נכתב ע"י נוי;1480996:השריתי כמות הגונה של פול.
תמיד בישלתי אותו כמו שעועית (במי מלח) אבל לרוב חלק גדול מהתכולה נמעכה ונראתה לא כל כך משובבת חך.
אשמח לקבל טיפ ממקצוענים בתחום בישול הקטניות בכלל ופול בפרט.
זה בסדר... בטיפת חלב שאלו אותי על הבכור האם יש לו רגישות לפול. שאלתי:"מה זה?"נכתב ע"י שושיה;1481185:נוי, אין לי מושג לאן את משתייכת מבינה גנטית, אך זה ידוע שיש גן מסוים שלא סובל את הפול וגורם להתפתחות מחלת הזאבת, סכנה!!!!
כדאי לך לבדוק רפואית...
נכתב ע"י נוי;1481194:זה בסדר... בטיפת חלב שאלו אותי על הבכור האם יש לו רגישות לפול. שאלתי:"מה זה?"
אמרה האחות:"אם את לא יודעת מה זה, אתם לא רגישים"...
אם אני לא טועה עלולה להיות רגישות אצל יוצאי עירק, או אירן.
ומאז שאברהם אבינו עזב את ארם נהריים, לא נראה לי שקרוב משפחה שלי הזדמן לשם.
הוא עשה בדיקת דיאןאי?נכתב ע"י pr;1481240:נויה, בן דודי אשכנזי 'למהדרין' דורי דורות, רגיש לפול ברמה מסכנת חיים.
אני לא בדקתי את זה, אבל יש לי סיוט מהרעיון - לא מנסה...
נכתב ע"י נוי;1481320:רגע, ובשביל לקלף ולאכול אחד אחד, לא עדיף לבשל עם מלח מראש?
נכתב ע"י נוי;1481405:בושל. הוספתי לקראת סוף הבישול מלח.
יצא בחסדי הבורא בדיוק בזמן. יצא נפלא, כולם מוזמנים לטעום. (חוץ מהרגישים, כמובן)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים