משפחה בהתייעלות פגישה 5 - והפעם.. הגדלת הכנסות!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שוב, אנחנו מתרגשים לפגוש וללוות את משפחת @צעד נכון בדרך לשלווה כלכלית!

ובשביל כך - הזמנו לכאן את הרב @ברוך פייגר [שהוא למי שעוד לא הבין "ה"מומחה כיום לנושא הגדלת הכנסות, ובעל ניסיון וותק רב גם בלווי משפחות לשלווה ויציבות כלכלית], וכבוד גדול שהוא התנדב ובא לעזרתנו.
וכן!
אני בהחלט נרגש מהענין.

@צעד נכון אתם איתנו??

• הוסף לסימניות
אנחנו כאן עם כל הכוח
שהחיינו וקיימנו....

• הוסף לסימניות
הרב @ברוך פייגר ..
אתה בהחלט מוזמן.
אני מתכבד לתת לך את הבמה והמיקרופון, ובטוח שבעז"ה תהיה השליח הטוב ביותר, לעזור למשפחה המקסימה הזו.
אני זז הצידה..
בבקשה!

• הוסף לסימניות
וואו, איזה כיף להיות כאן !

אני ממש נרגש להתחיל תהליך לייב להגדלת הכנסות איתכם, משפחת @צעד נכון היקרה ובשיתוף כל משפחת פרוג הענקית.

בשם השם נעשה ונצליח, בתפילה לבורא עולם שהתהליך יצליח גם לכם @צעד נכון באופן אישי, וגם לכל הצופים שיוכלו ללמוד מהתהליך על עצמם בסייעתא דשמיא.

כשדיברתי עם @הון ובית הוא סיפר לי על משפחה נהדרת שעושה תהליך התייעלות כלכלי מדהים!
והבנתי ממנו שיש כאן שני חלקים עיקריים בתהליך.

החלק הראשון - סידור חובות

כמובן שעם החזרי החובות הקיימים, בלתי אפשרי לצמוח כלכלית.
תהליך סידור חובות הוא הכרחי בשביל היציבות הכלכלית שלכם, ועל החלק הזה אמון הרב @הון ובית, שיעשה את הדברים על הצד הטוב ביותר.

החלק השני - הגדלת הכנסות

יהיה מאוד קשה לצמוח מבחינה כלכלית, ובוודאי להיכנס להליך של סידור חובות, כל עוד ההכנסות נמוכות והפער בין ההכנסות להוצאות בניכוי החזרי החובות, הוא למעלה מ-4000 ש"ח בחודש!

ובדיוק כאן אני נכנס לתמונה…

@צעד נכון , אתם איתנו?
מוכנים להתחיל??

• הוסף לסימניות
@ברוך פייגר אנחנו מוכנים ומזומנים
ואפילו מתרגשים ככה להיפגש עם ה'מומחה בתחום
נפתח בהודאה ענקית לבורא עולם שהביא אותנו לפה ולשליחיו הנאמנים שעוזרים לנו מעל במה חשובה זו
@הון ובית וגם אתה

• הוסף לסימניות
אוקיי, נהדר! :)

אז רגע לפני שנתחיל עם היכרות קצרה - - -

שאלה חשובה מאוד!

מה הציפיות שלכם מהתהליך הזה?
מה הייתם רוצים להשיג?

או במילים פשוטות יותר: מהו האתגר המרכזי שאתם רוצים לפתור כרגע?
(ואל תענו לי "להוריד את המינוס" או "להגדיל הכנסות", ;)
נסו להיות יותר ספציפיים…)

נשמח לתשובה בהרחבה גם ממך וגם ממך… :giggle:

• הוסף לסימניות
אוקי אז קודם כל הבעל...
אני קצת יספר שלפני כמה ימים שוחחתי עם חבר שאמר לי שהוא ברוך ה' מסודר עם כל החובות הוא יודע מה חסר לו בדיוק הוא מסודר חודשית
ואני אומר רבש"ע די כבר עם החוסר סדר הזה
די לחשבן כל חודש כמה לגייס
אני רוצה להגיע ליום שבו המשכורת נכנסת ולא משנה כמה היא וגם חודש אחרי זה קורה את אותו הדבר בלי דרמות ביניהם פשוט לחיות ברוגע מסודר מוכן לחגים ולביה"ז ולכל שמחה או צרה שלא תבוא על הציבור לשבת על מי מנוחות בכולל בלי לחשוב על מספרים כל הזמן ועכשיו אפנה את המקלדת לרעייתי...

