עזרה פחות צפייה יותר קריאה.

• הוסף לסימניות
גבירותיי!!! אני נואשת!
עניתם רק על עשרים ותשעה שאלונים!
נווווווווווו
אין עליכם!
עד עתה נענו כבר 47 שאלונים!

• הוסף לסימניות
הרבה ענו על השאלה:
כיצד, לדעתך, נוכל לעודד קריאה אצל ילדים ובני נוער?
שאת צריכה להוציא יותר ספרים. (בקיצור, את אשמה בצפייה ;), ד"א, את צריכה לבקש ממני סליחה, למה מאז שקראתי את ספרייך אני סובלת מכל הספרים, משום שאף אחד לא מגיע לרמה שלך וכל הספרים נהיו משעממים יותר :()
כגון: (התשובה האחרונה שקיבלתי)
שיונה ספיר תוציא כל חצי שנה ספר, אין אחד שלא יקרא!!!
יש - אמא שלי, היא רוצה לשלוח אותי לאשפוז למה כל היום אני מדברת על איילוש... (נלך ביחד, טוב, למה מי שכותבת כאלו ספרים מטורפים לא יכולה להיות נורמלית... סורי.)
תגובה שקיבלתי: (האמת, מאותה אחת, שוב, משום שהיא האחרונה שהגיבה)
אחלה סקר!!! נהנתי להשיב!!! והלוואי שתצליחו בכל דרך שהיא למגר את תופעת הסרטים כי זה כבר בלתי נסבל!! ולשכנע את יונה ספיר להוציא מלא ספרים!! ואין לי שום קשר אליה ( לצערי ) אבל היא סופרת אגדית!
כמוני כמוך...
שכנענו?

נ.ב
אשמח אם תעני על הסקר...

עוד נ.ב
אין עלייך, ופליז, אל תגמרי את הסדרה!!!
לפחות עד שאתחתן ויהיה לי קורבן אחר לחפור עליו...

נ.ב אחרון
סופרים/ות יקרים/ות!
מתנצלת, האמת שהיו עוד כמה שהוזכרו, אבל לא ברמה הזו.

• הוסף לסימניות
לגבי מה שכתבת על השבועונים, שבועון זה אומנם הרבה יותר ריקני אבל אין ספק שיש בו מעלות. הוא קליל, הוא מגוון, הוא קצרררר (לא תמיד יש זמן וכוח לשבת על ספר, וטיפוסים כמוני "בולעים" ספר טוב מכריכה לכריכה...)
ככה שההשוואה במחיר בודאי לא נכונה.
ההשוואה צריכה להיות לספרות הכללית של פעם.
השבועונים הם נושא לאשכול נפרד.
נכון שהתוכן קליל, מגוון וקצר, אבל... לא ממש ראוי לקריאה, במחילה.

@חגית קרמר ו @דדד, אני באמת לא מבינה אתכם!!!
מחילה, אבל אני מכירה משפחות של"ע נלחמות ע"מ לקנות לחם וחלב, וחמישים-שישים-שבעים ש"ח לספר זה לא כ"כ זול.

*האמת היא שלי אין בעיה עם המחירים של הספרים, אלא עם המיקום, נראה לי שבקצב שלי עוד נצטרך לעבור דירה...
גם נעליים יקרות למשפחה שנלחמת על התזונה הבסיסית. וגם רוב ההוצאות המשפחתיות הרגילות.

אני לא אקנה ספר באזור ה - 70 ש"ח בשביל לקרוא אותו פעם אחת ואחרי זה הוא יעלה אבק על המדף.
אני היחידה שקוראת כל ספר כ3-4 פעמים, בהפרשים של שנה? (כוונתי לספרים איכותיים).
ארון עם ספרי קריאה הוא נכס בסיסי בבית. אח"כ בוכים שילדים לא קוראים.
אגב, לא חייבים לקנות כדי לקרוא. מכירה הרבה מאוד שמשאילים ספרים על בסיס קבוע.

ילדים אינטלגנטיים שאוהבים ספרים לא יעדיפו את חווית הצפיה על פני ספר טוב.
כל הבעיה מתחילה מספרי קומיקס רדודים, ומילדים שמפחדים מספר "שמן"...
צפיה היא חוויה חושית ברמה מאוד נמוכה, כי הצופה יושב פסיבי ולא עושה כלום כדי לקלוט את המסר.
לעומת זאת, ספר מפתח את הדמיון, מעשיר את השפה ואת העולם הרגשי של הקורא. המח נמצא בפעולה כל הזמן.

• הוסף לסימניות
הרבה ענו על השאלה:
כיצד, לדעתך, נוכל לעודד קריאה אצל ילדים ובני נוער?
שאת צריכה להוציא יותר ספרים. (בקיצור, את אשמה בצפייה ;), ד"א, את צריכה לבקש ממני סליחה, למה מאז שקראתי את ספרייך אני סובלת מכל הספרים, משום שאף אחד לא מגיע לרמה שלך וכל הספרים נהיו משעממים יותר :()
כגון: (התשובה האחרונה שקיבלתי)
שיונה ספיר תוציא כל חצי שנה ספר, אין אחד שלא יקרא!!!
יש - אמא שלי, היא רוצה לשלוח אותי לאשפוז למה כל היום אני מדברת על איילוש... (נלך ביחד, טוב, למה מי שכותבת כאלו ספרים מטורפים לא יכולה להיות נורמלית... סורי.)
תגובה שקיבלתי: (האמת, מאותה אחת, שוב, משום שהיא האחרונה שהגיבה)
אחלה סקר!!! נהנתי להשיב!!! והלוואי שתצליחו בכל דרך שהיא למגר את תופעת הסרטים כי זה כבר בלתי נסבל!! ולשכנע את יונה ספיר להוציא מלא ספרים!! ואין לי שום קשר אליה ( לצערי ) אבל היא סופרת אגדית!
כמוני כמוך...
שכנענו?

תודה...
בכל אופן, אין ספק שכדי שהילדים יקראו, וגם מבוגרים אגב, צריך שתהיה ספרות מרתקת.
בעולם הכללי חשבו שאפשר כבר להספיד את עולם הקריאה, שם המדיה תפסה את כל המדפים.
אבל באה רולינג והוכיחה אחרת, עם למעלה מחצי מיליארד העתקים של ספרי קריאה "פשוטים".
אז אנחנו, חרדים בכלל וסופרים בפרט, צריכים פשוט לתת את זה. ספרות במיטבה תביא לקריאה.

ספציפית לזה
יבול של למעלה מ700 עמ' אחת לשנה הוא די מורכב גם ככה...
זו עבודה אינטנסיבית ממוצאי פסח ועד לערב פסח הבא. בהבטחה.

• הוסף לסימניות
בנוגע לעלות הספרים,
כן זה קצת חבל שאם פעם (לא מאד מאד פעם האמת...), הייתי מקציבה לעצמי סכום חביב לקניית ספרים לחגים, היום באותו סכום אני צריכה לעשות אנדנדינו, כי נכנסים פחות ספרים באותו סכום.

אבל אני מאמינה שציבור הסופרים / סופרות ער לגרף המכירות הכללי וכנראה שזה בכל זאת הדבר הנכון לעשות מבחינתם, ומכיוון שאינם כותבים בהתנדבות (ובצדק), אאלץ לספוג את אכזבתי בשקט.

• הוסף לסימניות
השבועונים הם נושא לאשכול נפרד.
נכון שהתוכן קליל, מגוון וקצר, אבל... לא ממש ראוי לקריאה, במחילה.
תלוי אילו שבועונים!
מרווה לצמא, למשל, מעולה!

גם נעליים יקרות למשפחה שנלחמת על התזונה הבסיסית. וגם רוב ההוצאות המשפחתיות הרגילות.
אבל לנעליים יש ספסודים (אצלנו, למשל, יש הרבה פעמים מכירות נעליים בעלות של 5 ש"ח, המחיר הוא רק על השינוע...)

אני היחידה שקוראת כל ספר כ3-4 פעמים, בהפרשים של שנה? (כוונתי לספרים איכותיים).
ארון עם ספרי קריאה הוא נכס בסיסי בבית. אח"כ בוכים שילדים לא קוראים.
אגב, לא חייבים לקנות כדי לקרוא. מכירה הרבה מאוד שמשאילים ספרים על בסיס קבוע.
א. גם אני קוראת ברצף, ולא בתפרשים של שנה, למה לא יהיה לי מה לקרוא...
ב. הרבה גם התלוננו על נגישות הספרים.
בספריות, לדוגמא, קיים מחסור בספרים מעניינים (משום שנלקחים מהר).
אצלנו, למשך, הספריה פתוחה רק 30 דק' בשבוע!!! סיוט!
זה אומר שאני צריכה להירשם שלוש פעמים, ע"מ לקחת לפחות שישה ספרים שיספיקו לי לכל השבוע!

• הוסף לסימניות
אשמח אם תוכלו לענות על השאלון המצורף.
תודה מראש.
(מיועד לכולם/ן!)
קדימה!
עד היום בערב אני זקוקה לעוד כעשרים ושבעה שאלונים מלאים!!!

• הוסף לסימניות
אשמח אם תוכלו לענות על השאלון המצורף.
תודה מראש.
(מיועד לכולם/ן!)
מזכירה לכם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה