דרוש מידע פטור מתור- אפשר לדבר על זה?

מצב
הנושא נעול.
לא יודע אם צריך לתת לו כאפה
אבל חוץ מזה אתה ממש צודק.

שוב:
מי שצריך להשתמש בפטור מתור לא מעלה את הנכה/האוטיסט למתקן אחד 5 פעמים עם כל האחים שלו (וגם לא עם חצי מהם)
במה צודק?
בזה שילד מיוחד שתקין מבחינה קוגניטיבית צריך להתעלם מהקשיים האובייקטיביים שלו ולחנך אותו באלימות?
ילדים שמוגדרים כילדים מיוחדים הם ילדים שלמרות מנת המשכל התקינה שלהם הם מבינים את העולם בצורה שונה ולכן החינוך וההתייחסות צריכה להיות שונה.
ודרך אגב במגזר החילוני הפטור מתור הוחלט שאפשר לממש אותו פעם אחת בכל מתקן.

במה צודק?
בזה שילד מיוחד שתקין מבחינה קוגניטיבית צריך להתעלם מהקשיים האובייקטיביים שלו ולחנך אותו באלימות?
ילדים שמוגדרים כילדים מיוחדים הם ילדים שלמרות מנת המשכל התקינה שלהם הם מבינים את העולם בצורה שונה ולכן החינוך וההתייחסות צריכה להיות שונה.
מצוין
לכמה אנשים זה מזכה?

אצל הציבור החרדי יש גישה מענינת לחוקי המדינה
כי אנו ננסה לנצל אותם מכח כיוון ולצחוק על החילונים המרובעים והמתוסבכים
ואז כשזה מגיע לחנית נכה, אז לא חושבים על המטרה העיקרית אלא נהנהים מהרעיון שיש לנו חניה ליד הים
או כשה מגיע לפטור מתור צוחקים איך הצלחנו לדפוק את המחוקק הישראלי ולעלות כל המשפחה יחד
מבלי לחשוב על הסביבה.

גם לנכים וגם לבריאים יש מקום להתחשבות

במה צודק?
די די ילד תקין קוגניטיבית שיחנכו אותו לא לעקוף ולחכות בסבלנות עם כל הקשיים הרגשיים וכול אחרת יוסלל לדרך מאוד מסוימת בחיים
מבינים את העולם בצורה שונה זה נכון אבל הם מבינים מעולה שמחכים בתור מסודר

האמת שהדבר היחיד שאני לומדת מהאשכול הזה הוא ללמוד לדבר,
מגיעה משפחה שלמה עם פטור מתור, להעיר בעדינות שפטור מתור הוא עבור נכה ומלוה אחד,
כנ"ל בתור לפיצה, כנ"ל בכל מקום
אולי יהיה קצת לא נעים בהתחלה אבל לאט לאט הנושא יופנם ויבינו שגם לחוק יש הגבלות.
סליחה מראש מכל בעלי הנכויות השקופות, אבל זאת תוצאה של שימוש לרעה בחוק...

אחרי האשכול שאני מסכימה עם כל מילה אגב, אני רוצה להראות שיש גם אנשים טובים בצד השני.
יש לנו שכנים מתוקים עם ילדה אוטיסטית נכה קשה, ופעם שמעתי מאחד הילדים שלהם שהם חיפשו באיזה שהוא מקום המון זמן חניה, אז שאלתי אותם למה הם לא השתמשו בתו נכה שיש להם לרכב כדי להחנות בחנית נכים, והוא ענה לי שהם לא משתמשים כי אולי יגיע מישהו שיותר צריך את החניה של הנכים וכל החניות יהיו תפוסות. הם לא טיפשים, והם מבינים שיחנו שם אחר כך מכוניות עם תו נכה על שם הסבתא רבא, אבל כל עוד הם לא ממש חייבים הם יעדיפו לא להשתמש בתו שלהם על "חשבון אחרים". כנ"ל הפטור מתור שהם השתמשו בו פעמים בודדות שהם ממש ממש היו צריכים. אז יש אנשים טובים, והלוואי שילמדו מהם קצת..

הבעיה היא לא הפטור מתור,
הבעיה היא שבקיץ יש כמות בלתי נתפסת של אנשים בכל מקום.
לחכות בחנות של גלידה רגילה זה לפחות חצי שעה.
מי שלא רוצה לחכות או שלא רוצה להיות בבלגן שלא יצא - מומלץ.

חלק מהדברים ברור ונכון שאני לא מבין כי בסוף אני רק אח אבל עדיין גם אני בתור אח יש לי אישית דברין שאני כן קשור מפריע שאנו לא יכולים לצאת לנופש וכדו' כשאנו לא מוצאים מקום שלא מתאים לו וגם אנחנו לא יכולים לצאת לטייל מתי שאנחנו רוצים ואיפה שאנחנו רוצים מאותה סיבה אבל זה עדיין לא משנה את העובדות שהפטור ניתן לצורך הענין ותו לא אולי אפשר להשתמש בזה גם לדברים הנ"ל וזה בסדר ולא באתי להתווכח עם זה רק ציינתי את הדבר כדי להבין למה בכל זאת זה מפריע לאנשים (ויכול להיות שזה מפריע להם שלא בצדק אבל מה לעשות שהם לא חווים את זה וממילא מובן למה זה מפריע להם ואני לא יודע אם אפשר לצפות מאנשים באמת להבין דברים כאלו כי בסוף בדורה התחתונה הם מפסידים מזה והם לא חווים את מה שהנכה ומשפחתו עוברים)

@כעוף יעופף
הערה שלא קשורה לאשכול-
בתקווה שיתקבל בהבנה...
כדאי לכתוב את דבריך עם נקודות, פסיקים, לעבור שורה כשמתחיל עניין חדש.
קשה מאוד לקרוא רצף של כמה שורות תו"כ ניסיון לחבר או להפריד בין המילים לצורך הבנת הדברים.