• הוסף לסימניות
טוב אז אני רוצה בכל ליבי לחיות חיים שלויים ורגועים ולהתעסק בחיים בעצמם ולא איך לשלם את החיים שלי ולא לראות את בעלי נאנק תחת העול הכלכלי מוטרד, גמור ולא מסוגל להתקדם בחיים בכל מיני תחומים אם זה רוחניות ועבודת השם מבלי שהעול הכספי יטריף את דעתו...
אני מוכנה ללכת לעבוד במסירות ובעבודה דורשת ולא קלה והעיקר לצאת מהמערבולת הנוראית הזאת שמאיימת עלינו כל הזמן, האתגר הגדול הוא במציאת העבודה הראויה...
ואלוקים יהיה בעזרינו וכן ישלח לנו את שליחיו תודה על הכל...

• הוסף לסימניות
אוקי אז קודם כל הבעל...
אני קצת יספר שלפני כמה ימים שוחחתי עם חבר שאמר לי שהוא ברוך ה' מסודר עם כל החובות הוא יודע מה חסר לו בדיוק הוא מסודר חודשית
ואני אומר רבש"ע די כבר עם החוסר סדר הזה
די לחשבן כל חודש כמה לגייס
אני רוצה להגיע ליום שבו המשכורת נכנסת ולא משנה כמה היא וגם חודש אחרי זה קורה את אותו הדבר בלי דרמות ביניהם פשוט לחיות ברוגע מסודר מוכן לחגים ולביה"ז ולכל שמחה או צרה שלא תבוא על הציבור לשבת על מי מנוחות בכולל בלי לחשוב על מספרים כל הזמן ועכשיו אפנה את המקלדת לרעייתי...
זאת אכן שאיפה מצוינת.

הרשה לי לשאול אותך שאלה מתוחכמת: ;)

מה לדעתך הפתרון?
כיצד תוכל להגיע למצב כמו שאתה מתאר,
לשבת בכולל על מי מנוחות, בלי "בזיעת אפיך", ושחשבון הבנק יתקתק...?

• הוסף לסימניות
טוב אז אני רוצה בכל ליבי לחיות חיים שלויים ורגועים ולהתעסק בחיים בעצמם ולא איך לשלם את החיים שלי ולא לראות את בעלי נאנק תחת העול הכלכלי מוטרד, גמור ולא מסוגל להתקדם בחיים בכל מיני תחומים אם זה רוחניות ועבודת השם מבלי שהעול הכספי יטריף את דעתו...
אני מוכנה ללכת לעבוד במסירות ובעבודה דורשת ולא קלה והעיקר לצאת מהמערבולת הנוראית הזאת שמאיימת עלינו כל הזמן, האתגר הגדול הוא במציאת העבודה הראויה...
ואלוקים יהיה בעזרינו וכן ישלח לנו את שליחיו תודה על הכל...
ניכרת המסירות והנכונות להשקיע.
כל הכבוד!

מוזמנת גם את לענות על אותה השאלה -
מה לדעתך הפתרון?

• הוסף לסימניות
מה לדעתי הפיתרון?
אז קודם כל אחרי כמה חודשים של עבודה מפרכת קריאת ספרים שינוי כמה פאזות במח... יש הרבה אור
בגדול הכיוון הוא כזה
אנחנו קודם כל יושבים במשך כמה חודשים ומכינים לעצמנו תקציב שבעז"ה ילווה אותנו החל מר"ח ניסן
יושבים ובודקיםן את עצמנו כל הזמן מה אנחנו באמת יכולים לוותר ומה אנחנו חושבים שאנחנו יכולים אבל בתוך תוכנו יודעים שכן נצרוך וכד' מכינים את עצמנו היום לעוד שנה בנושא בגדים לךילדים מה שיאפשר לנו לקנות כבר מהיום לפי רשימת קניות מסודרת וללא תחושת בזבוז וכן עם תחושת רווח ובעז"ה אחרי כל זה להגיע למספר .... המספר אותו אנחנו צורכים
ומשם...
משם אנחנו שואפים למצוא עבודה בעז"ה יותר עם הכנסה מכובדת וככה בעזרתו יתברך לחיות במצב שהמשכורת נכנסת ונאכלת במהלך החודש קודם כל שנהיה שם זה מצויין
אחרי זה נצטרך לחשוב איך חוסכים כל חודש סכום קטן שהוא בעצם ילך להחזר חובות
ואז 2 אפשרויות או כל חודש להמשיך לגלגל ובמקביל גם לפרוע מהקיים ללא קשר לתקציב
או לקחת משכנתא ולגמור את הסיפור ממה שיש בתקציב

• הוסף לסימניות
האמת היא שכמו שהבנת מבעלי אנחנו יושבים יחד ובודקים מה התקציב החודשי אותו אנו צורכים אם זה מזון, משכנתא, תשלומים קבועים ושנתיות והכל כמובן ביחד אני מצטרפת באופן מלא לדבריו.
את המעקב החודשי אנחנו עושים ולא חיים ללא חשבון כמו הרבה מהאנשים שזקוקים לייעוץ כלכלי אלא אנחנו צריכים עזרה במציאת הכנסה גבוהה שתשרת את ההוצאות עד תומם עם הפרש כלשהו להחזר חובות ואז נדע שאנחנו בכיוון הנכון ולאט לאט נצא ממעגל החובות ונתחיל לחיות נכון בצעדים נכונים.

• הוסף לסימניות
אני עוצר רגע את הפגישה!
צופים וצופות יקרים.
הפגישה כעת היא בין משפחת @צעד נכון להרב @ברוך פייגר בלבד!
עבורכם (וגם עבורי הפעם..) יש את הנספח שלנו..
שבו אתם מוזמנים בשמחה להגיב!

• הוסף לסימניות
מעולה, מעולה!
מהתשובה שלך אני מבין שכרגע השאיפה הכי גדולה היא במילים פשוטות -
לגמור את החודש!
בעזרת ה' בהמשך התהליך, נחדד את השאיפות,
ותתרגלו לחשוב הרבה יותר 'בגדול'.

אז בואו נתחיל,
הולך להיות בס"ד מרתק, מעשיר ומחכים!

אבל רגע לפני, היכרות קצרה ברשותכם - - -

נעים מאוד, ברוך פייגר
לשיטה שפיתחתי "להרוויח מהפלוסים שלך", וממש כשמה - כן היא.
לכל אדם יש פלוסים - יתרונות, כישורים ויכולות ייחודיים.
ואנחנו רוצים ויכולים להתפרנס בכבוד מהפלוסים הללו, כי זהו רצון ה' (ארחיב על כך בהמשך).

האתגר הגדול הוא לזהות את הפלוסים האלה.
ברגע שיהיה לנו ברור ובהיר מה הם הפלוסים שלנו - יהיה לנו הרבה יותר קל להתפרנס מהם בכבוד.

כבר למעלה מעשור שאני מלווה לקוחות מכל הסוגים להגדלת הכנסות מהמנוע הפנימי (רגע, רגע, כבר מסביר :) ), וברוך ה' אלפי לקוחות כבר הגדילו הכנסות בצורה משמעותית.

רגע לפני שנסביר מה זה בדיוק 'המנוע הפנימי'
ומה התהליך שאתם עומדים לעבור,
הקדמה קצרה ברשותכם.

אם הבנתי נכון, אתה, הבעל, כרגע יושב באהלה של תורה ורוצה להישאר כך.
זה בסדר גמור, ואני האחרון שהולך לומר לך חלילה וחס לעזוב את הכולל.
יש לי ב"ה ניסיון רב עם הגדלת הכנסות אצל אנשים תורניים, כאשר רובם ככולם בחרו להישאר באהלה של תורה והגדילו את ההכנסות שלהם באלפי שקלים בתוך העולם התורני.

אבל - - -
יש תנאי אחד.

אני צריך שתחליט על דמות מסויימת שאתה מעריך וסומך על שיקול דעתו.
זה יכול להיות אדמו"ר, רב, משפיע, יועץ או כל תואר אחר, מישהו שבכל שאלה תפנה אליו, תשאל אותו את השאלה בכנות ותעשה כעצתו.

מוסכם?
יש 'דמות' בתמונה?

אם אתה צריך לחשוב על כך, נוכל בשמחה להיפגש כאן בשבוע הבא אחרי שתהיה החלטה, ולהמשיך בתהליך.

נ.ב. כמובן שאנחנו הולכים לעבוד על הגדלת הכנסות אצל שניכם, אבל כדי שנוכל להצליח בתהליך, ותאמינו לי שאני יודע היטב על מה אני מדבר, אנחנו חייבים שיהיה "עשה לך רב" שיהיה 'כתובת' לכל שאלה או התלבטות שתעלה במסגרת התהליך.

יש?

• הוסף לסימניות
יש רב ב"ה
אפשר להמשיך...
התייעצתי כבר אני לבינתיים בכולל נשאר...

• הוסף לסימניות
מצוין!
שמח מאוד לשמוע.

אם כך, אפשר להתקדם.

אז ברוך, מה זה המנוע הפנימי שאתה מדבר עליו?

שאלה מצוינת.
בואו נתחיל עם הנחת היסוד שלכל אדם יש תחומים שהוא יותר אוהב לעסוק בהם, ותחומים שהוא פחות מתחבר אליהם.
יש אנשים שאם רק תזכירו להם עבודה פיזית, הם מתכווצים ונסוגים לאחור. יש כאלה שרק מחפשים עבודה עם אנשים, ויש אנשים שעבודה משרדית מתישה אותם הרבה יותר מלסחוב ארגזים במשך יום שלם.

יותר מכך,
לכל אחד יש תחומים שברגע שמתחילים לדבר איתו על התחומים האלה - 'נדלק לו האור בעיניים'. פתאום הוא מתמלא בחיות פנימית, הוא מעלה טון דיבור ומתלהב.

לדבר הזה אני נוהג לקרוא "המנוע הפנימי".

ממש עכשיו, כבר בתחילת התהליך, אני רוצה להביא את המקור התורני מדברי חז"ל ל'מנוע הפנימי'.
הנה ציטוט (אחרי עיבוד לשוני קל. מומלץ ממש לעיין בפנים) מדבריו הקדושים של ה'חובות הלבבות', בשער הבטחון סוף פרק ג'.

"אין האדם חייב לחזר אחרי כל אחד מאמצעי הפרנסה הבאים לידו, אלא בידו לבחור לעצמו את אותו אמצעי שהוא מתאים ביותר לתכונותיו.
שהרי אמצעי הפרנסה רבים הם. ישנם כאלה הם קלים וטעונים רק טירחה מועטת כגון מסחר בחנות, ריקמה, חייטות, כתיבה וכדומה, וישנם אמצעי הפרנסה הטעונים טירחה ויגיעה כגון עיבוד עורות, חציבת ברזל ונחושת וכדומה.

ולכל אדם יש תשוקה ונטיה למקצוע או ענף מסחר מסוים יותר מאשר למקצועות וענפי מסחר אחרים, מפני שהק-ל הטביע בו אהבה וחיבה לאותו מקצוע, כפי שאצל בעלי החיים החתול מוטבע לצור עכברים וכן הלאה…"

בעצם ה'חובות הלבבות' אומר לנו כאן, שלכל אחד הקב"ה טבע בתוכו תשוקה ונטיה למקצועות מסוימים שמהם הוא עתיד להתפרנס!

בתהליך שתעברו כאן, תזכו בעז"ה להיווכח בכך במו עיניכם.
אתם תגלו את המנוע הפנימי שלכם, ועומדים להיות גילויים מפתיעים. מבטיח!

יש שאלות?

• הוסף לסימניות
מעולה!

אז בואו נמשיך עם הקדמה אחת אחרונה ונצא לדרך בס"ד.

ממה מורכב התהליך ואיך זה הולך לעבוד?

השיטה להגדלת הכנסות מהמנוע הפנימי, מורכבת מחמישה שלבים
(מצורף קובץ שימחיש קצת יותר את התהליך כולו - אני אוהב לקרוא לו 'מודל התפוח', בהמשך תבינו למה…)

חלק ראשון - מי אני?

החלק הראשון מורכב מכלים מעולמות שונים, בעיקר מתחומי אימון שונים, והמטרה שלו היא להכיר טוב יותר את עצמכם.
בעזרת סדרה של תרגילים, שכל אחד מהם יעניק לכם מבט על עצמכם מזווית שונה, תפצחו את עצמכם, תכירו את עצמכם מחדש, תגדירו מחדש את הכשרונות שלכם, את היכולות שלכם וגם - מאוד חשוב - את החסמים שלכם ואת הערכים שאתם לא מוכנים לוותר עליהם.

חלק שני - מה המספר שלי?

בגלל ש @הון ובית כבר השקיע כל כך בתהליך המודעות הכלכלית שלכם, החלק הזה יהיה לנו מאוד קל.
בשלב הזה אתם תידרשו 'לחתום' על 2 צ'קים:

הצ'ק הראשון - כמה עולה לכם היום לחיות בחודש.
קרי, מהו הסכום שאליו אתם חייבים להגיע כדי לגמור את החודש בכבוד.

הצ'ק השני - כמה אתם רוצים להרוויח החודש.
קרי, מהו הסכום שאליו אתם רוצים להגיע כדי לחיות את החיים שמגיעים לכם.

חלק שלישי - קבלת ההחלטה

כשאתם כבר יודעים מהו הדבר ש'בוער' בכם, מהם הדברים שאתם אוהבים לעשות ואיך אתם מתגברים על החסמים שלכם,
וכשאתם כבר יודעים מהו המספר שלכם,
אנחנו יכולים לפרוש את כל הנתונים על השולחן, לשבת יחד מול שולחן השרטוט ולהבין בדיוק ממה אתם רוצים להתפרנס ואיך אתם יכולים להגדיל את ההכנסות שלכם.

זהו השלב הקריטי ביותר בתהליך, שבו אתם הופכים מ'סתם אנשים' ל'אנשים מאושרים'!

חלק רביעי - להעניק את התועלת

עד עכשיו היינו עדיין בחלק התיאורטי של התהליך (שגם הוא, במקרים רבים, כבר מניב הגדלת הכנסות), כעת אנו יורדים לשטח, לעולם המעשה ומתחילים ליישם בפועל את ההחלטה שקיבלנו.

כאן תקבלו כלים לגשת ללקוחות או מעסיקים פוטנציאליים, להסביר להם מהי התועלת שאתם יכולים להעניק להם ולמה שווה להם לשלם על כך הרבה יותר.

חלק חמישי - שימור ההצלחה

כדי להמחיש את החשיבות של השלב הזה בתהליך, אמחיש עם סיפור קצר ומוכר.

יום אחד עבדו שני חוטבי עצים ביער.
האחד - עבד כל הזמן ללא לאות. חטב עץ ועוד אחד.. אחד אחרי השני.
השני - חטב עץ, והלך.
הגיע אחרי זמן מה, חטב עץ נוסף, והלך..
כך במשך כל היום.

חוטב העצים הראשון סיים את יום העבודה מרוצה, ספר כמה עצים הוא הספיק לחטוב, "וואו", הוא אומר לעצמו, 12 עצים שלמים הוא הספיק לחטוב במהלך היום.

ואז הוא ניגש לראות מה הספיק חוטב העצים השני,
היה בטוח שיראה אותו עם כמה עצים בודדים,
חשב שיוכל ללגלג עליו.

הוא היה בהלם מוחלט כשהוא גילה את ערימת העצים הענקית של חוטב העצים השני.

- מה עשית בכל הזמן הזה שנעלמת מכאן? ואיך הצלחת לחטוב כל כך הרבה?
- בזמן שאתה היית עסוק בלחטוב עצים, אני הלכתי אחרי כל עץ להשחיז את הגרזן…

הסיפור פשוט, הנמשל מובן.

אם לא נשחיז את הגרזן שלנו, לא נוכל להתמיד ולשמר את ההצלחה לאורך זמן.

בשלב הזה תקבלו בעז"ה כלים מדהימים לשמר את ההצלחה לאורך זמן.

נו טוב, חפרתי כבר עם כל ההקדמות האלה. :cool:

מוכנים לצאת לדרך?
קדימה…!

קבצים מצורפים

• מודל התפוח.pdf
    KB 403.8 · צפיות: 217
  • הוסף לסימניות
יש לציין שאנחנו בחיפושים נרחבים אחר משרה שתהלום את הכישורים שמדליקים את העיניים- לדברך.
אך לא נמצאה שום משרה תואמת בסמוך למקום המגורים ואף לא משרה שיכולה "לעבור"
ניסינו בכל הדרכים בעיתונים באתרי הדרושים ואף התחברנו לצ'אט של עבודות לנשים באזור הצפון,
וכלום....
לא מצאנו שום דבר מתאים נכון לעכשיו וכמובן שאנחנו ממשיכים בשיא המרץ..

• הוסף לסימניות
יש לציין שאנחנו בחיפושים נרחבים אחר משרה שתהלום את הכישורים שמדליקים את העיניים- לדברך.
אך לא נמצאה שום משרה תואמת בסמוך למקום המגורים ואף לא משרה שיכולה "לעבור"
ניסינו בכל הדרכים בעיתונים באתרי הדרושים ואף התחברנו לצ'אט של עבודות לנשים באזור הצפון,
וכלום....
לא מצאנו שום דבר מתאים נכון לעכשיו וכמובן שאנחנו ממשיכים בשיא המרץ..
מצוין, וכדאי שתמשיכו בכך.

אך בתהליך נלמד בעז"ה 2 דברים:

1. נחדד ונזהה את ה'כישורים המדליקים', כדי שנדע בדיוק איזו משרה אתם מחפשים.

2. תקבלו כלים מצוינים כדי לאתר ולמצוא את האנשים שמחפשים את התועלת שיש לכם להעניק,
וגם מוכנים לשלם על כך בשמחה...!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה