פוגע? שלילי? דעתכם, בבקשה...

• הוסף לסימניות
פרסום לחנות סלולר חדשה. (פרסום על הפתיחה כבר היה... עכשיו אנחנו עוברים לשלב ב').
החנות מצטיינת במקצועיות ואמינות גבוהים במיוחד.
כל החלקים מקוריים, מכשירים מהחברות עצמם - הכי טובים ואמינים שיש,מעבדת תיקונים מתקדמת במיוחד עם עבודה עדינה ומדויקת, שירות מעולה שכולל יעוץ והסבר, תנאי עיסקה נוחים ועוד. כל הנ"ל נכון לחלוטין.
כרגע המחירים הם מחירי הכרות נמוכים מאוד, אבל המוטו הוא לא המחיר (כדי לאפשר העלה עדינה ולא להתפרסם כהכי זולים) אלא המקצועיות שמביאה לאמינות גבוהה.

זה אמור להיות מודפס כפלאייר שיחולק בתיבות מידי כמה שבועות,
כאשר זה משתנה מפעם לפעם.
בשלב זה תופיע מאחורה כתבה מפורטת ומסבירה על החק החדש של כחלון וכיצד הוא מועיל לצרכני לשלם פחות, ואיך זה בא לידי ביטוי ב'עולם הסלולר'.

הלקוח, אדם זהב, חושש מהסגנון הזה. הוא טוען שזה מתנגח במתחריו והוא לא רוצה לעצבן אותם או לפגוע בהם.
ואני - לא יודעת מה לומר. אני לא יכולה לבטל את דבריו, יש בזה משהו. במקביל אני לא חושבת שיש פה ממש פגיעה במתחרים. זה גם חלק מהדינמיקה של עולם הפרסום... (אם הוא חושש לפגוע בהם, למה פתח עסק מתחרה ?!...) מה שכן הוא באמת אדם בעל מידות טובות מאוד.

(מה שאני מעלה זה סקיצות לגמרי. הקופי עוד לחלוטין לא מעובד)

אז מה דעתכם? עובר? נכון? פוגע? מזלזל?
אם רק אעדן את הקופי, זה יהיה בסדר או שכל הבעיה (אם ישנה) זה בהשוואה?
יש לכם הצעות לשיפור?

תודה רבה!
וסליחה שיגעתי אתכם עם כל האריכות הזאת :)

• הוסף לסימניות
יש משהו בועט בניסוח.
ראיתי את המודעה בשלב א' וזה הדבר שבלט לי במיידי: הקופרייטר נשמע 'מוברג' בעולם הסלולר, משופשף, אחד 'מהם', יודע לדרוך על נקודות תורפה ומכיר את הכאב גם מצד הלקוח.

נראה שהלקוח שלך מעוניין לעדן את הנימה ("... ואתה מאושר... סמוך עלי...") למרות שלענ"ד כך בדיוק צריך לדבר 'איתם'... יש ביניהם הרבה שמורחים ומסבנים כפשוטו, אבל לא זה הנושא.

ניתן לנסות לעדן, אבל זה ייצור אשיות חדשה לגמרי לטקסט. משהו כמו: "בחשבונית כתוב שקבלת הנחה" במקום "קבלת הנחה של שלושה שקלים לחודש" שזה ממש נוטף סרקזם ואירוניה דקה....

א קיצר, תנסי, זה לא סותר את ההבטחה הפרסומית. אגב, מה כתוב בבריף בשורת "טון וסגנון"?

• הוסף לסימניות
השאלה, אם מספיק לעדן את הנימה (ואז כל המסר ממשתנה קצת, או שצריך פשוט להחליף את כל העסק... להתחיל מחדש.
מה כוונתך המודעה שלב א'?

• הוסף לסימניות
נראה שזה מבוסס על הבעיות שיש אצל אחרים, או יותר נכון עלולות לקרות אצל אנשים לא אמינים...
ולא נשמע שאלו המתחרים שלו, אני צודקת?
חוץ מזה שאמינות - זה דבר שמצפים מכל עסק, ולא משהו שכדאי לרכב עליו... כך למדונו רבותינו...

• הוסף לסימניות
אגב, לפי מה את מחליטה אם לחתום פידבק או פידבק100? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;903754:
נראה שזה מבוסס על הבעיות שיש אצל אחרים, או יותר נכון עלולות לקרות אצל אנשים לא אמינים...
ולא נשמע שאלו המתחרים שלו, אני צודקת?
חוץ מזה שאמינות - זה דבר שמצפים מכל עסק, ולא משהו שכדאי לרכב עליו... כך למדונו רבותינו...