לי יש שני ילדים עם פטור מתור באחד אני לפעמים משתמשת [ילד על רצף האוטיזם (אשר לא מסוגל לחכות וסובל ממש הרבה)] ולשני לא משתמשת אף פעם כי לדעתי לא מוצדק שאף שסובל מאלרגיה מסכנת חיים עדיין לא סיבה שיעקוף וכן לדעתי זה דבר חינוכי ללמד את הילדים לחכות בתור [הלואי ויכלתי גם את הילד על הרצף (לפעמים אני מצליחה)]

כי זה לא מוסרי לממש פטור מתור על חשבון הבריאות של הציבור
הפטור מתור בבי"ח זה פשוט אחרת ממקום רגיל...
קדימות לפי דחיפות, וממה שראיתי ב"ה לא על עצמי, אם אומרים לאח/ות בטריאז' שיש פטור מתור והסיבה, הם משקללים את זה בתוך הנתונים.
בקופ"ח אין פטור מתור כי זה מקום שמגיעים עם תור, ואם זה דחוף ובאים בלי תור זה כמו בי"ח.
(לא שזה מנע מאנשים להשתמש בקופ"ח בפטור מתור ולמזכירות לזרום איתם אפילו שהחוק מחריג קופ"ח ומקומות עם תורים מוזמנים מראש, ולגרום לי עוגמת נפש רצינית מזה)

כן, ובית הדין יחליט. באהבה.
הלכת לבית הדין לשאול על 'פטור מתור'.
אתה מבחין את חוסר הענייניות במה שאתה כותב.
או שהמידות הטובות שלך מעוורות את האפשרות הזו?
וסליחה על הבוטות. פשוט אי אפשר לעמוד מול האטימות הזו.....
המוציא מחברו...
מי שצריך לשאול זה לא מי שכבר ממתין בתור.
יש מספיק אנשים (מהיכרות אישית) שקבלו זכאות לפטור מתור וחושבים שלא ראוי (ואולי גם אסור הלכתית) להשתמש בה.
כך שלא בהכרח כל מי שמביע את דעתו נגד השימוש בהטבה חייבים לדון בנושא המידות הטובות שלו...
(אם כבר אפשר לדון על המידות של מי שכן מנצל)

ואגב, מי אמר שזו לא המטרה של הפטור? בט"ל יודעים להחריג מצויין את מה שלא באמת נחוץ ויכלו להחריג גם את הפטור לאלרגיים. להחליט שההטבה היא הקצבה וזהו.

(ע"ע זה שיש פטור מתשלום עבור מלווה רק מעל גיל 8 כי מתחת לזה ילד חייב, לדעתם, למלווה בכל מקום גם אם הוא לא נכה)
פטור מתור ופטור מתשלום למלווה אלו שני דברים שונים
פטור מתור ביטו"ל מחלק בקלות כי זה לא עולה לו כסף
פטור מתשלום למלווה פחות מפרגנים כי זה כסף...

והפטור נועד להקל על מי שקש לו לחכות (קשה יותר מכל אדם. לא כמו כולם, שלכל אחד קשה לחכות שעות בתורים)
הוא לא מגיע כפיצוי על קשיים, גדולים ככל שיהיו.
א"א לפצות אחרים ע"ח הציבור
ואם ילד זקוק לפיצוי על קשיים שיש לו- יש הרבה ארגוני חסד שעושים את זה
ארגונים שלוקחים ילדים מיוחדים ואחים שלהם לטיולים וכד'
ואם אין ארגון שדואג לבעיה הספציפית, אפשר להניח בצד כל חודש מדמי הביטו"ל, או כל פתרון שימצאו, ולפצות את הילדים ככל שירצו
הציבור לא אמור לפצות אף אחד
בטח לא בלי שביקשו הסכמה

באופן כללי כל התגובות שדורשות התחשבות, מאוד נוגעות ללב.
אבל אי אפשר גם לדבר לרגש של התחשבות, וגם לכפות את ההתחשבות.
התחשבות היא וולונטרית.

נ.ב. אין כמו ההודעות שמדברות על פיצוי האחים לילד נכה, כדי לשכנע להיפך.

סיפור שקרה לי לבן שלי יש פטור מהמתנה מתור ואני חושב שלמעשה זה לא מפריע לי לחכות תור לכן אני לא משתמש בו, פעם אחת אני נימצא אם שתי ילדים באושר עד מחכה לתור ואחרי שהם איבדו את כל הסבלנות בתור הארוך שהיה שם ומגיע התור שלי עוקפת אותי משפחה עם פטור המתנה מתור

סיפור שקרה לי לבן שלי יש פטור מהמתנה מתור ואני חושב שלמעשה זה לא מפריע לי לחכות תור לכן אני לא משתמש בו, פעם אחת אני נימצא אם שתי ילדים באושר עד מחכה לתור ואחרי שהם איבדו את כל הסבלנות בתור הארוך שהיה שם ומגיע התור שלי עוקפת אותי משפחה עם פטור המתנה מתור
כל הכבוד!!!
לפי התגובות כאן נראה שישנם אנשים לא חושבים פעמיים לפני שהם מחליטים אם ראוי לנצל את הזכות הזו.

במקרה כזה תגידי באדיבות שיש לך גם פטור מתור אז שימתינו אחרייך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה