- הוסף לסימניות
מנהל הדגול, מומחה הפרסום, מייסד הרעיון, וואו ווא וואו...
אני כבר מתחיל לחשוב על עוד רעיונות

אז ככה, אם יש למישהו ציפיות ממני, לפעמים אוכל לספק אותן. פעמים רבות מאוד לא.
אני לא מומחה פרסום, מעולם לא למדתי את הנושא, פשוט התעניינתי רבות בנושא,
פסיכולוגיה ופיתוח האשיות, השפעת הסביבה והבנת דרך הפעולה של המוח והלב, הם נושאים הקרובים מאוד לליבי מאז ומתמיד,
אז טבעי שבתור גרפיקאי נמשכתי לפן הפרסומי שבתחום.
פרסום מוצלח ורעיונות מכריעים הם פרי השראה, והשראה (כמו עיצוב אגב) היא לא מהדברים שמגיעים לפי הזמנה...
הדרך לקבל השראה היא אחת ויחידה, השפעה ממרום ועל זה עינינו תלויות.
ההשתדלות שבידינו לעשות היא, להכין כלי מתאים לקבל את ההשפעה/השראה הזאת, וזו נעשית בעיקר ע"י עיסוק בנושא,
הבנת העקרונות, וצמצום האפשרויות, עד שישאר מקום אך ורק למחשבה הנכונה.
לדוגמא (אחד החברים הולך לחייך כאן):
זכורני שפעם הגיעה חנות מתנות וכו' להזמין פרסומת לערב פסח, לא ידענו מה לעשות, איך נפרסם אותם עכשיו,
כולם עסוקים בניקיון מעל הראש, כולם לחוצים מפירורי החמץ, וכולם מנסים לחסוך בהוצאות.
ניגשנו למישהו לשאול אותו על רעיון (גם לא מומחה אבל מישהו שיודע לצמצם
) הוא שאל אותנו מה הוא משוגע?
אולי שיפרסם עכשיו על מכירת ארבעה מינים? אבל תכלעס נו...
הוא שאל אותנו מי יכול לקנות כעת מתנות, איזה סיבה יכולה לגרום לקנות מתנה, בקיצור שוחחנו על הנושא מספר דקות.
והנה התוצאה לפרסומת הראשית. (תרגום לא מדוייק מאנגלית)
הם עבדו כ"כ קשה. מגיע להם הוקרה.
(זה מתאים לבעל המוקיר את אשתו על העבודה, זה מתאים לילדים שאמא רוצה לעודד אותם על עזרה,
וזה מתאים לאשה שרוצה להביע תודה לבעל על ההתאמצות הפיננסית)
וזה עבד.
הגענו לזה רק דרך שיחה על הנושא.
ולזענטער, יוסי ובאלמעלה.
הייתי ממליץ לכם לחכות לפורום ואז כבר לא נצטרך לענות על שאילות אלו (אני מקווה שהם לא יעשו תקנון נוקשה מידי)
בינתיים קחו הסבר קצר.
לא ניתן לערבו בתוך הפורום הנוכחי, עקב שני סיבות.
אחת, כשאתה נכנס לפורום שכולו פרסום, אתה מכין את עצמך בצורה שונה, אתה מצפה לקרוא משהו שונה ואתה מגיב בצורה שונה,
אתה מקבל מוטיבציה להבין משהו שונה, אתה נגרר לשיחות שפותחים לך אפיקים למשהו שונה, והעיקר אתה מתחיל להעריך את הנושא.
זה לא הופך למובלעת בתחום העיצוב זה מקבל ערך ואתה פתאום מגלה שכן, יש פה משהו שבעצם לא חשבתי עליו.
שנית, אני מתאר לעצמי שמעולם, אבל מעולם ואני יכול כמעט להעיד על זה, מעולם לא יצא לכם לשבור את הראש כמה ימים על רעיון לקאמפיין, ואז בהברקה של רגע, ככה באמצע הלילה מתחת לשמיכות, קיבלתם את ההשראה המושלמת.
ולאחר מכן זה עבד.
אם היה לכם את זה, הייתם מצביעים פעמיים בעד הפורום.
ובכלל אנלא מבין איך לא שוכנעתם עד עכשיו מכל מה שהציבור כתב בהודעות לעיל. אבל טוב.
ושוב אל תשכחו, אנחנו לא פותחים אתר חדש, אנחנו כולהו יורדים לכותרת חדשה.
אני כבר מתחיל לחשוב על עוד רעיונות
אז ככה, אם יש למישהו ציפיות ממני, לפעמים אוכל לספק אותן. פעמים רבות מאוד לא.
אני לא מומחה פרסום, מעולם לא למדתי את הנושא, פשוט התעניינתי רבות בנושא,
פסיכולוגיה ופיתוח האשיות, השפעת הסביבה והבנת דרך הפעולה של המוח והלב, הם נושאים הקרובים מאוד לליבי מאז ומתמיד,
אז טבעי שבתור גרפיקאי נמשכתי לפן הפרסומי שבתחום.
פרסום מוצלח ורעיונות מכריעים הם פרי השראה, והשראה (כמו עיצוב אגב) היא לא מהדברים שמגיעים לפי הזמנה...
הדרך לקבל השראה היא אחת ויחידה, השפעה ממרום ועל זה עינינו תלויות.
ההשתדלות שבידינו לעשות היא, להכין כלי מתאים לקבל את ההשפעה/השראה הזאת, וזו נעשית בעיקר ע"י עיסוק בנושא,
הבנת העקרונות, וצמצום האפשרויות, עד שישאר מקום אך ורק למחשבה הנכונה.
לדוגמא (אחד החברים הולך לחייך כאן):
זכורני שפעם הגיעה חנות מתנות וכו' להזמין פרסומת לערב פסח, לא ידענו מה לעשות, איך נפרסם אותם עכשיו,
כולם עסוקים בניקיון מעל הראש, כולם לחוצים מפירורי החמץ, וכולם מנסים לחסוך בהוצאות.
ניגשנו למישהו לשאול אותו על רעיון (גם לא מומחה אבל מישהו שיודע לצמצם
אולי שיפרסם עכשיו על מכירת ארבעה מינים? אבל תכלעס נו...
הוא שאל אותנו מי יכול לקנות כעת מתנות, איזה סיבה יכולה לגרום לקנות מתנה, בקיצור שוחחנו על הנושא מספר דקות.
והנה התוצאה לפרסומת הראשית. (תרגום לא מדוייק מאנגלית)
הם עבדו כ"כ קשה. מגיע להם הוקרה.
(זה מתאים לבעל המוקיר את אשתו על העבודה, זה מתאים לילדים שאמא רוצה לעודד אותם על עזרה,
וזה מתאים לאשה שרוצה להביע תודה לבעל על ההתאמצות הפיננסית)
וזה עבד.
הגענו לזה רק דרך שיחה על הנושא.
ולזענטער, יוסי ובאלמעלה.
הייתי ממליץ לכם לחכות לפורום ואז כבר לא נצטרך לענות על שאילות אלו (אני מקווה שהם לא יעשו תקנון נוקשה מידי)
בינתיים קחו הסבר קצר.
לא ניתן לערבו בתוך הפורום הנוכחי, עקב שני סיבות.
אחת, כשאתה נכנס לפורום שכולו פרסום, אתה מכין את עצמך בצורה שונה, אתה מצפה לקרוא משהו שונה ואתה מגיב בצורה שונה,
אתה מקבל מוטיבציה להבין משהו שונה, אתה נגרר לשיחות שפותחים לך אפיקים למשהו שונה, והעיקר אתה מתחיל להעריך את הנושא.
זה לא הופך למובלעת בתחום העיצוב זה מקבל ערך ואתה פתאום מגלה שכן, יש פה משהו שבעצם לא חשבתי עליו.
שנית, אני מתאר לעצמי שמעולם, אבל מעולם ואני יכול כמעט להעיד על זה, מעולם לא יצא לכם לשבור את הראש כמה ימים על רעיון לקאמפיין, ואז בהברקה של רגע, ככה באמצע הלילה מתחת לשמיכות, קיבלתם את ההשראה המושלמת.
ולאחר מכן זה עבד.
אם היה לכם את זה, הייתם מצביעים פעמיים בעד הפורום.
ובכלל אנלא מבין איך לא שוכנעתם עד עכשיו מכל מה שהציבור כתב בהודעות לעיל. אבל טוב.
ושוב אל תשכחו, אנחנו לא פותחים אתר חדש, אנחנו כולהו יורדים לכותרת חדשה.
הנושאים החמים