לא מסכימה איתך.
דוקא בגלל שאמינות, מצפים מכל עסק ולצערינו זה לא כ"כ קורה בעסקים, ודי מתאכזבים, דוקא בגלל זה הם יכולים להבטיח את זה וכמובן להיות...
אנשים אוהבים אמינות ואם ציפית מכל העסקים שיהיו אמינים כלפיך והתאכזבת, הנה... בא לבדוק אותנו ולגלות שאצלינו זה אמיתי...

ולגבי העידון, הייתי מציעה להשתמש בביטוי אולי, לשים סימן שאלה על הקביעה ולכתוב משהו כמו: אולי שם קבלת הנחה של שלושה שקלים... אבל אצלינו... אולי שם חשבת ש... וכו'
זה פחות דורסני, לא אמרנו שבטוח שם כ"כ גרוע אבל אצלינו יש את זה ואת זה שחשוב לך יותר... וגם זה משאיר מקום למחשבה ללקוח, זה מאפשר לו לבחור, לחשוב... לא יוצאים וקובעים לו עובדה שהשני לא טוב אלא אולי.. לא יודעים.. תחשוב על זה, אולי באמת?
זה גורם ללקוח להגיד מענין... ויגרום לו לרצות להיוכח אם זה נכון מה שהם אומרים או לא.. זה יביא אותו לחנות...
כך גם זה יהיה בסדר כלפי המתחרים, כי ברור שזכות כל אחד להתמקד בנקודה שהוא בוחר לעצמו, אף אחד לא אמר שזה שעושה הנחות מוכר חלקים מזויפים, (הוא בחר להבטיח הנחות...)אבל אני רוצה שתדע שאצלי זה בטוח מקורי (אז שווה לשלם בשביל זה עוד שלושה שקלים...)

אני לא יודעת אם הובנתי מרב המלל, אבל אני חושבת שהחשיבה הזו נכונה ומועילה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופיריטרית;903781:
לא מסכימה איתך.
דוקא בגלל שאמינות, מצפים מכל עסק ולצערינו זה לא כ"כ קורה בעסקים, ודי מתאכזבים, דוקא בגלל זה הם יכולים להבטיח את זה וכמובן להיות...
אנשים אוהבים אמינות ואם ציפית מכל העסקים שיהיו אמינים כלפיך והתאכזבת, הנה... בא לבדוק אותנו ולגלות שאצלינו זה אמיתי...

מאיפה לך שקהל היעד כ"כ מאוכזב מהעסקים שהוא משתמש בשרותיהם כרגע??
ואם הוא כ"כ מאוכזב - - - למה שיוסיף ויתן אמון???

ולגבי העידון, הייתי מציעה להשתמש בביטוי אולי, לשים סימן שאלה על הקביעה ולכתוב משהו כמו: אולי שם קבלת הנחה של שלושה שקלים... אבל אצלינו... אולי שם חשבת ש... וכו'
זה פחות דורסני, לא אמרנו שבטוח שם כ"כ גרוע אבל אצלינו יש את זה ואת זה שחשוב לך יותר... וגם זה משאיר מקום למחשבה ללקוח, זה מאפשר לו לבחור, לחשוב... לא יוצאים וקובעים לו עובדה שהשני לא טוב אלא אולי.. לא יודעים.. תחשוב על זה, אולי באמת?
זה גורם ללקוח להגיד מענין... ויגרום לו לרצות להיוכח אם זה נכון מה שהם אומרים או לא.. זה יביא אותו לחנות...

אם את קוראת ללקוחות לבדוק מה קורה עם החשבוניות וההנחות ואם יש אצלו בלוף, זה מה שיביא אותו לחנות הקיימת שלו, לבדוק קודם כל אם אתם צודקים...

כך גם זה יהיה בסדר כלפי המתחרים, כי ברור שזכות כל אחד להתמקד בנקודה שהוא בוחר לעצמו, אף אחד לא אמר שזה שעושה הנחות מוכר חלקים מזויפים, (הוא בחר להבטיח הנחות...)אבל אני רוצה שתדע שאצלי זה בטוח מקורי (אז שווה לשלם בשביל זה עוד שלושה שקלים...)

אני לא יודעת אם הובנתי מרב המלל, אבל אני חושבת שהחשיבה הזו נכונה ומועילה.
בהצלחה.

לא יודעת, אולי את צודקת, את קופירייטרית, ואני בכלל באה מתחום העיצוב יותר... אם כי אני די טובה בתחום הניסוח וכו'...

אבל יש משהו צורם בלפרסם ולומר לאנשים לחשוב על נותני השירות שלהם אולי הם לא טובים/ לא טובים מספיק...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוניברסל;903843:
התמונות של הפלאפונים הפוכים (ראה את לחצני המספרים)
תודה. כפי שציינתי, זה בגדר סקיצה. בכל מקרה זה לא יהיה המכשיר הזה.

• הוסף לסימניות
הי, כל דעה תעזור לי...
אז אנא מכם :)

• הוסף לסימניות
אני לא הייתי חושש
אולי בגלל הסגנון העוקצני שלי?;)
אבל הסלוגן לגמרי לא פוגע
אולי פחות פירוט של "קיבלת הנחה", "עבדו עליך"
עדיף לתת כאן לדמיון לעשות את שלו
שוק הסלולר הוא אחד השווקים הכי פרוצים כיום
מרכז השירות של חברה גדולה הצליח בשלושה ימים לעשות את הדברים האפשריים עם המכשירים שמסרתי לתיקון,כולל לטעון שהסים הכשר שלי היה לפני זה בבלק ברי, למרות שהגרוטאה היתה מלפני עידן הבלקברי, ועוד יכולות טכנולוגיות מלבד לתקן אותם.
אז התחושה קיימת, צריך רק לנווט אותה בעדינות

• הוסף לסימניות
קמפיין מצויין.

נוגע בנקודות הרגישות שהלקוחות נכווים בתחום הסלולר,
הן מבחינת איכות המכשירים וחלקי החילוף,
והן מבחינת החבילה ה'זולה' שמתגלה פתאום כיקרה...

הסגנון אינו פוגעני בכלל, אם כי קצת בועט ו'דוגרי' -
אבל משתלב בהחלט בנוף הכללי וסגנון השפה של שוק התקשורת והסלולר
המתאפיין במאבקי 'ראש בראש' בין הגופים הגדולים לבין המתחרים החדשים.

זאת ועוד. הלקוחות כיום כבר אינם מאמינים לטון הרשמי של חברות הסלולר,
שפעם אחר פעם עובדים על הלקוחות בעיניים, בשלל דרכים וטריקים, כוכביות ושאר ירקות.
מה שהלוקח מחפש כיום, - הוא שפה ישירה ודוגרית, בלי טריקים ובלי שטיקים.
סגנון המודעות המשלבות עיצוב נקי המשדר אמינות (במנוגד לעיצוב צעקני),
וטון ישיר ודוגרי (לא מתוחכם) - קולעות הישר אל לב הלקוח.

אותי בכל אופן המודעה שיכנעה...

אולי כדאי להוסיף קצת צבע במודעות, בכדי למנוע חדגוניות.

• הוסף לסימניות
"קיבלת הנחה של 3 שקלים.. ואתה מאושר.." בא לזלזל כביכול במה שמציעים האחרים, אבל זה לא נשמע טיפה מזלזל גם בלקוח שקל לקנות אותו בכזו הנחה..?

• הוסף לסימניות
מניסיון, בפרסום, קדם את עצמך שבח את עצמך יעילותך הצלחתך וכו' בלי "לדרוך" על אחרים, זהו הבידול החזק ביותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;904958:
מניסיון, בפרסום, קדם את עצמך שבח את עצמך יעילותך הצלחתך וכו' בלי "לדרוך" על אחרים, זהו הבידול החזק ביותר

ואת חושבת שהמודעה, במתכונת הנוכחית, דורכת על אחרים?
אם אעדן את הניסוח הבעיה תיפתר או שכל המסר בעייתי?

• הוסף לסימניות
נניח שאני הלקוח, (מה שיכול להיות נכון, אגב),

בשתי המודעות התמונה מצוינת מבחינת רעיון.
יש כאן מחשבה מנקודת מבטו של הלקוח והמסר עקיף, נותן לי להבין לבד, בלי מילים.
וזה עושה לי טוב, להרגיש שעולם הסלולר מבין אותי, ושהוא מעונין להתחשב בצרכים שלי כלקוחה כי הוא אדם הגון ועובד לפרנסתו ביושר. (אולי כשהוא רואה את הלקוחות שלו מתיגעים לחשב מה התוכנית המשתלמת הוא אפילו מרחם עליהם קצת, בלב)
ברור שהוא מרויח עלי, רק מה? הוא עובד בגלל שמשעמם לו?!
אבל אני מפרגנת לו את הרווחים האלה מכל הלב, ותודה רבה על השירות המצוין.

הבעיה מתחילה עם המשפטים: "אתה חושב שיצאת בזול..." ו"הם נראים זהים..."
יש כאן הסבר מפורט: "זה מה שאנחנו התכוונו שתבין מהתמונה"

אז תדעו שלא צריך לעזור לי לחשוב,
אני מספיק אינטיליגנטי בשביל להבין לבד,
אל תתנו לי להרגיש ש"גילו לי את אמריקה".

נראה לי ששוה לך להשקיע הרבה באימג' טוב, מבחינת צילום, קומפוזיציה מושכת, צבעוניות יותר משכנעת ואז המסר יהיה עוצמתי כפליים.

• הוסף לסימניות
במחשבה שניה
אולי כן להוסיף משפט
קצר, ממצה
שלא יגנוב את הבמה
למשל:
זהים?
לא בדיוק

יצאת בזול?
לא בטוח

סוג של נקודה למחשבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה