כללי פורום לפרסום, הצעה

• הוסף לסימניות
מנהל הדגול, מומחה הפרסום, מייסד הרעיון, וואו ווא וואו...
אני כבר מתחיל לחשוב על עוד רעיונות :) :) :)

אז ככה, אם יש למישהו ציפיות ממני, לפעמים אוכל לספק אותן. פעמים רבות מאוד לא.
אני לא מומחה פרסום, מעולם לא למדתי את הנושא, פשוט התעניינתי רבות בנושא,
פסיכולוגיה ופיתוח האשיות, השפעת הסביבה והבנת דרך הפעולה של המוח והלב, הם נושאים הקרובים מאוד לליבי מאז ומתמיד,
אז טבעי שבתור גרפיקאי נמשכתי לפן הפרסומי שבתחום.

פרסום מוצלח ורעיונות מכריעים הם פרי השראה, והשראה (כמו עיצוב אגב) היא לא מהדברים שמגיעים לפי הזמנה...
הדרך לקבל השראה היא אחת ויחידה, השפעה ממרום ועל זה עינינו תלויות.
ההשתדלות שבידינו לעשות היא, להכין כלי מתאים לקבל את ההשפעה/השראה הזאת, וזו נעשית בעיקר ע"י עיסוק בנושא,
הבנת העקרונות, וצמצום האפשרויות, עד שישאר מקום אך ורק למחשבה הנכונה.
לדוגמא (אחד החברים הולך לחייך כאן):
זכורני שפעם הגיעה חנות מתנות וכו' להזמין פרסומת לערב פסח, לא ידענו מה לעשות, איך נפרסם אותם עכשיו,
כולם עסוקים בניקיון מעל הראש, כולם לחוצים מפירורי החמץ, וכולם מנסים לחסוך בהוצאות.
ניגשנו למישהו לשאול אותו על רעיון (גם לא מומחה אבל מישהו שיודע לצמצם:)) הוא שאל אותנו מה הוא משוגע?
אולי שיפרסם עכשיו על מכירת ארבעה מינים? אבל תכלעס נו...
הוא שאל אותנו מי יכול לקנות כעת מתנות, איזה סיבה יכולה לגרום לקנות מתנה, בקיצור שוחחנו על הנושא מספר דקות.
והנה התוצאה לפרסומת הראשית. (תרגום לא מדוייק מאנגלית)
הם עבדו כ"כ קשה. מגיע להם הוקרה.
(זה מתאים לבעל המוקיר את אשתו על העבודה, זה מתאים לילדים שאמא רוצה לעודד אותם על עזרה,
וזה מתאים לאשה שרוצה להביע תודה לבעל על ההתאמצות הפיננסית)
וזה עבד.
הגענו לזה רק דרך שיחה על הנושא.

ולזענטער, יוסי ובאלמעלה.
הייתי ממליץ לכם לחכות לפורום ואז כבר לא נצטרך לענות על שאילות אלו (אני מקווה שהם לא יעשו תקנון נוקשה מידי)
בינתיים קחו הסבר קצר.
לא ניתן לערבו בתוך הפורום הנוכחי, עקב שני סיבות.
אחת, כשאתה נכנס לפורום שכולו פרסום, אתה מכין את עצמך בצורה שונה, אתה מצפה לקרוא משהו שונה ואתה מגיב בצורה שונה,
אתה מקבל מוטיבציה להבין משהו שונה, אתה נגרר לשיחות שפותחים לך אפיקים למשהו שונה, והעיקר אתה מתחיל להעריך את הנושא.
זה לא הופך למובלעת בתחום העיצוב זה מקבל ערך ואתה פתאום מגלה שכן, יש פה משהו שבעצם לא חשבתי עליו.
שנית, אני מתאר לעצמי שמעולם, אבל מעולם ואני יכול כמעט להעיד על זה, מעולם לא יצא לכם לשבור את הראש כמה ימים על רעיון לקאמפיין, ואז בהברקה של רגע, ככה באמצע הלילה מתחת לשמיכות, קיבלתם את ההשראה המושלמת.
ולאחר מכן זה עבד.
אם היה לכם את זה, הייתם מצביעים פעמיים בעד הפורום.
ובכלל אנלא מבין איך לא שוכנעתם עד עכשיו מכל מה שהציבור כתב בהודעות לעיל. אבל טוב.

ושוב אל תשכחו, אנחנו לא פותחים אתר חדש, אנחנו כולהו יורדים לכותרת חדשה.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון חדש בשבילך ולפתוח פורום בשביל זה, והוא:
פורום לכושר כתיבה והתבטאות...

• הוסף לסימניות
עם כושר שכנוע כשלך אין סיכוי להתנגד, מהמעט שהעליתם זה נראה נושא שיא המענין.
אבל.........................
בתנאי................
שאנחנו בפנים.

• הוסף לסימניות
אני מתאר לעצמי שרוב רוב רובם של החברים בעיצוב גרפי ייאשרו לפורום פירסום.
אבל אני מתאר לעצמי שזה בהחלט יהיה תקנון שונה עם דרישות קצת שונות.
מן הסתם גם ההעברה לא תהיה אוטומטית,
בסה"כ חיים יש רק אחד, להכין ככה יפה כורסאות לכל אחד... :)

• הוסף לסימניות
זעליג, שמת לב שבינתיים עוד 2 הצביעו נגד..חחח...

• הוסף לסימניות
זכותם.

מחשבה עצמאית ושחייה נגד הזרם הם יתרונות חזקים גם למעצבים וגם לפרסומאים.

• הוסף לסימניות
אז קיבלת עוד אחד נגד...:)

אגב, לבעיה של שילת, אפשר לעשות מנוי חודשי/שנתי, לאלו שלא מבינים בתחום הפרסום.
כי גם אנחנו (אני בלע"ז :)) רוצים לפחות לקרוא את הדברים, ולהבין עם הזמן.

• הוסף לסימניות
מה שצריך זה קידום מכירות יותר מוצלח לפורום החדש...
עד עכשיו דוקא הי'ה נראה שאין הרבה מתנגדים...

• הוסף לסימניות
לי אין בכלל את הבעיה של שילת,
ואני בכלל לא מצפה להגיע למצב כזה, אני רוצה שישתתפו בו מה שיותר חברים פעילים, כל אחד מוסיף לאווירה כל אחד מוסיף לרעיונות ולכל אחד זווית מבט שונה.

ואגב בכל אדם קיימים כל כללי הפרסום, הפרסומאי יודע איך להתרכז ולהבין אותם.
אבל אם לאנשים לא היה את כללי פרסום בתוך המערכת, לעולם לא היינו יכולים למצוא את הדרך איך לשווק להם.
כל אדם יכול לפתח את חושיו הפרסומאים, כי בעצם הכללים בתוכו. חוש זה הוא משהו שמשפשפים.
חבל שיש כאלו שלא מבינים על מה אני מדבר. אני לא מבין אותם. אבל שוב, זכותם.

מה כן, לקיים פורום, חייבים להציב תנאים, להציב גבולות מסויימים, ולמצוא אנשים מתאימים המתענינים באמת בנושא.
וכמובן אנשים נפלאים המוכנים לנדב ולהשקיע עבור אחרים, כמו שיש לנו בפורום הזה.

• הוסף לסימניות
לי יש כמה וכמה קישורים מעניינים בתחום של פרסום ואשמח להעלות אותם לפורום החדש.

• הוסף לסימניות
מקסים!!!
רק כרגע קראתי את האשכול הזה, וזה פשוט
מרתק...
לא לחשוב פעמיים, לפתוח כמה שיותר מהר.
ובמיוחד אהבתי את הרעיון שלך-שילת:

אני מעונינת לעשות פורום מקצועי שיאפשר גם רכש מדיה בזול ועוד כל מיני דברים טובים, אני מעונינת להביא לפורום את השמות הגדולים בתחום היחצנות, תקציבאות, הקופירייטרים, המדיה וכו'

וכמובן יישר כח לזעליג, תמשיך לאתגר אותנו

• הוסף לסימניות
אני מבין אותך, ואני מבין את דברי שילת.

אתה מדבר כמו מתחיל, (סתם עקיצה לשמה :))
ושילת מדברת מה שמדברים ברחוב.
(אותם מילים שמעתי כאן מפרסומאי ותיק, כשביקשתי ממנו שיתן לי רשות לראות איך שהוא עובד, אז הוא ענה לי: מה אני - מטורף? אני יבנה אותך, ואני יגדיל אותך, על חשבוני... חשבתי אז שהוא נפל מהירח. אבל לצערנו, ככה אנשים חושבים)

• הוסף לסימניות
אריאל'ס, בפורום החדש, זעליג ידאג אישית, שכל אחד יצא פרסומאי.
ולא יהי' צורך להביא קישורים וכו', רק לצורך התעמקות בהם, ולהבין אותם פרסומאים.

• הוסף לסימניות
זאת לא היתה עקיצה למעלה.

אני כמעט לא מרוויח כסף מפרסום.
זה ברור.

ובקשר לדאגה האישית :)
אני לא יודע מה יולד יום, אבל פרסומאי יהפוך כל אחד בעצמו אם יש לו את זה.
ע"י שיחות ערות וזוויות ראיה של כל החברים.

בקשר לקישורים, אני לא רציתי להעיר, אבל אחרי תגובת ונתנו רציתי גם כן להוסיף, לינקים זה לא מה שילמדו אותנו פרסום.
הם אולי יעזרו, אבל "שימוש", זה מה שעושה את זה.
(וכשאתה אומר בדיחה לגבי דאגתי האישית לפחות תוסיף אייקון של חיוך. כזה:) )

ופרנסה היא משמים אחרי הכל, קל להגיד את זה כשזה לא נוגע אליך, אבל אני הרבה יותר אוהב אתגרים מאשר כסף.
לא אחת קורה שלקוח מוצא חן בעיני ולמרות שהוא לא משלם על פרסום מקצועי אני מכניס את הראש שלי כדי לקדם אותו.
זה אתגר ואני אוהב את זה.

בוא נקווה שכל המתנגדים יתחרטו ב-ג-ד-ו-ל.

• הוסף לסימניות
זעליג. קבל :)

(אגב, תדאג שאני גם יוכל להיות בפנים...:rolleyes:)

• הוסף לסימניות
אם מותר לתת מחמאה לזעליג ושילת אני חושב שזב האשכול עם הכי הרבה תגובות והתענינות כך שהם כנראה אכן מבינים בפרסום.........

• הוסף לסימניות
שלום וברכה

זכינו היום לפתוח פורום נוסף לפי בקשת המשתמשים, פורום פרסום ויחצנות חרדית.

מנהלי הפורום הם זעליג_gp ושילת_250

בשביל להשתתף בפורום זה חייבים לפנות באישי לאחד ממנהלי הפורום הנ"ל. כדי שהם יצרפו אותכם לקבוצת 'פרסום ויח"צ'.
כמו בפורום של תג, מי שכבר בפורום עיצוב גרפי, ב'רשימת החברים' וכן מתחת שמו בהודעות ימשיך להיות רשום 'עיצוב גרפי'.

מנהלי פורום פרסום יקבלו את המתאימים לפי התקנון דלהלן שהם קבעו.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
מטרות הפורום:
1.פיתוח מודעות לעוצמה הגלומה בפירסום נכון. הבנת עקרונות הפירסום והמיתוג. הבנת צורת החשיבה של צרכנים וקהל יעד. שימוש נכון בכל הכלים העומדים לרשותינו כדי שהפירסום יהפוך ליעיל יותר, משכנע יותר וקולע למטרה.
2. קליטת מידע, ניתוח ופילוח שוק הצרכנים.
3. קופי – ניסוח טוב של סלוגנים ורעיונות פרסומיים
4. שווק נכון, איך מתקצבים קמפיין, רכש מדיה, מחירים, קשרים ועמלות
5. יח"צ – איך יוצרים קשרים, איך שומרים על קשר טוב , ועם מי טוב להיות בקשר....
5. ומעל הכל חסד. עזרה הדדית בהבנה נכונה של מה מסתתר מאחורי פרסום מצליח, עזרה בהכוונה וברעיונות לחברים בעת הצורך

כיצד נשיג את המטרות:
1. ע"י העלאת דוגמאות של פרסומים מוצלחים יותר או פחות, דיונים לגביהם והבנתם כמו שצריך.
2. ע"י שיתוף חומר מקצועי בנושאים אלו . (ספרות אתרים וכד')
3. על ידי דיונים ושיחות, בקשות עזרה ועזרה פעילה.
4. ע"י רצון אמיתי לעשות טוב לשני, ורק טוב! ממש כמו בפורום הבית "עיצוב גרפי"

תקנון:
א. כל משתתף בפורום מתחייב להשתתף בדיונים בצורה פעילה ובדרך קבע של לפחות פעם בשבועיים!. לדבר בשפה יפה ונאה.
ב. בקשת עזרה תתאפשר רק אחרי הסבר קצר לגבי הרקע של הנושא, יתרונות/חסרונות/קהל יעד וכדו' (לא כמו, אני צריך לעשות פרסומת לחנות חליפות, יש לכם רעיון?.)
ג. כל בקשת עזרה אשר לא מתאימה לכותרת הפורום ותוכנו, תועבר לפורום עיצוב גרפי או לפורום אחר או שימחק כליל. כל דבר לגופו.
ד. כל העלאת דוגמא או רעיון תתאפשר אך ורק בצירוף כיתוב מתאים המלמד מה מסתתר מאחורי הרעיון או בצירוף שאלה מועילה. הודעה ללא כיתוב שלא תמשיך דיון פורה ומועיל תימחק.
ה. שמירת הפורום ברמה גבוהה! (ניק שיפגע בניק או בכל גורם שהוא יחסם מיידית)

תנאי קבלה:
בשלב זה ההצטרפות לפורום זה מותנית בשליחת דוגמת עבודה מתאימה להנהלה + הסבר על איך הוא יכול לתרום לפורום ומה הסיבה הגורמת לו לרצות להצטרף לפורום. סיבה משכנעת ביותר תספיק, גם ללא דוגמת עבודה.
ההצטרפות מותנית בהבנת המטרה, התקנון ויישומם.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לעשות את הפורום לפרסום פתוח לקריאה לכל חברי עיצוב גרפי ומורשה כתיבה רק למורשים מטעם הנמהלים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה