נכתב ע"י נחמי ווייס;1205571:נתונים שכדאי לדעת.
הציבור החרדי מושמץ לאורך השנים ומוצג כאילו הוא הגזלן הגדול של תקציבי המדינה בכל התחומים.
בדיקה מעמיקה מוכיחה שהוא דווקא המקופח ביותר וחלקו בתקציבים אלו נעים סביב 5% בלבד.
להלן תקציר עיקרי הממצאים שנלקחו מנתוני הדוחות של הביטוח הלאומי, הלמ"ס, ספרי תקציבי המדינה, משרד החינוך והתרבות, מס הכנסה, מרכז מידע ומחקר משרד הכלכלה ועוד :
1. כ 57% מהחרדים בעלי כושר השתכרות עובדים לעומת 67% מהחילונים.
2. ילד חרדי מתוקצב הרבה פחות מחלקו באוכלוסיה.
תקציב החינוך מעל 53 מיליארד, החינוך החרדי מקבל רק כ3 מיליארד! כ 5.5% מסך התקציב בעוד שמספר התלמידים החרדים עומד על כ 22%.
3. המימון למוסדות להשכלה גבוהה המונה קרוב ל200 אלף סטודנטים הוא מעל ל 9 מיליארד שח כשכל סטודנט עולה למדינה קרוב ל 50 אלף שח בשנה וכ 150 אלף שח לכל התואר הראשון.
לעומתם בחור ישיבה גבוהה ממומן ב 240 שח לחודש שזה 2880 לשנה ואברך ב 430 שח לחודש שזה 5160 בשנה.
דהיינו מה שאברך מקבל ב 30 שנה המדינה מממנת עבור תואר לסטודנט יחיד!
4. תקציב התרבות הכללית מעל 900 מליון שח בשנה ומתוכם רק כ 5% שהן כ 46 מליון לתרבות יהודית שבה שותפים גם מוסדות הציונות הדתית ועמותות חילוניות העוסקות ביהדות.
4. בביטוח לאומי חלקו של הציבור החרדי עומד על כ 6 אחוז בלבד בעוד היותו מרכיב של כ 11% מאוכלוסיית כל הנפשות בישראל.
5. ישנם שני סוגי מיסים, מס עקיף המגיע ממע"מ מכס יבוא מס קניה בלו דלק אגרות רשיונות ועוד.
מס זה הציבור החרדי משלם כמו כולם!
ומס ישיר המגיע ממס הכנסה על חברות ויחידים.
א. כ 80% מהמיסים ליחידים משולמים ע"י שלושת העשירונים העליונים לפי מדרגות המס!
ב. כ 52% מציבור העובדים אינם מגיעים כלל לסף המס ולכן אינם משלמים מס הכנסה, וכאמור רובם אינם חרדים!
ג. כח הקניה החרדי הוא הגדול במדינה ועומד כיום על יותר מ 25 מיליארד שח בשנה כשהצפי לגידול בעוד 50% לשבע השנים הקרובות. המשמעות לכך היא תרומה ענקית ליציבות בכלכלת המשק הישראלי והן לקופת המדינה! זו אגב גם הסיבה שאלפי חברות עברו להשגחות בד"ץ למרות העלויות הכרוכות בכך.
6. פשיעה: התפלגות אסירים מעל 6 חודשי מאסר נכון ל 2013 היא 64.5% לא חרדים, 33% ערבים, ורק 2.2% חרדים!!!
אלו הם רק חלק מנתונים מפתיעים שמן הסתם לא היו ידועים לציבור עד היום מכיוון שבאופן מגמתי העדיפו להסתיר אותם מעייני הציבור בכדי להמשיך ולהפיץ שקרים נגד הציבור החרדי מתוך רצון לבנות לעצמם קריירות פוליטיות.
נכתב ע"י srp;1205582:מאיפה הנתונים?
תודה מראש![]()
http://www.prog.co.il/showthread.php?p=1204469#post1204469נכתב ע"י ירושלמער;1206142:לא צריך לעשות שום סטיקר חוזר על זה ש"יש עתיד" עשו, כי גם בזמן המגילה כשהמן רצה לסגור את הישיבות והתלמודי תורה לא עשו שום סטיקרים, אלא צמו 3 ימים כולם יחד ועשו עצרת תפילה עם מרדכי הצדיק, ואז באה הישועה דרך לא מובנת כלל וכלל,
[/B]
נכתב ע"י sunshine;1205707:לחלק בקבוקי מים מינרליים עם הכיתוב:
"מכבים את לפיד השנאה"...
נכתב ע"י נני5;1203768:כמה גאוני - ככה שטני!!
נראה אותו מעיז לדבר כך על האתיופים/ערבים/סודנים וכל שאר נספחי המדינה...!
נכתב ע"י משיקו;1206267:אין לי מימון לחלוקה...
נכתב ע"י נירוש;1206231:אם אנו רוצים לנצח במלחמה נגד לפיד - צריך להוציא את החרדים מן התמונה.
ברגע שהחילוני המצוי יבין שלפיד מציק לנו - לפיד קנה את עולמו.
אין טעם לנסות לשכנע שאנו צודקים, בודאי לא בנושא הגיוס, שכדי להשתכנע בו צריך להיות אדם מאמין בתורה ובהגנתה האבסולוטית, דבר שלישראלי המצוי עדיין אין...
גם חכינ"ו הבינו שאם אתה תוקף את לפיד שתוקף אותך בחזרה - הוא מקבל נקודות...
המתווה צריך להיות - לפיד שקרן, הבטיח ירידה במחירי הדיור, ירידה במיסים, ורימה אותנו. הוא טען שהגרעון עצום ולכן הכניס את ידו לכיס שלנו, וכשהתברר שהגרעון לא כל כך גדול, הוא אפילו לא חושב להחזיר, הוא מוכר לנו גיוס חרדים כשחרדי אחד עדיין לא התגייס... הוא חזק על חלשים, אך מלקק לטייקונים על חשבוננו...
יש ליצור אנטיגוניזם לטיפוס, מבלי להכניס חרדים לסיפור. זאת הנקודה. תחשבו על זה מנקודת מבט חילונית.
נכתב ע"י דוריה;1206344:אתיופים הם לא נספחי המדינה ובוודאי לא נכנסים בקטגוריה של סודנים וערבים,
הם יהודים (רובם, נכון, לא כולם) שעשו הרבה מס"נ לעלות לא"י ולשמור תורה ומצוות בתנאים קשים מאוד
קצת הזדעזעתי לקרוא את זה
את בטח התכוונת לאריתראים
נכתב ע"י eden7115;1206370:לא יודעת אם זה נכון.
לי לא מפריע מה החילונים חושבים על יאיר לפיד.
מפריע לי שיש שנאה בעם ישראל - והדבר האחרון שאני רוצה לעשות זה להגביר אותה.
מה שאני כן רוצה לעשות זה לקרב בין קצוות העם, לתקן את העוול שהתקשורת עושה לחרדים, לומר לחילוני המצוי את האמת: "תשמע, אתה סתם שונא אותנו, אנחנו לא באמת מה שאתה חושב שאנחנו" - לא מטעמי הצטדקות או משהו - אלא מטעמי שלום בתוך העם.
"מה אני מבקש? שתהיו אוהבים את זה את זה...."
ואם אהרון הכהן ראה שליחות בלעשות שלום בין איש לרעהו - זו צריכה להיות גם השאיפה שלנו.
נכתב ע"י נירוש;1206531:ל- eden - אני מקנא בנאיביות שלך... אם את סבורה שיש אפשרות "לתקן העוול שהתקשורת עושה לחרדים" את באמת חיה בעולם אוטופי משלך מבלי להבין איך אנו נתפסים בעיני החילוני התל-אביבי...
אני לצערי עושה שעות רבות בין טיפוסים כאלה בפעולות של קירוב והמציאות באמת קשה.
לחשוב שאם נפנה לחילוני ונסביר לו "אתה סתם שונא אותנו, אנחנו באמת חמודים" וזה יתפוס - זו אשליה.
ובפרט - שדי בשוטה אחד כדי להשיב את הסטיגמה של "זורקי טיטולים על שוטרים", "יורקים על ילדות", "גזענים" ושאר סטיגמות קשות לעקירה.
וזה מבלי להכנס לתקשורת שלעולם לא תתן למה שאת מציעה לקרות, ומבלי להכנס לדברי חז"ל שגדולה שנאה ששונאים ע"ה לת"ח וכו'.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים