
...
נכתב ע"י נ פלוס;1243688:אולי בכל זאת?????
אני רוצה להכין עכשיו!
נכתב ע"י אסתר;1243718:בכל זאת מה?
מתכון מדויק? אין לי לתת לך. סורי.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים